panagiotis3600 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σας, έχω ένα seat Ibiza 6j 2011 1.2 tsi 140.000km το πήρα πρόσφατα 12/2023. Αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα: κάτι ακουγεται σε τρίξιμο σαν να είναι η ταβλα πίσω στο μέρος του Πορτ μπαγκάζ όταν πηγαίνω σε πλακόστρωτο ή λακούβες και έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Αρχικά ξεκίνησε (νομίζω) όταν άλλαξα κλειδαριά πίσω επειδή χάλασε και δεν άνοιγε καθόλου, την κλειδαριά την άλλαξα μόνος οπότε δεν έγινε τίποτα διαφορετικό από ότι ήταν αν έχετε δει ένα καπάκι έχει μόνο και 2 βίδες και όλα τα κλιψ χωρίς να σπάσουν, έπειτα έψαξα και αφαίρεσα τα πάντα (την τάβλα το πλαστικό καπάκι που κλείνει την κλειδαριά τα πράγματα από το πορτ παγκαζ εκτός την ρεζερβα και το γρύλο που είναι μέσα στην ρεζέρβα σε πάνινο σακουλάκι) και είδα ότι ακουγόταν το ίδιο και πιο έντονα. Επίσης έβαλα κατι πανινους αυτοκόλλητους πατους που βάζουμε στις ξύλινες καρέκλες στο σπίτι για να μην τρίζουν στο πλακάκι, αυτά τα έβαλα σαν σφήνα εκεί που κλείνει το Πορτ μπαγκάζ και ακουμπάει ένα λαστιχένιο για να κρατάει την ταβλα, εκεί είχε ένα κενό θεώρησα ότι τρίζει αυτό, μάταια όμως. Έβαλα έξω από το Πορτ μπαγκάζ όταν κλείνει που έχει ήδη λαστιχάκια θεώρησα πως επειδή άλλαξα την κλειδαριά με μια OEM ίσως κάνει κενό και τρίζει όλη η πόρτα, ούτε όμως αυτό είναι και είναι πολύ ενοχλητικό όταν είναι πολύ ήρεμο το αυτοκίνητο να ακούγεται αυτό. Τα μόνα που δεν τσεκαρα είναι αν φταίνε τα αμορτισέρ που σηκώνουν και κρατάνε το Πορτ μπαγκάζ και να αφαιρέσω και την ρεζερβα και το γρύλο τα οποία είναι σφιγμένα σε μια βίδα γι'αυτό θεώρησα πως δεν φταίνε αυτά, παραπάνω δεν μου πάει το μυαλό να σκεφτώ τι μπορεί να είναι. Και ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι κινητήρα, μερικές φορές μου μπερδεύει - κόβει στιγμιαία όταν γκαζώνω. Το συγκεκριμένο το παρατήρησα την πρώτη φορά που βγήκα σε ταξίδι και ήμουν με cruise control σταθερά στα 90km/h και κάποια στιγμή ένιωσα κάτι σαν να κάνει μπρος πίσω (σαν misfire) αλλά χωρίς να έχω αντιμετωπίσει στιγμιαία κάποιο misfire στα τόσα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει αλλά να έχω αντιμετωπίσει να μην δουλεύει ένας κύλινδρος και να τρίζει ολόκληρο το αυτοκίνητο. Αυτό με το μπέρδεμα δεν το έχω ψάξει καθόλου λόγο περιορισμένου χρόνου ούτε στον μηχανικό πρόλαβα να το πάω που μάλλον θα μου πει πολλαπλασιαστής ή μπουζοκαλωδια ή μπουζι. Αυτά και αν θυμηθώ τίποτα παραπάνω θα το γράψω μετέπειτα. Ελπίζω κάποιος να τα έχει βρει αυτά και να βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
filipprin Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Θελει ρεγουλαρισμα η κλειδαρια.Βαλε μια πετσετα να μεινει ανοιχτη η πορτα και κανε μια βολτα να δεις αν το κανει
Black Demis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 αν δεν ειναι κατι από πάνω δλδ κλειδαριές σύνδεσμοι κλπ πρέπει να δεις κατω αναρτηση συνεμπλοκ αναρτησης συνεμπλοκ πισω αξονα
lary7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Οπως είπαν πιθανόν να ειναι απο ανάρτηση και να νομιζεις οτι ειναι πορτπαγκαζ. Ενας ευκολος τρόπος είναι ρίχνεις λίγο σπρέι σιλικόνης ή WD-40 στα λάστιχα του πορτπαγκαζ και στα σινεμπλόκ ανάρτησης να δεις αν θα σταματήσει ο θόρυβος. ΑΝ το αμάξι ειναι εισαγωγής απο καμια Γερμανια τότε μπορεί να εχουν σκουριάσει πράγματα στην ανάρτηση, πρέπει να το τσεκάρεις καλά απο κάτω.
panagiotis3600 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας έχω να πω πως μου το έλεγε και ένας φίλος πώς μπορεί να είναι τα σινεμπλοκ, ωστόσο στο επόμενο service θα πω τον μηχανικό να τα δει γιατί είναι ειλικρινά πολύ ενοχλητικό. Επίσης θυμήθηκα ένα άλλο το οποίο είναι ένας θόρυβος ο οποίος πρέπει να πηγάζει από την τουρμπίνα δεν ξέρω εάν κάποιος έχει κάτι αντίστοιχο ακούγεται μόνο απ έξω και όταν έχω κατεβασμένο το παράθυρα διαφορετικά δεν ακούγεται, έχω φάει όλο το youtube να ψάχνω να βρω κάτι αντίστοιχο σε θόρυβο πιο συγκεκριμένα όταν πατάω το γκάζι συγκεκριμένα στην νεκρά και το πατάω απότομα να ανέβει μέχρι 2000 με 2500 στροφές ακούγεται ένας κρόταλιζέ μεταλλικός θόρυβος στην αρχή νόμιζα ότι πηγάζει από την εξάτμιση παράδειγμα ότι μπορεί να είναι η πολλαπλή ή ο καταλύτης αλλά μετά ρώτησα τον μηχανικό μου και μου λέει αυτα το αυτοκίνητα έτσι κάνουν ακούγονται και είναι από την τουρμπίνα και πως κάποια στιγμή θα ακούγεται παραπάνω. Γενικά όπως καταλάβατε έχει θέματα και στην αγγελία δεν ήθελε ούτε ευρώ 🤣. 21 ώρες πριν, filipprin είπε Θελει ρεγουλαρισμα η κλειδαρια.Βαλε μια πετσετα να μεινει ανοιχτη η πορτα και κανε μια βολτα να δεις αν το κανει Έχω μπει και από μέσα να σπρώχνω για να δω αν κουνιέται και από έξω τραβάω από το μοτέρ του γυαλοκαθαρηατηρα και δεν κουνιέται 11 ώρες πριν, lary7 είπε ή WD-40 στα λάστιχα του πορτπαγκα Θα βάλω σε ευχαριστώ για την ιδέα. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2024 από panagiotis3600
AntonisKo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Για τα κοψίματα πάντως που αναφέρεις στην αρχή θέλεις πολλαπλασιαστές 99%. Μου είχε παρουσιαστεί κι εμένα σε προηγούμενο εταιρικό με 140κ. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από AntonisKo
panagiotis3600 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 28 λεπτά πριν, AntonisKo είπε Για τα κοψίματα πάντως που αναφέρεις στην αρχή θέλεις πολλαπλασιαστές 99%. Μου είχε παρουσιαστεί κι εμένα σε προηγούμενο εταιρικό με 140κ. Καμία καλή μάρκα να πάρω να αλλάξω τι μου προτείνετε;
AntonisKo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Εφόσον μιλάμε για 1.2 tsi εγώ θα έβαζα εργοστασιακούς.
panagiotis3600 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, AntonisKo είπε Εφόσον μιλάμε για 1.2 tsi εγώ θα έβαζα εργοστασιακούς. Α δεν γνωρίζω τι είχε πριν γιατί έχουν αλλαχτεί ήδη και τουλάχιστον μία φορά.
Black Demis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 45 minutes ago, panagiotis3600 said: Α δεν γνωρίζω τι είχε πριν γιατί έχουν αλλαχτεί ήδη και τουλάχιστον μία φορά. αλλιώς beru
kalmik Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 O συγκεκριμένος κινητήρας πάσχει (πολύύύ...) σε καδένα και πολλαπλασιαστές. Τυχόν μεταλλικός θόρυβος είναι σχεδόν πάντα καδένα στα τελευταία της... αν καβαλήσει δόντια πας για ολόκληρο μοτέρ.
panagiotis3600 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, kalmik είπε O συγκεκριμένος κινητήρας πάσχει (πολύύύ...) σε καδένα και πολλαπλασιαστές. Τυχόν μεταλλικός θόρυβος είναι σχεδόν πάντα καδένα στα τελευταία της... αν καβαλήσει δόντια πας για ολόκληρο μοτέρ. Δεν είναι θόρυβος από την καδένα όμως, αυτό μπορώ να το καταλάβω αυτή την διαφορά στους ήχους κάποιες φορές χτυπάει κατά την εκκίνηση όταν το βάζω μία φορά κάθε 15 μέρες μπροστά.
kalmik Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Μακάρι να μην είναι αλλά το ιστορικό αυτού του μοτέρ είναι τόσο βεβαρημένο με το κρατάλισμα του θανάτου που κάνει την πιθανότητα σχεδόν βεβαιότητα. Πήγαινε σε ένα δύο εξειδικευμένα VAG συνεργεία και θα δεις! Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από kalmik
panagiotis3600 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Εγώ θα πω μακάρι να είναι καδένα γιατί είναι φθηνότερη επισκευή αλλά σας λέω σίγουρα αυτός ο ήχος που ακούγεται είναι διακριτικός από ήχος καδένας και πολύ φοβάμαι να είναι τουρμπίνας γιατί πάει κανενα 1000€ η αλλαγή της τουρμπίνας. Συγκριτικά με την καδένα που έχει 200-250
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα