erikiorai Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Λοιπόν έχω παραγγηλει μια full snorkeling μασκα από το aliexpress και το μετάνιωσα γιατί ηδα πολλούς θανάτους με αυτή την μασκα. Το πακέτο μολης φτάσει η Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στην ACS μπορώ να πάρω τηλέφωνο την ACS να του ζητήσω να επιστρέψει το δεμα και μετά επικοινωνήσω με τον πωλητή και να μου κάνει refound;
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 4 λεπτά πριν, erikiorai είπε Λοιπόν έχω παραγγηλει μια full snorkeling μασκα από το aliexpress και το μετάνιωσα γιατί ηδα πολλούς θανάτους με αυτή την μασκα. Το πακέτο μολης φτάσει η Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στην ACS μπορώ να πάρω τηλέφωνο την ACS να του ζητήσω να επιστρέψει το δεμα και μετά επικοινωνήσω με τον πωλητή και να μου κάνει refound; Φυσικα και μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή ενός δέματος. Το πότε θα επιστρέψει το δέμα πίσω όμως δεν το ξέρεις. Και δεν θα έχεις και καμιά απόδειξη. Το εάν θα σου επιστρέψει τα χρήματα πίσω και πόσα είναι στην διακριτική ευχέρεια του Κινέζου πωλητή. Δεν είναι υποχρεωμένος. Οπότε αυτό που είναι καλύτερο να κάνεις είναι να μιλήσεις άμεσα μαζί του και να βρείτε μια κοινά αποδεκτή λύση πριν να παραλάβεις η να αρνηθείς την παραλαβή του. Στο κάτω κάτω δική σου ευθύνη είναι η λάθος αγορά. 3
erikiorai Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 23 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Φυσικα και μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή ενός δέματος. Το πότε θα επιστρέψει το δέμα πίσω όμως δεν το ξέρεις. Και δεν θα έχεις και καμιά απόδειξη. Το εάν θα σου επιστρέψει τα χρήματα πίσω και πόσα είναι στην διακριτική ευχέρεια του Κινέζου πωλητή. Δεν είναι υποχρεωμένος. Οπότε αυτό που είναι καλύτερο να κάνεις είναι να μιλήσεις άμεσα μαζί του και να βρείτε μια κοινά αποδεκτή λύση πριν να παραλάβεις η να αρνηθείς την παραλαβή του. Στο κάτω κάτω δική σου ευθύνη είναι η λάθος αγορά. Βλέπω παντός ότι το δεμα περνάει από 3 εταιρίες μεταφορών CAINIAO. DPD. ACS οπτε υπάρχει περίπτωση να μπαιρδευτουν τα πράγματα;
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, erikiorai είπε Βλέπω παντός ότι το δεμα περνάει από 3 εταιρίες μεταφορών CAINIAO. DPD. ACS οπτε υπάρχει περίπτωση να μπαιρδευτουν τα πράγματα; Συνηθισμένο είναι να συνεργάζονται εταιρίες. Γίνεται παντού και με τις πιο επώνυμες. Το να χαθούν δέματα δεν είναι κάτι περιεργο επίσης ακόμη και σε τοπικό επίπεδο Ελλάδας. Γενικά στα logistics πάντως η Κίνα θεωρείται κορυφαία σε οργάνωση και ταχύτητα μέσα στην επικράτεια της.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 38 λεπτά πριν, erikiorai είπε Λοιπόν έχω παραγγηλει μια full snorkeling μασκα από το aliexpress και το μετάνιωσα γιατί ηδα πολλούς θανάτους με αυτή την μασκα. Το πακέτο μολης φτάσει η Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στην ACS μπορώ να πάρω τηλέφωνο την ACS να του ζητήσω να επιστρέψει το δεμα και μετά επικοινωνήσω με τον πωλητή και να μου κάνει refound; ρωτα τον πωλητή αν δέχεται refund.
ekrepali Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Παλιά που είχα κάνει άρνηση παραλαβής όταν τα έφερναν τα ΕΛΤΑ, γύρισε πίσω με το ίδιο tracking number. To tracking όμως φαινόταν μέχρι το ΓΕΤΑ (αποστολή στο εξωτερικό), μετά γίνεται untracked. Mόλις έκανα άρνηση παραλαβής, πάτησα delivered και μπόρεσα και άνοιξα dispute με αιτιολογία 'Άλλαξα γνώμη --> Return & Full Refund'. O πωλητής το δέχτηκε. Μετά άνοιξε παράθυρο όπου έπρεπε να καταχωρήσω το tracking number της επιστροφής. Καταχώρησα το ίδιο tracking number με αυτό της αρχικής αποστολής. Mετά άνοιξε dispute ο πωλητής εναντίον μου, ότι έδωσα fake tracking number. Ευτυχώς μετά από 2 μέρες κουνήθηκε το δέμα, πήγε Αθήνα και ΓΕΤΑ οπότε ανέβασα αποδεικτικό screenshot ότι πήγε Αθήνα --> Αεροδρόμιο με το ίδιο tracking και είναι προς επιστροφή στη Κίνα. Και την ημέρα που είχε έρθει το δέμα σε μένα, υπήρχε update 'refusal'. Ο agent του Ali έκλεισε αυτό το dispute υπερ μου. Εν συνεχεία παρέμεινε ανοιχτό το dispute της επιστροφής, όπου κλείνει είτε αν ο πωλητής παραλάβει το δέμα και πατήσει 'delivered' είτε αν περνούσαν 3 μήνες (αυτοματοποιημένη παραλαβή). Αυτό που έμαθα αργότερα είναι ότι ο πωλητής έχει δικαίωμα να ανοίξει μόνο 1 dispute. Αυτός το χαράμισε για να υποστηρίξει ότι έστειλα το δέμα με fake tracking number. Αν ήθελε θα μπορούσε να περιμένει πχ 88 μέρες και να ανοίξει dispute ότι δήθεν δεν έχει παραλάβει ακόμα. Σ'αυτή τη περίπτωση δε ξέρω ποιανού το μέρος θα έπαιρνε ο agent. Σε κάθε περίπτωση... το δέμα δε γίνεται να επιστραφεί αν δε το δεχτεί ο πωλητής ή αν δε το δεχτεί ο agent. Για να ανοίξετε dispute πρέπει είτε να έχετε παραλάβει το δέμα είτε να έχετε κάνει άρνηση παραλαβής. Αν έχετε παραλάβει το δέμα, εννοείται η επιστροφή γίνεται μόνο με δικό σας κόστος (πάνω από 20 ευρώ). Και η άρνηση παραλαβής είναι ρίσκο για μπορεί να επιστρέψετε το δέμα και να χάσετε μετά το dispute, οπότε θα πρέπει να γίνει εκ των προτέρων συνεννόηση με τον πωλητή αν δέχεται επιστροφή... ώστε σε περίπτωση που κάνετε άρνηση και ανοίξετε το dispute με αιτιολογία 'Άλλαξα γνώμη'... αν ο πωλητής πατήσει άρνηση να μπορείτε να επισυνάψετε αντίγραφο συνομιλίας ότι είχε δεχτεί προηγουμένως. Επίσης δε γνωρίζω τι πολιτική έχει η ACS για τα επιστρεφόμενα... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από ekrepali
erikiorai Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Μίλησα με το customer care της aliexpress και μου είπε μόλις κάνω άρνηση παραλαβής να κανω dispute 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα