Speculoos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Όποιος είδε τα ξημερώματα το ΗΠΑ-Καναδάς κατάλαβε ότι οι Αμερικάνοι είναι ακλόνητο φαβορί για το χρυσό. Το βάθος των ΗΠΑ είναι στα όρια του γελοίου, θα πρέπει ταυτόχρονα 6-7 παίχτες να βρεθούν σε κακή βραδιά ώστε ο αντίπαλος να έχει κάποια πιθανότητα. Ο Εμπίντ χτες δε βλεπόταν αλλά ο AD ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου. Οι ΗΠΑ έπαιξαν όσο χρειαζόταν και χωρίς να έχουν τρελά ποσοστά ευστοχίας, παρόλα αυτά νίκησαν με διψήφια διαφορά τους Καναδούς. Μιλάμε για ομάδα που τα συμβόλαια των παιχτών αθροιστικά αξίζουν περίπου 2,2 δις ευρώ! 🤯 Μακάρι οι Καναδοί να εμφανιστούν έτσι στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών. Ένα ατέλειωτο brickfest με τον Murray να συνεχίζει από κει που έμεινε στα playoffs και τον SGA να είναι κάπως ουσιαστικός αλλά λίγος. Στη ρακέτα πάντως τους έχουμε, δεν ξέρω ποιος είναι πιο σοφτ, ο Ολυνκ ή ο Παπαγιάννης. Φαίνεται ότι οι απουσίες των Wiggins και Edey ίσως είναι σημαντικές, ήδη οι Καναδοί διαμαρτύρονται στα social που οι Warriors και Memphis δεν άφησαν τους παίχτες να πάνε στο Παρίσι.
chrisde Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Δε μπορεί να μπαίνει Καλάθης και Γουόκαπ στη ίδια συζήτηση. Ο Καλάθης έχει παππού Έλληνα. Κι από το 2009 δίνει το παρών στην Εθνική... δεν εξαφανίστηκε μόλις κατάφερε να πάρει μεγάλα συμβόλαια. Δεν εξαφανίστηκε από την εθνική ούτε όταν πήγε προσωρινά στο NBA. Και στα 'παραθυρα' έπαιξε, παντού... με κάτι Γεωργίες. Μπορεί να μην είχαμε διακρίσεις τα τελευταία χρόνια αλλά οι προκρίσεις δεν έρχονταν ουρακατεβατες ουρανοκατέβατες. Για τα ελληνικά το έχει πει κι ο ίδιος ότι είναι μαλακας που δεν έχει μάθει ακόμα. Μπράβο του, δεν αμφισβητώ την προσφορά του, την αξία του, ούτε την αγάπη του για τη χώρα. Ούτε με ενδιαφέρει το οικογενειακό του δέντρο. Ο Γιάννης δεν έχει κανέναν πρόγονο Έλληνα, θες να μου πεις κάτι με αυτό; - προφανώς όχι. Λέω πολύ απλά ότι όποιος και να σαι, ό,τι και αν έχεις προσφέρει, αν δεν μιλάς τη γλώσσα επαρκώς και δεν ξέρεις την κουλτούρα και τον πολιτισμο της, έστω τα βασικά ξαναλέω, δεν πρέπει (κατά τη γνώμη μου πάντα) να θεωρείσαι Έλληνας ή whatever. Θες να σε πούμε φιλέλληνα, οκ. Εθνικό ευεργέτη αν έχεις προσφέρει, καμμία αντίρρηση. Αν θες να σε πω Έλληνα, μάθε λίγο τη μαμημένη γλώσσα, προσπάθησε έστω λίγο τα βασικά να μπορείς να συνεννοείσαι, αν όχι no problem δεν σε μειώνει αυτό ως άνθρωπο προφανώς. Δεν έχω κάτι με τον Καλάθη συγκεκριμένα, ίσα ίσα μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, απλά τον χρησιμοποιώ ως παράδειγμα. Το να αγαπάς απλά κάτι δεν θεωρώ ότι αρκεί.
ekrepali Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 17 minutes ago, chrisde said: Ο Γιάννης δεν έχει κανέναν πρόγονο Έλληνα, θες να μου πεις κάτι με αυτό; - προφανώς όχι. Που κολλάει ο Γιάννης στη συζήτηση για Καλάθη-Γουόκαπ; Οι Αντετοκούμπο είναι Έλληνες. Εδώ γεννήθηκαν, εδώ μεγάλωσαν... τέλος. Δεν έγιναν Έλληνες όταν πήραν διαβατήρια, Έλληνες είναι από κούνια. Ο Καλάθης έχει παππού Έλληνα. Δε μπορείς να ξέρεις με τι αξίες μεγάλωσε και πως γαλουχήθηκε απ'τον πατέρα του και τον παππού του. Κι αν μετά από 15 χρόνια παρουσίας με το Εθνόσημο δεν τον θεωρείς Έλληνα, αλλά απλά φιλέλληνα και εθνικό ευεργέτη... δικαίωμα σου. Θα μου επιβάλλεις την άποψη σου με το ζόρι; - προφανώς όχι. 1
chrisde Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 22 λεπτά πριν, ekrepali είπε Που κολλάει ο Γιάννης στη συζήτηση για Καλάθη-Γουόκαπ; Οι Αντετοκούμπο είναι Έλληνες. Εδώ γεννήθηκαν, εδώ μεγάλωσαν... τέλος. Δεν έγιναν Έλληνες όταν πήραν διαβατήρια, Έλληνες είναι από κούνια. Ο Καλάθης έχει παππού Έλληνα. Δε μπορείς να ξέρεις με τι αξίες μεγάλωσε και πως γαλουχήθηκε απ'τον πατέρα του και τον παππού του. Κι αν μετά από 15 χρόνια παρουσίας με το Εθνόσημο δεν τον θεωρείς Έλληνα, αλλά απλά φιλέλληνα και εθνικό ευεργέτη... δικαίωμα σου. Θα μου επιβάλλεις την άποψη σου με το ζόρι; - προφανώς όχι. Ok... Απ' όλα αυτά που έγραψες η μεγαλύτερη ανακρίβεια είναι ότι θεωρώ τον Καλάθη ...εθνικό ευεργέτη. Προφανώς δεν έχεις καταλάβει (αν και το διευκρίνησα) ότι μιλάω γενικά και χρησιμοποιώ τα συγκεκριμένα ονόματα μόνο ως παράδειγμα, το ίδιο και για τον Γιάννη, που λες που κολλάει. Δεν θα επεκταθώ παραπέρα, δεν έχει νόημα, ό,τι ήταν να πω το είπα. Προφανώς οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές, το τόνισα κιόλας, τι μου λες να σου επιβάλω την άποψη μου, έλεος δηλαδή... 1
ilos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, Speculoos είπε Αυτό με βάση ποια φόρμουλα βγήκε? Γιατί σύμφωνα με τα FIBA rankings η Λετονία είναι η 6η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, η Γαλλία με το ζόρι μπαίνει στην 10αδα και εμείς κονταροχτυπιόμαστε με τους Πολωνούς για την 16άδα.🤣 Εγώ θα έβαζα την Γαλλία 2ο φαβορί. Επίσης δε πιστεύω ότι οι Γερμανοί θα κάνουν σερί 2η αψεγάδιαστη εμφάνιση μετά το παγκόσμιο. Πιστεύω θα χάσουν από Καναδούς/Σέρβους αν διασταυρωθούν και ίσως και από κάποια από τις άλλες ομάδες του ομίλου μας. Την Ισπανία την έχουν sleeper team πάλι. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο και ξέρουμε τι γίνεται με τον "μυρωδιά" τον Σκαριόλο στο τέλος.😉 PS Όσες φορές έχουμε πάει Ολυμπιακούς θυμάμαι πάντα 5οι βγαίνουμε. Το 2008 ήταν η μεγάλη ευκαιρία μας και την χάσαμε για ένα σουτάκι.
Speculoos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Στο επίσημο κανάλι του ΝΒΑ στριμάρει το φιλικό Γαλλία-Σερβία 2 hours ago, ilos said: Αυτό με βάση ποια φόρμουλα βγήκε? Γιατί σύμφωνα με τα FIBA rankings η Λετονία είναι η 6η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, η Γαλλία με το ζόρι μπαίνει στην 10αδα και εμείς κονταροχτυπιόμαστε με τους Πολωνούς για την 16άδα.🤣 Εγώ θα έβαζα την Γαλλία 2ο φαβορί. Επίσης δε πιστεύω ότι οι Γερμανοί θα κάνουν σερί 2η αψεγάδιαστη εμφάνιση μετά το παγκόσμιο. Πιστεύω θα χάσουν από Καναδούς/Σέρβους αν διασταυρωθούν και ίσως και από κάποια από τις άλλες ομάδες του ομίλου μας. Την Ισπανία την έχουν sleeper team πάλι. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο και ξέρουμε τι γίνεται με τον "μυρωδιά" τον Σκαριόλο στο τέλος.😉 PS Όσες φορές έχουμε πάει Ολυμπιακούς θυμάμαι πάντα 5οι βγαίνουμε. Το 2008 ήταν η μεγάλη ευκαιρία μας και την χάσαμε για ένα σουτάκι. Expectations και ονόματα στο ρόστερ περισσότερο παρά εμφανίσεις των ομάδων στα τελευταία παιχνίδια. Τη Γερμανία τη βάλανε τόσο ψηλά απλά και μόνο γιατί είναι παγκόσμιοι πρωταθλητες. Βεβαια στους Ολυμπιακούς κατεβαίνει η ίδια ομάδα ενώ όλες οι άλλες είναι ενισχυμένες. Εντάξει σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο κάθε Σέρβος που πλησιάζει στα 30 εκατοστά τον Wemby χρεώνεται με φάουλ 😄 Θα δούμε ωραία πράματα στο τουρνουά αν έχει τέτοιες διαιτησίες Ο Λεσόρ θα λέει και στα παιδιά του ότι πήρε ριμπάουντ και φάουλ από τον Γιόκιτς 😂 Hμίχρονο στο +13 οι Σέρβοι που παίζουν στο 70%. Σκορ 10λέπτου 27-9 με τους 7 από τους 9 πόντους των Γάλλων να είναι από βολές του Γούεμπι. Ο δε Γιόκιτς κάνει πλάκα, νομίζει ότι είναι ακόμα στα τσιμέντα του Σόμπορ εκεί που έπαιζε με το παρεάκι πριν 3 βδομάδες. Κλασικό βαλκανικό βρωμοπαίχνιδο αλάνας.
Speculoos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Άνετα το παίρνουν το φιλικό οι Σέρβοι. Λεπτομέρεια που δείχνει τη διαφορά μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ, ο Λεσόρ που θεωρείται για την Ευρωλίγκα από τους πιο δυνατούς στο ζωγραφιστό φεύγει σε φτερό στον άνεμο κάθε φορά που τον παίζει πλάτη ο Γιόκιτς.
ekrepali Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 On 12/07/2024 at 19:56, ilos said: PS Όσες φορές έχουμε πάει Ολυμπιακούς θυμάμαι πάντα 5οι βγαίνουμε. Το 2008 ήταν η μεγάλη ευκαιρία μας και την χάσαμε για ένα σουτάκι. To σουτ που στοιχειώνει τον Σπανούλη... Tι παιχνίδι ήταν εκείνο... 40 δευτερόλεπτα στο -5, μπαίνει το τούβλο του Βασιλόπουλου και χάνει ο Σπανούλης το "εύκολο". Περιγραφή Μike Breen... το κλασικό "banks it in". Άμα το έβαζε κι ο Βασίλης θα 'ταν σίγουρο το "Bang!" Κρίμα... 1
Speculoos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Οι ΗΠΑ δίνουν αυτή την ώρα ακόμα ένα φιλικό με αντίπαλο της εθνικής. Το Αυστραλία-ΗΠΑ στριμάρει στο επίσημο κανάλι του ΝΒΑ 1
godfather0991 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Ρεαλιστικά το χρυσό αν δεν γίνει τίποτα απίστευτα φοβερό (να ξεχάσουν οι Αμερικάνοι να παίζουν μπασκετ), ανήκει στις Η.Π.Α., από κει και πέρα τα φαβορί υπάρχουν αλλά αν η Ελλάδα περάσει τον πολύ δύσκολο όμιλο της πιστεύω θα χει και την ψυχολογία για κάποια καλή θέση. Κατάκτηση μεταλλίου μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο, καλά για χρυσό δεν τίθεται καν θέμα, αν το πάρει θα έχει κάνει τεράστια υπέρβαση. Ωραίο παιχνίδι: Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2024 από godfather0991
ilos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Άνετα και χωρίς Έξουμ οι Αυστραλοί. https://www.gazzetta.gr/basketball/olympiakoi-agones-mpasket/2356609/aystralia-ispania-92-80-baseis-prokrisis-me-tin-triada Αν δεν έμπαιναν και κάτι τρελά τρίποντα από τους Ισπανούς παίζει να τους είχαν διασύρει. Πολύ καλύτερη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Κλασικά κάτι Γκαρούμπα και Ρούντι άρχισαν τις τσατσιές και τους ψευτοτσαμπουκάδες, αλλά δεν τους έκατσε. 1
Millennium Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Λογικά η Εθνική έχει κυκλώσει το παιχνίδι με την Ισπανία.
ilos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, Millennium είπε Λογικά η Εθνική έχει κυκλώσει το παιχνίδι με την Ισπανία. Ε και? Δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσεις σαν καλύτερος τρίτος με μια νίκη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα