Προς το περιεχόμενο

Αρνηση αντιπροσωπειας για ακυρωση παραγγελιας ανταλλακτικου

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 ώρες πριν, Timour21 είπε

Να τον χρεώνουν στον εκάστοτε υπάλληλο δεν παίζει, πολύ απλά γιατί είναι παράνομο/καταχρηστικό. Επομένως λένε μαλακίες, κάτι που επιβεβαιώνεις άμεσα με μια πρόταση του στυλ "στείλτε μου γραπτώς ότι αν δεν παραλάβω τον καθρέφτη θα τον πληρώσει ο υπάλληλος και με το που το λάβω έρχομαι να τον πάρω/πληρώσω".

Εκεί (με την μη απάντηση δηλαδή - γιατί δεν νομίζω να είναι τόσο στόκοι) θα καταλάβεις ότι λένε μαλακίες. Θές να συνεργάζεσαι με τέτοια άτομα/εταιρείες?

Αν κι εγώ πιστεύω ότι "θα το πληρώσει ο υπάλληλος" ήταν ψαρωτικό για να πεισθεί να περάσει να το πάρει, το υπογραμμισμένο εννοείται ότι δεν ισχύει σαν επιχείρημα καθώς πλέον πολλά πράγματα "παράνομα/καταχρηστικά" μια χαρά γίνονται (μη πληρωμή αδειών, δώρα εορτών που καταβάλλονται και μετά επιστρέφονται, ωράρια που καταστρατηγούνται, κλπ), μαθαίνονται και μετά συνεχίζουν...να γίνονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Αν κι εγώ πιστεύω ότι "θα το πληρώσει ο υπάλληλος" ήταν ψαρωτικό για να πεισθεί να περάσει να το πάρει, το υπογραμμισμένο εννοείται ότι δεν ισχύει σαν επιχείρημα καθώς πλέον πολλά πράγματα "παράνομα/καταχρηστικά" μια χαρά γίνονται (μη πληρωμή αδειών, δώρα εορτών που καταβάλλονται και μετά επιστρέφονται, ωράρια που καταστρατηγούνται, κλπ), μαθαίνονται και μετά συνεχίζουν...να γίνονται.

Κοίταξε να δείς, το ότι γίνονται, γίνονται, δεν ζώ σε γυάλα, γι'αυτό του είπα να το ζητήσει γραπτώς. Πας μετά (σαν υπάλληλος) στην επιθεώρηση εργασίας και κόβουν τον κώλο του εργοδότη.

Επίσης ζούμε πλέον στο 2024, όχι στο 1960, τόσο τα δικαιώματα του εργαζόμενου (όσο και οι υποχρεώσεις του φυσικά) βρίσκονται στο internet. Λύπηση για τον οποιοδήποτε εργαζόμενο που "πέφτει" θύμα εκμετάλλευσης, δεν έχω, ας κάτσει να διαβάσει για τα δικαιώματά του (αν δεν τα ξέρει) και αν δεν ενδιαφέρει τον ίδιο να τα διεκδικήσει , δεν θα τα διεκδικήσω εγώ γι'αυτόν.

Από εκεί και πέρα, με binary καθαρά λογική έχουμε 2 ενδεχόμενα.

1. Χρεώνουν τον υπάλληλο για παραγγελίες που δεν παραλαμβάνονται από τον πελάτη. ή

2. Του είπαν μαλακίες για να τον ρίξουν στο φιλότιμο για να πάει να το πάρει (και άρα ενδεχομένως να τον θεωρούν και χαζό).

Οποιαδήποτε από τις 2 περιπτώσεις και να ισχύει, εγώ θα έριχνα ένα μεγάλο Χ στο μαγαζί και θα πήγαινα στο επόμενο.

Επεξ/σία από Timour21

16 hours ago, filipprin said:

Αυτο με τις 14 μερες ισχυει ΜΟΝΟ  σε αγορές μεσω ιντερνετ,σαλατα τα εχετε κανει.

Εδώ διαφωνούν:

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολόγητα από τη σύμβαση από απόσταση ή εκτός εμπορικού καταστήματος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος. 

https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation

• Like 1

Από το δικαίωμα υπαναχώρησης εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, 

• τα προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή,

Tι εννοει ο ποιητης?

και να αποφάσιζα να κρατήσω το ανταλλακτικό με το σκεπτικό ότι ίσως μου χρειαστεί, μονο και μόνο με αυτό που είπαν ότι θα το χρεωθεί ο πελάτης θα τους έριχνα άκυρο. ξεκάθαρα προσπαθούν να το ρίξουν στο φιλότιμο, κοινώς να σε κοροϊδέψουν για να προχωρήσεις στην αγορά. Θα τους κάνεις τη χάρη ή θα τους γράψεις;

15 minutes ago, 4saken said:

Από το δικαίωμα υπαναχώρησης εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, 

• τα προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή,

Tι εννοει ο ποιητης?

Προϊόν που είναι κατασκευασμένο με προδιαγραφές δικές σου. Για παράδειγμα, μια εταιρία βγάζει στανταρ διαστάσεις για στρώμα κρεββατιού. Αν εσύ ζητήσεις πχ 2 εκατοστά πιο φαρδύ, τότε πέφτει στην παραπάνω κατηγορία.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, NickTG είπε

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολόγητα από τη σύμβαση από απόσταση ή εκτός εμπορικού καταστήματος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος.

Αφορα αγορες μεσω ιντερνετ μονο.

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολόγητα από τη σύμβαση από απόσταση ή εκτός εμπορικού καταστήματος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος. Αν ο προμηθευτής δεν ενημερώσει για το δικαίωμα υπαναχώρησης, η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 12 μήνες μετά το τέλος της αρχικής προθεσμίας υπαναχώρησης.

Ειναι πραγματα που εχουν χιλιοειπωθει εδω μεσα

19 ώρες πριν, filipprin είπε

Για αυτο και στην αντιπροσωπεια που δουλευω εγω σε παραγγείλειες εξωτερικου ζητανε προκαταβολη το 30% τής αξίας του ανταλακτικου και αν ειναι τιποτα αρχαιο εξωφληση .Μετα αμα θες  μη πας να το παρεις.Σε ανταλακτικα που βρισκονται Ελλαδα δεν υπαρχει προβλημα γιατι επιστρέφονται στα κεντρικα

1 ώρα πριν, Bitbit είπε

ξεκάθαρα προσπαθούν να το ρίξουν στο φιλότιμο, κοινώς να σε κοροϊδέψουν για να προχωρήσεις στην αγορά. Θα τους κάνεις τη χάρη ή θα τους γράψεις;

Αυτος το παρεγειλε και μαλιστα το μαγαζι το εφερε απο το εξωτερικο ειδικα για αυτον.Ποιος κοροϊδεύει και ποιος ειναι το κορόιδο τελικα

Επεξ/σία από filipprin

27 minutes ago, filipprin said:

Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολόγητα από τη σύμβαση από απόσταση ή εκτός εμπορικού καταστήματος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος. Αν ο προμηθευτής δεν ενημερώσει για το δικαίωμα υπαναχώρησης, η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 12 μήνες μετά το τέλος της αρχικής προθεσμίας υπαναχώρησης.

Από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτό? 

4.1. Αγόρασα μέσω τηλεφώνου ένα προϊόν που διαφήμιζε μια εταιρεία στην τηλεόραση. Αυτή η συναλλαγή μου είναι σύμβαση από απόσταση ;

Ναι, γιατί συνάφθηκε στο πλαίσιο ενός οργανωμένου συστήματος πωλήσεων από απόσταση, με αποκλειστική χρήση μέσων επικοινωνίας από απόσταση και χωρίς ταυτόχρονη φυσική παρουσία του προμηθευτή και του καταναλωτή.

3.4. Αγόρασα λεξικό αξίας 80 ευρώ από έναν πωλητή που ήρθε για δύο μέρες στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου μου. Μπορώ να υπαναχωρήσω ;

Ναι. Εφόσον ο χώρος αυτός δεν είναι η συνήθης βάση του πωλητή, θεωρείται σύμβαση εκτός εμπορικού καταστήματος και ισχύει το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, filipprin είπε

Αυτος το παρεγειλε και μαλιστα το μαγαζι το εφερε απο το εξωτερικο ειδικα για αυτον.Ποιος κοροϊδεύει και ποιος ειναι το κορόιδο τελικα

OXI, δεν αφορά μόνο αγορές μέσω internet, ακόμα και να το πεις 1 δις φορές. Διάβασε πάλι αυτό που παραθέτει το οποίο δεν είναι κάποιο τυχαίο blog αλλά επίσημο site του κράτους. Συγκεκριμένα την παράγραφο 4.1. Όταν την διαβάσεις καλείσαι να μας πεις αν θεωρείς το τηλέφωνο, internet. Φαντάζομαι δεν το θεωρείς, άρα λοιπόν ΔΕΝ αφορά αγορές μέσω internet ΜΟΝΟ.

Για το 2ο που λές, αν μιλάμε για σοβαρή αντιπροσωπία και όχι κάποιο παραεισαγωμάγαζο, οφείλει να υποστηρίζει με ανταλλακτικά/αναλώσιμα κάθε αμάξι που πουλάει για συγκεκριμένα χρόνια. Ένας καθρέφτης δεν είναι κάτι το εξωτικό ή σπάνιο, θεωρείται για πολλούς αναλώσιμο γιατί είναι πολύ εύκολο να γίνει ζημιά.

Το να περιμένεις λοιπόν για έναν καθρέφτη 20+ ημέρες, είναι απαράδεκτο (εκτός αν μιλάμε για μοντέλο που κυκλοφόρησε πάνω από 10 έτη). Δεν ζήτησε κυλινδροκεφαλή για να μην την έχουν ετοιμοπαράδοτη, καθρέφτη ζήτησε, ας τους μείνει λοιπόν, για να τον έχουν ετοιμοπαράδοτο για τον επόμενο.

Επεξ/σία από Timour21
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...