Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Ο κατασκευαστης παει με οτι λεει ο νομος.... 

Δεν κανει οτι νομιζει αυτος...

ποιος νόμος έλεγε ότι πέρσι οι πολυκατοικίες θα πρέπει να έχουν μόνο δίκτυο οπτικών ινών και όχι χαλκού;

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, nvel είπε

ποιος νόμος έλεγε ότι πέρσι οι πολυκατοικίες θα πρέπει να έχουν μόνο δίκτυο οπτικών ινών και όχι χαλκού;

Δεν λεει οχι χαλκο αλλα υποχρεωτικα οπτικες ινες...

Δες εδω.

Οταν ενα μηχανικος κανει τα σχεδια και "υποτιθεται" θα υπαρχει οπτικη ινα 1 χρονο στη περιοχη πριν παραδωσει το κτιριο απλα δεν θα βαλει και χαλκο.

Απο κει και περα ειναι καθαρα θεμα του παροχου που δεν υλοποιησε το εργο στην ωρα του.

Ετσι και αλλιως παμε για καταργηση του χαλκου μεχρι το 2029 με εντολη της ΕΕ.

1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Μια από τα ίδια στη Γούβα, που είμαστε σχεδόν γείτονες. Ο Βύρωνας έβαλε σχεδόν από την αρχή. Το Παγκράτι μισό μισό, τώρα μπήκαν τσούκου τσούκου και Νέο Κόσμο από ότι βλέπω, αλλά εμείς μέσα στη μέση του χάρτη μια λωρίδα όλη η συνοικία ανάμεσα σε κόκκινες τελείες. Και ο Υμμητός για να μην είμαι άδικος. Αυτό εννοώ σε ζώνες.

Στην Γουβα κανει εργα η Inalan τελευταια απο οτι ξερω...

Αμα βαλει στο δρομο που μενεις κανε αιτηση τρεχοντας...

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δες εδω.

Οταν ενα μηχανικος κανει τα σχεδια και "υποτιθεται" θα υπαρχει οπτικη ινα 1 χρονο στη περιοχη πριν παραδωσει το κτιριο απλα δεν θα βαλει και χαλκο.

Απο κει και περα ειναι καθαρα θεμα του παροχου που δεν υλοποιησε το εργο στην ωρα του.

Ετσι και αλλιως παμε για καταργηση του χαλκου μεχρι το 2029 με εντολη της ΕΕ.

Στην Γουβα κανει εργα η Inalan τελευταια απο οτι ξερω...

Αμα βαλει στο δρομο που μενεις κανε αιτηση τρεχοντας...

Τα βλέπω μέρα με τη μέρα, είναι ακόμα Άγιο Αρτέμιο με το που κατέβουν εδώ θα κάνουμε πάρτι. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, toxoths73 said:

Καλό και αυτό σου λένε πάρε Ferrari αλλά δεν σε αφήνουν να τη πας πάνω από 120, βάζουν οπτικές με 1Gpps και σου λένε πάρε... αλλά τι να κατεβάσεις αφού όλα τα "καλά" τα κυνηγάνε. Ρε μας κοροιδεύουν φάτσα κάρτα?

Γιατί σε άλλες χώρες δεν τα κυνηγούν? Εκεί γιατί βάζουν? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Thresh είπε

Γιατί σε άλλες χώρες δεν τα κυνηγούν? Εκεί γιατί βάζουν? 

Απλα ο Ελληνας μολις βαλει την 1Gbps γραμμη το πρωτο πραγμα που θα κανει ειναι να "κατεβασει" κατι απο τον θειο για να δει ποσο γρηγορα παει..

Στις αλλες χωρες θα δουν ποσο γρηγορα σερφαρουν ταυτοχρονα ολες οι συσκευες, πως θα ανεβασουν κανενα backup στο cloud και το ping στα online games...

Εμεις εδω κολλημενοι με τα torrents και το download.

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Απλα ο Ελληνας μολις βαλει την 1Gbps γραμμη το πρωτο πραγμα που θα κανει ειναι να "κατεβασει" κατι απο τον θειο για να δει ποσο γρηγορα παει..

Στις αλλες χωρες θα δουν ποσο γρηγορα σερφαρουν ταυτοχρονα ολες οι συσκευες, πως θα ανεβασουν κανενα backup στο cloud και το ping στα online games...

Εμεις εδω κολλημενοι με τα torrents και το download.

Το γράφεις σαν να είναι κάτι κακό και δεν καταλαβαίνω τον λόγο; υπάρχει ορθός τρόπος χρήστης του Ίντερνετ; 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, k_w_t said:

Εντάξει το ping είτε έχει 50Mbps FTTH είτε 1000Mbps παραμένει ίδιο. 😛

Από εκεί και πέρα καλώς ή κακώς το κατέβασμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για 1Gbps. Στη χώρα μας ακόμα δεν κυνηγούν αυτούς που κατεβάζουν κι αν αρχίσουν υπάρχει η επιλογή του VPN. 

Το βασικότερο όμως κίνητρο είναι το πάγιο με βάση τα εισοδήματα του πολίτη, αν είναι μεγάλο το πάγιο τότε η πλειοψηφία θα παραμένει στις DSL.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Thresh είπε

H GOV κοιτάς το χάρτη κλασικά αν έχει κοκκινη τελίτσα το κτίριό σου.

Ρε παλικάρια μια βοήθεια τι σημαίνουν αυτά γιατί είμαι νουμπάς. Στο site μου βγαζει αυτα

Πάροχος πρόσβασης: Fiber2All
Τύπος πρόσβασης: FTTH/B
Κάλυψη από: 31/3/2024
Ανεξάρτητοι χώροι: 26 ⓘ
Έχει συνδεθεί στο δίκτυο FTTH/B: Όχι
Υπάρχει οπτική ενδοκτιριακή υποδομή: Όχι ή άγνωστο

Εν το μεταξύ μένω Εξάρχεια, σε ακτίνα 150 μέτρων έχω Πολυτεχνείο, Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικό Μουσείο και παρόλαυτα οπτικές ίνες γιοκ!

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Geralt_Haute_Bellegarde said:

Ρε παλικάρια μια βοήθεια τι σημαίνουν αυτά γιατί είμαι νουμπάς. Στο site μου βγαζει αυτα

Οτι το κτίριό σου έχει διαθεσιμότητα από τις 31 Μαρτίου αλλά δεν έχει γίνει εγκατάσταση μέχρι τώρα.

Fiber2All είναι θυγατρική της Vodafone που πραγματοποιεί τα έργα.

Κανονικά πρέπει να βγάζει σίγουρα αυτή και λογικά κι η Cosmote μέχρι και 1Gbps πακέτα κι η Nova μέχρι 200Mbps.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, georgerov είπε

Το γράφεις σαν να είναι κάτι κακό και δεν καταλαβαίνω τον λόγο; υπάρχει ορθός τρόπος χρήστης του Ίντερνετ; 

Απλα δεν ειναι και νομιμο το να κατεβαζεις torrents.

Εαν ειχαμε νομοθεσια σαν της Γερμανιας νομιζεις οτι θα ειχαμε τοσες 1Gbps γραμμες ...?

Με 200Mbps θα ηταν ολοι ικανοποιημενοι...

3 λεπτά πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

Πάροχος πρόσβασης: Fiber2All
Τύπος πρόσβασης: FTTH/B
Κάλυψη από: 31/3/2024
Ανεξάρτητοι χώροι: 26 ⓘ
Έχει συνδεθεί στο δίκτυο FTTH/B: Όχι
Υπάρχει οπτική ενδοκτιριακή υποδομή: Όχι ή άγνωστο

Εν το μεταξύ μένω Εξάρχεια, σε ακτίνα 150 μέτρων έχω Πολυτεχνείο, Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικό Μουσείο και παρόλαυτα οπτικές ίνες γιοκ!

Σημαινει οτι υπαρχει οπτικη στην γειτονια σου αλλα δεν εχει συνδεθει το κτιριο σου.

Μολις κανει αιτηση καποιος θα συνδεθει..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Δες εδω.

ο νόμος εφαρμόζεται από φέτος, οπότε πέρσι ο μηχανικός επέλεξε να εφαρμόσει ένα μελλοντικό νόμο και όχι τον τρέχοντα την στιγμή που υποτίθεται ότι παρέδωσε ένα έργο προς χρήση.  Ελπίζω ο ίδιος μηχανικός σε περιοχές που θα γίνει δίκτυο αποχέτευσης να βάζει και βόθρο στις πολυκατοικίες  και να μην έχει τους ενοίκους να τα κρατάνε μέχρι να γίνει το δίκτυο.

Ο πάροχος δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση γιατί φέρνει σύμφωνα με τον νόμο χαλκό αλλά ο μηχανικός που δεν εφάρμοσε τον νόμο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Σημαινει οτι υπαρχει οπτικη στην γειτονια σου αλλα δεν εχει συνδεθει το κτιριο σου.

Μολις κανει αιτηση καποιος θα συνδεθει..

Μίλησα  με vodafone και cosmote αρχες της εβδομάδας και  μου είπαν οτι δεν υπάρχουν οπτικές ίνες ακόμα στη περιοχή οπότε δε μπορώ να κάνω αίτηση

Δημοσ.
19 minutes ago, nvel said:

ο νόμος εφαρμόζεται από φέτος, οπότε πέρσι ο μηχανικός επέλεξε να εφαρμόσει ένα μελλοντικό νόμο και όχι τον τρέχοντα την στιγμή που υποτίθεται ότι παρέδωσε ένα έργο προς χρήση.  Ελπίζω ο ίδιος μηχανικός σε περιοχές που θα γίνει δίκτυο αποχέτευσης να βάζει και βόθρο στις πολυκατοικίες  και να μην έχει τους ενοίκους να τα κρατάνε μέχρι να γίνει το δίκτυο.

Ο πάροχος δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση γιατί φέρνει σύμφωνα με τον νόμο χαλκό αλλά ο μηχανικός που δεν εφάρμοσε τον νόμο.

O νομος εχει βγει απο το 2012.

Αρχισε να εφαρμόζετε το 2021.

Η οικοδομικη αδεια βγηκε το 2022 και δεν ηταν υποχρεωμενος να βαλει χαλκο..

Ο παροχος εχει ευθυνη για την καθυστερηση αλλα εμειναν ολα πισω λογο COVID.

Μιλαμε για τον Δημο Αθηναιων οποτε το παραδειγμα με τον βοθρο το λαμβανω σαν αστειο...

13 minutes ago, Geralt_Haute_Bellegarde said:

Μίλησα  με vodafone και cosmote αρχες της εβδομάδας και  μου είπαν οτι δεν υπάρχουν οπτικές ίνες ακόμα στη περιοχή οπότε δε μπορώ να κάνω αίτηση

Κανε αιτηση με κωδικο κτιριου.. 

Εαν σου απαντησουν αρνητικα στειλε την απαντηση μαζι με το στιγμα του χαρτη στην ΕΕΤΤ..

• Super Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, k_w_t said:

Απλα δεν ειναι και νομιμο το να κατεβαζεις torrents.

Δεν είναι όλα τα torrents παράνομα, μόνο αυτά που κατεβάζουν οι περισσότεροι. 😛

14 minutes ago, Geralt_Haute_Bellegarde said:

Αν βάλεις διεύθυνση στο εργαλείο διαθεσιμότητας που έχουν στο site τους τι σου βγάζει?

• Haha 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, k_w_t είπε

O νομος εχει βγει απο το 2012.

Αρχισε να εφαρμόζετε το 2021.

Η οικοδομικη αδεια βγηκε το 2022 και δεν ηταν υποχρεωμενος να βαλει χαλκο..

Ο παροχος εχει ευθυνη για την καθυστερηση αλλα εμειναν ολα πισω λογο COVID.

Μιλαμε για τον Δημο Αθηναιων οποτε το παραδειγμα με τον βοθρο το λαμβανω σαν αστειο....

ο νόμος του 2012 δεν έκανε υποχρεωτικές τις οπτικές ίνες στα κτήρια αλλά ο νόμος του 2023.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...