poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 13 minutes ago, great said: ναι τoυ ellon mask ! Εχεις Iphone 14 ? εχει SOS call με satelite αλλα βγαζει 10 μηνυματα και εικονες πριν. Πρεπει να επεσες σε μεγαλο επιστήμονα στο call center! δεν ειναι αμεσα σε δορυφορο. ειναι παρομοια φαση με το wifi στο αεροπλανο και στο πλοιο.εσυ συνδεεσαι τοπικα και το πλοιο αεροπλανο συνδεεται στο δορυφορο.παλι ειναι δορυφορικο.το αν εισαι δορυφορικο ή δικτυο αλλης χωρας συνηθως αναφερεται στο μυνημα 2
stcp Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Εχω παθει σοκ! Πρωτη φορα το ακουω! Δηλαδη για να καταλαβω, πας ενα ταξιδι εσωτερικο, με πλοιο ή αεροπλανο, μακρυα απο συνορα και μπορει να συνδεθεις ετσι απλα σε δορυφορικο και να αρχιζει να γραφει? Απαιτει τηλεφωνα τυπου flagship ή γινεται και σε μπακατελες? Φανταζομαι αυτο δεν εχει σχεση με τα πακετα wifi που πωλουν σε πλοια κ σε καποιες αεροπορικες, που παλι ειναι μεσω δορυφορου. Παντως ακομα και αν συνδεθεις σε αλλο δικτυο με roaming δε χρεωνεσαι τιποτα αν: δεν κανεις/απαντησεις κληση, sms, ή δεν γινει χρηση ιντερνετ. Το τελευταιο ειναι δυσκολο να ελεγχθει και μπορει να αρχισουν τα ευρω να κανουν γκλιν γκλιν. Εγω εχω απενεργοποιημενο το roaming στα data.
great Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 1 hour ago, poulinos said: δεν ειναι αμεσα σε δορυφορο. ειναι παρομοια φαση με το wifi στο αεροπλανο και στο πλοιο.εσυ συνδεεσαι τοπικα και το πλοιο αεροπλανο συνδεεται στο δορυφορο.παλι ειναι δορυφορικο.το αν εισαι δορυφορικο ή δικτυο αλλης χωρας συνηθως αναφερεται στο μυνημα και παλι δεν μου κολαει, δηλαδη αυτος συνδεθηκε σε ενα wifi του πλοιου και εκανε κλήση ? χωρις μηνυμα κατι να βγαλει, ητανβ ανοικτο και εμπαινε οποιος ναναι. Και να εκανε κληση για τον provider η κληση ειναι απο wifi, εαν ηταν ετσι θα επρεπε το πλοιο να του ζητησει 110 ευρω οχι η vodafone!!!!
jimmy213 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 15 minutes ago, great said: Και να εκανε κληση για τον provider η κληση ειναι απο wifi, εαν ηταν ετσι θα επρεπε το πλοιο να του ζητησει 110 ευρω οχι η vodafone!!!! Το wifi calling κάνει χρήση του πακέτου που έχεις από τον πάροχό σου. Οπότε ναι, η Vodafone θα τον χρέωνε. 32 minutes ago, stcp said: Εχω παθει σοκ! Πρωτη φορα το ακουω! Δηλαδη για να καταλαβω, πας ενα ταξιδι εσωτερικο, με πλοιο ή αεροπλανο, μακρυα απο συνορα και μπορει να συνδεθεις ετσι απλα σε δορυφορικο και να αρχιζει να γραφει? Απαιτει τηλεφωνα τυπου flagship ή γινεται και σε μπακατελες? Δεν συνδέεσαι εσύ με τον δορυφόρο. Το πλοίο συνδέεται και σε σένα δίνει ένα wifi δίκτυο.
stcp Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 21 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Δεν συνδέεσαι εσύ με τον δορυφόρο. Το πλοίο συνδέεται και σε σένα δίνει ένα wifi δίκτυο. Και ο παροχος που κολλαει και χρεωνει? Εχω μπερδευτει.
jimmy213 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 4 minutes ago, stcp said: Και ο παροχος που κολλαει και χρεωνει? Εχω μπερδευτει. Έτσι λειτουργεί το wifi calling. Μέσα στο σπίτι έτσι μπορώ να κάνω κλήσεις (με το πακέτο ομιλίας που έχω), μιας και το σήμα της cosmote είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Π.χ. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/wifi_calling.html
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 44 minutes ago, jimmy213 said: Το wifi calling κάνει χρήση του πακέτου που έχεις από τον πάροχό σου. Οπότε ναι, η Vodafone θα τον χρέωνε. Μα γιατί να τον χρεώσει η Vodafone κάτι επιπλέον για wifi calling, όταν με το wifi calling κάνεις χρήση του πακέτου σου; Δεν βγάζει νόημα αυτό που περιγράφεις. 1
infin1tyGR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Πιστεύω το δορυφορικό σήμα αναμεταδίδεται ως GSM από σταθμό στο πλοίο, οπότε φαίνεται σαν να συνδέεται το κινητό «δορυφορικά». Με WiFi calling δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφοροποίηση στη χρέωση. 1
great Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 1 hour ago, jimmy213 said: Το wifi calling κάνει χρήση του πακέτου που έχεις από τον πάροχό σου. Οπότε ναι, η Vodafone θα τον χρέωνε. Δεν συνδέεσαι εσύ με τον δορυφόρο. Το πλοίο συνδέεται και σε σένα δίνει ένα wifi δίκτυο. οχι το εχεις λαθος ή καποιος αλλος κανει λαθος στα στοιχεια που εχει δωσει. 17 minutes ago, Malthador said: Μα γιατί να τον χρεώσει η Vodafone κάτι επιπλέον για wifi calling, όταν με το wifi calling κάνεις χρήση του πακέτου σου; Δεν βγάζει νόημα αυτό που περιγράφεις. Εχει δικιο Ακου να δεις, ας το παμε αλλιώς. Εσυ εισαι σπιτι και εχεις κανει προωθηση απο το σταθερο σου στο κινητο σου. Σε καλει καποιος στο σταθερο σου. Αυτος ο καποιος με την λογικη σου θα χρεωθει σαν να εχει καλεσει στο κινητο σου που δεν ειναι ετσι διοτι αυτος χρεωνετε το σταθερο. Και εσυ με την εκτροπη ουσιαστικα καλεις απο το σταθερο το κινητο σου αρα εσυ τρως την χρεωση. Οποτε το πλοιο επρεπε να χρεωσει. Αρα κατι δεν ειναι σωστο στο ολο αυτο που εχει περιγραφει. 36 minutes ago, jimmy213 said: Έτσι λειτουργεί το wifi calling. Μέσα στο σπίτι έτσι μπορώ να κάνω κλήσεις (με το πακέτο ομιλίας που έχω), μιας και το σήμα της cosmote είναι σχεδόν ανύπαρκτο. δεν ειναι το ιδιο, μοιαζει αλλα δεν ειναι το ιδιο.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 1 hour ago, great said: και παλι δεν μου κολαει, δηλαδη αυτος συνδεθηκε σε ενα wifi του πλοιου και εκανε κλήση ? χωρις μηνυμα κατι να βγαλει, ητανβ ανοικτο και εμπαινε οποιος ναναι. Και να εκανε κληση για τον provider η κληση ειναι απο wifi, εαν ηταν ετσι θα επρεπε το πλοιο να του ζητησει 110 ευρω οχι η vodafone!!!! δεν ειναι wifi ειναι σαν αναμεταδοτης gsm.το εφερα σαν παραδειγμα το wifi. σου ρχεται παντα μυνημα αλλα μονο που θα συνδεθεις μπορει αυτοματα να σου ενεργοποιησει χ πακετο επειδη τραβηξε πχ 10kilobytes. 1
Rebelos2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Εγώ νομίζω πως ο φίλος συνδέθηκε σε Turk Vodafone και για αυτό χρεώθηκε.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 εχετε μπλεχτει με το wifi calling που ειναι αλλο πραγμα.αν κανεις wifi calling δεν θα χρεωθεις την κληση λογω wifi calling αλλα θα χρεωθεις τα data του δορυφορικου 4 minutes ago, Rebelos2018 said: Εγώ νομίζω πως ο φίλος συνδέθηκε σε Turk Vodafone και για αυτό χρεώθηκε. το μυνημα απο nova λεει που συνδεθηκε οπως εγινε με μενα νομιζω στο montenegro
J0hn82 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Είναι πολύ απλό. Σε κάθε κατάστρωμα υπάρχουν κεραίες κινητής (μικρής εμβέλειας) και εκεί συνδέονται από μπακατέλες μέχρι σύγχρονα… Οι κεραίες αυτές συνδέονται σε δορυφορικό σύστημα που παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνίας, όπως το inmarsat, και οι κλήσεις δρομολογούνται με roaming στον προορισμό τους. Ο πάροχος θα χρεώσει με τιμές ζώνης 4 ή 5. Δείτε τους τιμοκαταλόγους των παρόχων σας. Οι υπηρεσίες Internet μέσω WiFi είναι άλλη ξεχωριστή υπηρεσία που χρεώνει άμεσα, π.χ. με προπληρωμένες κάρτες η πλοιοκτήτρια εταιρία. Το WiFi calling απορώ πως μπήκε στην κουβέντα… 1
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 4 minutes ago, poulinos said: εχετε μπλεχτει με το wifi calling που ειναι αλλο πραγμα.αν κανεις wifi calling δεν θα χρεωθεις την κληση λογω wifi calling αλλα θα χρεωθεις τα data του δορυφορικου Ναι, αλλά το wifi calling της Vodafone δεν δουλεύει εκτός Ελλάδας και δουλεύει εκτός πλανήτη;
infin1tyGR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 5 minutes ago, Rebelos2018 said: Εγώ νομίζω πως ο φίλος συνδέθηκε σε Turk Vodafone και για αυτό χρεώθηκε. Το μήνυμα που έλαβε αναφέρει ξεκάθαρα την περίπτωση δορυφορικού σήματος και όχι ξένης χώρας. Οι μισοί σε αυτό το thread ακόμα αρνούνται να το δεχτούν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα