Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, k_w_t said:

Οχι και ολη ... Εμεις στο Κουκακι δεν βλεπουμε να μπαινουν οπτικες ουτε το 2029....

Εκει δεν εχει INALAN  παντου ?

Όχι δυστυχώς…Ακόμα περιμένουμε απ όλους!

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, nvel είπε

ο νόμος του 2012 δεν έκανε υποχρεωτικές τις οπτικές ίνες στα κτήρια αλλά ο νόμος του 2023.

Καθομαστε και ασχολουμαστε γιατι δεν εβαλε ο μηχανικος μια τεχνολογια η οποια θα καταργηθει σε 5 χρονια ?

Η ΕΕΤΤ ελεγε οτι επρεπε να υπαρχει πριν την παραδοση του εργου οπτικη στην διευθυνση...

Αντι να λεμε ποσο μ@λ@κες ειναι αυτοι που καθυστερουν τα εργα οπτικων ινων....?

Και τους παίρνει ολους η μπαλα... Απο εταιριες (Cosmote,Vodafone,NOVA κτλ) μεχρι δημάρχους (Καλλιθεα,Περιστερι κτλ).

Να δεις που οταν γινει το λεγομενο Copper Off η Ελλαδα θα φαει γερο προστιμο απο την ΕΕ για δεν εχει οπτικες ινες παντου..

Γιατι νομιζεις οτι λανσαρουν πλεον τα 5G με αριθμο σταθερου οι παροχοι ? 

Για να γλυτωσουν απο την Ευρωπαικη νομοθεσια που λεει μεχρι το 2030 να υπαρχει παντου συνδεση τουλαχιστον 100Mbps..

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.

Αν βλεπω τι χαος επικρατει στις πολεις στο χωριο που ειμαι ουτε καν το συζηταμε για το μελλον εστω..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Καθομαστε και ασχολουμαστε γιατι δεν εβαλε ο μηχανικος μια τεχνολογια η οποια θα καταργηθει σε 5 χρονια ?

όχι καθόμαστε και ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει όταν ένας μηχανικός αντί να σχεδιάζει σύμφωνα με τους νόμους αρχίζει να ζωγραφίζει ατενίζοντας το μέλλον . Ένας μηχανικός πληρώνεται να να σχεδιάζει σύμφωνα με τις υποδομές τις περιοχής, δεν μπορώ να μελετήσω κτήριο με υποσταθμό σε περιοχή χωρίς μέση τάση και μετά να τα ψέγω τον δεδδηε που ζητά χρήματα για να φέρει δίκτυο.

Αν αυτό είχε γίνει σε δικό μου κτήριο θα είχα τώρα σοβαρό πρόβλημα από τις αγωγές των ενοίκων που αγόρασαν  σπίτι χωρίς λειτουργικό δίκτυο επικοινωνιών

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nvel είπε

όχι καθόμαστε και ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει όταν ένας μηχανικός αντί να σχεδιάζει σύμφωνα με τους νόμους αρχίζει να ζωγραφίζει ατενίζοντας το μέλλον . Ένας μηχανικός πληρώνεται να να σχεδιάζει σύμφωνα με τις υποδομές τις περιοχής, δεν μπορώ να μελετήσω κτήριο με υποσταθμό σε περιοχή χωρίς μέση τάση και μετά να τα ψέγω τον δεδδηε που ζητά χρήματα για να φέρει δίκτυο.

Αν αυτό είχε γίνει σε δικό μου κτήριο θα είχα τώρα σοβαρό πρόβλημα από τις αγωγές των ενοίκων που αγόρασαν  σπίτι χωρίς λειτουργικό δίκτυο επικοινωνιών

Συμφωνώ απόλυτα. Ο μηχανικός έχει σαν σκοπό να εξυπηρετήσει τους ενοίκους και να μην βρεθούν σε καταστάσεις όπως αυτή. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ήθελε να μην επιβαρυνθεί το κόστος του χαλκού και της εγκατάστασης. Πόσα μέτρα χαλκός + κανάλια + πρίζες και κατανεμητής κλπ. Θα μου πεις σε μια οικοδομή πόσο είναι αυτό το κόστος σε σχέση με το σύνολο, 0.5%;

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει απαγόρευση για τον χαλκό παρά υποχρέωση για τις οπτικές. Το να υπάρχει ένα ακόμα μέσω καλωδίωσης/δικτύωσης δεν θα το απαγορεύσει κανείς ποτέ. Αλλά μάλλον ο μηχανικός παραήταν politically correct...

