Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Σε δικη μου περιπτωση,που εχω μονο μισθωση στο taxis αλλα οχι συμβολαιο,με καλυπτει η τριετια. Αγοραστηκε προχθες. Μας ενημερωσε ο παλιος ιδιοκτητης,τον οποιο ενημερωσε ο δικηγορος του και εχουμε το αποτελεσμα του πλειστηριασμου. Πολλά προσωπικά στοιχεία βάζεις και δεν θα έπρεπε. 2
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πολλά προσωπικά στοιχεία βάζεις και δεν θα έπρεπε. Τα εχω σβησει. 5 λεπτά πριν, fmarkos είπε Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον νέο ιδιοκτήτη όμως να ζητήσει ότι ενοίκιο θέλει Αν ισχυει η τριετια,αυτη ακριβως ειναι που μπορει να του το απαγορευσει. Η μονη αυξηση που μπορει να ζητησει ειναι το 75% του τιμαριθμου,κατι που στα 150 ευρω ειναι ψιχουλα,μπορει να ειναι 5 ευρω.
Nabuko Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 13 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οχι,το γραφω ξεκαθαρα και φαινεται και στη φωτο. Πες του φίλου σου να ξεκινήσει να ψάχνει για σπίτι 14 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Σε δικη μου περιπτωση,που εχω μονο μισθωση στο taxis αλλα οχι συμβολαιο,με καλυπτει η τριετια. Ή έτσι νομίζεις. Πως σε καλύπτει η 3ετια χωρίς συμβόλαιο?
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 15 minutes ago, StamTheMan said: Αγοραστηκε προχθες. Μας ενημερωσε ο παλιος ιδιοκτητης,τον οποιο ενημερωσε ο δικηγορος του και εχουμε το αποτελεσμα του πλειστηριασμου. Δεν αγοράστηκε τίποτα ακόμα. Η εικόνα που δείχνεις σημαίνει ότι έγινε ο πλειστηριασμός στις 26/06/2024. Έχει πολλά βήματα ακόμα η διαδικασία για να αλλάξει ιδιοκτήτη το ακίνητο. Πρέπει να καταθέσει ο υπερθεματιστής τα υπόλοιπα χρήματα πέραν της προκαταβολής, να πάρει την κατακυρωτική έκθεση, να πάει στο υποθηκοφυλακείο ή να κάνει ηλεκτρονικά την μεταβίβαση, να περιμένει να περάσει η προθεσμία της ανακοπής κατά της κατακυρωτικής έκθεσης και μετά να ειδοποιήσει τον μισθωτή ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν νωρίτερα από το Σεπτέμβρη. Μέχρι να ενημερωθεί ο μισθωτής (γραπτώς, με επιμελητή) ότι έχει αλλάξει ιδιοκτήτης θα ισχύει ότι ισχύει μέχρι σήμερα. Κανονικά θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει το ενοίκιο ο τωρινός ιδιοκτήτης. Όταν τον ενημερώσει ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει 6 μήνες περιθώριο για να μετακομίσει. Εκτός κι αν κάνει νέο συμβόλαιο με τον νέο ιδιοκτήτη. Αν και ποντάρω ότι ο νέος ιδιοκτήτης είναι η θυγατρική του fund (αν η τιμή εκκίνησης με την τιμή πρώτης προσφοράς είχαν 1 ευρώ διαφορά, τότε σίγουρα το πήρε το fund), οπότε δεν θα ενδιαφέρεται για νέα μίσθωση. 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν αγοράστηκε τίποτα ακόμα. Η εικόνα που δείχνεις σημαίνει ότι έγινε ο πλειστηριασμός στις 26/06/2024. Έχει πολλά βήματα ακόμα η διαδικασία για να αλλάξει ιδιοκτήτη το ακίνητο. Πρέπει να καταθέσει ο υπερθεματιστής τα υπόλοιπα χρήματα πέραν της προκαταβολής, να πάρει την κατακυρωτική έκθεση, να πάει στο υποθηκοφυλακείο ή να κάνει ηλεκτρονικά την μεταβίβαση, να περιμένει να περάσει η προθεσμία της ανακοπής κατά της κατακυρωτικής έκθεσης και μετά να ειδοποιήσει τον μισθωτή ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν νωρίτερα από το Σεπτέμβρη. Μέχρι να ενημερωθεί ο μισθωτής (γραπτώς, με επιμελητή) ότι έχει αλλάξει ιδιοκτήτης θα ισχύει ότι ισχύει μέχρι σήμερα. Κανονικά θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει το ενοίκιο ο τωρινός ιδιοκτήτης. Όταν τον ενημερώσει ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει 6 μήνες περιθώριο για να μετακομίσει. Εκτός κι αν κάνει νέο συμβόλαιο με τον νέο ιδιοκτήτη. Αν και ποντάρω ότι ο νέος ιδιοκτήτης είναι η θυγατρική του fund (αν η τιμή εκκίνησης με την τιμή πρώτης προσφοράς είχαν 1 ευρώ διαφορά, τότε σίγουρα το πήρε το fund), οπότε δεν θα ενδιαφέρεται για νέα μίσθωση. Οποτε το αφηνουμε εδω και περιμενουμε νεα στοιχεια. Ευχαριστω. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από StamTheMan
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 20 minutes ago, StamTheMan said: Οποτε το αφηνουμε εδω και περιμενουμε νεα στοιχεια. Ευχαριστω. Στην θέση του φίλου σου θα μιλούσα και με έναν δικηγόρο πάντως, για να μάθω αναλυτικά τι δικαιώματα έχω όταν θα με ενημερώσει ο νέος ιδιοκτήτης. 2 1
xsterg Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 φιλε μου εφ οσον εισαι τυπικος στο ενοικιο και τους λογαριασμους του ακινητου δεν εχεις να φοβηθεις κατι. θα κανεις μια κουβεντα με τον νεο ιδιοκτητη και δεν νομιζω οτι θα εχεις να φοβηθεις κατι. εαν θελεις να μεινεις και αλλο στο σπιτι αυτο απλα πες του το.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Σε δικη μου περιπτωση,που εχω μονο μισθωση στο taxis αλλα οχι συμβολαιο,με καλυπτει η τριετια. Το μισθωτήριο από taxis χωρίς ιδιωτικό συμφωνητικό δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι καλύπτει. Ποιος στο έχει πει; Το μέσω taxis κυρίως είναι για φορολογικούς λόγους Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από Γιάννης Platano 1
thanosAIAS Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το μισθωτήριο από taxis χωρίς ιδιωτικό συμφωνητικό δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι καλύπτει. Ποιος στο έχει πει; Το μέσω taxis κυρίως είναι για φορολογικούς λόγους Αυτό ακριβώς. Το συμφωνητικό στο taxis δεν είναι συμβόλαιο. Είναι για την εφορία και δεν είναι δεσμευτικό. Ουσιαστικά ΔΕΝ έχει συμβόλαιο ο φίλος σου. 1
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Φιλος νοικιαζει διαμερισμα που βγηκε σε πλειστηριασμο. Δεν εχει βρει ακομα το νεο ιδιοκτητη,για να μιλησουν και εχει αγχωθει. Πως μπορει να τον βρει; Εχει μισθωση εως το 27,αλλα ο δικηγορος του ιδιοκτητη του λεει οτι πρεπει να φυγει. Δεν εχουν υπογραψει συμβολαιο. Υπαρχει παραθυρακι που τον υποχρεωνει να φυγει; ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (e-nomika.gr) Επίσης η πιο έγκυρη πηγή σου για βοήθεια είναι η ΠΟΜΙΔΑ ΠΟΜΙΔΑ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων - Αρχική (pomida.gr) Επικοινώνησε μαζί τους και θα σε κατατοπίσουν πλήρως Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 1 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 32 λεπτά πριν, Malthador είπε Στην θέση του φίλου σου θα μιλούσα και με έναν δικηγόρο πάντως, για να μάθω αναλυτικά τι δικαιώματα έχω όταν θα με ενημερώσει ο νέος ιδιοκτήτης. Μιλησε πριν μιλησουμε στο insomnia,αλλα επειδη ηταν τηλεφωνικως δε μαθαμε και πολλα. Περιμενουμε το ραντεβου. 11 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (e-nomika.gr) Επίσης η πιο έγκυρη πηγή σου για βοήθεια είναι η ΠΟΜΙΔΑ ΠΟΜΙΔΑ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων - Αρχική (pomida.gr) Επικοινώνησε μαζί τους και θα σε κατατοπήσουν πλήρως Ευχαριστουμε .
Προτεινόμενες αναρτήσεις