Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε

Επειδή “ετοιμάζομαι” (με έπεισε η γυναίκα at gunpoint) για μινι κρουαζιερα, Μυκονο , Σαντορινη και ολίγο από Τουρκία, αν βάλω Data Roaming off, και βγάλω το automatic από την επιλογή παρόχου, είμαι οκ από πλευράς ακριβών χρεώσεων; Ξεχνάω κάτι;  Άη φόουν έχω, όπως και κόρη και γυναίκα , αν κάποιος μπορεί να σκεφτει κάτι αλλο να κλείσω.

Επίσης στο ενημερωτικό της κρουαζιέρας γράφουν ότι το WiFi ΔΕΝ (!!!) είναι δώρεαν (blast from the past, 10-15 χρόνια πίσω σε επαγγελματικά ταξιδια στο εξωτερικό που σου χρέωναν το WiFi στο δωμάτιο). Υπάρχει ακόμα αυτό σαν concept; Ποιο πολύ μου φαίνεται 4ήμερη παγίδα κρυφών χρεώσεων παρά ταξίδι αναψυχής. Δωρεάν φαγητό αλλά παίζει να χρεώνουν την χρήση πιάτου ή καρέκλας….
Τεσπα, φουλ αναλογκ λοιπόν, βιβλία, κινητό λε πουλ (καλή τύχη να με βρουν από το γραφείο), και download μερικά seasons married with children στην ταμπλέτα.

Ισχύει, σε καράβια της μπλε αλυσίδας, το wifi είναι επί πληρωμή. 

Άκυρο, είδα ότι λες για κρουαζιέρα. 

Υ. Γ. Like για τον Αλ. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Δεν υπάρχει αυτό που λες. Δεν εχεις πρόσβαση.

Ότι έγραψε και ο Petros παραπάνω. Υπάρχει κανονικά και με τον νόμο.

Την έπαθα το '21 σε πλοίο για Ανκόνα. Εμένα με χρέωσαν 67€ αλλά με πήραν από voda τηλέφωνο όταν εκδόθηκε ο επόμενος λογαριασμός και μου το έριξαν στα μισά από μόνοι τους.

Μήνυμα είχε έρθει αλλά με είχε πάρει η μητέρα μου τηλέφωνο και δεν πρόσεξα ότι είχε έρθει μήνυμα για έξτρα δορυφορικές χρεώσεις.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ήταν ο λόγος που έφαγε ένα μεγάλο Χ η Nova από εμένα.

Είχα πάει Λιχτενστάιν για 5 μέρες μαζί με την γυναίκα μου. Για το Λιχτενστάιν που είναι μια κουτσουλιά ισχύουν τα πακέτα της ΕΕ μιας και είναι στην Ζώνη 1, αλλά για Ελβετία που είναι στην Ζώνη 2  χρέωναν 15 ευρώ την μέρα (για 30 λεπτά και 500 MB) από μόνοι τους, χωρίς να έχω συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Επειδή κάθε μέρα τα κινητά μας έπιαναν κεραία στην Ελβετία (ενώ βρισκόμασταν μέσα στα σύνορα του Λιχτενστάιν) χρεωθήκαμε 150 ευρώ από το πουθενά, με το έτσι θέλω. 

Τελικά άλλαξα εταιρεία και έληξε το θέμα. Η Vodafone τουλάχιστον χρεώνει τα μισά στην αντίστοιχη περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε

M/V Gemini το καραβι, Miray κατι η εταιρεια νομιζω.

Το γνωρίζω, είχα δουλέψει σε αυτό παλιά. Η Miray Cruises είναι Τουρκική εταιρία και το καραβάκι τίμιο. Καλά να περάσεις!

9 ώρες πριν, Chuckie667 είπε

Ποιο πολύ μου φαίνεται 4ήμερη παγίδα κρυφών χρεώσεων παρά ταξίδι αναψυχής. Δωρεάν φαγητό αλλά παίζει να χρεώνουν την χρήση πιάτου ή καρέκλας….

Πληροφοριακά το φαγητό είναι μέσα στο πακέτο της κρουαζιέρας, δεν χρεώνουν το πιάτο η την καρεκλά!. Τα ποτά συνήθως χρεώνονται ξεχωριστα, χυμοί, αλκοολούχα, αν και συνηθως περιλαμβανονται καποια εξτρα πακετα που μπορεις να παρεις που εχουν εναν Χ αριθμό ποτων η και απεριόριστα. Αυτο μπορεις να το δεις με το ταξ. γραφειο που έκλεισες την κρουαζιέρα.
Επισης στο φαγητο μπορεί κάποια "γκρουρμερδιαρικα" special πιάτα να χρεώνονται ξεχωριστά.
Το γυμναστήριο και η χρήση της πισίνας /  jacuzzi ειναι ελεύθερη, στο spa εχει κάποια πακέτα/προγράμματα τα οποία χρεώνονται ξεχωριστά, ενω η χρηση σάουνας και χαμαμ είναι συνήθως ελεύθερη.
Επισης στα μερη που θα επισκευτεις γινονται καποιες ξεναγήσεις που αν θες να παρεις μερος ειναι συνηθως με εξτρα χρεωση. Αν δεν θες, βγαινεις και πας οπου θελεις εσυ. Αν εχεις Τουρκια στον προορισμο σου το Kuşadası ή και το Tsesme ειναι πολυ ωραια μερη και το 1ο εχει και μεγαλο παζαρι οπου θα βρεις και αρκετους Ελληνες εκει. Μην ξεχασεις να δοκιμασεις τα εδεσμα τους ειναι πολυ γευστικά!. 
Το καράβι εχει παντού WI-FI access points οπου αν επιλέξεις καποιο πακετο ιντερνετ θα εχεις παντου.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα σε ευχαριστώ! Θα πάρω κανα πακέτο internet , να δω αν έχει κανα family pack , να μιλαμε με τον εξω κόσμο, να χαζεύουμε κτλ.

Είδα επίσης οτι για Τουρκία, μεταξυ άλλων χωρών, έχει πακέτο η vodafon 7.5 την μέρα, και κάνεις χρήση δεδομένων φωνής κτλ του συμβολαιου σου σαν να είσαι Ελλάδα (κομπλέ για την μια μέρα Τουρκίας).

Άντε να δούμε πως θα πάει και αυτό…

Δημοσ.

Το προβλημα σε ολο αυτο δεν λυνεται με το να εχεις disble to roaming ?

Οπως ειπαν και αλλοι έπιασες αλλη χωρα.

Αν εχεις το roaming κλειστο, δεν παιζει αυτο. Δεν ξερω βεβαια εαν με κλειστο σε ΕΕ που ειναι free το θεωρει roaming ή οχι οποτε παιζει να πρεπει να ειναι ανοιχτο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, great είπε

Το προβλημα σε ολο αυτο δεν λυνεται με το να εχεις disble to roaming ?

Αν εχεις το roaming κλειστο, δεν παιζει αυτο. Δεν ξερω βεβαια εαν με κλειστο σε ΕΕ που ειναι free το θεωρει roaming ή οχι οποτε παιζει να πρεπει να ειναι ανοιχτο.

Εγω βγάζω το προτεινόμενο δίκτυο απο το αυτόματο σε χειροκίνητο, οποτε οταν δεν θα εχει σημα απο τον παροχέα μου δεν θα κανει εγράφη στο πρωτο διαθέσιμο που θα βρει εκει στην περιοχή που θα ειμαι.
Οταν θα ειμαι σε χωρα Ε.Ε τοτε κανω μια αναζήτηση δικτύων (Χειροκίνητη) και βάζω αυτο της επιλογής μου και κανω την δουλειά μου. :)

Μόλις τώρα, Petros Electron είπε

Δορυφορικό πρεπει να επιασε προφανώς απο οτι γράφει στο μήνυμα του.. Αλλα τεσπα δεν εχει σημασία ισχυει και για αλλες περιπτώσεις

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Malthador said:

Ήταν ο λόγος που έφαγε ένα μεγάλο Χ η Nova από εμένα.

Είχα πάει Λιχτενστάιν για 5 μέρες μαζί με την γυναίκα μου. Για το Λιχτενστάιν που είναι μια κουτσουλιά ισχύουν τα πακέτα της ΕΕ μιας και είναι στην Ζώνη 1, αλλά για Ελβετία που είναι στην Ζώνη 2  χρέωναν 15 ευρώ την μέρα (για 30 λεπτά και 500 MB) από μόνοι τους, χωρίς να έχω συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Επειδή κάθε μέρα τα κινητά μας έπιαναν κεραία στην Ελβετία (ενώ βρισκόμασταν μέσα στα σύνορα του Λιχτενστάιν) χρεωθήκαμε 150 ευρώ από το πουθενά, με το έτσι θέλω. 

Τελικά άλλαξα εταιρεία και έληξε το θέμα. Η Vodafone τουλάχιστον χρεώνει τα μισά στην αντίστοιχη περίπτωση.

Πως χρεωθηκες με το ετσι θελω;Το κινητο σου συνδεθηκε με Ελβετια;Σου φταει η νοβα γιαυτο ή εσυ που δεν το προσεξες;Δεν σου ηρθε μηνυμα οτι μπηκες σε δικτυο Ελβετιας;Δεν χρειαζεται καμια συναινεση για να συνδεθεις με roaming.

• Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, cumulus said:

Πως χρεωθηκες με το ετσι θελω;Το κινητο σου συνδεθηκε με Ελβετια;Σου φταει η νοβα γιαυτο ή εσυ που δεν το προσεξες;Δεν σου ηρθε μηνυμα οτι μπηκες σε δικτυο Ελβετιας;Δεν χρειαζεται καμια συναινεση για να συνδεθεις με roaming.

Η Nova έχει ένα πακέτο που το ονομάζει Roaming Pass και σε χρεώνει αυτόματα μόλις πιάνει Ελβετία, χωρίς να ζητήσει συναίνεση και χωρίς καν να το έχεις υπογράψει σαν όρο στο συμβόλαιο. Το κόστος είναι 14,19 ευρώ την ημέρα, ενώ για την Vodafone το αντίστοιχο πρόγραμμα είναι στα μισά χρήματα (ή τα ίδια για εβδομαδιαία χρήση). Στην Vodafone δεν ενεργοποιείται αυτόματα, το ζητάς με SMS.

Το κινητό προφανώς και συνδέθηκε με Ελβετία, αλλά χρήση δεν έκανα, δεν κοίταζα καν το κινητό μου και τα μηνύματα που μου έρχονταν και δεν έχω και τέτοια υποχρέωση εντωμεταξύ. Πόσο δε μάλλον όταν είμαι σε χώρα που είναι σε Ζώνη 1 και άρα υποτίθεται ότι μπορώ να χρησιμοποιώ ελεύθερα το κινητό μου.

Το roaming σε μένα είναι πάντα ανοιχτό, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα να με χρεώνουν υπηρεσίες που δεν έχω ζητήσει. Δηλαδή θα μπορούσαν κάλλιστα αντί για 14 ευρώ να χρέωναν 140 ευρώ την μέρα, και πάλι οκ θα ήταν;

Για την ιστορία, στο τέλος και άλλαξα εταιρεία και έγινε αποχρέωση για τα ποσά που χρεώθηκα χωρίς να έχω ζητήσει την αντίστοιχη υπηρεσία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Malthador said:

Η Nova έχει ένα πακέτο που το ονομάζει Roaming Pass και σε χρεώνει αυτόματα μόλις πιάνει Ελβετία, χωρίς να ζητήσει συναίνεση και χωρίς καν να το έχεις υπογράψει σαν όρο στο συμβόλαιο. Το κόστος είναι 14,19 ευρώ την ημέρα, ενώ για την Vodafone το αντίστοιχο πρόγραμμα είναι στα μισά χρήματα (ή τα ίδια για εβδομαδιαία χρήση).

