Προς το περιεχόμενο

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το PlayStation VR2, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα το PSVR2 σχεδόν στο launch του ευτυχώς με 20% έκπτωση. Ήταν η έκδοση bundle με το Horizon. Από τις πιο εντυπωσιακές αλλά ταυτόχρονα από τις πιο άχρηστες αγορές που έχω κάνει. Είχα παίξει λίγο σε PSVR1 σε ένα φίλο και είχα μια ιδέα τί να περιμένω. Το PSVR2 είναι ΠΟΛΥ καλύτερο αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει η τεχνολογία VR γενικότερα. Απαιτεί χώρο, είναι δύσχρηστο και κουραστικό μετά από λίγη ώρα. Καμία σχέση με το να πιάνεις απλά το χειριστήριο και να κάθεσαι στον καναπέ. Σκεφτείτε ότι δεν έχω καν τερματίσει το Horizon με το οποίο έχει έρθει. Πιο πολύ χρησιμοποιείται σαν tech demo σε φίλους που έρχονται, παρά να παίζω actual παιχνίδια. Περιμένω τουλάχιστον τον επίσημο αντάπτορα για το PC για να παίξω επιτέλους το Half-Life Alyx που είναι και το μοναδικό παιχνίδι που πραγματικά περιμένω πως και πως να παίξω.

Επεξ/σία από zarzonis
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Έλα τώρα δεν ξέρεις τον Μάρκ(ο)?

Η Apple το παλεύει με τις υλοποιήσεις και το target group μπας και βγάλει τίποτε. Αλλά δεν. VR το ένα VR και το άλλο. Μικρές οι διαφορές στην ποιότητα, τεράστιες στην χρηστικότητα, στους τίτλους, στις δυνατότητες, στην υποστήριξη και τέλος στο κόστος προς απόδοση. 

Ποιες είναι οι διαφορές. Ότι κάνει το ένα κάνει και το άλλο. Το θέμα είναι όμως ότι το ένα (της meta) εκτός από αυτά που κάνει της Apple κάνει και ΠΟΛΛΑ άλλα και με κόστος το 1/5 ... Δεν το έχω δει της Apple αλλά από αυτά που διαβάζω έχει καλύτερη ανάλυση με αποτέλεσμα ποιο ποιοτική εικόνα αλλά στον αντίποδα είναι κουραστικό στο κεφάλι και στα μάτια. Το ότι παρακολουθεί τα μάτια και έχει χρήση σαν κατάδειξη σε αυτά που βλέπεις στην οθόνη πλάκα έχει αλλά είναι δύσχρηστο. Ίσως μελλοντικά να το βελτιώσουν αλλά οκ.. Δώσε εσύ 4000-5000 ευρώ και περίμενε να το βελτιώσουν. 

Στην ποιότητα του passthrough τώρα με την τελευταία ενημέρωση το meta δεν πιάνεται απλά. Στο χειρισμό με τα χέρια επίσης. Αλλά έχει ΚΑΙ κοντρόλερς που δεν έχει το Apple. Στο θέμα τίτλων (εφαρμογές και παιχνίδια)? Απλά είναι αστείο να το συζητά κανείς.

Τι συζητάμε τώρα... 5 φορές καλύτερο και 5 φορές φθηνότερο (ωμή σύγκριση) ... δεν έχει νόημα.

Όπως και η Sony έτσι και η Apple θα υποχωρήσουν. Αντέχει ακόμη η microsoft...

Ήμουν σε δίλημμα: ps5 ή quest 3, εννοείται πήρα το quest καθως ειναι πλήρως αυτόνομο. Πραγματικά εξεπλαγην απο το headset, και τις απειρες εφαρμογές που έχει. Το δε hand tracking είναι εξαιρετικο οταν ομως χρησιμοποιείς τα χειριστήρια του η απόκριση είναι πραγματικά άψογη. Οι εφαρμογές augmented reality ειναι οτι καλύτερο για εμενα.

• Like 3

2 hours ago, Arkin said:

Το robot της silicon valley που εχει τη meta εννοεί. 

A, όπως τις γραφικότητες τύπου "Μικρομαλακή" κλπ? 

Got it, δεν έχουν πάει καλά οι συζητήσεις με τέτοιους οπότε I'm out. 

Η Insomniac είχε βγάλει στο Oculus παιχνιδάρες πριν αγοραστεί από τη Sony.(stormland, edge of nowhere, the unspoken, feral rites). Κορυφαία σε κριτικές και gameplay. Επειδή έχω oculus rift, πραγματικά τα παιχνίδια της ήταν 2 επίπεδα πιο πάνω από τα υπόλοιπα τις χρονιές που τα έβγαλε. Μετά που εξαγοράστηκε, σταμάτησαν τα updates (έχουν κατέβει και από το store κανα δυο) και πραγματικά περίμενα η Sony να την αξιοποιήσει. Ούτε αυτά δεν έχει φέρει στο playstation (λόγω δικαιωμάτων στη meta?) αλλά κρίμα, πραγματικά κρίμα.

• Like 1

2 ώρες πριν, zarzonis είπε

Περιμένω τουλάχιστον τον επίσημο αντάπτορα για το PC για να παίξω επιτέλους το Half-Life Alyx που είναι και το μοναδικό παιχνίδι που πραγματικά περιμένω πως και πως να παίξω.

Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Μακάρι να σου παίζει απροβλημάτιστα. Στο quest είναι πολύ εθιστικό και δεν το παίζεις μια φορά μόνο... είναι και τεράστιο αλλά και με εκπληκτικά γραφικά. Πρέπει να έχεις δυνατή κάρτα γραφικών για να το παίξεις σε όλο του το μεγαλείο

• Like 1

46 minutes ago, georgiosmag said:

Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Μακάρι να σου παίζει απροβλημάτιστα. Στο quest είναι πολύ εθιστικό και δεν το παίζεις μια φορά μόνο... είναι και τεράστιο αλλά και με εκπληκτικά γραφικά. Πρέπει να έχεις δυνατή κάρτα γραφικών για να το παίξεις σε όλο του το μεγαλείο

Μακάρι να παίξει σωστά. Το PC είναι αρκετά καλό με Ryzen 9 5900X, 32GB Ram κτλ. Κάρτα έχω ξεμείνει με μια RX580 που σίγουρα δεν αρκεί αλλά αν διαβάσω ότι παίζει σωστά ο αντάπτορας, τότε θα πάρω μία σχετικά καλή καινούρια που έτσι κι αλλιώς κοιτάζω το τελευταίο διάστημα. Ίσως μια RX7800.

7 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Και 30 χρόνια η Ocules/Meta κρατάει γερά.

Το "καλά κρατεί" πως το εννοείς;

Γιατί αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ειδικά με τα Quest, η Meta πουλάει με "χασούρα" για να χτίσει κοινό.

Meta chief Mark Zuckerberg has previously told investors according to UploadVR, that he does not expect Reality Labs to turn a profit until the 2030s.

Anyway στα της είδησης. Τρομερό headset όσο έχω παίξει σε φιλο που το έχει. Αλλά πάλι έχει το αιώνιο πρόβλημα της VR σκηνής. Δεν υπάρχει σταθερή ροή από μεγάλες κυκλοφορίες. Έχω Oculus το όποιο όποτε θέλω να παίξω, χωρίς υπερβολή ψάχνω μπορεί και 1-2 ώρες για να βρω μια χούφτα καλά παιχνίδια να πάρω. Μιλάμε για απίστευτη σαβούρα από παιχνίδια και ελάχιστα τα καλά ανάμεσα τους.

Το VR Gaming έχει ανάγκη από μεγάλες παραγωγές επιπέδου Alyx, Horizon κτλ. Μέχρι να γίνει αυτό (που δε το βλέπω), θα παραμείνει ένα Gimmick.

VR στην δεκαετία που διανύουμε με καλώδια, είναι σαν να κάνεις ενήλικας ποδήλατο με ροδακια... που λένε ότι τα ροδάκια γενικά δε βοηθάνε ούτε τα παιδακια να μάθουν πραγματικά (υπάρχουν τα ποδήλατα ισοροποίας χωρίς πενταλ)...

Έπαιξα το Quest 1 στην αρχή με καλώδια μέσα στην 1η καραντίνα (λόγω Half Life Alyx), και είχα στήσει όλοκληρο σύστημα με trolleys και rollers, και όταν ανακάλυψα το Virtual Desktop που παίζεις PCVR wirelessly, είδα την πραγματική διαφορά... Ευτυχώς τα είχα πάρει από Amazon τα trolleys (στο UK τότε) και τα πήραν πίσω αμάσητα...

Έπρεπε το PSVR2 να είναι αν όχι standalone όπως το Quest (με games on board) τουλάχιστον να παίζει wirelessly απο PS5 (& πρόβλεψη για PC) απ την αρχή... 

Οσο για τα studio της Sony που δεν έχουν βγάλει καν τα υπάρχοντα παιχνίδια στο PSVR2, τι να πούμε.... είναι ίσως το ίδιο χάλια με το mangement της Microsoft, που βάζουν κάτι χαζογκόμενες να μανατζαρουν studio μεγαθήρια και "είναι πολύπλοκο" για αυτές...

• Like 1

22 hours ago, 6xXx6 said:

Είναι Εξαιρετικό για το pc ομως

Άμα το έχεις δοκιμάσει, πες εντυπώσεις!

22 minutes ago, apikoulas said:

VR στην δεκαετία που διανύουμε με καλώδια, είναι σαν να κάνεις ενήλικας ποδήλατο με ροδακια... που λένε ότι τα ροδάκια γενικά δε βοηθάνε ούτε τα παιδακια να μάθουν πραγματικά (υπάρχουν τα ποδήλατα ισοροποίας χωρίς πενταλ)...

Έπαιξα το Quest 1 στην αρχή με καλώδια μέσα στην 1η καραντίνα (λόγω Half Life Alyx), και είχα στήσει όλοκληρο σύστημα με trolleys και rollers, και όταν ανακάλυψα το Virtual Desktop που παίζεις PCVR wirelessly, είδα την πραγματική διαφορά... Ευτυχώς τα είχα πάρει από Amazon τα trolleys (στο UK τότε) και τα πήραν πίσω αμάσητα...

Έπρεπε το PSVR2 να είναι αν όχι standalone όπως το Quest (με games on board) τουλάχιστον να παίζει wirelessly απο PS5 (& πρόβλεψη για PC) απ την αρχή... 

Οσο για τα studio της Sony που δεν έχουν βγάλει καν τα υπάρχοντα παιχνίδια στο PSVR2, τι να πούμε.... είναι ίσως το ίδιο χάλια με το mangement της Microsoft, που βάζουν κάτι χαζογκόμενες να μανατζαρουν studio μεγαθήρια και "είναι πολύπλοκο" για αυτές...

Αγγελάραααα!!! VR FOR EVER! Χτύπα phoni όταν μπορέσεις!

4 hours ago, BlueBlade said:

Το "καλά κρατεί" πως το εννοείς;

Γιατί αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ειδικά με τα Quest, η Meta πουλάει με "χασούρα" για να χτίσει κοινό.

Meta chief Mark Zuckerberg has previously told investors according to UploadVR, that he does not expect Reality Labs to turn a profit until the 2030s.

Anyway στα της είδησης. Τρομερό headset όσο έχω παίξει σε φιλο που το έχει. Αλλά πάλι έχει το αιώνιο πρόβλημα της VR σκηνής. Δεν υπάρχει σταθερή ροή από μεγάλες κυκλοφορίες. Έχω Oculus το όποιο όποτε θέλω να παίξω, χωρίς υπερβολή ψάχνω μπορεί και 1-2 ώρες για να βρω μια χούφτα καλά παιχνίδια να πάρω. Μιλάμε για απίστευτη σαβούρα από παιχνίδια και ελάχιστα τα καλά ανάμεσα τους.

Το VR Gaming έχει ανάγκη από μεγάλες παραγωγές επιπέδου Alyx, Horizon κτλ. Μέχρι να γίνει αυτό (που δε το βλέπω), θα παραμείνει ένα Gimmick.

Δώσε λίγο χρόνο και δες αν σου αρέσουν τα pc games to vr, με τον injector UEVR, για εμένα είναι πολλά αυτά που αξίζουν! 

10 hours ago, zarzonis said:

Πήρα το PSVR2 σχεδόν στο launch του ευτυχώς με 20% έκπτωση. Ήταν η έκδοση bundle με το Horizon. Από τις πιο εντυπωσιακές αλλά ταυτόχρονα από τις πιο άχρηστες αγορές που έχω κάνει. Είχα παίξει λίγο σε PSVR1 σε ένα φίλο και είχα μια ιδέα τί να περιμένω. Το PSVR2 είναι ΠΟΛΥ καλύτερο αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει η τεχνολογία VR γενικότερα. Απαιτεί χώρο, είναι δύσχρηστο και κουραστικό μετά από λίγη ώρα. Καμία σχέση με το να πιάνεις απλά το χειριστήριο και να κάθεσαι στον καναπέ. Σκεφτείτε ότι δεν έχω καν τερματίσει το Horizon με το οποίο έχει έρθει. Πιο πολύ χρησιμοποιείται σαν tech demo σε φίλους που έρχονται, παρά να παίζω actual παιχνίδια. Περιμένω τουλάχιστον τον επίσημο αντάπτορα για το PC για να παίξω επιτέλους το Half-Life Alyx που είναι και το μοναδικό παιχνίδι που πραγματικά περιμένω πως και πως να παίξω.

Όταν πας στο pc, δοκίμασε τον vr injector UEVR που κάνει τα pc παιχνίδια που είναι φτιαγμένα με unreal engine 4 και 5 , σε vr! 

• Like 1
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Έχω Oculus το όποιο όποτε θέλω να παίξω, χωρίς υπερβολή ψάχνω μπορεί και 1-2 ώρες για να βρω μια χούφτα καλά παιχνίδια να πάρω. Μιλάμε για απίστευτη σαβούρα από παιχνίδια και ελάχιστα τα καλά ανάμεσα τους.

To Oculus Store είναι σαν το Playstore. Για κάθε καλό παιχνίδι δεκάδες άθλια. Είναι γενικό το κακό, συμφωνώ με το ότι μεταξύ των native παιχνιδιων/εφαρμογών έχει πολύ σαβούρα. Αλλά επειδή ως αριθμός είναι πολλά, μπορείς να βρεις περισσότερα καλά απο αυτά που προλαβαίνεις να παίξεις. Θέλει όντως ψάξιμο.

Τα περισσότερα παιχνίδια που έχω παίξει στο VR είναι παιχνίδια που έχω για flat screen. Οπως No man's Sky, Elite Dangerous, Hitman 3, Project Cars 2, Automobilista 2, Eurotruck Simulator 2 , Subnautica, The Forest κτλ. Αυτά είναι κάποια απο αυτά που είχα πριν αγοράσω το VR, είναι πραγματικά καλά παιχνίδια και τρέχανε και σε VR. Αυτό το λέω για να τονίσω ότι πολλά mainstream ΑΑΑ τίτλοι παίζουν και σε VR δεν χρειάζεται να ψάξεις αποκλειστικά VR games.

Αν αγοράσεις το Vorpx μπορείς να παίξεις μια απίστευτη ποικιλία απο AAA flat screen παιχνίδια ως VR. Υπάρχει εναλλακτικά και ο Luke Ross που μπορείς να βρεις τα VR mods και μάλιστα δωρεάν όχι σε πειρατικά sites. Παιχνίδια όπως Cyberpunk, GTA 5, RDR2, Far Cry  κτλ Και δεν βάζω καν το UEVRInjector.

Επίσης λογικά όλα αυτά θα παίζουν και σε PSVR2.Αυτά τα γράφω απλά για να πω ότι ειδικά για PCVR, μπορείς να βρεις πάρα πολλούς καλούς τίτλους που αρχικά ήταν για flat screen. Βέβαια σαν το Alyx κανένα.

Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος για το μέλον. 

• Like 2

4 minutes ago, fast8 said:

To Oculus Store είναι σαν το Playstore. Για κάθε καλό παιχνίδι δεκάδες άθλια. Είναι γενικό το κακό, συμφωνώ με το ότι μεταξύ των native παιχνιδιων/εφαρμογών έχει πολύ σαβούρα. Αλλά επειδή ως αριθμός είναι πολλά, μπορείς να βρεις περισσότερα καλά απο αυτά που προλαβαίνεις να παίξεις. Θέλει όντως ψάξιμο.

Τα περισσότερα παιχνίδια που έχω παίξει στο VR είναι παιχνίδια που έχω για flat screen. Οπως No man's Sky, Elite Dangerous, Hitman 3, Project Cars 2, Automobilista 2, Eurotruck Simulator 2 , Subnautica, The Forest κτλ. Αυτά είναι κάποια απο αυτά που είχα πριν αγοράσω το VR, είναι πραγματικά καλά παιχνίδια και τρέχανε και σε VR. Αυτό το λέω για να τονίσω ότι πολλά mainstream ΑΑΑ τίτλοι παίζουν και σε VR δεν χρειάζεται να ψάξεις αποκλειστικά VR games.

Αν αγοράσεις το Vorpx μπορείς να παίξεις μια απίστευτη ποικιλία απο AAA flat screen παιχνίδια ως VR. Υπάρχει εναλλακτικά και ο Luke Ross που μπορείς να βρεις τα VR mods και μάλιστα δωρεάν όχι σε πειρατικά sites. Παιχνίδια όπως Cyberpunk, GTA 5, RDR2, Far Cry  κτλ Και δεν βάζω καν το UEVRInjector.

Επίσης λογικά όλα αυτά θα παίζουν και σε PSVR2.Αυτά τα γράφω απλά για να πω ότι ειδικά για PCVR, μπορείς να βρεις πάρα πολλούς καλούς τίτλους που αρχικά ήταν για flat screen. Βέβαια σαν το Alyx κανένα.

Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος για το μέλον. 

To vorpx αξίζει , σε σχέση με το uevr που είναι free; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, absoluteblade είπε

To vorpx αξίζει , σε σχέση με το uevr που είναι free; 

Μπορείς να πας στο site τους και να κατεβάσεις την free έκδοση που είναι μονο για Cyberpunk 2077 για να δεις αν σου κάνει. Το Vorpx είναι αρκετά καλύτερο, αλλά το σημαντικότερο υποστηρίζει παιχνίδια παλιότερα πχ Bioshock, Dishonored, S.T.A.L.K.E.R κτλ ή νεότερα όπως το Starfield που δεν υποστηρίζονται απο το UEVR γιατί το τελευταίο είναι μόνο για Unreal Engine 4+. Μπορείς με ένα google search να βρεις κάπου και τα mods του Luke Ross  τα οποία είναι ίσως καλύτερης ποιότητας.

Λίγο πολύ η εμπειρία είναι σαν το uevr αλλά κάπως περισσότερο προσεγμένη. Φαίνεται πως κάποιος έχει ασχοληθεί για να το κάνει να δουλέψει

Επεξ/σία από fast8
  • Like 1

Παντως το half-life alyx είναι ανεπανάληπτη εμπειρία. Μετά από αυτό δεν μπόρεσα να παίξω κανένα άλλο vr παιχνίδι. Ήταν λες και βρέθηκα στο 2030 και έπρεπε να υπομείνω μετά τα παιχνίδια του 2020. Τα αρχίζω παίζω κανα  δίωρο και τα αφήνω στην ακρη.

Αυτη την άνεση και το οργανικό του πράγματος στο half life δεν τα πήρα από πουθενά μετά. Αλλά η valve έκανε αυτό που κάνει πάντα η valve, μας αφήνει στα κρύα του λουτρού.

Και φυσικά μέρος της απόλαυσης ήταν το ότι το quest 2 είναι ασύρματο και μπορούσα να κυκλοφορώ σε μεγάλο χώρο είτε στο σπίτι είτε στην αυλή άνετα. Δεν νοείται VR gaming με καλώδιο πλέον.

Ομως η ανυπαρξία content δεν μου δικαιολογεί να παω στο quest 3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...