Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

ήμουν εργαζόμενος σε επιχείρηση για 18 συνεχόμενους μήνες με σύμβαση αορίστου χρόνου(μερικής απασχόλησης,4ήμερο 16 ώρες/εβδομάδα).

Το σκηνικό έχει ως εξής:Στην καταβολή του δώρου Πάσχα 2024 ασκήθηκε πιέση για την επιστροφή όπως και στα προηγούμενα προφανώς(δώρα-επιδόματα αδείας) όπως γίνεται από τους τεμπέληδες κακοεργοδότες δε το επέστρεψα όπως και κάποια από τα προηγούμενα με αποτέλεσμα να υπάρχει ύβρις και διάφορες απειλές μέσω τηλ.επικοινωνίας διότι έλειπε και έπειτα απο 2 μέρες που ήρθε στην επιχείρηση(αυτό έγινε την 1/5/24) με έδιωξε(επιθετικη συμπεριφορα) χωρίς να φέρει μαζί του την καταγγελία σύμβασης.Έπειτα του ζήτησα να φέρει την επόμενη το χαρτι αν πρόκειται να με διώξει αλλά στις 2/5/24 έφερε το έντυπο της οικειοθελής αποχώρησης όπου αρνήθηκα να υπογράψω και πάλι με τραμπουκισμούς κτλ και πήγα στην επιθεώρηση για καταγγελία.Την ίδια μέρα δούλευα και από την επιθέωρηση όταν έκανα την αίτηση της καταγγελίας μου είπανε να πάω κανονικά στην εργασία εφόσον δεν έχω υπογράψει και αν μου αρνηθεί την εργασία να καλέσω το 100 για να καταγράψει το συμβάν όπως και έγινε.Εκεί με ενημέρωσε ότι αναρτήθηκε στο εργάνη η οικειοθελής αποχώρηση όπου λέει είχε την υπογραφή μου.Πράγματι στο εργάνη υπήρχε η αίτηση αλλά το εμφάνιζε χωρίς υπογραφές.Περιμένοντας τη συνάντηση στην επιθεώρηση με τον εργοδότη όπως είχε οριστεί εκεί είχε φέρει το χαρτί που είχε την υπογραφή ΑΛΛΑ όπως διαπίστωσε και η επιθεώρηση η ημερομηνία αποχώρησης ήταν ανοιχτή και η ημερομηνία ήταν για 30/4/24 ενώ εργαζόμουν κανονικά την 1/5/24.Να πω εδώ ότι την οικογένεια που έχει την επιχείρηση τους γνωρίζω για 20+ χρονια.Τι πραγματικά έγινε?Λόγο της εμπιστοσύνης δεν διάβασα πλήρως τα χαρτιά της σύμβασης εργασίας στην αρχή όταν τα υπέγραψα και εκεί είχε κρυμμένη τη σελίδα από την οικειοθελή αποχώρηση.Ο χειρότερος εχθρός είναι ο φίλος σου!Το πάθημα γίνεται μάθημα!

Η ερώτηση είναι η εξής:Γίνεται να ανατραπεί και αποδειχτεί στο δικαστήριο ή είχαμε?Επίσης διεκδικώ και ένσημα κτλ από υπεργασία και υπερωρία γιατί στην  πραγματικότητα δούλευα 45-60 κατά μέσο όρο

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Strepsil είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

ήμουν εργαζόμενος σε επιχείρηση για 18 συνεχόμενους μήνες με σύμβαση αορίστου χρόνου(μερικής απασχόλησης,4ήμερο 16 ώρες/εβδομάδα).

Το σκηνικό έχει ως εξής:Στην καταβολή του δώρου Πάσχα 2024 ασκήθηκε πιέση για την επιστροφή όπως και στα προηγούμενα προφανώς(δώρα-επιδόματα αδείας) όπως γίνεται από τους τεμπέληδες κακοεργοδότες δε το επέστρεψα όπως και κάποια από τα προηγούμενα με αποτέλεσμα να υπάρχει ύβρις και διάφορες απειλές μέσω τηλ.επικοινωνίας διότι έλειπε και έπειτα απο 2 μέρες που ήρθε στην επιχείρηση(αυτό έγινε την 1/5/24) με έδιωξε(επιθετικη συμπεριφορα) χωρίς να φέρει μαζί του την καταγγελία σύμβασης.Έπειτα του ζήτησα να φέρει την επόμενη το χαρτι αν πρόκειται να με διώξει αλλά στις 2/5/24 έφερε το έντυπο της οικειοθελής αποχώρησης όπου αρνήθηκα να υπογράψω και πάλι με τραμπουκισμούς κτλ και πήγα στην επιθεώρηση για καταγγελία.Την ίδια μέρα δούλευα και από την επιθέωρηση όταν έκανα την αίτηση της καταγγελίας μου είπανε να πάω κανονικά στην εργασία εφόσον δεν έχω υπογράψει και αν μου αρνηθεί την εργασία να καλέσω το 100 για να καταγράψει το συμβάν όπως και έγινε.Εκεί με ενημέρωσε ότι αναρτήθηκε στο εργάνη η οικειοθελής αποχώρηση όπου λέει είχε την υπογραφή μου.Πράγματι στο εργάνη υπήρχε η αίτηση αλλά το εμφάνιζε χωρίς υπογραφές.Περιμένοντας τη συνάντηση στην επιθεώρηση με τον εργοδότη όπως είχε οριστεί εκεί είχε φέρει το χαρτί που είχε την υπογραφή ΑΛΛΑ όπως διαπίστωσε και η επιθεώρηση η ημερομηνία αποχώρησης ήταν ανοιχτή και η ημερομηνία ήταν για 30/4/24 ενώ εργαζόμουν κανονικά την 1/5/24.Να πω εδώ ότι την οικογένεια που έχει την επιχείρηση τους γνωρίζω για 20+ χρονια.Τι πραγματικά έγινε?Λόγο της εμπιστοσύνης δεν διάβασα πλήρως τα χαρτιά της σύμβασης εργασίας στην αρχή όταν τα υπέγραψα και εκεί είχε κρυμμένη τη σελίδα από την οικειοθελή αποχώρηση.Ο χειρότερος εχθρός είναι ο φίλος σου!Το πάθημα γίνεται μάθημα!

Η ερώτηση είναι η εξής:Γίνεται να ανατραπεί και αποδειχτεί στο δικαστήριο ή είχαμε?Επίσης διεκδικώ και ένσημα κτλ από υπεργασία και υπερωρία γιατί στην  πραγματικότητα δούλευα 45-60 κατά μέσο όρο

Όλο το ελληνικό επιχειρείν σε μία παράγραφο. 

Εύχομαι να βρεις την άκρη γρήγορα και αναίμακτα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Strepsil είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

Εαν θελεις οντως να το κυνηγήσεις μίλα με δικηγόρο

Δεν είσαι ο πρώτος που του συμβαίνει κατι τετοιο.

Πχ

Ο εργοδότης μου ανήγγειλε αναληθώς στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ότι αποχώρησα οικειοθελώς. Τι μπορώ να κάνω; | VlachopoulosLaw

-ψευδής δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης | VlachopoulosLaw

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Εαν θελεις οντως να το κυνηγήσεις μίλα με δικηγόρο

Δεν είσαι ο πρώτος που του συμβαίνει κατι τετοιο.

Πχ

Ο εργοδότης μου ανήγγειλε αναληθώς στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ότι αποχώρησα οικειοθελώς. Τι μπορώ να κάνω; | VlachopoulosLaw

-ψευδής δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης | VlachopoulosLaw

Μίλησα με το συγκεκριμένο,μου είπε κάποια πράγματα απλά αυτός δεν έχει το χρόνο αυτή τη στιγμή όπως και με άλλους απλά ακούω συμβουλές(αυτό που λένε δεν ηξερες,δε ρωταγες 😉) γιατί όλοι λένε εξαρτάται απο το δικαστή.Το θέμα είναι η απόδειξη που θέλει το δικαστήριο.

Δημοσ.

Αν θες να το κυνηγήσεις, δικηγόρο αλλά να ξέρεις ότι και θα τραβήξει πολύ και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. 

Επίσης να έχετε στο μυαλό σας, ότι παπαριά γράφουν στην σύμβαση δεν σημαίνει ότι στέκει νομικά. Υπάρχουν όρια και η όποια σύμβαση δεν είναι ανώτερη από το εργατικό δίκαιο. 

Υ.Γ

Πολλά θα ήθελα να ευχηθώ σε τέτοιους εργοδότες - σκουπίδια. Αλλά ας συγκρατηθώ. Θα περιμένω τα άρθρα για τους τεμπέληδες νέους που αρνούνται να δουλέψουν.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Αν θες να το κυνηγήσεις, δικηγόρο αλλά να ξέρεις ότι και θα τραβήξει πολύ και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. 

Επίσης να έχετε στο μυαλό σας, ότι παπαριά γράφουν στην σύμβαση δεν σημαίνει ότι στέκει νομικά. Υπάρχουν όρια και η όποια σύμβαση δεν είναι ανώτερη από το εργατικό δίκαιο. 

Υ.Γ

Πολλά θα ήθελα να ευχηθώ σε τέτοιους εργοδότες - σκουπίδια. Αλλά ας συγκρατηθώ. Θα περιμένω τα άρθρα για τους τεμπέληδες νέους που αρνούνται να δουλέψουν.

Άστα να πάνε και λίγα έγραψα για το συγκεκριμένο.Προφανώς με δικηγόρο απλά να δω αν είχες κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο και δικαστικά πόσο θα κοστίσει γιατί πάνω κάτω αν δικαιωθώ ξέρω τι θα πάρω,το θέμα είναι αν συμφέρει και να αποτρέψω την πουστιά που έκανε με το χαρτί.Οι νέοι πιστεύω δεν είναι τεμπέληδες αλλά είναι η όλη φάση με την ακρίβεια και ότι οι δουλειές δεν πληρώνουν δυστυχώς...

• Like 1
Δημοσ.

Μην ασχοληθείς θα βγεις χαμένος. Για να πάρεις χ ποσό θα σπαταλήσεις 2χ. Έτσι είναι η Ελλάδα 2.0, τα λαμογια προστατεύονται.

• Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Strepsil είπε

Άστα να πάνε και λίγα έγραψα για το συγκεκριμένο.Προφανώς με δικηγόρο απλά να δω αν είχες κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο και δικαστικά πόσο θα κοστίσει γιατί πάνω κάτω αν δικαιωθώ ξέρω τι θα πάρω,το θέμα είναι αν συμφέρει και να αποτρέψω την πουστιά που έκανε με το χαρτί.Οι νέοι πιστεύω δεν είναι τεμπέληδες αλλά είναι η όλη φάση με την ακρίβεια και ότι οι δουλειές δεν πληρώνουν δυστυχώς...

Τι ακριβως θεωρείς ότι μπορεις να διεκδικήσεις?

Α) Μισθούς δυο μηνών ως αποζημίωση προβλέπεται απ΄όσο γνωρίζω για την τυπική σου εργασία (μερικής απασχόλησης,4ήμερο 16 ώρες/εβδομάδα)

Αυτή είναι η μία δειεκδίκησή σου ως απόλυση και όχι ως οικοιοθελή αποχώρηση. Αυτό θεωρώ ότι ειναι πολύ ευκολο να αποδειχθεί μιας και εχεις τις μαρτυρίες της επθεώρησης εργασίας, το κενό απο ημερομηνία έντυπο και τις μαρτυρίες/γεγονοτα ότι παρουσιάστηκες στην εργασια σου τις επομενες ημερες. Δυσκολο να το παλέψει αυτό ο εργοδότης σου.

Β) Το άλλο που θέτεις είναι δευτερο ξεχωριστό θέμα. Δυο καταγγελίες που θα ζητήσεις να εκδικαστούν (εαν το προσωρήσεις) μαζί.

Οπότε μιλάμε για δευτερη καταγγελία για αδήλωτη εργασία. Εδώ θα χρειαστείς μαρτυρίες και αποδείξεις ότι οντως εργαζόσουν τις ωρες και τις ημέρες που θα αναφέρεις. Οι μαρτυρίες μπορούν να είναι πιθανολογώ από τους συναδελφους σου (εαν και όποιοι δεχθουν) και απο πελάτες ή συνεργάτες με τους οποίους συναναστραφηκες εκείνες τις ημερες και ωρες. Θελει καλή προετοιμασία και τρέξιμο το θεμα. Ακομη και αρχεία από τηλεφωνηματα σε πελατες/συνεργατες κατα τις ημερες και ωρες μπορουν να χρησιμοποιηθουν. Ολα εξαρτωνται απο το τι στοιχεια μπορεις να μαζεψεις.

Εαν τα καταφερεις θα σου επιδικαστουν τα αντοιστοιχα χρηματα.

Οτι επιδικαστει γενικως θα εχει και νομιμους τοκους υπερημεριας. Φυσικα θα σου καταγραφουν (πληρωσει δεν πληρωσει) και οι σχετικές ημερες και ωρες στην ασφαλειά σου.

Επίσης θα σου επιδικαστει και ποσο για τα δικαστικα εξοδα.

Ο εργοδοτης θα επιβαρυνθει επισης τα οποια προστιμα.

Φιλος μου πριν πολλα χρονια κερδισε στο 100% μια σχετικη υποθεση μονο με τις καταθεσεις αλλων υπαλληλων και μερικες καταθεσεις πελατων του μαγαζιου (σερβιτορος).

Δεν θα ειναι ουτε ευκολο ουτε γρηγορο ουτε οικονομικο. Θα πρεπει να προπληρωσεις δικηγορο και παραβολα δικαστηριου και θα εχεις και καθυστερησεις και αναβολες και φυσικα εκδικασεις σε δευτερο βαθμο με επιπλεον εξοδα.

Αξίζει εαν το αντεχεις οικονομικα ως ηθική αποζημιωση αλλα και για να πληρωσει τα προστιμα ο εργοδοτης σου.

Ειναι πιθανό με την καταθεση της σχετικης μυνησης να μπει σε διαδικασια ευρεσης συμβιβαστικης λυσης.

Ενα εξώδικο ειναι ζαρια που μπορει να πιασει ή και οχι. Εαν οχι τοτε μπορει να χασεις το χρονο προετοιμασιας σου για να μαζεψεις εγγραφες καταθεσεις απο συναδελφους σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...