Το κινητό προφανώς και συνδέθηκε με Ελβετία, αλλά χρήση δεν έκανα, δεν κοίταζα καν το κινητό μου και τα μηνύματα που μου έρχονταν και δεν έχω και τέτοια υποχρέωση εντωμεταξύ.

Το roaming σε μένα είναι πάντα ανοιχτό, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα να με χρεώνουν υπηρεσίες που δεν έχω ζητήσει. Δηλαδή θα μπορούσαν κάλλιστα αντί για 14 ευρώ να χρέωναν 140 ευρώ την μέρα, και πάλι οκ θα ήταν;

Για την ιστορία, στο τέλος και άλλαξα εταιρεία και έγινε αποχρέωση για τα ποσά που χρεώθηκα χωρίς να έχω ζητήσει την αντίστοιχη υπηρεσία.

Aυτο που διαβασα ειναι οτι εσυ ενεργοποιεις αυτο το πακετο ,αλλιως χρεωνεσαι με βαση τον τιμοκαταλογο της περιαγωγης.

https://nova.gr/eksipiretisi-pelatwn/roaming/pio-paketo-roaming-na-energopiiso-otan-taxidevo-ektos-ee-ke-in-vasiliou

Το οτι σου ερχοταν μηνυματα αλλα εσυ δεν τα διαβαζες ειναι τουλαχιστον αστειο σαν δικαιολογια.Μυνηματα σου ηρθαν αφθονα αλλα εσυ επελεξες να τα αγνοησεις.

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, cumulus said:

Aυτο που διαβασα ειναι οτι εσυ ενεργοποιεις αυτο το πακετο ,αλλιως χρεωνεσαι με βαση τον τιμοκαταλογο της περιαγωγης.

https://nova.gr/eksipiretisi-pelatwn/roaming/pio-paketo-roaming-na-energopiiso-otan-taxidevo-ektos-ee-ke-in-vasiliou

Δεν είχα ενεργοποιήσει την υπηρεσία, μιας και δεν είχα ταξιδέψει σε χώρα εκτός ΕΕ τα δύο χρόνια που ήμουν στην Nova. Υπόψιν ότι το συμβόλαιό μου είχε υπογραφεί με την Wind και δεν υπήρχε καν τέτοια υπηρεσία τότε, υπήρχε άλλη παρεμφερής με χαμηλότερη χρέωση και αυτή επίσης ενεργοποιείτο αυτόματα, χωρίς συναίνεση (που ούτε αυτό ήταν γραμμένο στο συμβόλαιο).

Αυτό μου απάντησαν κι αυτοί πάντως, ότι μου το ενεργοποίησαν από μόνοι τους για να μην χρεώνομαι τον τιμοκατάλογο της περιαγωγής που είναι πολύ ακριβός και είναι καλοί άνθρωποι. Ξαναλέω, δεν ήμουν στην Ελβετία, ήμουν στο Λιχτενστάιν που μπορώ να κάνω χρήση των προγραμμάτων μου εντός ΕΕ.

8 hours ago, cumulus said:

Το οτι σου ερχοταν μηνυματα αλλα εσυ δεν τα διαβαζες ειναι τουλαχιστον αστειο σαν δικαιολογια.Μυνηματα σου ηρθαν αφθονα αλλα εσυ επελεξες να τα αγνοησεις.

Συγνώμη που δεν κοίταζα το κινητό μου όταν μετακινιόμουν σε χώρα της ΕΕ για να κοιτάζω ανά πάσα στιγμή σε ποια κεραία θα συνδέεται. Αλλά και έτσι να είναι, δεν αλλάζει κάτι. Μου έστελναν μήνυμα ότι με χρεώνουν 14,19 ευρώ κάθε μέρα, γύρισα στην Ελλάδα και το έλυσα.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και πάλι σε όλους! Πολλές απαντήσεις βλέπω παιδιά και ευχαριστώ όλους! 

Όσο αναφορά την διαδρομή ήταν στο Πειραιάς - Ηράκλειο και, ναι,  όπως είπε κάποιος ήταν η 1η φορά μετά από καιρό που ταξίδευα με ΑΝΕΚ. Στην Μινοαν που πάω συνήθως δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Το roaming ήταν ανοιχτό επειδή ήμουν Βουλγαρία λίγο καιρό νωρίτερα και το είχα ξεχάσει... Το κινητό συνήθως ήταν χωρίς σήμα ή σε Vodafone όπως και όλες τις άλλες φορές και μιας και ήμουν στην μέση της Ελλάδας για κάτι που δεν έχω να ακούσει ποτέ δεν ήμουν καθόλου ψιλιασμένος, ιδικά όταν το 90% χρησιμοποιεί κανονικά το κινητό μέσα στο πλοίο.

Επίσης μου είπαν ότι συνδέθηκα σε κάποιον δορυφόρο και όχι δικτυο άλλης χώρας.

Δλδ ρε παιδιά έστω δεν το βλέπεις και στέλνεις 50mb φωτογραφίες καταλάθος. Έλεγε 4€/mb. Άρα πάμε στα 200€ για 3-4 φωτογραφίες. Στο φεγγάρι να έστελνα λιγότερο θα έβγαινε.

Τα 108€ που βγήκε σε μένα είναι περίπου 8 μήνες του νορμάλ παγίου μου... Για 13 λεπτά κλήσης...

Όσο αναφορά το μύνημα, χάθηκε στα σπαμ από προωθητικές σαβούρες της Vodafone. 

Δε ξέρω... Εμένα μου φαίνεται τεράστια η χρέωση.

Θα δούμε τώρα τι θα γίνει. Αλλά από ότι κατάλαβα δεν μπορώ να κάνω και πολλά απτό να πιω την πορτοκαλάδα μου και να τους πω και ευχαριστώ...

Επεξ/σία από mike.hatz
Δημοσ.
16 hours ago, Chuckie667 said:

Επειδή “ετοιμάζομαι” (με έπεισε η γυναίκα at gunpoint) για μινι κρουαζιερα, Μυκονο , Σαντορινη και ολίγο από Τουρκία, αν βάλω Data Roaming off, και βγάλω το automatic από την επιλογή παρόχου, είμαι οκ από πλευράς ακριβών χρεώσεων; Ξεχνάω κάτι;  Άη φόουν έχω, όπως και κόρη και γυναίκα , αν κάποιος μπορεί να σκεφτει κάτι αλλο να κλείσω.

Επίσης στο ενημερωτικό της κρουαζιέρας γράφουν ότι το WiFi ΔΕΝ (!!!) είναι δώρεαν (blast from the past, 10-15 χρόνια πίσω σε επαγγελματικά ταξιδια στο εξωτερικό που σου χρέωναν το WiFi στο δωμάτιο). Υπάρχει ακόμα αυτό σαν concept; Ποιο πολύ μου φαίνεται 4ήμερη παγίδα κρυφών χρεώσεων παρά ταξίδι αναψυχής. Δωρεάν φαγητό αλλά παίζει να χρεώνουν την χρήση πιάτου ή καρέκλας….
Τεσπα, φουλ αναλογκ λοιπόν, βιβλία, κινητό λε πουλ (καλή τύχη να με βρουν από το γραφείο), και download μερικά seasons married with children στην ταμπλέτα.

Δύστυχως το WiFi το Βαράνε στα πλοία, καθώς τους στοιχίζει αρκετά. No worries όπως είπες εύκαιρα για αποτοξίνωση 

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, mike.hatz said:

Επίσης μου είπαν ότι συνδέθηκα σε κάποιον δορυφόρο και όχι δικτυο άλλης χώρας.

ναι τoυ ellon mask !

Εχεις Iphone 14 ? εχει SOS call με satelite αλλα βγαζει 10 μηνυματα και εικονες πριν.

Πρεπει να επεσες σε μεγαλο επιστήμονα στο call center!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...