Προς το περιεχόμενο

Πολλά και ενδιαφέροντα είχε να πει ο Μουσταφά Σουλεϊμάν για το GPT-5

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 minutes ago, MariosX said:

Φαντάζομαι δεν αντιλαμβάνεσαι ποτέ ένα post είναι σαρκαστικό.

Μαλλον εσυ δεν αντιλαμβάνεσαι πότε ενα ποστ είναι σαρκαστικό, γιατί το παραπάνω δεν ήταν. Ή τουλάχιστον το νόημα ηταν οτι το chatgpt ειναι άχρηστο (αρα δε φοβόμαστε) αφού οι απαντήσεις που δίνει είναι της πλάκας. Σε αυτό απάντησα, οτι ΔΕΝ είναι της πλάκας. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκεί που θα επέλθει πανωλεθρία και θα απολυθεί πάρα πολύς κόσμους είναι στα call center και στα help desk.

Από τη μία επειδή έχω εργαστεί στο παρελθόν στη γαλερα της Teleperformance, λέω ότι αυτό ίσως να είναι και καλό αλλά από την άλλη δυστυχώς το θεωρούσα ένα επάγγελμα το οποίο μπορεί να κάνει κανείς ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλου, υγειας, πεποιθησεων, κλπ και αυτό βοηθάει κόσμο.

Αν δηλαδή για παράδειγμα βρεθεις χωρίς δουλειά στην ηλικία των 60 και είχες κάποιες γνώσεις η ξέρεις μία δεύτερη γλώσσα ένα call center μέχρι τώρα μονόδρομος ώστε να συμπληρώσει ένσημα και να συνεχίσεις να λαμβάνεις ένα μισθό.

Σε μερικά χρόνια αυτό το επάγγελμα θα εκλείψει σχεδόν εντελώς λογο ΑΙ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, MikeKata said:

Με όλο το σεβασμό, αλλά το να δει ένα μικρό παιδί που δεν έχει αναπτύξει πλήρως την κριτική του σκέψη, ένα βίντεο με "ενήλικες να χοροπηδάνε σαν τις πάπιες", προσωπικά το βάζω πολύ ψηλότερα από το να βλέπω ενήλικα να ρωτάει τεχνολογικα εξελιγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης "πότε έχεσα".

Σε έχασα. Η κλιματική αλλαγή υπάρχει, είναι ανθρωπογενής και οφείλεται στα αέρια του θερμοκηπίου που παράγουμε ανεξέλεγκτα από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης.

Με όλο το σεβασμό και τα τρία είναι απαράδεκτα:

1. Παράγουν υλικό ενήλικες που χώρο πηδάνε σαν πάπιες. 

2. Παιδιά που δεν έχουν αναπτύξει κριτική σκέψη ΑΛΛΑ είναι ανεξέλεγκτα από τους γονείς τους. 

3. Ένας ενήλικας να ρωτάει ποτέ έχεσε ΑΛΛΑ και πάλι όπως είπα και πριν το χρησιμοποιώ και για επαγγελματικούς λόγους αλλά anyway ότι πεις. 

Όσο για την κλιματική αλλαγή ναι δημιουργήθηκε από εμάς ΚΑΙ θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια γιατί με την δημιουργία των AIs δημιουργούν τεράστιες βάσεις οι οποίες θα καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από ποτέ και τότε να δεις τι αέρια θα παράγονται

Επεξ/σία από MariosX

43 minutes ago, MariosX said:

Όσο για την κλιματική αλλαγή ναι δημιουργήθηκε από εμάς ΚΑΙ θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια γιατί με την δημιουργία των AIs δημιουργούν τεράστιες βάσεις οι οποίες θα καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από ποτέ και τότε να δεις τι αέρια θα παράγονται

Ανάλογα πώς το βλέπεις. Από τη μια έχεις ενεργοβορα συστήματα, από την άλλη, ακριβώς με τη χρήση AI και DL γενικότερα, μπορούμε να κάνουμε απίστευτο optimize υπάρχοντα συστήματα να βρούμε άλλους τρόπους αντιμετώπισης της μέσω βελτίωσης των μοντέλων και χίλιες δυο εφαρμογές που ούτε τις έχουμε σκεφτεί. Συν ότι οι ενεργειακές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να πέφτουν με την πρόοδο της τεχνολογίας και των αρχιτεκτονικών των δικτύων. Σήμερα, μπορείς με μια 4090 να κάνεις train μοντέλα που ούτε να τα σκεφτείς μπορούσες πριν 6-7 χρόνια. Εκτός αυτού, είναι πολύ πιθανόν π.χ, το ΑΙ να βοηθήσει στην παραγωγή υλικών/μεθόδων παραγωγής που οδηγούν σε βελτίωση υπαρχόντων τεχνολογιών (μπαταρίες κλπ).

Π.χ στα πλαίσια της πτυχιακής μου, φτιάχνω DL network που μετράει το βάθος λιμνών πάνω σε παγετώνες (που είναι ένας από τους παράγοντες που δεν μπορούμε να μετρήσουμε σωστά με μαθηματικά μοντέλα, με καλό spatial coverage και παίζουν ρόλο στο θερμοκρασιακό feedback loop και την ακρίβεια των κλιματικών μοντέλων στους πόλους).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, MikeKata said:

Ανάλογα πώς το βλέπεις. Από τη μια έχεις ενεργοβορα συστήματα, από την άλλη, ακριβώς με τη χρήση AI και DL γενικότερα, μπορούμε να κάνουμε απίστευτο optimize υπάρχοντα συστήματα να βρούμε άλλους τρόπους αντιμετώπισης της μέσω βελτίωσης των μοντέλων και χίλιες δυο εφαρμογές που ούτε τις έχουμε σκεφτεί. Συν ότι οι ενεργειακές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να πέφτουν με την πρόοδο της τεχνολογίας και των αρχιτεκτονικών των δικτύων. Σήμερα, μπορείς με μια 4090 να κάνεις train μοντέλα που ούτε να τα σκεφτείς μπορούσες πριν 6-7 χρόνια. Εκτός αυτού, είναι πολύ πιθανόν π.χ, το ΑΙ να βοηθήσει στην παραγωγή υλικών/μεθόδων παραγωγής που οδηγούν σε βελτίωση υπαρχόντων τεχνολογιών (μπαταρίες κλπ).

Π.χ στα πλαίσια της πτυχιακής μου, φτιάχνω DL network που μετράει το βάθος λιμνών πάνω σε παγετώνες (που είναι ένας από τους παράγοντες που δεν μπορούμε να μετρήσουμε σωστά με μαθηματικά μοντέλα, με καλό spatial coverage και παίζουν ρόλο στο θερμοκρασιακό feedback loop και την ακρίβεια των κλιματικών μοντέλων στους πόλους).

Συναρπαστική η μελέτη σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα.

Όσο αφορά όμως τις μελέτες ναι είναι πιθανά σενάρια όλα αυτά και ευελπιστώ πως πολλές εταιρίες να κινηθούν προς τις νέες ανακαλύψεις και στις πράσινες λύσεις που έχουν δημιουργηθεί ως τώρα. 

Επεξ/σία από MariosX
  • Like 1

On 28/06/2024 at 23:44, michael92 said:

Βασικά τι θα πει η πραγματική χρήση και όχι τα διάφορα demo. Από marketing έχουμε χορτάσει...

αν και το ποστ μου ηταν αστειο εν τουτοις ναι το τι διαφημιζει καποιος δεν λεει τιποτα.η πραξη θα δειξει αν ανταποκρινεται σε αυτα που λεει.ειναι σαν το vdsl που το ελεγαν fiber για θεμα marketing και να ειναι πιασαρικο

On 28/06/2024 at 21:50, niCk_eleCtro said:

παλια το wi-fi ηταν g, ac, n κλπ....πρόσφατα το έκαναν με νούμερα για ευκολότερη κατανόηση απο άτομα που δεν εχουν background στην πληροφορική!

ναι ισχυει.ειναι πιο ευκολα τα νουμερα απο το να καθεσαι να λες του αλλου a,b,g,n,ac Κτλ.ο ιδιος χαμος γινεται και με το Poe .802.3at,af Κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_2024-07-01-09-38-29-94.jpg.e40f35ec48a5a5f18a370dcfa29c532f.jpg

Στις 29/6/2024 στις 2:14 ΜΜ, oldnew είπε

Εγω βλέπω μία χαρά σου απαντήσε, δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί να είναι ευγενικο, οχι ειρωνικό, ουτε προσβλητικό κλπ. Διαφορετικα θα σου έδινε απάντηση που δε θα καταλάβαινες ότι προέρχεται απο μηχανη. Επειδή δε σου απάντησε σαν άνθρωπος νόμισες ότι είναι αδυναμία και δεν μπορεί να το κανει. 

Στις 29/6/2024 στις 5:45 ΜΜ, MariosX είπε

Φαντάζομαι δεν αντιλαμβάνεσαι ποτέ ένα post είναι σαρκαστικό.

Αν ήμουν στην θέση σου δεν θα αναρωτιωμουν. Έχω δει διάφορα και συγκεκριμένα από ανήλικα παιδιά, μικρότερα των 12, που τους έχουν δώσει οι γονείς τους κινητά τηλέφωνα και μπαίνουν στο YouTube και βλέπουν ενήλικες να τραβάνε βίντεο και να χοροπηδάνε σαν τις πάπιες για να πάρουν views. 

Από κει και ύστερα, αυτό που ρώτησα το ChatGPT είναι πολύ μικρό ως προς του ενεργειακούς πόρους, προσωπικά το χρησιμοποιώ για σοβαρούς και επαγγελματικούς λόγους και κάποιες φορές πέφτει τρολαρισμα. 

Με τα χρόνια αποκαλύπτονται πολλα, έχουμε κλιματική αλλαγή και ενεργειακή κρίση. Βλέποντας όμως το τι ενέργεια χρειάζεται και καταναλώνεται και το τι θερμοκρασία παράγεται για να δουλέψει ένα Data Center με έκανε να αναρωτιέμαι αν η ενεργειακή κρίση και κλιματική αλλαγή ήρθαν ή τις δημιουργήσαμε γιατί πολύ απλά πριν κάποια χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιες εγκαταστάσεις. 

Καθυστερημένα μεν αλλά αν δεν το γράψω θα σκάσω. Αν είχες γράψει " μόλις έφαγα" "ποτέ έφαγα" ο φίλος που έχει αλλεργία στο χιούμορ θα είχε καταλάβει πόσο τουδεποιντ είναι το σχόλιο σού. Γιατί εκτός από σαρκαστικό είναι και απολύτως αντιπροσωπευτικό τού πόσο νοημοσύνη δεν είναι η ai. Και το γράφω εγώ που σταμάτησα σε μεγάλο βαθμό από όταν βγήκε το gpr να χάνω τόν χρόνο μου σε ανούσια μηνύματα στο διαδίκτυο και σε φόρουμ σαν το insomnia . Και τόν χάνω με το gpt , εκεί τουλάχιστον περνώ καμία απάντηση της προκοπής που και πού με την σωστή καθοδήγηση.

Επεξ/σία από Ptoma07

1 hour ago, Ptoma07 said:

Screenshot_2024-07-01-09-38-29-94.jpg.e40f35ec48a5a5f18a370dcfa29c532f.jpg

Καθυστερημένα μεν αλλά αν δεν το γράψω θα σκάσω. Αν είχες γράψει " μόλις έφαγα" "ποτέ έφαγα" ο φίλος που έχει αλλεργία στο χιούμορ θα είχε καταλάβει πόσο τουδεποιντ είναι το σχόλιο σού. Γιατί εκτός από σαρκαστικό είναι και απολύτως αντιπροσωπευτικό τού πόσο νοημοσύνη δεν είναι η ai. Και το γράφω εγώ που σταμάτησα σε μεγάλο βαθμό από όταν βγήκε το gpr να χάνω τόν χρόνο μου σε ανούσια μηνύματα στο διαδίκτυο και σε φόρουμ σαν το insomnia . Και τόν χάνω με το gpt , εκεί τουλάχιστον περνώ καμία απάντηση της προκοπής που και πού με την σωστή καθοδήγηση.

Εννοείται πως έχουμε συμφωνήσει για την χρήση του ChatGPT να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα. Προσωπικά, για να μου κάνει generate το Resume/CV με STAR/KPI format του έχω δώσει τα ανάλογα personal data. Επομένως αν του λέω "μόλις έχεσα" το καταγράφει και ας λέει το αντίθετο.

Το άλλο που ήθελα να θιξω με όλα που γίνονται, έχει γίνει τρομερή μεταφορά πλούτου με αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια, ή πλούσιοι θα είμαστε ή φτωχοί και αυτήν την αλλαγή κανένας δεν θα μπορέσει να την σταματήσει. 

Ενεργειακή κρίση (παγκόσμιο φαινόμενο):

Δημιουργούν data centers τελευταίας τεχνολογίας με υψηλών επιδόσεων GPU  όπου καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να μην μπορούν να το υποστηρίξουν και να προκαλεί ανισορροπία. Εν τέλει θα την πληρώνει ο απλός πολίτης. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...