labelectronics Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Παιδιά καλησπέρα, με κάλεσαν από τον αριθμό 6949000847 και μου είπαν ότι είναι από εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά με κάλεσαν όμως σε αριθμό που είναι δηλωμένος ως απόρρητος. Όταν ρώτησα που βρήκαν τον αριθμό αυτόν στον οποίο με καλούν, ο οποίος όπως ακριβώς τους δήλωσα και εγώ είναι απόρρητος, μου το έκλεισαν κατάμουτρα, Όταν λίγο αργότερο τον κάλεσα πίσω αυτόν τον αριθμό τον 6949000847, μου απάντηση ένα ηχογραφημένο μήνυμα που έλεγε ότι «ο συνδρομητής που καλέσατε έχει ενεργοποιημένη την φραγή εισερχομένων κλήσεων». Γνωρίζει μήπως κάποιος από εσάς βρε παιδιά σε ποια εταιρεία ανήκει αυτός ο αριθμός;
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 οτι βγαζει το google μονο με βαση τα σχολεια των χρηστων.
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, labelectronics είπε Γνωρίζει μήπως κάποιος από εσάς βρε παιδιά σε ποια εταιρεία ανήκει αυτός ο αριθμός; Και ποιο ειναι το ζητουμενο εαν βρεις που ανήκει? Με την τηλεφωνική σου εταιρεία θα πρεπει να ψαξεις να μαλωσεις. Οχι οτι θα βγει τιποτε. Εκτός και εαν κινηθείς δικαστικά εναντιων τους Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA
xp-user Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Ενα προγραματακι ειναι σε υπολογιστη που παιρνει τηλεφωνα με τη σειρα και δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα και να τους μπλοκαρεις στα μεζεα τους εχουν δεκαδες νουμερα και τα αλλαζουν ανα διαστηματα οσο για τη καταχωριση που κανουμε οτι δεν θελουμε να δεχομαστε τετοια τηλ. παλι στα μεζεα τους αν βρεθουν καποιοι να τους κανουν αγωγη μολις μαζευτους 10-20 βαρανε μια πτωχευση ....ετσι κι αλλιως ενα τηλεφωνικο κεντρο εχουν και μερικα γραφεια....και πανε διπλα και ανοιγουν καινουργια εταιρεια σε αλλο ονομα
Petros Electron Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Κανε μπλοκ φιλε αυτο το νούμερο και ξεχνά τους.. Δεν έχει νόημα. Τα τηλ/να (νούμερα) μας διαρρέουν συνεχώς προς 3ους με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Και δυστυχώς είμαστε αφύλακτοι σε αυτο το πρόβλημα.. Εγω στις εταιρίες αυτες του ηλεκτρικού ρευματος τους λεω οτι (και καλα) ειμαι υπάλληλος ΔΕΕΔΗΕ και παίρνω ήδη την έκπτωση απο τον παροχέα μου και να μην με ξανακαλεσουν. Τωρα δεν ξερω αν πιάνει αυτο το κόλπο, κάποιες εταιριες παντως απο αυτες εχουν καιρο να με ξανακαλεσουν 1
ekrepali Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Σύμφωνα με white-pages, από Ζενίθ σε κάλεσαν. Παρεμπιμπτόντως κι εμένα από Zενίθ. Πέρα απ'τα σχόλια των χρηστών στο white pages, δε βρίσκεις σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο.. Αν το σηκώσεις και μιλήσεις με εκπρόσωπο, καλό είναι να μάθεις και το όνομα του. Σε κάθε περίπτωση, είτε μιλήσεις είτε επρόκειτο, είτε επρόκειτο για αναπάντηση... σημειώνεις ημερομηνία και ώρα. Στέλνεις mail στον πάροχο για παραβίαση GDPR, αναλυτικά γράψεις ποιος, πότε σε κάλεσε... από ποιον αριθμό προς ποιο αριθμό.. Εξηγείς ότι το τηλεφωνο είναι πχ απόρρητο κι ότι είσαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο 11. Ζητάς να διαγράψουν τα προσωπικά σου δεδομένα απ'τη βάση δεδομένων τους και να ενημερώσουν όλους τους τρίτους συνεργάτες να πράξουν το ίδιο. Θα λάβεις απάντηση ότι το έπραξαν. Κρατάς αποδεικτικά του απεσταλμένου και εισερχόμενου mail. Εγώ έκανα όλα τα παραπάνω και μετά από 1 μήνα με κάλεσαν απ'το ίδιο call center (άλλαζε μόνο το τελευταίο ψηφίο). Οπότε το να μπλοκάρεις αριθμούς δεν έχει νόημα μακροπρόθεσμα. Έκανα καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων https://www.dpa.gr/ την έχει αναλάβει ένας χειριστής εδώ και μια βδομάδα και περιμένω να δω τι θα γίνει. Ωραία πλατφόρμα, μπορείς αναλυτικά να εξηγήσεις το πρόβλημα, να επισυνάψεις δικαιολογητικά ακόμα και μετά την υποβολή του αιτήματος. Ο αριθμός πρωτοκόλλου που πήρα ήταν περίπου #5000, που σημαίνει ότι σχεδόν κανένας δε προχωράει σε καταγγελία. Γι'αυτό και μας ταράζουν ασύστολα. 2
im2004 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Ομως το συγκεκριμένο τηλέφωνο ανήκει σε εισπρακτική, αν μπλοκάρεις το συγκεκριμένο νούμερο, έχουν άλλα 100 να σε καλέσουν. Υπάρχει λίστα με τα τηλέφωνα των εισπρακτικών, είναι εκατοντάδες και ανανεώνονται. Καλύτερα να λυθεί το πρόβλημα για το οποίο σε καλούν. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Κατά πόσο είναι νόμιμο να σε καλούν για προωθητική ενέργεια ή για ενημέρωση από dummy number; Ο νόμος υποτίθεται ότι τους απαγορεύει να σε καλούν με απόκρυψη, δεν θα έπρεπε να τους υποχρεώνει να σε καλούν από νούμερο το οποίο μπορείς να καλέσεις πίσω;
gokuthelegend Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 27/6/2024 στις 6:00 ΜΜ, Petros Electron είπε Εγω στις εταιρίες αυτες του ηλεκτρικού ρευματος τους λεω οτι (και καλα) ειμαι υπάλληλος ΔΕΕΔΗΕ και παίρνω ήδη την έκπτωση απο τον παροχέα μου και να μην με ξανακαλεσουν. Τωρα δεν ξερω αν πιάνει αυτο το κόλπο, κάποιες εταιριες παντως απο αυτες εχουν καιρο να με ξανακαλεσουν Εγώ κάνω και άλλο κόλπο, λέω ότι είμαι άνεργος και ότι δεν έχω δικό μου εισόδημα. Καναδυό φορές που μου έχει τύχει δεν με έχουν ξαναενοχλήσει μετά γιατί φαντάζομαι δεν θα ήθελαν να προωθήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες σε άτομα που δεν μπορούν να πληρώσουν. Μάλιστα το συγκεκριμένο κόλπο το είχε αναφέρει άτομο που δούλευε σε τηλεφωνικό κέντρο που προωθούσε υπηρεσίες, είπε ότι αν κάποιος έλεγε ότι ήταν άνεργος τότε έμπαινε σε σχετική λίστα και δεν τον ενοχλούσαν πάλι, φυσικά δεν ξέρω το κατά πόσο ισχύει. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από gokuthelegend 1
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 On 27/06/2024 at 23:39, Malthador said: Κατά πόσο είναι νόμιμο να σε καλούν για προωθητική ενέργεια ή για ενημέρωση από dummy number; Ο νόμος υποτίθεται ότι τους απαγορεύει να σε καλούν με απόκρυψη, δεν θα έπρεπε να τους υποχρεώνει να σε καλούν από νούμερο το οποίο μπορείς να καλέσεις πίσω; θεωρητικα πολλα μπορουν να γινουν.πρακτικα δεν γινεται τιποτα.ακομα και καταγγελια να κανεις δεν ξερω κατα ποσο θα γινει κατι παρα μονο αν γινει μαζικα.που παλι θα πεσει κανα προστιμο και μετα παλι ταιδια. και πολλες φορες που θα πεις οτι εχω το νουμερο στο μητρωο και δεν θελω να με καλειτε μπορει να σου πουν οτι τα νουμερα ειναι Random τελειως. Προσωπικα επειδη ο υπαλληλος δεν μου φταιει σε κατι για να τσακωθω μαζι του εχω κανει το παρακατω συστημα. Στα περισσοτερα call centers οι κλησεις γινονται απο Dialer που σημαινει οτι ο dialer καλει χ νουμερα μαζι.οταν το σηκωσεις ο dialer προωθει την κληση σε καποιο agent. οταν την προωθει ομως θα υπαρξει ενα κενό στην ομιλια και πολλες φορες ακούς το τουτ τουτ μεχρι να το σηκωσει ο agent. Με το που το ακουσω αυτο και δω και το delay εχω κλησει το τηλεφωνο κατευθειαν. β.Δεν αφηνω τον αλλον να μου εξηγησει την ιστορια της ζωης του. Μπορει να πει καποιος οτι δεν ειναι ευγενικο να κλεινεις το τηλεφωνο αλλα στην πραξη ειναι το σωστο. ουτε αυτος χανει το χρονο του μαζι μου που δεν θα αγορασω κατι ουτε εγω χανω τον χρονο μου.οποτε σε περιπτωση που δεν ισχυει αυτο με τον dialer με το που μουν πουν οτι γεια σας καλουμε πχ απο ζενιθ κτλ απλα λεω ενα ευχαριστώ πολύ δεν ενδιαφερομαι και το κλεινω.δεν θα μπω σε διαλογο οτι ακουστε μας εχω super προσφορα κτλ. 1
pagv Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Κάνω ακριβώς το ίδιο με το delay ! Αν ξεκινήσει να μιλάει πάντως και δεν το έχω κλείσει, συνήθως τον αφήνω να τα πει όλα , και μετά από ένα δικό μου delay , λέω ότι δεν ενδιαφέρομαι. Γενικά έχω την αίσθηση πάντως ότι έχουν βελτιωθεί
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 On 01/07/2024 at 20:36, pagv said: Κάνω ακριβώς το ίδιο με το delay ! Αν ξεκινήσει να μιλάει πάντως και δεν το έχω κλείσει, συνήθως τον αφήνω να τα πει όλα , και μετά από ένα δικό μου delay , λέω ότι δεν ενδιαφέρομαι. Γενικά έχω την αίσθηση πάντως ότι έχουν βελτιωθεί και σημερα καλεσαν.δεν ειχαν dialer και λογω οτι οδηγουσα με το που ξεκινησε το ποιημα για προσφορα σε ρευμα το εκλεισα. συνηθως θα πω δεν ενδιαφερομαι και κλεισιμο αλλα σημερα λογω οδηγησης η κληση τελειωσε λιγοοοοο προωρα 2
Getta Robo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 On 27/06/2024 at 23:39, Malthador said: Κατά πόσο είναι νόμιμο να σε καλούν για προωθητική ενέργεια ή για ενημέρωση από dummy number; Ο νόμος υποτίθεται ότι τους απαγορεύει να σε καλούν με απόκρυψη, δεν θα έπρεπε να τους υποχρεώνει να σε καλούν από νούμερο το οποίο μπορείς να καλέσεις πίσω; Παρανομο συμφωνα με τον ν. 3917/2011 (αρθρο 5) https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/proothisiproiontwn/thlefwnikes_kliseis_proothisi Ναι, υποχρεωνουνται να το κανουν, αλλα εδω επισης κανουν το εξεις "κολπακι". Εχουν αναθεσει την υποθεση σε -και καλα- τριτες εταιρειες οπου χρησιμοποιουν VPN η και μπορει να ειναι στο εξωτερικο, οπως γινεται σε γειτονικη μας χωρα. Οταν καταγγειλεις τον αριθμο, αν/οταν σου απαντησει η αρχη προστασιας δεδομενων, ο παροχος θα δηλωσει αγνοια για το περιστατικο και μη σχετιζομενος, και κατηγορουν τους αλλους ως εταιρεια-απατη. Και οι παροχοι δεν αποκλειουν αυτους τους αριθμους, μονο οι τηλεφωνικες συσκευες αν υπαρχει η δυνατοτητα. Υποψην εχω κανει καταγγελια για παραβιαση του αρθρου 11 και περιμενω αισιως 9+ μηνες. Δεν θελω να πριζω τα ξαδελφια μου για να κινηθω νομικα. Οπως καταλαβαινεις, ουκ ολιγες υπηρεσιες και οργανισμοι ειναι "φωτογραφικοι". Και συνεχιζουμε.
Ducatista Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Στις 27/6/2024 στις 6:00 ΜΜ, Petros Electron είπε Κανε μπλοκ φιλε αυτο το νούμερο και ξεχνά τους.. Δεν έχει νόημα. Τα τηλ/να (νούμερα) μας διαρρέουν συνεχώς προς 3ους με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Και δυστυχώς είμαστε αφύλακτοι σε αυτο το πρόβλημα.. Εγω στις εταιρίες αυτες του ηλεκτρικού ρευματος τους λεω οτι (και καλα) ειμαι υπάλληλος ΔΕΕΔΗΕ και παίρνω ήδη την έκπτωση απο τον παροχέα μου και να μην με ξανακαλεσουν. Τωρα δεν ξερω αν πιάνει αυτο το κόλπο, κάποιες εταιριες παντως απο αυτες εχουν καιρο να με ξανακαλεσουν Καλησπέρα ο κ Πέτρος; Διαβάσαμε στο ινσομνια ότι τελικά δεν είστε υπάλληλος δεεδηε μήπως το έχετε σκεφτεί για μεταφορά στην ζενίθ; 4
rallistas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 True Caller και κανω αναβαθμιση μια φορα τη βδομαδα τα νεα νουμερα και τελειωνει το εργο.Οποτε με παιρνουν τηλ βγαζει συναγερμο διπλα στο νουμερο κι απο κατω ποιος ειναι δεν ασχολουμαι καν. Και δουλευει και μια χαρα στο Iphone,ποσο μαλλον σε Android.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα