antnatal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Η κόρη έγραψε πανελλήνιες και σκέφτεται για ΤΕΦΑΑ, οι βάσεις που μάλλον θα πιάσει είναι Σέρρες, Κομοτηνή, Τρίκαλα. Έχεις κανείς άποψη για τη φοιτητική ζωή εκεί? (Σημ. Ζούμε στο Ηράκλειο Κρήτης) 1
basilis_k6 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Αν ηταν δικη μου κορη οι επιλογές θα ήταν τρικαλα...και τελος. 1
txcellas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Πάλι καλά που ο ts ρωτάει για φοιτητική ζωή και όχι για ενοίκιο.. εγώ ήμουν πριν πολλά χρόνια τέφαα σαλονικα και γαμ....σε η φοιτητική ζωή. Αρκεί βέβαια να υπάρχει μπατζετ
milos_ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Κομοτηνή φουλ φοιτητουπολη με ότι αυτό συνεπάγεται
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, antnatal είπε Η κόρη έγραψε πανελλήνιες και σκέφτεται για ΤΕΦΑΑ, οι βάσεις που μάλλον θα πιάσει είναι Σέρρες, Κομοτηνή, Τρίκαλα. Έχεις κανείς άποψη για τη φοιτητική ζωή εκεί? (Σημ. Ζούμε στο Ηράκλειο Κρήτης) Όλοι οι φοιτητες παντού καλά περνάνε. Η Κομοτηνή είναι μικρή και όμορφη. Δυσκολα και ακριβά τα σπίτια. Μικρή πόλη πολλή ζήτηση. Υπάρχουν και οι στρατιωτικοί στην περιοχή. Υπερκοστολογημενα τα σπίτια. Όχι ιδιαίτερης ποιότητας και πολλές φορές και αμονωτα. Καλή ζωή, πολύ καλό φαγητό. Κοντινές παραλίες. Οι μουσουλμάνοι είναι η πλειοψηφία. Την θεωρώ ασφαλή πόλη. Μακριά σε απόσταση για την περισσότερη Ελλάδα. Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί. Οι Σερρες (ή τα Σερρας για τους παλιότερους) είναι και αυτή μικρή και συμμαζεμενη. Έχει ζωή. Λιγότερους φοιτητές από Κομοτηνή άρα υστερει σε καθημερινότητα και συναναστροφές. Πιο φθηνή από Κομοτηνή. Κοντά η Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από μια ώρα με συχνά λεοφωρεια οπότε βολεύει μια στο τόσο. Πιο χαλαρά τα πράγματα. Τα Τρίκαλα είναι όμορφη και ζωντανή πολη. Δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερα πολλούς φοιτητές και αυτή αλλά έχει κίνηση όλο το χρόνο λόγω τουρισμού. Όμορφα μέρη να επισκεφτείς τριγύρω και αναβαθμισμενο κεντρο πόλης. Είναι κέντρο Ελλαδας άρα πιο εύκολα προσβάσιμο. Η επιλογή έχει σχέση με πολλά υποκειμενικά κριτήρια. Επιλέγεις με βάση τους φοιτητές, την πόλη, το κόστος, την απόσταση την ζωή, την ποιότητα σπουδών, διαθεσιμότητα και ποιότητα κατοικιας? Τι? Από Ηράκλειο όλα μακριά είναι. Αεροπορικώς και οδικώς. Ηράκλειο-Αλεξσμδρουπολη έχει πτήσεις Το ίδιο και Ηράκλειο-Θεσσαλονικη Για Τρίκαλα πιθανολογώ ότι βολεύει περισσότερο καράβι για Αθήνα και οδικώς για Τρικαλα 2
archer100 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Κομοτηνη εχω ζησει, ωραια και ηρεμη πολη με αξιολογη ζωη. Θα τη συνιστουσα σε αγορι (για τους γνωστους λογους, εχμ) αλλα για κοριτσι δε βρισκω ιδιαιτερο λογο να την επιλεξει συγκριτικα με Σερρες, Τρικαλα Προσωπικα θα επελεγα Σερρες λογω οτι ειναι κοντα στη Θεσσαλονικη και θα ειναι ευκολοτερα τα ταξιδια απο-προς Κρητη για ολους σας αλλα και θα εχει κοντα το αεροδρομιο για αλλα ταξιδια (εξωτερικο, κλπ) και επισης θα μπορει ενα ΣΚ πχ να πεταχτει Θεσσαλονικη να ζησει κατι διαφορετικο, μαλ, ψωνια, συναυλιες, κλπ Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από archer100
alexvi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Από θέμα κόστους Τρίκαλα. Από θέμα ζωής Θεσσαλονίκη και σε μέση κατάσταση είναι η Κομοτηνή. Ενοίκια βρίσκεις παντού ανάλογα περιοχή και τύπο ακινήτου. Δλδ μην περιμένεις νεόδμητο εύκολα κάτω από 450 για φοιτητικό αλλά άλλο να το νοικιάζεις στον Εύοσμο και άλλο στην Πυλαία. Το καλό είναι ότι από Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες είσαι Σκόπια σε 8 Βελιγράδι και σε άλλες τόσες Κωσταντίνουπολη
SeNNinhA Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 28 λεπτά πριν, alexvi είπε Από θέμα κόστους Τρίκαλα. Από θέμα ζωής Θεσσαλονίκη και σε μέση κατάσταση είναι η Κομοτηνή. Ενοίκια βρίσκεις παντού ανάλογα περιοχή και τύπο ακινήτου. Δλδ μην περιμένεις νεόδμητο εύκολα κάτω από 450 για φοιτητικό αλλά άλλο να το νοικιάζεις στον Εύοσμο και άλλο στην Πυλαία. Το καλό είναι ότι από Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες είσαι Σκόπια σε 8 Βελιγράδι και σε άλλες τόσες Κωσταντίνουπολη Δεν υπάρχει η Θεσσαλονίκη στο καδρο. Οι Σέρρες υπάρχουν 2
gcf Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Από πολλούς φοιτητές και απόφοιτους στα Τρίκαλα έχω ακούσει τα καλύτερα για την οργάνωση και το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.
zygorito Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Τρίκαλα σίγουρα πιο χαλαρά πράγματα από μεγάλη πόλη για φοιτητική ζωή, εγώ πχ το συγκρίνω με Πάτρα και Αθήνα δλδ Έχει βέβαια 2-3 μαγαζία τύπου clubάκια, και κάποια μπαράκια κυρίως στο κέντρο στα μανάβικα. Κλασικά ένα σωρό ταβέρνες εκεί κοντά επίσης, και πάρα πολλά καφέ. Έχει και κάποια τσιπουροφάση μαγαζιά με ζωντανή μουσική που μαζεύουν φοιτητές. 24 νοέμβρη - 7 γενάρη με το Μύλο δε χωράς να στρίψεις lol (Έχει και αεροπλάνο Βόλο - Ηράκλειο skyexpress αλλά δεν ξέρω κάτα πόσο βολεύει -και αν το έχει όλο το χρόνο- αν δε θέλει κάποιος να πάει Αθήνα/Θεσσαλονική για πτήση) Για το τμήμα και εγώ ακούω καλά πράγματα, έχω και κολλητή που το έκανε 2ο πτυχίο οπότε δεν την ένοιαζε η φοιτητική ζωή γιατί ήμασταν ήδη στα 28.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα