Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
On 27/06/2024 at 19:10, leftermann said:

τρεις φορές μου έχουν χρεώσει παράνομους τόκους στην πιστωτική μου. Τις δυο πρώτες είχα ξεχαστεί και πλήρωσα την οφειλή με 1-2 μέρες καθυστέρηση, χρέωσαν 20κατι ευρω για 600-700€ οφειλή για 2 μερες. Με οδηγίες της ΕΚΠΟΙΖΩ (δεν βρισκω λινκ να σου δωσω) είχα κοινοποιησει σε 5-6 φορείς (εκποιζω, εθνικη, τραπεζα της ελλάδος, συνηγορος καταναλωτη και δεν θυμάμαι τι άλλο). Η απάντηση της ΕΤΕ ήταν "ο τρόπος χρέωσης τόκων είναι αυτός και υπάρχει στους όρους που υπογράψατε, αλλά για να μην σας δυσαρεστήσουμε θα πιστώσουμε την χρέωση στον επόμενο λογαριασμό". Πίπες, οι όροι είναι επισήμως παράνομοι και καταχρηστικοί και δεν ισχύουν, κι ας τους έχεις υπογράψει. Η χρέωση όντως πιστώθηκε.

Την τρίτη φορά έκανα μαλακία και στην πληρωμή πληκτρολόγησα λάθος ποσό, 3€ λιγότερο, ήταν πχ 856 και εγώ πάτησα 853. Έμειναν 3€ απλήρωτα για έναν μήνα και μου φούσκωσαν 25€ τόκους. Έστειλα απλά στην εξυπηρέτησή τους ένα μύνημα σε στυλ "παρακαλώ εξηγήστε μου πώς ακριβώς υπολογίσατε τους τόκους, γιατί ψυλλιάζομαι ότι κάνατε την ίδια μαλακία που κάνατε και σε προηγούμενη οφειλή μου, οπότε αν μου έχετε χρεώσει παράνομους τόκους θα απευθυνθώ εκεί που πρέπει" (οκ, δεν το έγραψα έτσι ακριβώς... :) ). Με πήραν τηλέφωνο 2-3 μέρες μετά και μου είπαν τα ίδια τηλεφωνικώς. Σου προτείνω κάτι τέτοιο να κάνεις. Στο γκουγκλ θα βρεις στοιχεία περί του παρανόμου της χρέωσης και της δικαίωσης της ΕΚΠΟΙΖΩ σε αγωγή της.πχ:

https://www.taxheaven.gr/news/3732/paranomoi-oi-tokoi-kai-oi-promhoeies-twn-trapezwn?output=printer

Έχω ζητήσει σε πρώτη φάση την σύμβαση της πιστωτικής κάρτας μου για να δω τι έχω υπογράψει, γιατί αμφιβάλω καν ότι γράφει έτσι στους όρους.

Μόλις μου την δώσουν θα ενημερώσω εδώ τι γράφει μέσα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Malthador είπε

Έχω ζητήσει σε πρώτη φάση την σύμβαση της πιστωτικής κάρτας μου για να δω τι έχω υπογράψει, γιατί αμφιβάλω καν ότι γράφει έτσι στους όρους.

Μόλις μου την δώσουν θα ενημερώσω εδώ τι γράφει μέσα.

και εγώ έχω στείλει ερώτημα στην εφαρμογή και περιμένω απάντηση

Θα ενημερώσω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...