atrwtos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 4 μοντέλα με χρονολογίες 2018 όλα. Απλά θέλω να μου πει κάποιος μου αρέσουν τα Suv από θέμα κατανάλωσης π.χ. του Crossland και του corsa ποιο καταναλώνει λιγότερο καύσιμο;;; (θα μου πείτε εξαρτάτε την κατάσταση του κάθε οχήματος κτλ.) γιατί βλέπω στις ιστοσελίδες καταναλώνουν 4-5 λιτρα τα 100 χλμ και τα 2. ισχύει;;;...γιατι και στα χρήματα είναι κοντά γιατι να πάρω το corsa οταν μπορώ να πάρω το Crossland που το θεωρο καλύτερο. Τωρα το Captup, clio τα έβαλα σαν αναλλακτικές είναι ποιο ακριβά αν βρω κάτι σε καλή ευκαιρία μπορεί να το τσιμπήσω...Captup vs Crossland θεωρό το Captup καλύτερο αλλά ακριβό. Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου πει μια γνώμη. Ευχαριστω.
Timour21 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Το crossland με το corsa είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες. Captur και clio πάλι 2 διαφορετικές κατηγορίες. Τόσο το crossland όσο και το captur είναι λίγο βαρύτερα από τα corsa και clio αντίστοιχα. Οι κατασκευαστές μπορεί να δίνουν ίδιες καταναλώσεις, αλλά θεωρώ ότι στην πράξη (και με τον ίδιο οδηγό στην σύγκριση) τα crossland και captur θα καίνε παραπάνω από τα clio/corsa. Αν προτιμάς SUV πάς σε crossland/captur - δεν θεωρώ ότι θα είναι μεγάλες οι διαφορές στην κατανάλωση ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, από εκεί και πέρα μηχανικά επειδή έιναι παρόμοια θα έχουν και παρεμφερές κόστος συντήρησης. 1
atrwtos Δημοσ. 28 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, Timour21 είπε Το crossland με το corsa είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες. Captur και clio πάλι 2 διαφορετικές κατηγορίες. Τόσο το crossland όσο και το captur είναι λίγο βαρύτερα από τα corsa και clio αντίστοιχα. Οι κατασκευαστές μπορεί να δίνουν ίδιες καταναλώσεις, αλλά θεωρώ ότι στην πράξη (και με τον ίδιο οδηγό στην σύγκριση) τα crossland και captur θα καίνε παραπάνω από τα clio/corsa. Αν προτιμάς SUV πάς σε crossland/captur - δεν θεωρώ ότι θα είναι μεγάλες οι διαφορές στην κατανάλωση ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, από εκεί και πέρα μηχανικά επειδή έιναι παρόμοια θα έχουν και παρεμφερές κόστος συντήρησης. Σε ευχαριστώ για την απάντηση ναι σίγουρα είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες το γνωρίζω.. απλά είναι κοντά θα λέγαμε γενικά και στις τιμές...άρα το κόστος συντήρησης θα είναι λες περίπου ίδιο στα SUV... εντάξει λογικό αλλά μεγάλη διαφορά δεν την λες οκ ...απλά οι καταναλώσεις είναι λίγο μεγαλύτερες λογικό ποιο μεγάλο όχημα αλλά όχι τόσο...χμ δύσκολο
korakios Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Αν θες οικονομία πάρε όποιο σου αρέσει και βάζεις υγραέριο , τα captur/clio βγαίνουν με εργοστασιακό σύστημα
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, atrwtos είπε Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 4 μοντέλα με χρονολογίες 2018 όλα. Απλά θέλω να μου πει κάποιος μου αρέσουν τα Suv από θέμα κατανάλωσης π.χ. του Crossland και του corsa ποιο καταναλώνει λιγότερο καύσιμο;;; (θα μου πείτε εξαρτάτε την κατάσταση του κάθε οχήματος κτλ.) γιατί βλέπω στις ιστοσελίδες καταναλώνουν 4-5 λιτρα τα 100 χλμ και τα 2. ισχύει;;;...γιατι και στα χρήματα είναι κοντά γιατι να πάρω το corsa οταν μπορώ να πάρω το Crossland που το θεωρο καλύτερο. Τωρα το Captup, clio τα έβαλα σαν αναλλακτικές είναι ποιο ακριβά αν βρω κάτι σε καλή ευκαιρία μπορεί να το τσιμπήσω...Captup vs Crossland θεωρό το Captup καλύτερο αλλά ακριβό. Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου πει μια γνώμη. Ευχαριστω. 4,5 λιτρα για suv και οχι μονο ειναι το ανεκδοτο του αιωνα Ενταξει το δικο μου Honda CRV του 2008 μπορει να ειναι 2000 κυβικα κλπ κλπ αλλα καιει εντος πολης με κλιματιστικο και μικρες διαδρομες 15 λιτρα .Φυσικα εχω βαλει υγραεριο Οσο και πιο νεας τεχνολογις κλπ να ειναι καποιο suv ειναι αδυνατον να καψει τοσο λιγο Ούτε 1000αρακι δεν καίει τόσο λίγο. C1 1000 κυβικα της οικογένειας καεί κοντά στα 7 λίτρα Μιλάω για πραγματικές καταναλώσεις. Αυτα που λένε οι κατασκευαστές είναι σε συνθήκες που δεν υπάρχουν στην πράξη ποτέ. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Γιάννης Platano 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Οσο και πιο νεας τεχνολογις κλπ να ειναι καποιο suv ειναι αδυνατον να καψει τοσο λιγο Αδυνατον δεν ειναι...τα υβριδικα της toyota βλεπε Corolla Cross, CHR καινε κατω απο 5 ή εκει κοντα (πραγματικη καταναλωση πολης). Βεβαια ειναι η εξαιρεση. Τα πιο πολλα κινουνται στο 7-8. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε 4,5 λιτρα για suv και οχι μονο ειναι το ανεκδοτο του αιωνα Ενταξει το δικο μου Honda CRV του 2008 μπορει να ειναι 2000 κυβικα κλπ κλπ αλλα καιει εντος πολης με κλιματιστικο και μικρες διαδρομες 15 λιτρα .Φυσικα εχω βαλει υγραεριο Οσο και πιο νεας τεχνολογις κλπ να ειναι καποιο suv ειναι αδυνατον να καψει τοσο λιγο Ούτε 1000αρακι δεν καίει τόσο λίγο. C1 1000 κυβικα της οικογένειας καεί κοντά στα 7 λίτρα Μιλάω για πραγματικές καταναλώσεις. Αυτα που λένε οι κατασκευαστές είναι σε συνθήκες που δεν υπάρχουν στην πράξη ποτέ. Μπορεί να είναι ντίζελ 58 λεπτά πριν, atrwtos είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση ναι σίγουρα είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες το γνωρίζω.. απλά είναι κοντά θα λέγαμε γενικά και στις τιμές...άρα το κόστος συντήρησης θα είναι λες περίπου ίδιο στα SUV... εντάξει λογικό αλλά μεγάλη διαφορά δεν την λες οκ ...απλά οι καταναλώσεις είναι λίγο μεγαλύτερες λογικό ποιο μεγάλο όχημα αλλά όχι τόσο...χμ δύσκολο Εφόσον ο κινητήρας είναι ίδιος, το βαρύτερο σκάφος θα κάψει παραπάνω, έστω και λίγο. Στη συντήρηση δε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά, εκτός αν το SUV έχει μεγαλύτερες ζάντες άρα και λάστιχα. Το άλλο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι πως το Crossland και το Corsa δε προορίζονται ακριβώς για την ίδια χρήση, οπότε να οδηγήσεις όλα τα υποψήφια για να καταλάβεις αν σου αρκεί και η δύναμη που έχουν. Ενα Corsa 100hp που κυκλοφορεί μέσα στην πόλη κατα κύριο λόγο με 1-2 επιβάτες μπορεί να σου φαίνεται οτι τραβάει, ένα Crossland με την ίδια μηχανή που το φορτώνεις σα γαϊδούρι με παιδιά καροτσάκια οικοσκευή κλπ για να πας στο χωριό μπορεί να σου φαίνεται μουλάρι. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Αδυνατον δεν ειναι...τα υβριδικα της toyota βλεπε Corolla Cross, CHR καινε κατω απο 5 ή εκει κοντα (πραγματικη καταναλωση πολης). Βεβαια ειναι η εξαιρεση. Τα πιο πολλα κινουνται στο 7-8. Για υβριδικά ίσως Εγώ εννοούσα με βενζίνη. Για disel δεν έχω ιδέα Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Γιάννης Platano 1
atrwtos Δημοσ. 2 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 28/6/2024 στις 2:41 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Μπορεί να είναι ντίζελ Εφόσον ο κινητήρας είναι ίδιος, το βαρύτερο σκάφος θα κάψει παραπάνω, έστω και λίγο. Στη συντήρηση δε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά, εκτός αν το SUV έχει μεγαλύτερες ζάντες άρα και λάστιχα. Το άλλο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι πως το Crossland και το Corsa δε προορίζονται ακριβώς για την ίδια χρήση, οπότε να οδηγήσεις όλα τα υποψήφια για να καταλάβεις αν σου αρκεί και η δύναμη που έχουν. Ενα Corsa 100hp που κυκλοφορεί μέσα στην πόλη κατα κύριο λόγο με 1-2 επιβάτες μπορεί να σου φαίνεται οτι τραβάει, ένα Crossland με την ίδια μηχανή που το φορτώνεις σα γαϊδούρι με παιδιά καροτσάκια οικοσκευή κλπ για να πας στο χωριό μπορεί να σου φαίνεται μουλάρι. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όλα είναι ντιζελ και αυτόματα εκτός το corsa που είναι βενζίνη. Αν δεν το φορτώσεις το Crossland με 1-2 άτομα θα είναι σαν το corsa μου λες ποιο "συμπυκνωμένη" δύναμη το corsa οκ.. ναι είναι ανάλογα με τις ανάγκες κτλ. σίγουρα ... Επεξ/σία 2 Ιουλίου από atrwtos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα