Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , ειμαι αρκετα νεος στο κομματι , αλλα γνωριζω τα βασικα . Μετα απο αιτημα μου εστειλε η nova το zyxel γιατι θελω να το βαλω σε bridge mode και εχω φτιαξει ενα server με PFSENSE που θελω να διαχειριζεται το δικτυο μου . Εχει κανει κανεις κατι παρομοιο ? Τελευταια φορα δοκιμασα με το σκουπιδι το Νοκια που δινει και μετα ακομα και χωρις pfsense δεν μπορουσε να παρει ουτε IP ουτε με reset . Ζητησα απο την nova να μου γυρισει την γραμμη απο cgnat se public ip .
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων .

Δημοσ.

Ναι γίνεται αυτό που λες και εγώ πριν πάω σε FTTH και βάλω το ΟΝΤ κατευθείαν πάνω σε minipc που τρέχει pfSense έτσι το είχα.
Θέλει να φτιάξεις και το vlan tag 835 στο pfsense και αντίστοιχα να το κλείσεις  από το zyxel.
Τώρα αν δεν σε πειράζει το 2πλο ΝΑΤ κάνει απλά port forwarding από το zyxel προς το pfsense, αν πάλι το 2πλο ΝΑΤ σου κάνει προβλήματα θα πρέπει να δεις πως να φτιάξεις το vlan tag 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/6/2024 στις 1:07 ΜΜ, comfuzio είπε

Ναι γίνεται αυτό που λες και εγώ πριν πάω σε FTTH και βάλω το ΟΝΤ κατευθείαν πάνω σε minipc που τρέχει pfSense έτσι το είχα.
Θέλει να φτιάξεις και το vlan tag 835 στο pfsense και αντίστοιχα να το κλείσεις  από το zyxel.
Τώρα αν δεν σε πειράζει το 2πλο ΝΑΤ κάνει απλά port forwarding από το zyxel προς το pfsense, αν πάλι το 2πλο ΝΑΤ σου κάνει προβλήματα θα πρέπει να δεις πως να φτιάξεις το vlan tag 

Καλησπερα συγγνωμη ημουν εκτος και δεν ειχα μπει να δω το post , μπορεις να μου δωσεις λιγο παραπανω πληροφοριες για την διαδικασια αυτη ? δεν εχω ξαναφτιαξει τετοιο project και δεν εχω ιδεα για το πως να δημιουργισω vlan tag sto pfsense . ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...