Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, Malthador said:

Ναι, αλλά το wifi calling της Vodafone δεν δουλεύει εκτός Ελλάδας και δουλεύει εκτός πλανήτη; 

to wifi calling παιζει σαν  voip.βρισκει internet και κανει register ασχετα αν ειναι δορυφορικο ή δεν ξερω τι.και θεωρητικα οταν παιζεις wifi calling δεν χρεωνεσαι roaming αλλα καταναλωνεις το πακετο που εχεις σαν να εισαι ελλαδα.αλλα αν δεν εισαι σε wifi  καπου πρεπει να πληρωσεις τα data. ειτε gsm data ειτε δορυφορικα.τωρα ο καθε παροχος δεν ξερω τι μπορει να εχει κοψει

.

Επεξ/σία από poulinos
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, poulinos είπε

to wifi calling παιζει σαν  voip.βρισκει internet και κανει register ασχετα αν ειναι δορυφορικο ή δεν ξερω τι.και θεωρητικα οταν παιζεις wifi calling δεν χρεωνεσαι roaming αλλα καταναλωνεις το πακετο που εχεις σαν να εισαι ελλαδα.αλλα αν δεν εισαι σε wifi  καπου πρεπει να πληρωσεις τα data. ειτε gsm data ειτε δορυφορικα.τωρα ο καθε παροχος δεν ξερω τι μπορει να εχει κοψει

.

Στο τελευταίο ταξίδι μου στην ΕΕ δεν θυμάμαι τι έκανα με το WiFi Calling αλλά στους όρους χρήσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν δουλεύει σε roaming και το 112.

• Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, poulinos said:

to wifi calling παιζει σαν  voip.βρισκει internet και κανει register ασχετα αν ειναι δορυφορικο ή δεν ξερω τι.και θεωρητικα οταν παιζεις wifi calling δεν χρεωνεσαι roaming αλλα καταναλωνεις το πακετο που εχεις σαν να εισαι ελλαδα.αλλα αν δεν εισαι σε wifi  καπου πρεπει να πληρωσεις τα data. ειτε gsm data ειτε δορυφορικα.τωρα ο καθε παροχος δεν ξερω τι μπορει να εχει κοψει.

Δηλαδή πας στο Αζερμπαϊτζάν ξέρω 'γω, μπαίνεις στο δωρεάν wifi της πλατείας και παίρνεις τηλέφωνο τρώγοντας τα ελληνικά λεπτά ομιλίας σου, σαν να βρισκόσουν στην ΕΕ; Το βρίσκω λίγο απίθανο, πάντως η ίδια η Vodafone αναφέρει ότι δεν παίζει εκτός Ελλάδας:

«8. Η Υπηρεσία παρέχεται μόνο εντός Ελλάδος και δεν είναι διαθέσιμη κατά την περιαγωγή. Επισημαίνεται ότι η κλήση προς τον αριθμό 112, καθώς και οι κλήσεις προς λοιπούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης θα γίνονται χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι μέσω της Υπηρεσίας.»

Δημοσ.
2 hours ago, Malthador said:

Δηλαδή πας στο Αζερμπαϊτζάν ξέρω 'γω, μπαίνεις στο δωρεάν wifi της πλατείας και παίρνεις τηλέφωνο τρώγοντας τα ελληνικά λεπτά ομιλίας σου, σαν να βρισκόσουν στην ΕΕ; Το βρίσκω λίγο απίθανο, πάντως η ίδια η Vodafone αναφέρει ότι δεν παίζει εκτός Ελλάδας:

«8. Η Υπηρεσία παρέχεται μόνο εντός Ελλάδος και δεν είναι διαθέσιμη κατά την περιαγωγή. Επισημαίνεται ότι η κλήση προς τον αριθμό 112, καθώς και οι κλήσεις προς λοιπούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης θα γίνονται χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι μέσω της Υπηρεσίας.»

υποτιθεται οτι η λογικη της ειναι αυτη.τωρα τι εχει αφησει ο καθε παροχος ειναι αλλη ιστορια.

η nova αφηνει

Η υπηρεσία WiFi Calling της Nova παρέχεται δωρεάν σε συνδρομητές συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής FREE2GO.

Αφορά μόνο κλήσεις και όχι αποστολή & λήψη SMS

Είναι διαθέσιμη και κατά την περιαγωγή στο εξωτερικό (roaming)

2 hours ago, J0hn82 said:

Στο τελευταίο ταξίδι μου στην ΕΕ δεν θυμάμαι τι έκανα με το WiFi Calling αλλά στους όρους χρήσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν δουλεύει σε roaming και το 112.

nova

Η υπηρεσία WiFi Calling της Nova παρέχεται δωρεάν σε συνδρομητές συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής FREE2GO.

Αφορά μόνο κλήσεις και όχι αποστολή & λήψη SMS

Είναι διαθέσιμη και κατά την περιαγωγή στο εξωτερικό (roaming)

Δημοσ.

Από την όλη συζήτηση πάντως έχω μπερδευτεί.

Νιώθω ότι κάτι άλλο έχει παιχτεί και μάλλον δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες και το λέω αυτό γιατί καθημερινά μέσω πλοίου ταξιδεύουν χιλιάδες άτομα για Κρήτη και Κυκλάδες κλπ.  Πρώτη φορά ακούω κάποιον να χρεώνεται γιατί το κινητό του συνδέθηκε σε δορυφόρο κοκ. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε διαρκώς σε όλους; 

Αρχές του μήνα πχ είχα πάει Άνδρο από Ραφήνα. Σε μεγάλο μέρος της διαδρομής μία έπιανε σήμα μια το έχανε κλπ αλλά χρησιμοποιούσα συνέχεια το τηλέφωνο ( όσο μου επέτρεπε το σήμα) λόγω δουλειάς. Ουδέποτε χρεώθηκα για κάτι.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι να χρεωνεσαι roaming άμα είσαι κοντά στη Τουρκία και συνδεθείς σε Τουρκσελ κλπ. Αλλά πηγαίνοντας Κρήτη ,Κυκλάδες δε πλησιάζεις Τουρκία.

Θα έλεγα στον op να μας παραθέσει τα sms που έλαβε ή εναλλακτικά να ζητήσει γραπτώς από τον πάροχο να του αιτιολογήσει τις χρεώσεις.

• Like 3
Δημοσ.
8 hours ago, MikeJ said:

Από την όλη συζήτηση πάντως έχω μπερδευτεί.

Νιώθω ότι κάτι άλλο έχει παιχτεί και μάλλον δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες και το λέω αυτό γιατί καθημερινά μέσω πλοίου ταξιδεύουν χιλιάδες άτομα για Κρήτη και Κυκλάδες κλπ.  Πρώτη φορά ακούω κάποιον να χρεώνεται γιατί το κινητό του συνδέθηκε σε δορυφόρο κοκ. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε διαρκώς σε όλους; 

Αρχές του μήνα πχ είχα πάει Άνδρο από Ραφήνα. Σε μεγάλο μέρος της διαδρομής μία έπιανε σήμα μια το έχανε κλπ αλλά χρησιμοποιούσα συνέχεια το τηλέφωνο ( όσο μου επέτρεπε το σήμα) λόγω δουλειάς. Ουδέποτε χρεώθηκα για κάτι.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι να χρεωνεσαι roaming άμα είσαι κοντά στη Τουρκία και συνδεθείς σε Τουρκσελ κλπ. Αλλά πηγαίνοντας Κρήτη ,Κυκλάδες δε πλησιάζεις Τουρκία.

Θα έλεγα στον op να μας παραθέσει τα sms που έλαβε ή εναλλακτικά να ζητήσει γραπτώς από τον πάροχο να του αιτιολογήσει τις χρεώσεις.

Συμφωνώ, κατι λειπει απο ολο το post, καποιο μηνυμα που του ηρθε μια ταμπελα στο πλοιο που ελεγε οτι οταν μπαινεις στο wifi satelitecall τοτε κανεις κλησεις 5€/1'

Κατι παρομοιο αντιστοιχο, δεν μπορω να καταλαβω οτι απλα συνδεθηκε σε ένα wifi μετα σε δορυφορο και μετα του ηρθε λογριασμος απο την VODAFONE οτι πληρωσε τοσα

Τι κινητο εχεις πες μας. Ξαναλεω, εμενα μου λειπουν πληροφοριες γιατι αυτο που γραφεται εδω δεν παιζει να παιζει με τον τροπο που το λετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/6/2024 στις 8:43 ΜΜ, japetus είπε

Πολλά πλοία των ακτοπλοϊκών προσφέρουν δορυφορική επικοινωνία για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Μέσα στη θάλασσα δεν υπάρχουν αναμεταδότες κινητής, μετά από λίγα μίλια από στεριά χάνεται το σήμα. Η δορυφορική επικοινωνία στοιχίζει αρκετά. Με ανοιχτό το ρόμιγκ θέλει προσοχή.

Μια χαρά έχει η cosmote σήμα. Βλέπω μόνο νότια της Θάσου και Σαμοθράκης δεν έχει (βασικά ούτε αυτό πλέον), αλλά Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο ενδιάμεσο κανονικά 

Screenshot_20240628_102036_Opera.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, MikeJ said:

Κι εγώ πρόπερσι που πήγα Κρήτη από Πειραιά, υπήρχαν σημεία στα οποία δεν είχα καν σήμα. Αν έπαιζε αυτό με τον δορυφόρο, τότε θα είχα σε όλη την διαδρομή σήμα.

Δημοσ.
2 hours ago, SabotazNic said:

Μια χαρά έχει η cosmote σήμα. Βλέπω μόνο νότια της Θάσου και Σαμοθράκης δεν έχει (βασικά ούτε αυτό πλέον), αλλά Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο ενδιάμεσο κανονικά 

Screenshot_20240628_102036_Opera.jpg

Εντάξει το τι δηλώνουν και τι ισχύει στη πράξη είναι κάπως διαφορετικό. Όπως είπα πηγαίνοντας προς Άνδρο (που είναι από τα πλησιέστερα νησιά στην Αττική), στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, πάλευα να συνδεθώ και χανόταν διαρκώς η σύνδεση. Με βάση το χάρτη θα έπρεπε να ήμουν με σήμα καμπάνα.

Δημοσ.

Σήμα για κλήσεις έχεις πολύ βαριά μέχρι τα 6NM -7NM από τον κοντινότερο πύργο κυψελών (π.χ. Το κέντρο μεταξύ Πειραιά, Σαλαμίνας & Αίγινας που είναι ο καραβοδιάδρομος, είναι 8-9NM).

Σε μεγαλύτερες αποστάσεις είναι απίθανο να μπορείς να μιλήσεις ακόμη και αν βλέπεις μια γραμμή.

Ο,τι άλλο στη θάλασσα ή στην αεροπλοΐα γίνεται μέσω δορυφόρου. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς ακόμη και αν βλέπεις COSMOTE ή ο,τι άλλο. Το τι βλέπεις (και χρεώνεσαι) είναι θέμα συμφωνιών μεταξύ τηλεπικοινωνιακών παρόχων και πλοιοκτητών.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cell_site

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeJ είπε

Εντάξει το τι δηλώνουν και τι ισχύει στη πράξη είναι κάπως διαφορετικό. Όπως είπα πηγαίνοντας προς Άνδρο (που είναι από τα πλησιέστερα νησιά στην Αττική), στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, πάλευα να συνδεθώ και χανόταν διαρκώς η σύνδεση. Με βάση το χάρτη θα έπρεπε να ήμουν με σήμα καμπάνα.

Πηγαίνοντας για Σύρο, ακόμα και από το 2014, είχα σήμα σχεδόν παντού 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και παλι παιδες,

Ειχα πολυ δουλεια και δε προλαβαινα να ασχοληθω αλλα τωρα που εχω λιγο χρονο, εχουμε και λέμε:

1.

Στις 27/6/2024 στις 9:17 ΜΜ, Rebelos2018 είπε

Εγώ νομίζω πως ο φίλος συνδέθηκε σε Turk Vodafone και για αυτό χρεώθηκε. 

Οχι, δεν ηταν Turk, δεν ημουν καν κοντα στα συνορα. Αν συνδεθηκε το repeater του πλοιου σε δορυφορικο δε το ξερω. Αλλα σε αυτην την περιπτωση δεν επρεπε να πιουν πορτοκαλαδα ολοι? Μπορει να ειχε γεμισει με χρηστες η κεραια του πλοιου και να με πεταξε σε κατι απο κοντινο νησι?

2.

Διαβαζω διαφορα για wifi calling. Δε νομιζω οτι παιζει ρολο στην προκειμενη περιπτωση το wifi calling, δεν ειχα καν ανοιχτο wifi. Το παραδειγμα με τα 4€/mb το ανεφερα για να θειξω την τραγικοτητα την καταστασης, συγγνωμη αν μπερδεψα καποιον. 

3.

21 ώρες πριν, MikeJ είπε

Λοιπον το μυνημα ελεγε: "ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ VODAFONE ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ. ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ: ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ 7.55€/ΛΕΠΤΟ, ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ 7.75€/ΛΕΠΤΟ(ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΩΝ ΞΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ), ΑΠΟΣΤΟΛΗ SMS 1.2€, MOBILE INTERNET 4.03€/ΜΒ (OI ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΚΙΝΗΤΗΣ)...." Οπως ειπα δεν το ειχα δει και ειχε παει spam.

4.

13 ώρες πριν, Malthador είπε

Κι εγώ πρόπερσι που πήγα Κρήτη από Πειραιά, υπήρχαν σημεία στα οποία δεν είχα καν σήμα. Αν έπαιζε αυτό με τον δορυφόρο, τότε θα είχα σε όλη την διαδρομή σήμα.

Ακριβως αυτο λεω και γω...

5.

Στον λογαρισμο στην χρεωση αναφερεται οτι οι κλησεις(2 κλησεις, 1 10λεπτα, 1 2λεπτα) ηταν μεσω του δικτυου Maritime Communications Parthner αλλα αποφευγουν να μιλησουν γιατι και απο που κι ως που μπηκα εκει... Μου ειπαν οτι εχει φυλλαδια που με ενημερουν στο πλοιο για τετοιες περιπτωσεις... Εχει δει ποτε κανεις τετοια φυλλαδια?

6.

13 ώρες πριν, great είπε

Τι κινητο εχεις πες μας. Ξαναλεω, εμενα μου λειπουν πληροφοριες γιατι αυτο που γραφεται εδω δεν παιζει να παιζει με τον τροπο που το λετε.

Xiaomi Poco X5 pro... δεν νομιζω οτι εχει σημασια

7.

Απο οσο ξερω εντως EU μπορεις να καταναλωνεις κανονικα οτι σου δινει το πακετο χωρις εχτρα χρεωσεις. Οταν ειχα παει Βουλγαρια ετσι ηταν. Για εκτος EU δεν ισχυει απο οσο ξερω και αν κανει κανεις μεγαλο ταξιδι καλο ειναι να τσιμπισει μια prepaid full extra για κανα μηνα να την βγαλει ανετος.

Αυτα ειχα να πω, οτι αλλη πληροφορια χρειαζεται θα προσπαθησω να την παρεχω το συντομοτερο δυνατο :) 

Σας ευχαριστω και παλι ολους. 

Επεξ/σία από mike.hatz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, mike.hatz said:

Λοιπον το μυνημα ελεγε: "ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ VODAFONE ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ. ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ: ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ 7.55€/ΛΕΠΤΟ, ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ 7.75€/ΛΕΠΤΟ(ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΩΝ ΞΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ), ΑΠΟΣΤΟΛΗ SMS 1.2€, MOBILE INTERNET 4.03€/ΜΒ (OI ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΚΙΝΗΤΗΣ)...." Οπως ειπα δεν το ειχα δει και ειχε παει spam.

δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε ειναι σαφές και το προβλημα και το τι εγινε.

12 hours ago, mike.hatz said:

Xiaomi Poco X5 pro... δεν νομιζω οτι εχει σημασια

εχει σημασια γιατι σε άλλο δεν θα ειχε παει στα spam

Επεξ/σία από great
Δημοσ.
On 28/06/2024 at 22:56, mike.hatz said:

7.

Απο οσο ξερω εντως EU μπορεις να καταναλωνεις κανονικα οτι σου δινει το πακετο χωρις εχτρα χρεωσεις. Οταν ειχα παει Βουλγαρια ετσι ηταν. Για εκτος EU δεν ισχυει απο οσο ξερω και αν κανει κανεις μεγαλο ταξιδι καλο ειναι να τσιμπισει μια prepaid full extra για κανα μηνα να την βγαλει ανετος.

απανταω στο 7 μονο.

εχω nova(wind) κινητο.απεριοριστα ολα. οταν παω εξωτερικο σε χωρα της ευρωπαικης ενωσης που ειναι στην λιστα με τις χωρες εχω κανονικα τα παντα απο το προγραμμα μου με ΜΟΝΟ περιορισμο ότι δεν εχω απεριοριστα data αλλα 50gb. οταν παω στο nova app μου εμφανιζει οτι εχω 50giga. αν συνδεθω σε χωρα εκτος ευρωπαικης ενωσης οπως ειναι πχ το Montenegro αν θυμαμαι καλα τοτε ερχεται μυνημα μου με χρεωνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ 14 ευρω τελική τιμή και με αφηνει να χρησιμοποιήσω κάποια πράγματα από το πακετο που έχει.το αναφέρει ως roaming pass. Τωρα που ειχα παει κροατια για το βουνό συνδέθηκε για λίγο σε δίκτυο Montenegro και μου ηρθε το μυνημα οτι εχω μπει σε ταδε δικτυο και οτι ενεργοποιηθηκε το roaming pass. δηλαδη παντα ερχεται μυνημα ειτε μπεις σε δορυφορικό ειτε δεν ξερω που. το κακο σε αυτην την περίπτωση ειναι οτι μου ενεργοποιησε ενα πακετο που δεν ηθελα.αν ειχα δει το μυνημα το πολυ να ειχε προλαβει το ιντερνετ να τραβηξει μερικα Kilobytes και απλα θα το εκλεινα το roaming ή το mobile data. οπότε θελει προσοχη.

το WiFi calling το εξηγησα πιο πανω.δεν εχει καμια σημασια με το παρον θεμα. απλα οσο ξερω στην Nova για παραδείγμα παιζει και στο εξωτερικό και μπορεις να μπεις σε ενα wifi και να κανεις Use το προγραμμα σαν να ησουν ελλαδα.οπως ειπε αλλος χρηστης η vodafone δεν το αφηνει.

το Volte ειναι επίσης ασχετο με το παρον θεμα. και ειναι για καλύτερη ποιοτητα κλησης αφου δρομολογει την κληση ας το πουμε πανω απο 4g. Αν καποιος θελει να αποφυγει τα παραξενα μπορει είτε να κλεινει το roaming είτε να μην αφηνει να μπαινει αυτόματα σε οποιο δικτυο θελει. δηλαδη να ορίσει την αναζητηση δικτυου στο manual ωστε εφοσον συνδεθει πχ σε cosmote να μην τον πεταξει σε κανενα αλλο δίκτυο παρα μονο της cosmote.αν δεν πιανει σημα απλα δεν θα τον συνδεσει πουθενα.ετσι αποφευγουμε τα παραξενα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...