Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μου ήρθε σήμερα λογαριασμός απο vodafone για κινητό και μου είχε χρεώσει παραπάνω 108€ παραπάνω απο το συνηθισμένο.

Μετα από επικοινωνία με το support κατάλαβα οτι ήταν επειδή έκανα μια κλήση για 13 λεπτά στο πλοίο και είχε συνδεθεί το κινητό αυτόματα σε δορυφορικό δίκτυο...

Για αυτά τα 13 λεπτά χρεώθηκα 108€. 1η φορά ακουώ κάτι τέτοιο για εσωτερικό και ειδικά στο πλοίο που δεν είναι αεροπλάνο ή εξωτερικό και δεν ήμουν καν προετιμασμένος για να το περιμένω... Μου είχαν στείλει ένα μυνημα το όποιο δεν είχα δει επειδή πήγε σε spam για είμαστε εντελώς δίκαιοι. Αλλά και πάλι, συνεχώς είναι χωρίς σήμα ή στο δίκτυο vodafone... απο που και ως που μπήκε στο δορυφορικό που έχει τέτοιες χρεώσεις? και είμαστε εντώς Ελλάδας... 

Έχει τύχει σε κανέναν άλλο? τι κάνω τώρα?

Ευχαριστώ 

• Sad 1
  • Haha 4
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις ενεργοποιημενο roaming..μολις βγει off το σημα σου..μπαινεις στου καραβιου π ειναι μεσω δορυφορου αλλα ταυτοχρονα έρχεται sms π σε ειδοποιεί γ roaming κ χρεώσεις..  είναι εν μέρη scam..

Spoiler

Μπορείτε τώρα να τηλεφωνείτε και να δέχεστε κλήσεις, να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα και δεδομένα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού*. Η υπηρεσία περιαγωγής παρέχεται μέσω δορυφόρου και χρεώνεστε απαυθείας από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που είστε συμβεβλημένοι. Ισχύουν ειδικές χρεώσεις για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Εάν δεν επιθυμείτε να τη χρησιμοποιήσετε, παρακαλούμε κλείστε τη συσκευή σας μόλις λάβετε το ενημερωτικό μήνυμα SMS ή όταν εμφανιστεί το σήμα IS-08 ή ON WAVES στην οθόνη του κινητού σας.

* Eίναι απαραίτητη η σύνδεση περιαγωγής.

- Internet corner** και ασύρματη πρόσβαση (WI-FI) με το laptop σας καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Προμηθευτείτε τις κάρτες πρόσβασης (Internet & WI-FI) από όλα τα μπαρ του πλοίου.

Εντός καραβιου λόγω κλωβου faraday χλωμο να πιάσεις σημα έτσι κ αλλιώς..επομενη φορά ανέβα όσο πιο ψηλά κ έξω στο καταστρωμα 

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Μάλλον συνδέθηκε σε εταιρεία κινητής διπλανής χώρας και για αυτό προέκυψε η συγκεκριμένη χρέωση . 

• Like 2
Δημοσ.

Το είχα πάθει το ίδιο, στη Νίσυρο. Συνδέεσαι αυτόματα σε Turk Vodafone, σε μέρη με ασθενές σήμα. 

Επειδή το ήξερα και το παρακολουθούσα (είχα καρτοκινητό), με το που είδα τη χρέωση, τους πήρα τηλέφωνο, έκανα ένα ψιλοσαματά και επεστράφησαν τα χρήματα. 

Δημοσ.

Πολλά πλοία των ακτοπλοϊκών προσφέρουν δορυφορική επικοινωνία για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Μέσα στη θάλασσα δεν υπάρχουν αναμεταδότες κινητής, μετά από λίγα μίλια από στεριά χάνεται το σήμα. Η δορυφορική επικοινωνία στοιχίζει αρκετά. Με ανοιχτό το ρόμιγκ θέλει προσοχή.

• Like 3
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, japetus είπε

Πολλά πλοία των ακτοπλοϊκών προσφέρουν δορυφορική επικοινωνία για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Μέσα στη θάλασσα δεν υπάρχουν αναμεταδότες κινητής, μετά από λίγα μίλια από στεριά χάνεται το σήμα. Η δορυφορική επικοινωνία στοιχίζει αρκετά. Με ανοιχτό το ρόμιγκ θέλει προσοχή.

Δεν υπάρχει αυτό που λες. Δεν εχεις πρόσβαση.

2 ώρες πριν, etheo είπε

Μάλλον συνδέθηκε σε εταιρεία κινητής διπλανής χώρας και για αυτό προέκυψε η συγκεκριμένη χρέωση . 

33 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Το είχα πάθει το ίδιο, στη Νίσυρο. Συνδέεσαι αυτόματα σε Turk Vodafone, σε μέρη με ασθενές σήμα. 

Επειδή το ήξερα και το παρακολουθούσα (είχα καρτοκινητό), με το που είδα τη χρέωση, τους πήρα τηλέφωνο, έκανα ένα ψιλοσαματά και επεστράφησαν τα χρήματα. 

Αυτό ακριβώς.

Όταν είστε κοντά σε σύνορα με χώρα εκτός Ε.Ε. και έχετε ανοιχτό το roaming συνδέεστε στο πιο δυνατό δίκτυο οπότε πολλές φορές χρεώνεστε με περιαγωγή.

Είτε κλεινετε το roaming είτε βάζετε μόνιμα την manual επιλογή του φορέα της κινητής σας

• Thanks 1
Δημοσ.

Μια φορά και έναν καιρό θυμάμαι ότι έπαιζαν με roaming οι γραμμές της ANEK. Δίνουν και WiFi με κάρτα…

https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/roaming/pos-mporo-na-chrisimopoiiso-diktya-doryforikis-kalypsis-meso-roaming

Το αναφέρει και η Superfast: https://www.superfast.com/en-gb/generic-information-pages/terms-conditions-for-passengers-adriatic-sea

Γενικά το roaming πρέπει να ανοίγει μόνο όταν γνωρίζεις τι ισχύει στις περιοχές που θα ταξιδέψεις.

Σε όσα ταξίδια έχω κάνει στο εξωτερικό μόλις πατούσα το πόδι στο αεροδρόμιο μου έσκαγαν δεκάδες SMS που σε ενημερώνουν. Οπότε δύσκολο να μην γνωρίζεις.

Αν απαντήσει ο νηματοθέτης θα ξεκαθαρίσει…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Δεν υπάρχει αυτό που λες. Δεν εχεις πρόσβαση.

Και όμως ισχύει.. Τα πλοία (συνήθως τα κρουαζιεροπλοια) εχουν GSM Repeaters τα οποια οταν το πλοιο δεν εχει σήμα απο τους αναμεταδότες της στεριας, γιατι ειναι μεσοπελαγα και μακριά απο τις ακτές, τοτε αυτό συνδέεται στην δορυφορική κεραια VSAT (uplink+down link) του πλοίου και γίνεται περιαγωγή με δορυφορική επικοινωνία.
ΑΛΛΑ οταν γίνει αυτο αμέσως έρχεται μήνυμα SMS στα κινητά οτι το σήμα είναι δορυφορικό πλέον με τις χρεώσεις για να γνωρίζει κάποιος πριν κανει κάποια κλήση. Τωρα αν ο TS δεν ειδε το sms γιατι ειχε ρυθμισεις και πηγε στα μπλοκ ειναι άλλο θεμα.
Όταν ταξιδεύετε να βγάζετε το αυτόματο απο τα δίκτυα, στο χειροκίνητο ώστε να μην αλλάζουν παροχους αυτόματα και χρεώνεστε όταν δεν υπάρχει roaming η παει με σύνδεση στο δορυφορικό.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, mike.hatz said:

έκανα μια κλήση για 13 λεπτά στο πλοίο και είχε συνδεθεί το κινητό αυτόματα σε δορυφορικό δίκτυο...

Για αυτά τα 13 λεπτά χρεώθηκα 108€. 1η φορά ακουώ κάτι τέτοιο για εσωτερικό και ειδικά στο πλοίο

Έχω βίντεο ντουκουμέντο...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kage είπε

Εντός καραβιου λόγω κλωβου faraday χλωμο να πιάσεις σημα έτσι κ αλλιώς..επομενη φορά ανέβα όσο πιο ψηλά κ έξω στο καταστρωμα 

Και ομως πιάνει φιλος.. Έχουνε GSM repeaters για αυτόν τον λογο. Όπως εχουν και UHF repeaters και WI-FI για τις επικοινωνίες τους

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Και ομως πιάνει φιλος.. Έχουνε GSM repeaters για αυτόν τον λογο. Όπως εχουν και UHF repeaters και WI-FI για τις επικοινωνίες τους

Δεν πρέπει να το έχουν όλα τα πλοία αυτό. Πιστεύω στη γραμμή προς Ανκόνα ισχύει αυτό που λες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Δεν πρέπει να το έχουν όλα τα πλοία αυτό. Πιστεύω στη γραμμή προς Ανκόνα ισχύει αυτό που λες. 

Οχι δεν το εχουν ολα. Ισχύει. Σε "καλά" πλοία και σύγχρονα υπάρχουν αυτά τα συστήματα. Όχι στα "σαπιοκαραβα"
Να και ενα παράδειγμα

MarineBoost-4port-white_425px.jpg

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 3
Δημοσ.

Επειδή “ετοιμάζομαι” (με έπεισε η γυναίκα at gunpoint) για μινι κρουαζιερα, Μυκονο , Σαντορινη και ολίγο από Τουρκία, αν βάλω Data Roaming off, και βγάλω το automatic από την επιλογή παρόχου, είμαι οκ από πλευράς ακριβών χρεώσεων; Ξεχνάω κάτι;  Άη φόουν έχω, όπως και κόρη και γυναίκα , αν κάποιος μπορεί να σκεφτει κάτι αλλο να κλείσω.

Επίσης στο ενημερωτικό της κρουαζιέρας γράφουν ότι το WiFi ΔΕΝ (!!!) είναι δώρεαν (blast from the past, 10-15 χρόνια πίσω σε επαγγελματικά ταξιδια στο εξωτερικό που σου χρέωναν το WiFi στο δωμάτιο). Υπάρχει ακόμα αυτό σαν concept; Ποιο πολύ μου φαίνεται 4ήμερη παγίδα κρυφών χρεώσεων παρά ταξίδι αναψυχής. Δωρεάν φαγητό αλλά παίζει να χρεώνουν την χρήση πιάτου ή καρέκλας….
Τεσπα, φουλ αναλογκ λοιπόν, βιβλία, κινητό λε πουλ (καλή τύχη να με βρουν από το γραφείο), και download μερικά seasons married with children στην ταμπλέτα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε

Επειδή “ετοιμάζομαι” (με έπεισε η γυναίκα at gunpoint) για μινι κρουαζιερα, Μυκονο , Σαντορινη και ολίγο από Τουρκία, αν βάλω Data Roaming off, και βγάλω το automatic από την επιλογή παρόχου, είμαι οκ από πλευράς ακριβών χρεώσεων; Ξεχνάω κάτι;  Άη φόουν έχω, όπως και κόρη και γυναίκα , αν κάποιος μπορεί να σκεφτει κάτι αλλο να κλείσω.

Επίσης στο ενημερωτικό της κρουαζιέρας γράφουν ότι το WiFi ΔΕΝ (!!!) είναι δώρεαν (blast from the past, 10-15 χρόνια πίσω σε επαγγελματικά ταξιδια στο εξωτερικό που σου χρέωναν το WiFi στο δωμάτιο). Υπάρχει ακόμα αυτό σαν concept; Ποιο πολύ μου φαίνεται 4ήμερη παγίδα κρυφών χρεώσεων παρά ταξίδι αναψυχής. Δωρεάν φαγητό αλλά παίζει να χρεώνουν την χρήση πιάτου ή καρέκλας….
Τεσπα, φουλ αναλογκ λοιπόν, βιβλία, κινητό λε πουλ (καλή τύχη να με βρουν από το γραφείο), και download μερικά seasons married with children στην ταμπλέτα.

με ποια εταιρία θα πας;  μηπως με την celestyal ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...