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nvel είπε

3 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Συμφωνώ απόλυτα. Ο μηχανικός έχει σαν σκοπό να εξυπηρετήσει τους ενοίκους και να μην βρεθούν σε καταστάσεις όπως αυτή. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ήθελε να μην επιβαρυνθεί το κόστος του χαλκού και της εγκατάστασης. Πόσα μέτρα χαλκός + κανάλια + πρίζες και κατανεμητής κλπ. Θα μου πεις σε μια οικοδομή πόσο είναι αυτό το κόστος σε σχέση με το σύνολο, 0.5%;

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει απαγόρευση για τον χαλκό παρά υποχρέωση για τις οπτικές. Το να υπάρχει ένα ακόμα μέσω καλωδίωσης/δικτύωσης δεν θα το απαγορεύσει κανείς ποτέ. Αλλά μάλλον ο μηχανικός παραήταν politically correct...

Και αντε και ειχε βαλει χαλκο ο μηχανικος ....

Που θα συνδεθει ????

Αφου ο ΟΤΕ δεν βαζει πλεον καινουργιο απερχομενο ....

Δεν ειναι καν καθολικος παροχος.....

Δημοσ.

δηλαδή τα νέα κτήρια εκτός περιοχής οπτικών ινών δεν συνδέονται;

Όταν έγινε η μελέτη και βγήκε η άδεια δεν ήταν υποχρεωτικές οι οπτικές ίνες, ο νόμος είναι σαφής, από 1/1/2024 είναι υποχρεωτικές οι οπτικές ίνες στα κτήρια χωρίς όμως να απαγορευτεί ο χαλκός ο, άλλωστε και με οπτικές ίνες ο χαλκός συνυπάρχει στα κτήρια.  Η υποχρεωτικότητα των οπτικών ινών στα κτήρια δεν σημαίνει και υποχρεωτικότητα στις υποδομές των πόλεων με τον ίδιο τρόπο που η υποχρεωτικότητα του εσωτερικού δικτύου φυσικού αερίου (όταν ίσχυε) δεν σήμαινε υποχρεωτικότητα στο δίκτυο φυσικού αερίου πόλης.

Δημοσ.

Οταν εγινε η μελετη τους ειπαν οτι θα υπαρχει οπτικη ινα μεχρι να τελειωσει η οικοδομη.

Ειχαν ξεκινησει τα εργα στην περιοχη 

Ολα αυτα τα ειχαν μιλησει πριν ξεκινησουν την κατασκευη.

Εχει φτασει 3 τετραγωνα πιο κει η ινα και εχει μπετωσει εδω και 15 μηνες. (Περιοχη Ν.Κοσμος)...

Εαν δεν ειχε κολλησει η VODAFONE τα εργα της θα ειχαν συνδεθει ..

Απο τον ΟΤΕ του ειπαν οτι απο την στιγμη που περναει οπτικη δεν γινεται πλεον  κατασκευη δικτυου (cnf enginnering το ονομαζουν).

Ο μηχανικος μια χαρα τα ειχε σχεδιασει η Vodafone τον κρεμασε....

Δημοσ.
19 ώρες πριν, tzavardin είπε

Μια από τα ίδια στη Γούβα, που είμαστε σχεδόν γείτονες. Ο Βύρωνας έβαλε σχεδόν από την αρχή. Το Παγκράτι μισό μισό, τώρα μπήκαν τσούκου τσούκου και Νέο Κόσμο από ότι βλέπω, αλλά εμείς μέσα στη μέση του χάρτη μια λωρίδα όλη η συνοικία ανάμεσα σε κόκκινες τελείες. Και ο Υμμητός για να μην είμαι άδικος. Αυτό εννοώ σε ζώνες.

Και εγώ οριακά γούβα είμαι έτσι έλεγα δενθα βάλουν ποτέ και ήρθε και έβαλε και η ιναλαν και ο ΟΤΕ πριν 3 μήνες.

Τώρα είμαι με ιναλαν 1000/1000

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Οταν εγινε η μελετη τους ειπαν οτι θα υπαρχει οπτικη ινα μεχρι να τελειωσει η οικοδομη.

Ειχαν ξεκινησει τα εργα στην περιοχη 

Ολα αυτα τα ειχαν μιλησει πριν ξεκινησουν την κατασκευη.

Εχει φτασει 3 τετραγωνα πιο κει η ινα και εχει μπετωσει εδω και 15 μηνες. (Περιοχη Ν.Κοσμος)...

Εαν δεν ειχε κολλησει η VODAFONE τα εργα της θα ειχαν συνδεθει ..

Απο τον ΟΤΕ του ειπαν οτι απο την στιγμη που περναει οπτικη δεν γινεται πλεον  κατασκευη δικτυου (cnf enginnering το ονομαζουν).

Ο μηχανικος μια χαρα τα ειχε σχεδιασει η Vodafone τον κρεμασε....

Ο μηχανικός δεν είχε σχεδιάσει τίποτα καλά αν δεν είχε έγγραφο από την οποία εταιρεία που να την δεσμεύει και να δημιουργεί ρητρες σε περίπτωση υπαναχωρησης / καθυστέρησης κλπ. Στα λόγια δεν υπάρχει τίποτα πάρα μόνο γραπτώς. Αν τώρα τον τρέξετε όλοι μαζί οι κάτοικοι γιατί δεν μπορείτε να έχετε τηλέφωνο ή Internet (πχ κάποιος μπορεί να εξαρτάται η δουλειά του από αυτό και να μην μπορεί να το έχει) θα είναι καλά για αυτόν; στην τελική δεν είναι καμία φιλοσοφία θα μπορούσε να κατεβάσει ένα rj45 cat6 κάτω σε έναν κατανεμητη για κάθε διαμέρισμα και να το έχει αναμονή για το τηλεφωνικό. Άλλωστε και η οπτική δεν θα πηγαίνει μέσα στο κάθε διαμέρισμα θα έχει βάλει μια κατανομή κάπου στο κτήριο. Πατέντες, αλλά κάτι θα μπορούσε να κάνει.

Δημοσ.
Στις 28/6/2024 στις 11:49 ΠΜ, Thresh είπε

Αναρωτιέμαι αν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος από πέρσι τον Σεπτέμβριο που άρχισε.

Με δική μου πρωτοβουλία πέρυσι  βάλαμε οπτική στην πολυκατοικία κάνοντας χρήση της δωρεάν εγκατάστασης. 

Χρειάστηκε να κάνω συζητήσεις επί συζητήσεων με όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και μου βγήκε η γλώσσα αλλά πλέον με ευχαριστούν και οι περισσότεροι έχουν γυρίσει σε οπτική.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, vste said:

Με δική μου πρωτοβουλία πέρυσι  βάλαμε οπτική στην πολυκατοικία κάνοντας χρήση της δωρεάν εγκατάστασης. 

Χρειάστηκε να κάνω συζητήσεις επί συζητήσεων με όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και μου βγήκε η γλώσσα αλλά πλέον με ευχαριστούν και οι περισσότεροι έχουν γυρίσει σε οπτική.

Καλα κι εγώ δωρεάν έκανα την εγκατάσταση, χωρίς το voucher όμως. Η ερώτηση μου είναι αν χρησιμοποιήθηκε αυτό, τι άλλο έργο έγινε κτλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Καλα κι εγώ δωρεάν έκανα την εγκατάσταση, χωρίς το voucher όμως. Η ερώτηση μου είναι αν χρησιμοποιήθηκε αυτό, τι άλλο έργο έγινε κτλπ.

Δεν μου είπανε κάτι συγκεκριμένα για voucher. Μου είπαν ότι υπάρχει χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή ένωση και δεν θα πληρώσουμε την εγκατάσταση οπότε μάλλον είναι κάτι διαφορετικό.

Επεξ/σία από vste
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Ο μηχανικός δεν είχε σχεδιάσει τίποτα καλά αν δεν είχε έγγραφο από την οποία εταιρεία που να την δεσμεύει και να δημιουργεί ρητρες σε περίπτωση υπαναχωρησης / καθυστέρησης κλπ. Στα λόγια δεν υπάρχει τίποτα πάρα μόνο γραπτώς. Αν τώρα τον τρέξετε όλοι μαζί οι κάτοικοι γιατί δεν μπορείτε να έχετε τηλέφωνο ή Internet (πχ κάποιος μπορεί να εξαρτάται η δουλειά του από αυτό και να μην μπορεί να το έχει) θα είναι καλά για αυτόν; στην τελική δεν είναι καμία φιλοσοφία θα μπορούσε να κατεβάσει ένα rj45 cat6 κάτω σε έναν κατανεμητη για κάθε διαμέρισμα και να το έχει αναμονή για το τηλεφωνικό. Άλλωστε και η οπτική δεν θα πηγαίνει μέσα στο κάθε διαμέρισμα θα έχει βάλει μια κατανομή κάπου στο κτήριο. Πατέντες, αλλά κάτι θα μπορούσε να κάνει.

Δεν μενω εγω εκει αλλα συναδελφος...

Εχει πριζες οπτικης   σε ενα μικρο rack εντοιχισμένο σε καθε διαμερισμα οπως και lan σε καθε δωματιο...

Ολες οι οπτικες καταληγουν σε κατανεμητη στο ισογειο.

Γενικα εχει γινει προσεγμενη δουλεια απο τον ηλεκτρολογο..

Απο τα 16 διαμερισματα προς το παρόν μενουν στα 7.  (τα αλλα ειναι προς πωληση και μερικα GOLDEN VISA)

Με αφορμη το topic  ειχαμε παλι αυτην την συζητηση με τον συναδελφο και μιλαγε με το μηχανικο, του ανεφερε μαλιστα οτι ειχε πει και αυτος για αναμονη χαλκου αλλα ηταν αλλουνού αποφαση.

Σε αλλη πολυκατοικια στο Μπραχαμι που εφτιαξε με τον ιδιο ακριβως τροπο παλι δεν την εχουν συνδεσει ενω υπαρχει αναμονη απο τον παροχο στο πεζοδρομιο.

Δεν ηξερε ή δεν ηθελε ο μηχανικος του παροχου να συνδεσει στο υπάρχον δικτυο και ηθελε να περασει καινουργιο εξωτερικα. (λογικα για να πληρωθει παραπανω λεφτα). Φυσικα και εκει δεν το δεχτηκαν και του ειπαν να κανει την συνδεση στο βεπ της πολυκατοικιας.. Αποτελεσμα τζιφος !!

Το εχουν δηλωμενο βλαβη. Σε απαντηση της Cosmote τους ειπαν πρεπει λεει να ενεργοποιησετε πρωτα γραμμη με χαλκο και μετα να την γυρισουμε σε FTTH. 

Γενικα ειναι ενα μπαχαλο 

Επεξ/σία από k_w_t
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, vste said:

Δεν μου είπανε κάτι συγκεκριμένα για voucher. Μου είπαν ότι υπάρχει χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή ένωση και δεν θα πληρώσουμε την εγκατάσταση οπότε μάλλον είναι κάτι διαφορετικό.

Τότε δεν το χρησιμοποίησες, ούτε χρηματοδότηση από ΕΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...