Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μια πιστωτική Eurobank πάνω από 20 χρόνια. Γνωρίζω πώς λειτουργεί κλπ.

Σχεδόν πάντα πλήρωνα όλο το λογαριασμό, εκτός από κάποιες φορές που άφηνα κάτι και έμπαινε ένας τόκος σε λογικά επίπεδα. 

Τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε και είδα υπερβολικές χρεώσεις. Μετά από επικοινωνία με την τράπεζα, μου είπαν ότι αν πχ ο λογαριασμός είναι 1000 ευρώ και εγώ πληρώσω 999, ο τόκος που θα μπει θα είναι για 1000 ευρώ, πράγμα εντελώς παράλογο. Αυτό το επιβεβαίωσα και με επίσκεψη στην τράπεζα και στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση. 

Οπότε πάντα φρόντιζα να τον πληρώνω. Δεν θέλω να την κόψω γιατί έχει μεγάλο πιστωτικό όριο (αχρείαστο να είναι). Τον προηγούμενο μήνα το σύνολο του λογαριασμού ήταν 800 ευρώ και έβαλα 500. Ο τόκος που μπήκε ήταν 20 ευρώ, ποσό που δεν βγαίνει ούτε με τα 800 να υπολογίσεις. 

Γνωρίζει κάποιος πώς υπολογίζουν τους τόκους υπερημερίας; έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία; αυτό που υπολογίζουν όλο το ποσό δεν είναι παράλογο; 

Δημοσ.

Workaround για να αποφευγεις παρόμοιες περιπτώσεις: έστω λογαριασμος 500 ευρώ και θες να πληρώσεις 400. Φορτώνεις τα υπολοιπα 100 ευρώ με την πιστωτική σου τη Revolut και τα επιστρέφεις στην τράπεζα (έστω 20-20 ευρώ στη Eurobank). Οπότε με αυτον τον τρόπο πληρώνεις ολόκληρο το λογαριασμό και η χρέωση που μένει είναι η αγορά της Revolut που θα πάει για τον επόμενο λογαριασμό. 

Επίσης γιατι να έχεις τόκους υπερημερίας; Κανονικό επιτόκιο αγορών είναι. Αλλά όντως φαίνεται πολύ μεγάλο το ποσό. 

17 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Καμία βοήθεια επι του θέματος για το πως υπολογίζει επιτόκια η Eurobank πάντως. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Workaround για να αποφευγεις παρόμοιες περιπτώσεις: έστω λογαριασμος 500 ευρώ και θες να πληρώσεις 400. Φορτώνεις τα υπολοιπα 100 ευρώ με την πιστωτική σου τη Revolut και τα επιστρέφεις στην τράπεζα (έστω 20-20 ευρώ στη Eurobank). Οπότε με αυτον τον τρόπο πληρώνεις ολόκληρο το λογαριασμό και η χρέωση που μένει είναι η αγορά της Revolut που θα πάει για τον επόμενο λογαριασμό. 

Επίσης γιατι να έχεις τόκους υπερημερίας; Κανονικό επιτόκιο αγορών είναι. Αλλά όντως φαίνεται πολύ μεγάλο το ποσό. 

Έχεις ένα δίκιο εδώ που τα λέμε. 

Δημοσ.
1 hour ago, ProponitisTouKanape said:

αν αρχίσει να σε απασχολεί πως υπολογίζεται το επιτόκιο ήρθε η ώρα να πετάξεις την κάρτα.

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, nikotsal said:

Τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε και είδα υπερβολικές χρεώσεις. Μετά από επικοινωνία με την τράπεζα, μου είπαν ότι αν πχ ο λογαριασμός είναι 1000 ευρώ και εγώ πληρώσω 999, ο τόκος που θα μπει θα είναι για 1000 ευρώ, πράγμα εντελώς παράλογο. Αυτό το επιβεβαίωσα και με επίσκεψη στην τράπεζα και στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση. 

Δεν παίζει αυτό που σου είπαν. Ζήτησε τους όρους γραπτώς, είναι εκτός πραγματικότητας να σε χρεώνουν τόκους για χρήματα που έχεις εξοφλήσει.

Στην δική μου πιστωτική, στην ίδια τράπεζα, με χρεώνουν τόκους υπερημερίας μόνο για το ποσό που δεν έχει πληρωθεί στην ώρα του. Το πιο πιθανό είναι ότι και τα 500 ευρώ που αναφέρεις τα έβαλες μεταχρονολογημένα.

Δημοσ.

Παιδιά ισχύει αυτό που γράφει ο OP. To είχα πάθει κι εγώ στον 1ο μου μήνα με πιστωτική Eurobank.

Είναι όντως παράλογο αλλά ισχύει δυστυχώς. Από τότε πληρώνω πάντα 1-2 ευρώ παραπάνω και δεν είχα ποτέ άλλους τόκους.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Bitbit είπε

αν αρχίσει να σε απασχολεί πως υπολογίζεται το επιτόκιο ήρθε η ώρα να πετάξεις την κάρτα.

Μήνυμα copy-paste με άλλο θρεντ. Τι νόημα έχει αυτό τώρα; Βοηθάει κάπου τον φίλο στο πρόβλημα του; 

• Like 1
Δημοσ.

πιθανώς σου χρεώνουν τόκους από την ημέρα της συναλλαγής και όχι από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού σου. Αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό. Στην ΕΚΠΟΙΖΩ  θα βρεις πληροφορίες.

https://www.ekpizo.gr/en/consumers/rights/finance/testπαράνομες-χρεώσεις-σε-πιστωτικές-κάρτες

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν παίζει αυτό που σου είπαν. Ζήτησε τους όρους γραπτώς, είναι εκτός πραγματικότητας να σε χρεώνουν τόκους για χρήματα που έχεις εξοφλήσει.

Στην δική μου πιστωτική, στην ίδια τράπεζα, με χρεώνουν τόκους υπερημερίας μόνο για το ποσό που δεν έχει πληρωθεί στην ώρα του. Το πιο πιθανό είναι ότι και τα 500 ευρώ που αναφέρεις τα έβαλες μεταχρονολογημένα.

Τα 500 ευρώ τα έβαλα κανονικά, πριν την λήξη. Άρα για 300 ευρώ υπόλοιπο μπήκαν 20 ευρώ τόκοι, πράγμα που δεν στέκει. Και ήταν ο πρώτος μήνας που δεν πλήρωσα όλο το ποσό, δεν ηταν συνεχόμενα πχ για ένα χρόνο απλήρωτη η κάρτα.

Ναι είναι τρελό αυτό που μου είπαν, όμως έτσι είναι.

Θα στείλω στη φόρμα επικοινωνίας και θα ενημερώσω για την απάντηση

Δημοσ.
13 hours ago, nikotsal said:

Μετά από επικοινωνία με την τράπεζα, μου είπαν ότι αν πχ ο λογαριασμός είναι 1000 ευρώ και εγώ πληρώσω 999, ο τόκος που θα μπει θα είναι για 1000 ευρώ, πράγμα εντελώς παράλογο. Αυτό το επιβεβαίωσα και με επίσκεψη στην τράπεζα και στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση. 

Όντως ισχύει, το έχω επιβεβαιώσει με την τράπεζα κι εγώ και συνάδελφοι.

Είναι πραγματικά εξωργιστικό!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ βλέπω στην πιστωτική μου έναν παλιότερο λογαριασμό στον οποίο είχα οφειλή 4000 και είχα καταθέσει 3000. Για τον συγκεκριμένο λογαριασμό έχω χρεωθεί τόκους 35 ευρώ περίπου που είναι ένα λογικό ποσό για 1000 ευρώ ανεξόφλητα.

Μήπως μπερδεύεται την ημερομηνία εξόφλησης με την ημερομηνία έκδοσης του επόμενου λογαριασμού; Και επομένως μήπως θεωρείτε εσφαλμένα ότι έχετε πληρώσει εμπρόθεσμα, αλλά σας έχει ξεφύγει η ημερομηνία;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εγώ βλέπω στην πιστωτική μου έναν παλιότερο λογαριασμό στον οποίο είχα οφειλή 4000 και είχα καταθέσει 3000. Για τον συγκεκριμένο λογαριασμό έχω χρεωθεί τόκους 35 ευρώ περίπου που είναι ένα λογικό ποσό για 1000 ευρώ ανεξόφλητα.

Μήπως μπερδεύεται την ημερομηνία εξόφλησης με την ημερομηνία έκδοσης του επόμενου λογαριασμού; Και επομένως μήπως θεωρείτε εσφαλμένα ότι έχετε πληρώσει εμπρόθεσμα, αλλά σας έχει ξεφύγει η ημερομηνία;

Όχι, πάντα πληρώνω την ημέρα της λήξης στις 21 κάθε μήνα. Ποτέ δεν έχω τόκους εννοείται όταν εξοφλώ όλο το ποσό.

Πάντως και το δικό σου μου φαίνεται πολύ.

Έχω φίλο με πιστωτική Εθνικής.Τον προηγούμενο μήνα είχε να πληρώσει 1578 ευρώ και πλήρωσε 100 ευρώ. Ο τόκος που ήρθε στον επόμενο λογαριασμό είναι 25 ευρώ!

Το οποίο βγαίνει περίπου και με τον πρόχειρο υπολογισμό 1478x0.185 (επιτόκιο)/365, x τις ημέρες καθυστέρησης (30)

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, nikotsal said:

Όχι, πάντα πληρώνω την ημέρα της λήξης στις 21 κάθε μήνα. Ποτέ δεν έχω τόκους εννοείται όταν εξοφλώ όλο το ποσό.

Πάντως και το δικό σου μου φαίνεται πολύ.

Έχω φίλο με πιστωτική Εθνικής.Τον προηγούμενο μήνα είχε να πληρώσει 1578 ευρώ και πλήρωσε 100 ευρώ. Ο τόκος που ήρθε στον επόμενο λογαριασμό είναι 25 ευρώ!

Το οποίο βγαίνει περίπου και με τον πρόχειρο υπολογισμό 1478x0.185 (επιτόκιο)/365, x τις ημέρες καθυστέρησης (30)

Θα στείλω κι εγώ στην φόρμα επικοινωνίας, γιατί η δική μου κάρτα είναι business και μπορεί να έχει άλλες χρεώσεις.

Θα ενημερώσω τι θα απαντήσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, nikotsal said:

Τα 500 ευρώ τα έβαλα κανονικά, πριν την λήξη. Άρα για 300 ευρώ υπόλοιπο μπήκαν 20 ευρώ τόκοι, πράγμα που δεν στέκει. Και ήταν ο πρώτος μήνας που δεν πλήρωσα όλο το ποσό, δεν ηταν συνεχόμενα πχ για ένα χρόνο απλήρωτη η κάρτα.

Ναι είναι τρελό αυτό που μου είπαν, όμως έτσι είναι.

Θα στείλω στη φόρμα επικοινωνίας και θα ενημερώσω για την απάντηση

τρεις φορές μου έχουν χρεώσει παράνομους τόκους στην πιστωτική μου. Τις δυο πρώτες είχα ξεχαστεί και πλήρωσα την οφειλή με 1-2 μέρες καθυστέρηση, χρέωσαν 20κατι ευρω για 600-700€ οφειλή για 2 μερες. Με οδηγίες της ΕΚΠΟΙΖΩ (δεν βρισκω λινκ να σου δωσω) είχα κοινοποιησει σε 5-6 φορείς (εκποιζω, εθνικη, τραπεζα της ελλάδος, συνηγορος καταναλωτη και δεν θυμάμαι τι άλλο). Η απάντηση της ΕΤΕ ήταν "ο τρόπος χρέωσης τόκων είναι αυτός και υπάρχει στους όρους που υπογράψατε, αλλά για να μην σας δυσαρεστήσουμε θα πιστώσουμε την χρέωση στον επόμενο λογαριασμό". Πίπες, οι όροι είναι επισήμως παράνομοι και καταχρηστικοί και δεν ισχύουν, κι ας τους έχεις υπογράψει. Η χρέωση όντως πιστώθηκε.

Την τρίτη φορά έκανα μαλακία και στην πληρωμή πληκτρολόγησα λάθος ποσό, 3€ λιγότερο, ήταν πχ 856 και εγώ πάτησα 853. Έμειναν 3€ απλήρωτα για έναν μήνα και μου φούσκωσαν 25€ τόκους. Έστειλα απλά στην εξυπηρέτησή τους ένα μύνημα σε στυλ "παρακαλώ εξηγήστε μου πώς ακριβώς υπολογίσατε τους τόκους, γιατί ψυλλιάζομαι ότι κάνατε την ίδια μαλακία που κάνατε και σε προηγούμενη οφειλή μου, οπότε αν μου έχετε χρεώσει παράνομους τόκους θα απευθυνθώ εκεί που πρέπει" (οκ, δεν το έγραψα έτσι ακριβώς... :) ). Με πήραν τηλέφωνο 2-3 μέρες μετά και μου είπαν τα ίδια τηλεφωνικώς. Σου προτείνω κάτι τέτοιο να κάνεις. Στο γκουγκλ θα βρεις στοιχεία περί του παρανόμου της χρέωσης και της δικαίωσης της ΕΚΠΟΙΖΩ σε αγωγή της.πχ:

https://www.taxheaven.gr/news/3732/paranomoi-oi-tokoi-kai-oi-promhoeies-twn-trapezwn?output=printer

Επεξ/σία από leftermann
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...