ekrepali Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 2 hours ago, The_Judas said: Από αυτά που λες υποθέτω ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δεν γνωρίζουμε. Στάνταρ αυτό... είναι και Παρασκευή σήμερα. 2 1 4
korakios Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Εαν κανει ο ιδιοκτητης την οποιαδηποτε πονηρη κινηση (πχ αλλαγη κλειδαριας, βια κλπ) θα βρεθει υπολογος με σοβαρες καταγγελιες. την πετά έξω οποιαδήποτε στιγμή απο τη στιγμή που δεν έχει σχέση με το ακίνητο , αν αντιστέκεται φωνάζει την αστυνομία , ας κάνει μετά καταγγελία να εξηγήσει πως βρέθηκε να κάνει κατάληψη σε ξένο χώρο .... 2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δεν μπορείς να βγάλεις κανεναν από το σπίτι με την βια. Ακόμη και εαν εχει κανει κατάληψη. άνετα χωρίς καμιά νομική συνέπεια (2 φορές το έχω δει live 😛) αν είναι έρχομαι σπίτι σου με τα πράγματά μου και την πέφτω σήμερα 😂 1
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Βαριέμαι να απαντάω σε κάθε ένα από εσάς οπότε θα πω στον ενδιαφερόμενο πριν καν να σκεφτεί τους τραμπουκισμους που ελαφρά τη καρδία προτείνονται εδώ μέσα, να συμβουλευτεί ένα δικηγόρο για να του εξηγήσει ότι με αυτό τον τρόπο όχι μόνο το δίκιο του δεν θα βρει αλλά πιθανότατα θα μπει και φυλακή ο ίδιος. Βαριέμαι να ψάξω για άλλη μια φορά την νομολογία που υπάρχει για το θέμα οπότε θα βάλω εδώ ένα πρόχειρο απόσπασμα ως παραδειγμα: " Εχω νοικιασει το σπιτι μου χωρις συμβολαιο και ο τυπος που το νοικιαζει πλεον δε με πληρωνει, με απειλει εμενα και τη μανα μου. Ολα αρχισαν οταν υποσχεθηκαν οτι θα υπογραψουν συμβολαιο. Εκει η μανα μου τους εκοψε αποδειξη (πριν ακομα υπογραφει το συμβολαιο) και τοτε αυτοι εκμεταλλευτηκαν το γεγονος και μας απειλουσαν οτι αν τους ζητησουμε χρηματα θα πανε και θα μας καταγγειλουν στην εφορια. Εντωμεταξυ, η μητερα μου πηγε και ζητησε τα λεφτα (μας χρωστανε τωρα 3 μηνες ενοικιου) και αυτος της επιτεθηκε (μελλανιες στο λαιμο, πηγαμε σε ιατροδικαστη). Καλεσαμε την αστυνομια και η αστυνομια λεει οτι ακομα και αν δεν υπαρχει συμβολαιο, το σπιτι που νοικιαζει θεωρειται ασυλο του και ενω εχει επιτεθει στη μανα μου η αστυνομια δε μπορει να μπει χωρις ενταλμα στο ιδιο μας το σπιτι. Αυτος λεει οτι δε θα φυγει και αναβει θερμοσιφωνα φουλ και αιρ κοντισιον με αποτελεσμα να πληρωνουμε απιστευτους λογαριασμους. Ο δικηγορος μας ειπε οτι αν κανουμε μηνυση, μεχρι να εκδικαστει και να βγει μια αποφαση, αυτος δικαιουται να μεινει μεσα στο σπιτι μας χωρις να μας πληρωνει." 4 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Σπιτι νοικιασμένο σε αγόρι, φέρνει την κοπελα του, μενουν μαζι κάνα χρόνο και τελικα χωρίζουν και φεύγει το αγόρι και μένει μεσα η κοπελα η οποία 2 μηνες τώρα δεν έχει πληρωσει τα ενοίκια… Η κοπελα λεει ότι θα πληρωσει τα ενοίκια οταν γίνει νεα σύμβαση μαζι της στο όνομα της… (Η παλια σύμβαση διαρκειασ 2 ετών, που ηταν υπογεγραμμένη με το αγόρι έχει λήξει… ) Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κανει ο ιδιοκτήτης αν: Α. Δεν του αρεσει αυτή η συμπεριφορά και θέλει να αδειασει το σπίτι για να το νοικιάσει άλλου; Β. Θελει να το νοικιάσει στην κοπελα αλλά με αυξημένο ενοίκιο; Λείπουν πολλές λεπτομέρειες. Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η κοπελα έμενε εκεί 2 χρόνια και μένει και άλλους 2 μήνες αφού έφυγε το αγόρι. 1) Δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να μην το γνώριζε. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οπότε σιωπηρά είχε αποδεχτεί την κοπέλα ως ένοικο και ας μην ήταν το όνομα στο ενοικιαστήριο. 2) Εφόσον μένει μεσα η κοπέλα και το πρόβλημα δεν είναι η έξωση της όπως αρχικά φαίνεται για τους δύο μήνες αλλά ότι δεν έχει πληρώσει τα ενοίκια και αυτό σημαίνει ότι ήταν αποδεκτή η παραμονή της κοπέλας στο διαμέρισμα. 3) Δεν υπάρχει έγκυρη σύμβαση ενοικίασης κατοικίας 2 ετών. Το ελάχιστο είναι 3 έτη. Μπορεί αρχικά να γίνει 3 έτη και μετά από 6μηνο να αναπροσαρμοστει στα 2 εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη και των 2 μερων. Εάν όμως θελήσει να διατηρήσει τα 3 τότε έχει δικαίωμα. Θυμίζω ότι θεωρητικά πρέπει να υποθέσουμε ότι ο ιδιοκτήτης ήταν σε γνώση της κοπέλας επί 2 έτη ως ατυπη ενοικιαστρια. 4) Δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο ιδιοκτήτης έχει επίσημα ζητήσει από την κοπέλα να φύγει από το διαμέρισμα. Το αναφερόμενο πρόβλημα φέρεται να είναι η αύξηση του ενοικίου και η άρνηση του ιδιοκτήτη να συνάψει νέο συμβόλαιο. 5) Ο επίσημος Ενοικιαστης δεν γνωρίζουμε εάν έχει επίσημα δηλώσει ότι αποχωρεί από το διαμέρισμα. Υπάρχει το θέμα της σιωπηρής αποδοχής της κοπέλας ως ενοικου του διαμερίσματος επί 2 έτη, το θέμα των 2 ετών συμβολαίου που εάν δεν έχει ακολουθήσει το τυπικό είναι άκυρο και ισχιει για 3 ετη και το θέμα ότι επίσημα ο ιδιοκτήτης δεν έχει ζητήσει να του επιδωθει πίσω το διαμέρισμα. Ένα συνδιαστουν τα παραπάνω ή κοπέλα έχει δίκιο. Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για να του επιδοθεί πίσω το μισθιο. Στο μιλητο δεν θα βρει ποτέ το δίκιο του. 2
korakios Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 18 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Υπάρχει το θέμα της σιωπηρής αποδοχής της κοπέλας ως ενοικου του διαμερίσματος επί 2 έτη, κανένα θέμα , η κοπέλα δεν έχει σχέση με το ακίνητο , απλά βρήκε κλειδιά και έκανε κατάληψη σε ξένο χώρο 2
Nabuko Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Η κοπελα λεει ότι θα πληρωσει τα ενοίκια οταν γίνει νεα σύμβαση μαζι της στο όνομα της… Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κανει ο ιδιοκτήτης αν: Β. Θελει να το νοικιάσει στην κοπελα αλλά με αυξημένο ενοίκιο; 1.Aν δεν την θέλει μέσα της λέει έλα να κάνουμε ένα συμβόλαιο με εξωφρενικό ενοίκιο. Εκείνη δε θα δεχτεί και θα φύγει (λέμε τώρα) 2.Αν την θέλει ας συμφωνήσουν ένα ποσό και να της κάνει συμβόλαιο. 1
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 3 λεπτά πριν, korakios είπε κανένα θέμα , η κοπέλα δεν έχει σχέση με το ακίνητο , απλά βρήκε κλειδιά και έκανε κατάληψη σε ξένο χώρο Αφού το ξέρεις από πρώτο χέρι πες μας και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του θέματος.... Ισχυει δεν ισχύει ο δικαστής θα το δει έτσι και πρεπει να αποδείξει το αντίθετο. Αλλά βασικα και καταληψιας να είναι και πάλι πρέπει να πάει δικαστικά για να την βγαλει, είτε αρέσει αυτό είτε όχι. Το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος δεν εκδήλωσε μέχρι τώρα διάθεση να την βγάλει έξω και να τερματίσει την ενοικίαση του διαμερίσματος. Τα ενοίκια ζήτησε και η απάντηση ήταν θετική μόλις υπογραφει η νέα σύμβαση. Επισης μιας και διατεινεστε ότι η κοπέλα δεν εχει δικαίωμα να μένει κει γιατί της ζητούνται τα ενοίκια. Και μόνο το γεγονός ότι ο ιδιοκτητης ζητάει τα ενοίκια από την κοπέλα αφού ενημερωθηκε ότι ο ενοικιαστής του συμβολαίου έφυγε από το ακίνητο χωρίς να το παραδώσει και να ενημερώσει, σημαίνει ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αναγνωρίζει ως ένοικο την κοπέλα και γι αυτό ζητάει τα ενοίκια του από αυτή. Αλλιώς θα τα ζητούσε από το αγόρι που είχε και το συμβόλαιο. Τα ίδια θα σας πει και ο δικαστής. Τα πράγματα είναι απλά. Ο ιδιοκτήτης πρέπει πρώτα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Να διώξει την κοπέλα ή να την κρατήσει. Και μετά να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Είτε να συνάψει νέο συμβόλαιο μαζί της είτε να κινησει τις διαδικασίες της έξωσης. Τα υπόλοιπα είναι σαλτες για να συζητάμε. 3 1
piccolino Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 36 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε 1) Δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να μην το γνώριζε. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οπότε σιωπηρά είχε αποδεχτεί την κοπέλα ως ένοικο και ας μην ήταν το όνομα στο ενοικιαστήριο. Μένω χρόνια στο ίδιο διαμέρισμα, το μισθωτήριο στο όνομα μου μόνο, ο ιδιοκτήτης δε με ρώτησε ποτέ αν μένει άλλο άτομο μαζί μου, δεν έχει έρθει ποτέ στο σπίτι. Θα μπορούσα λοιπόν άνετα να έχω φέρει κι άλλο άτομο να μείνει μαζί μου και να μη το μάθει ποτέ. 1
korakios Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε Αφού το ξέρεις από πρώτο χέρι πες μας και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του θέματος.... δεν έχει άλλες λεπτομέρειες , βασικά πράγματα είναι 1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε Ισχυει δεν ισχύει ο δικαστής θα το δει έτσι και πρεπει να αποδείξει το αντίθετο. αν στραφεί νομικά η κοπέλα . Δλδ εσύ δίνεις και πιθανότητα ? 😂 2 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Αλλά βασικα και καταληψιας να είναι και πάλι πρέπει να πάει δικαστικά για να την βγαλει, είτε αρέσει αυτό είτε όχι. επειδή δεν αρέσει , απλά πετάς τον καταληψία και ας βάλει φανταστικό δικηγόρο να γίνει μια φανταστική δίκη ... 3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Τα πράγματα είναι απλά. τα έκανες όμως υπερσύνθετα χωρίς λόγο 3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Τα υπόλοιπα είναι σαλτες για να συζητάμε. Παρασκευιάτικες σάλτες 🤪 1 1
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, korakios είπε δεν έχει άλλες λεπτομέρειες , βασικά πράγματα είναι αν στραφεί νομικά η κοπέλα . Δλδ εσύ δίνεις και πιθανότητα ? 😂 επειδή δεν αρέσει , απλά πετάς τον καταληψία και ας βάλει φανταστικό δικηγόρο να γίνει μια φανταστική δίκη ... τα έκανες όμως υπερσύνθετα χωρίς λόγο Παρασκευιάτικες σάλτες 🤪 Ότι πεις. Ο ενδιαφερομενος ας πράξει ότι νομίζει σύμφωνα με αυτά που άκουσε και σύμφωνα με τα δικά του θέλω και δεδομένα. 2 1
gpapadakis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δικηγορο αμεσα. Μια απο ολα, και ασφαλιστικα μετρα (παρανομη καταληψη ακινητου). Θα σε παρακαλαει να σε πληρωσει και για το διμηνο (ιδιως ετσι οπως ειναι η κατασταση τωρα που δεν υπαρχουν διαμερισματα για ενοικιαση). Εγω δε θα το νοικιαζα σε αυτην παντως. Πονηριες με το καλημερα... 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 4 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Του εδωσε το τηλέφωνο της και μίλησαν και του ειπε ότι θελει να συνεχίσει κ θα βαλει τους δυο μηνες οταν υπογράψουν σύμβαση κλπ Ο ορισμος του καταληψια και υπαρχουν ατομα που λενε οτι εχει και δικιο. Ρε τι διαβαζουμε. Εξωση εξπρες και γεια σας,ουτε δευτερολεπτο μεσα τετοια ατομα. 1 1
jimmy213 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 30 minutes ago, StamTheMan said: υπαρχουν ατομα που λενε οτι εχει και δικιο. Το άτομο (ένας το λέει τόση ώρα) λέει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάει σε δικηγόρο και να κινήσει νομικές διαδικασίες. Οι υπόλοιποι μιλάνε για τραμπουκισμούς με τους οποίους ο ιδιοκτήτης άνετα μπορεί να βρεθεί και κερατάς και δαρμένος. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Το άτομο (ένας το λέει τόση ώρα) λέει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάει σε δικηγόρο και να κινήσει νομικές διαδικασίες. Οι υπόλοιποι μιλάνε για τραμπουκισμούς με τους οποίους ο ιδιοκτήτης άνετα μπορεί να βρεθεί και κερατάς και δαρμένος. Τουλαχιστον 3 λενε οτι εχει δικιο. 1
papp0us Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Αφού δε ρώτησε άλλος θα ρωτήσω εγώ. Τι μαλάκια έκανε ο τύπος και του πήρε και το σπίτι που νοικιαζε; 7
TheGrisGrisMan Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, SeNNinhA said: Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η κοπελα έμενε εκεί 2 χρόνια και μένει και άλλους 2 μήνες αφού έφυγε το αγόρι. πουθενά δεν αναφέρεται αυτό, δεν γνωρίζει ποτε ηρθε, παντως δεν υπήρχε οταν το νοίκιασε… δεν ειναι καν σίγουρο αν ειναι κοπελα του… Γιατί ομως παίρνεις ως δεδομένο ότι το γνώριζε ο ιδιοκτήτης; Δεν γνώριζε τιποτα πέρα απο τον ενοικιαστή, απο που και ως που θα γνώριζε αν έχει γκόμενο γκομενα ή οτιδήποτε; Συνεπώς καμία «σιωπηλή αποδοχή» δεν είχε παιχτεί (αν παίζει κάποιο ρόλο). 2 hours ago, SeNNinhA said: Και μόνο το γεγονός ότι ο ιδιοκτητης ζητάει τα ενοίκια από την κοπέλα αφού ενημερωθηκε ότι ο ενοικιαστής του συμβολαίου έφυγε από το ακίνητο χωρίς να το παραδώσει και να ενημερώσει, σημαίνει ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αναγνωρίζει ως ένοικο την κοπέλα Λίγο λαθος ανάγνωση της κατάστασης έχεις κανει ή τελος παντων χρειαζεται διευκρινηση εκ μερους μου: η πραγματικότητα ειναι ότι ο επίσημος ενοικιαστής είπε στον ιδιοκτήτη να του δώσει τα ενοίκια η κοπελα κλπ, ο ιδιοκτήτης μου τα μετέφερε και τα γράφω εδω για να γίνει κουβεντα, δεν έχει αποδεχτεί/συμφωνησει με τιποτα απο αυτά, ούτε τα έχει ζητήσει απο την κοπελα… ο παλιός τον έφερε σε επαφη με την κοπελα και εκείνη του ζητησε να μείνει εκει και ότι θα πληρωσει αυτη τα ενοίκια αντι για το ν κανονικο νοικάρη, ΑΝ μείνει μεσα τελικα. Αυτος δεν συμφώνησε σε κατι. Εξάλλου θα έπρεπε να το ζητήσει με καποιον νόμιμο και επίσημο τρόπο για να ισχυει αυτό που λες έτσι δεν ειναι; ———— Εννοείται θα παει σε δικηγόρο, προς το παρόν το συζητάμε εδω… Προσωπικά του ειπα να παει σε δικηγόρο να κινηθεί ενάντια στον αρχικό νοικάρη για έξωση και διεκδίκηση ενοικίων να ενημερώσει εκείνον προφανως για τις κινήσεις του (έξωση κλπ) και να μην ασχοληθεί καθολου με την κοπελα -δεν υπάρχει καν. Τώρα αν αφού γινουν αυτά το γυρίσει η κοπελα στο αντάρτικο, αλλάζει το πράγμα… Απο την άλλη, αν πραγματοποιηθεί η έξωση προς τον κανονικο νοικάρη ή ακόμα και αν γίνει επίσημα διακοπή της σύμβασης ενοικίασης, και εκείνος υπογράψει ότι άδειασε το σπιτι, ο ιδιοκτήτης δεν μπορει να καταγγείλει την κοπελα (λέμε στο σενάριο που δεν φεύγει απο μεσα κλπ) ως διαρρήκτη ή κατι τέτοιο; η κοπελα δεν φαίνεται πουθενά ούτε ποτε μπηκε ούτε τιποτα… ακόμα και αν αλλάξει κλειδαριές πως θα αποδείξει η τυπισα ότι ηταν μεσα αν δεν φαίνεται πουθενά; (genuine question). Δλδ θα πρέπει να φωνάξει αστυνομία και να τους πει ότι μένω μεσα στο σπιτι αυτό και οι αστυνομικοί θα πουν στον ιδιοκτήτη να ανοίξει μπει αλλιώς η κοπελα θα κανει μυνηση κλπ; και πως θα «αποδείξει» ότι έμενε εκει; Καλο στην θεωρία αυτό με την κατάληψη αλλα λιγο τραβηγμένο μου φαίνεται στην πράξη; ———— Imo 99% το θέμα θα λήξει απλά, οταν τους πει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει με την κοπελα ως νεο νοικάρη. Θα δείξει. 49 minutes ago, papp0us said: Αφού δε ρώτησε άλλος θα ρωτήσω εγώ. Τι μαλάκια έκανε ο τύπος και του πήρε και το σπίτι που νοικιαζε; Papp0us, δεν κατάλαβα την ερωτηση αν θέλεις διευκρίνησε να σου απαντήσω… Αααα εννοείς το ζευγάρι ε; Άγνωστο πραγματι..! Something juicy i guess 😀 Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από TheGrisGrisMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις