Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλος νοικιαζει διαμερισμα που βγηκε σε πλειστηριασμο.
Δεν εχει βρει ακομα το νεο ιδιοκτητη,για να μιλησουν και εχει αγχωθει.
Πως μπορει να τον βρει;
Εχει μισθωση εως το 27,αλλα ο δικηγορος του ιδιοκτητη του λεει οτι πρεπει να φυγει.
Δεν εχουν υπογραψει συμβολαιο.

Υπαρχει παραθυρακι που τον υποχρεωνει να φυγει;

5fb89d5a-68b3-4083-b395-2f12aefd0c9d.jpeg

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.

Αν πάλι το ακίνητο που πλειστηριάστηκε ήταν μισθωμένο ως κατοικία, αυτός που το απέκτησε από τον πλειστηριασμό έχει επίσης δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση οπότε η μίσθωση λύεται μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την καταγγελία. Στην περίπτωση της μίσθωσης κατοικίας, η καταγγελία της μίσθωσης δεν μπορεί να γίνει πριν παρέλθει η ελάχιστη διάρκεια μίας μίσθωσης κατοικίας, που είναι τρία (3) χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να ρωτήσει δικηγόρο που να ασχολείται με τις μισθώσεις. Γενικότερα εφόσον αλλάζει ο ιδιοκτήτης, η λογική λέει ότι πρέπει να γίνει νέο ενοικιαστήριο γιατί πώς θα ισχύει το παλιό αφού είναι σε άλλο όνομα;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Στην περίπτωση της μίσθωσης κατοικίας, η καταγγελία της μίσθωσης δεν μπορεί να γίνει πριν παρέλθει η ελάχιστη διάρκεια μίας μίσθωσης κατοικίας, που είναι τρία (3) χρόνια.

Οποτε τον καλυπτει μονο η τριετια;

3 λεπτά πριν, 1comment είπε

η λογική λέει

Η λογικη μπορει,αλλα τα συμβολαια λενε αλλα.
Εδω μαλλον την πατησαμε επειδη εχει βγει σε πλειστηριασμο,σε περιπτωση πωλησης ισχυει το παλιο συμβολαιο,απο οσο εχω διαβασει εδω μεσα.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Μισθωση στο taxes μονο.

12 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Οποτε τον καλυπτει μονο η τριετια;

Τελικά υπάρχει έγγραφο μισθωτήριο ή όχι.

Διάβασε εδώ

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει συμφωνητικό μίσθωσης δεν είμαι σίγουρος ότι τον καλύπτει αυτό του taxis 

Καλύτερα να ρωτήσει δικό του δικηγόρο. 

Το ενοικιο το κατέθετε στην τράπεζα; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Τελικά υπάρχει έγγραφο μισθωτήριο ή όχι.

Οχι,το γραφω ξεκαθαρα και φαινεται και στη φωτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, StamTheMan said:

Εκανα edit, ξερουμε πως μπορει να βρει το νεο ιδιοκτητη;
Που θα πληρωνει τα ενοικια;
Παρακαταθηκων;

Λογικά παρακαταθήκων εφόσον είναι εξαφανισμένος ο νέος ιδιοκτήτης αλλά προτείνω άμεσα να πάει σε δικηγόρο προκειμένου να τον συμβουλέψει και να τρέξει την διαδικασία (εξώδικα κτλ). Πρέπει να είναι νομικά 100% καλυμμένος  προκειμένου να μην βγει κανένα πάτημα ο νέος ιδιοκτήτης να τον διώξει. Μεγάλη προσοχή να μην έχει οφειλές σε κοινόχρηστα

Επεξ/σία από mike299
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, StamTheMan said:

Εκανα edit, ξερουμε πως μπορει να βρει το νεο ιδιοκτητη;
Που θα πληρωνει τα ενοικια;
Παρακαταθηκων;

Κατ' αρχήν, δεν χρειάζεται άγχος, είναι από τις καταστάσεις που ότι είναι να γίνει, θα γίνει.

Κατά δεύτερον, τι σημαίνει «βγήκε σε πλειστηριασμό»; Έχει πολλά βήματα ο πλειστηριασμός, σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ακίνητο;

Για παράδειγμα, πού ξέρει ο φίλος σου ότι το ακίνητο βγήκε στον πλειστηριασμό;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν δεν υπάρχει συμφωνητικό μίσθωσης δεν είμαι σίγουρος ότι τον καλύπτει αυτό του taxis 

Σε δικη μου περιπτωση,που εχω μονο μισθωση στο taxis αλλα οχι συμβολαιο,με καλυπτει η τριετια.

6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Για παράδειγμα, πού ξέρει ο φίλος σου ότι το ακίνητο βγήκε στον πλειστηριασμό;

Αγοραστηκε προχθες.
Μας ενημερωσε ο παλιος ιδιοκτητης,τον οποιο ενημερωσε ο δικηγορος του και εχουμε το αποτελεσμα του πλειστηριασμου.

260c0273-5132-4539-97f1-e1f3f32ddc2b.jpeg

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.

Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον νέο ιδιοκτήτη όμως να ζητήσει ότι ενοίκιο θέλει (αν πχ τώρα είναι 300€ να πει εγώ θέλω 1500€) και έμμεσα να τον αναγκάσει να φύγει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσει με τον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου για να συζητήσουν το θέμα. Μπορεί ο άνθρωπος να το αγόρασε για να μείνει ο ίδιος όποτε πάλι είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής στο εξάμηνο να φύγει.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...