MontzOlee Δημοσ. 26 Ιουνίου Share Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα προς όλους/ες! Μια απορία έχω σχετικά με την κατανάλωση στο σπίτι μου καθώς πρώτη φορά έφυγα για καιρό κ θυμήθηκα να την μετρήσω πριν και μετά .. Λοιπον έφυγα από το σπίτι την 1η Ιουνίου πρωί και γύρισα σήμερα 26 Ιουνίου μεσημέρι. Η κατανάλωση είχε ως εξής σε 26 ημέρες: 70 σύνολο 50 ημερας 20 νύχτας και σας ρωτάς , είναι καλά σε κατάσταση idle το σπίτι με μόνο το ψυγείο αναμμένο, την κουζίνα χωρίς κατεβασμένη την ασφάλεια κ το πολύμπριζο της τηλεόρασης με το μοντέλο να καταναλώνει 2.70 κιλοβατώρες την ημέρα ; Όλες οι συσκευές μου ΕΙναι από μηνών έως 2-3 χρόνων το πολύ. Όχι τίποτα άλλο αλλα με 2.7 την ημέρα χωρίς τις μισές συσκευές πάνω στο ρεύμα πάει να πει κοντα 80+ απλά για να υπάρχουν στο ρεύμα χωρίς να υπολογίζω μερικές που δεν ήταν καν πάνω στην εκάστοτε πριζα.. το σπίτι είναι 75τμ, παλιάς χρονολογίας αν παίζει ρόλο με αλουμίνια κτλ , όλες οι άλλες συσκευές ήταν σβηστές από smart πρίζες ή αποσυνδεδεμένες. Όχι τίποτα άλλο αλλα δεν γλυτωνω μήνα που να μην πληρώνω 100€+ και η ΔΕΗ πλέον μας ταλανίζει ή μήπως δεν φταίει η ΔΕΗ; 😭😂 Επεξ/σία 26 Ιουνίου από MontzOlee 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου Το ψυγείο σου είναι η βασική σου κατανάλωση σε μια τέτοια περίπτωση. Από τα 100 της ΔΕΗ υπολόγισε ότι τα μισά είναι δημοτικά τέλη και άλλοι φόροι. Οπότε θα τα πληρώσεις και με μηδενική κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου Λογική κατανάλωση. Ένα 40αρι το μήνα με λίγα λόγια μαζί με Δήμο ερτ όχι 100 που έγραψες. Ένα 20αρικο το μήνα είναι Δήμος ερτ παίζουν ρόλο τα τμ του κάθε σπιτιού και για 80kw θα πληρώνεις ακόμα κοντά 20 λεπτά την kw για προμήθεια συν ρυθμιζόμενες συν παγιο άρα 40 ευρω το μήνα για idle όλο το σπίτι το μήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εμένα σαν κατανάλωση μου φαίνονται πολλά για έναν μήνα σε κλειστό σπίτι. Εμείς 4μελής οικογένεια σε 29 ημέρες είχαμε: 59Kwh ημέρας 22Kwh νύχτας 81 Kwh σύνολο ΧΩΡΙΣ: φούρνο, κλιματισμό (ήταν μήνας που δεν χρειαζόταν ούτε κρύο ούτε ζέστη) θερμοσίφωνα (ηλιακός) ΜΕ: airfryer (κάθε μέρα περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα) μάτια κουζίνας (κάθε μέρα σχεδόν 1 ώρα περίπου) απορροφητήρα (όσο τα μάτια) λάμπες (φυσιολογική χρήση, LED) τηλεόραση (ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ CCFL περίπου 2-3 ώρες την ημέρα) υπολογιστής (2-3 ώρες αλλά όχι κανένας τούμπανος, μικρή κατανάλωση) κινητά/tablet κλπ (όταν σε φόρτιση) ψυγείο (ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ) Γενικά εκτός από το ψυγείο και ίσως το airfryer θεωρώ χωρίς μεγάλες καταναλώσεις (σχεδόν ένα idle σπίτι). Μιλάω με βάση την κατανάλωση γιατί οι χρεώσεις είναι άλλο πράγμα και δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες... Ο μετρητής νέος ηλεκτρονικός (προσωπικά θεωρώ ότι παίζει ρόλο γιατί από την στιγμή που τον αλλάξαμε έπεσαν οι καταναλώσεις κατακόρυφα)... Επεξ/σία 27 Ιουνίου από m3ltd0wn 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Ο μετρητής νέος ηλεκτρονικός (προσωπικά θεωρώ ότι παίζει ρόλο γιατί από την στιγμή που τον αλλάξαμε έπεσαν οι καταναλώσεις κατακόρυφα)... μαλλον δε μετραει καλα το ρολοι σου, δε βγαινουν τα νουμερα που λες με τη χρηση που αναφερεις οτι κανεις... μη το πεις παραεξω, it is what it is! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, paylidis είπε μαλλον δε μετραει καλα το ρολοι σου, δε βγαινουν τα νουμερα που λες με τη χρηση που αναφερεις οτι κανεις... μη το πεις παραεξω, it is what it is! Αν ήταν ο κλασικός παλιός θα έλεγα πως ναι, δεν μετράει σωστά. Ωστόσο επειδή τον έχω δει και σε βαριά κατανάλωση (1000KWh) θεωρώ ότι είναι μια χαρά. Επίσης επειδή έγινε ολική ηλεκτρολογική ανακαίνιση στο σπίτι και μπήκε και δικός μου μετρητής στον πίνακα πάνω, τα νούμερα συμφωνούν. Επίσης και η μητέρα μου που έκανε αλλαγή σε ψηφιακό είδα μεγάλη διαφορά. Δεν λέω ότι οι ψηφιακοί μετρούν λιγότερο, λέω ότι οι αναλογικοί μετρούν περισσότερο... τουλάχιστον κατά την δική μου εμπειρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marinna Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου Μήπως οφείλεται στην γενική ηλεκτρολογική ανακαίνιση; Και μένα μου φαίνονται πολύ λίγες οι κιλοβατώρες για αυτά που λες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 12 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Το ψυγείο σου είναι η βασική σου κατανάλωση σε μια τέτοια περίπτωση. Παίζει αυτό το ενδεχόμενο, όπως και τα εξής: 1. Συνήθως όταν λείπουμε για αρκετές μέρες αφήνουμε το ψυγείο σχετικά άδειο. 2. Όταν είναι καλοκαίρι και δε λειτουργεί κλιματισμός αλλά ούτε και είναι ανοιχτό το σπίτι για να αεριστεί, η θερμοκρασία αυξάνεται. Αν συνδυάσεις αυτά τα δύο, το ψυγείο παίζει να καταναλώνει αρκετά περισσότερο από το σύνηθες. Κάποιοι όταν φεύγουν το γεμίζουν με μεγάλα μπουκάλια νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 8 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Εμείς 4μελής οικογένεια σε 29 ημέρες είχαμε: 59Kwh ημέρας 22Kwh νύχτας 81 Kwh σύνολο Δηλαδή ούτε 3Kwh την ημέρα??? Με τίποτα, εμένα μόνο το ψυγείο (σύγχρονο) τώρα καλοκαίρι ανεβαίνει σχεδόν 2kwh/24ωρο... (από ούτε 1kwh/24ωρο το χειμώνα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 30 λεπτά πριν, phanispal είπε Παίζει αυτό το ενδεχόμενο, όπως και τα εξής: 1. Συνήθως όταν λείπουμε για αρκετές μέρες αφήνουμε το ψυγείο σχετικά άδειο. 2. Όταν είναι καλοκαίρι και δε λειτουργεί κλιματισμός αλλά ούτε και είναι ανοιχτό το σπίτι για να αεριστεί, η θερμοκρασία αυξάνεται. Αν συνδυάσεις αυτά τα δύο, το ψυγείο παίζει να καταναλώνει αρκετά περισσότερο από το σύνηθες. Κάποιοι όταν φεύγουν το γεμίζουν με μεγάλα μπουκάλια νερό. Το ψυγείο καταναλώνει 150W όταν δουλεύει. Όσο και να αυξηθεί η θερμοκρασία ειδικά άδειο δεν έχει και πολύ δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Δηλαδή ούτε 3Kwh την ημέρα??? Με τίποτα, εμένα μόνο το ψυγείο (σύγχρονο) τώρα καλοκαίρι ανεβαίνει σχεδόν 2kwh/24ωρο... (από ούτε 1kwh/24ωρο το χειμώνα) Προφανώς είναι από το σπίτι μου και όχι από κάποιο κενό... Το ψυγείο είναι παλιό, όχι no frost αλλά όχι κανένα τεράστιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 22 ώρες πριν, MontzOlee είπε Καλησπέρα προς όλους/ες! Μια απορία έχω σχετικά με την κατανάλωση στο σπίτι μου καθώς πρώτη φορά έφυγα για καιρό κ θυμήθηκα να την μετρήσω πριν και μετά .. Λοιπον έφυγα από το σπίτι την 1η Ιουνίου πρωί και γύρισα σήμερα 26 Ιουνίου μεσημέρι. Η κατανάλωση είχε ως εξής σε 26 ημέρες: 70 σύνολο 50 ημερας 20 νύχτας και σας ρωτάς , είναι καλά σε κατάσταση idle το σπίτι με μόνο το ψυγείο αναμμένο, την κουζίνα χωρίς κατεβασμένη την ασφάλεια κ το πολύμπριζο της τηλεόρασης με το μοντέλο να καταναλώνει 2.70 κιλοβατώρες την ημέρα ; Όλες οι συσκευές μου ΕΙναι από μηνών έως 2-3 χρόνων το πολύ. Όχι τίποτα άλλο αλλα με 2.7 την ημέρα χωρίς τις μισές συσκευές πάνω στο ρεύμα πάει να πει κοντα 80+ απλά για να υπάρχουν στο ρεύμα χωρίς να υπολογίζω μερικές που δεν ήταν καν πάνω στην εκάστοτε πριζα.. το σπίτι είναι 75τμ, παλιάς χρονολογίας αν παίζει ρόλο με αλουμίνια κτλ , όλες οι άλλες συσκευές ήταν σβηστές από smart πρίζες ή αποσυνδεδεμένες. Όχι τίποτα άλλο αλλα δεν γλυτωνω μήνα που να μην πληρώνω 100€+ και η ΔΕΗ πλέον μας ταλανίζει ή μήπως δεν φταίει η ΔΕΗ; 😭😂 Αφού ήταν να λείψεις τόσες μέρες, έπρεπε να κανονίσεις να καταναλώσεις ότι κατεψυγμένο είχες τις προηγούμενες μέρες και να το βγάλεις από την πρίζα ή να κατεβάσεις τον γενικό. 55 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Το ψυγείο καταναλώνει 150W όταν δουλεύει. Όσο και να αυξηθεί η θερμοκρασία ειδικά άδειο δεν έχει και πολύ δουλειά. Από τη στιγμή που το ψυγείο δεν ανοίγει δεν έχει σημασία αν είναι γεμάτο ή άδειο. Αν χρησιμοποιείται όμως, ένα γεμάτο ψυγείο έχει λιγότερες απώλειες καθώς κάθε φορά που το ανοίγεις μπαίνει λιγότερος θερμός αέρας. Για το δεύτερο κάνεις λάθος η διαφορά θερμοκρασίας παίζει μεγάλο ρόλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου Το ψυγείο έχει απώλειες ακόμα και αν δεν ανοίγεις τις πόρτες, γι' αυτό και όταν πέφτει το ρεύμα μπορεί να διατηρήσει την ψύξη έως κάποιες ώρες. Επίσης νομίζω πως όταν είναι άδειο, άρα έχει περισσότερο αέρα και όχι στερεά/υγρά υλικά που έχουν μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα από τον αέρα, έχει περισσότερες απώλειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου Μόλις τώρα, phanispal είπε Το ψυγείο έχει απώλειες ακόμα και αν δεν ανοίγεις τις πόρτες, γι' αυτό και όταν πέφτει το ρεύμα μπορεί να διατηρήσει την ψύξη έως κάποιες ώρες. Προφανώς, αλλιώς δε θα χρειαζόταν να κάψει ρεύμα παρά μόνο για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dilena Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Καλημέρα, Εχω ένα ψυγείο ντουλάπα LG ντουλάπα 11 ετών. Φέτος το άφησα να λειτουργεί με ελάχιστα πράγματα, και λείπουμε σχεδόν 3 μήνες. Ο πρώτος λογαριασμός ρεύματος που μου ήρθε με μέτrηση ΔΕΔΔΗΕ ήταν 178 (!) KW για 33 μέρες. Όλα ήταν κλειστά εκτός από 2 λαμπάκια 3W LED. Όπως καταλαβαίνετε τρελάθηκα. Στις επόμενες 12 μέρες, έστειλα φίλο και μέτρησε, 83 KW, οπότε τους είπα να το αδειάσουν και να το βγάλουν από την πρίζα. Σημειωτέον ότι ο επόμενος λογαριασμός ήταν 15KW για τις υπόλοιπες 19 μέρες, λογικό. Τον χειμώνα με τα πάντα σε λειτουργία, φούρνο, μαγείρεμα σχεδόν κάθε μερα, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, φωτα και ότι υπάρχει σε ενα σπιτι η κατανάλωση είναι 230 έως max. 260 KW. Πήρα μετρητή και θα μετρήσω όταν γυρίσω, αλλά γιατί το καλοκαίρι καίει τόσο και το χειμώνα νορμάλ. Τι μπορεί να φταίει? Ο κατασκευαστής δίνει 550KW τον χρόνο. Τι να κάνω να πάρω καινουργιο? Κατά τ'αλλα ειναι εξαιρετικό ψυγειο, νερο, παγάκια, χώροι ψυξει ολα τέλεια. Και για να το αντικατασήσω θέλω επιεικώς 1000€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα