Προς το περιεχόμενο

Αρνηση αντιπροσωπειας για ακυρωση παραγγελιας ανταλλακτικου

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραγγελνω καθρεφτη με αφιξη σε 2-3 εβδομαδες, την ιδια μερα επειδη δεν μπορουσα να περιμενω τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα βρηκα απο αλλου after market τον οποιο ειχα την επομενη μερα,παιρνω τηλ την αντιπροσωπεια την επομενη και μου λενε οτι εχει φυγει η παραγγελια απο το εξωτερικο και δεν μπορουν να την ακυρωσουν, τους ενημερωνω οτι δεν τον χρειαζομαι πια και απο την στιγμη που δεν υπαρχει ουτε ενας αποθεμα στην Ελλαδα ας τον κρατησουν ολο και καποιος θα τον χρειαστει (συνεργαζομαστε πανω απο 20 χρονια και εχω αγορασει κυριολεκτικα δεκαδες αυτοκινητα, ανταλλακτικα κτλ)

Σημερα ηρθε ο καθρεφτης και μου ζητανε να περασω να τον παρω,οτι η πολιτικη τους ειναι να μην κρατανε αποθεματα και θα αναγκαστει να τον πληρωσει ο υπαλληλος (δεν παιζει αλλα οκ).

Περα απο το γεγονος οτι ειμαι πελατης τους για τοσα χρονια και εγω στην θεση τους απλα θα κρατουσα τον καθρεφτη (οπως και οταν μου ακυρωνουν κρατησεις δικοι μου πελατες δεν λεω τιποτα) σαν καταναλωτης εχω τυπικα το δικαιωμα να αρνηθω την παραλαβη του προιοντος?

Επεξ/σία από 4saken
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, 4saken είπε

Παραγγελνω καθρεφτη με αφιξη σε 2-3 εβδομαδες, την ιδια μερα επειδη δεν μπορουσα να περιμενω τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα βρηκα απο αλλου after market τον οποιο ειχα την επομενη μερα,παιρνω τηλ την αντιπροσωπεια την επομενη και μου λενε οτι εχει φυγει η παραγγελια απο το εξωτερικο και δεν μπορουν να την ακυρωσουν, τους ενημερωνω οτι δεν τον χρειαζομαι πια και απο την στιγμη που δεν υπαρχει ουτε ενας αποθεμα στην Ελλαδα ας τον κρατησουν ολο και καποιος θα τον χρειαστει (συνεργαζομαστε πανω απο 20 χρονια και εχω αγορασει κυριολεκτικα δεκαδες αυτοκινητα, ανταλλακτικα κτλ)

Σημερα ηρθε ο καθρεφτης και μου ζητανε να περασω να τον παρω,οτι η πολιτικη τους ειναι να μην κρατανε αποθεματα και θα αναγκαστει να τον πληρωσει ο υπαλληλος (δεν παιζει αλλα οκ).

Περα απο το γεγονος οτι ειμαι πελατης τους για τοσα χρονια και εγω στην θεση τους απλα θα κρατουσα τον καθρεφτη (οπως και οταν μου ακυρωνουν κρατησεις δικοι μου πελατες δεν λεω τιποτα) σαν καταναλωτης εχω τυπικα το δικαιωμα να αρνηθω την παραλαβη του προιοντος?

Εχεις υπογράψει δελτίο παραγγελίας;

Για το ότι θα το πληρώσει ο υπάλληλος προφανώς και σου λένε μαλακιες. Δεν ξέρω αν ισχύει το δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών στην περίπτωση σου. 

Τηλεφωνικα εγινε

Just now, Γιάννης Platano said:

Για το ότι θα το πληρώσει ο υπάλληλος προφανώς και σου λένε μαλακιες. Δεν ξέρω αν ισχύει το δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών στην περίπτωση σου. 

Γιατι να μην ισχυει?σκεφτηκα να τον πληρωσω να τον επιστρεψω την επομενη μερα και να ζητησω επιστροφη χρηματων αλλα οπως ειπα γνωριζομαστε τοσα χρονια, μεγαλυτερη ταλαιπωρια για αυτους...

Πιο πολυ με ενοχλησε ο αντιεπαγγελματισμος τους, καθε μερα εχουμε να κανουμε με μπιπ πελατες, σαν επαγγελματιες το καταπινουμε και προχωραμε...

Μόλις τώρα, 4saken είπε

Τηλεφωνικα εγινε

Μην πας να τον πάρεις.Έγινε καταγραφή της κλίσης; 

Τι θα σου κάνουν; 

Τίποτα 

2 λεπτά πριν, 4saken είπε

Τηλεφωνικα εγινε

Γιατι να μην ισχυει?σκεφτηκα να τον πληρωσω να τον επιστρεψω την επομενη μερα και να ζητησω επιστροφη χρηματων αλλα οπως ειπα γνωριζομαστε τοσα χρονια, μεγαλυτερη ταλαιπωρια για αυτους...

Πιο πολυ με ενοχλησε ο αντιεπαγγελματισμος τους, καθε μερα εχουμε να κανουμε με μπιπ πελατες, σαν επαγγελματιες το καταπινουμε και προχωραμε...

Για εκβιασμό στο λένε 

Δεν είναι δυνατόν υπάλληλος να χρεώνεται κάτι χωρίς να φταίει. 

Απο την στιγμη που ενημερωσες οτι δεν μπορεις να παραλαβεις, δεν μπορεις.

Αν θελεις στειλτους κι ενα email να υπαρχει γραπτως, κυριοι παρακαλω οπως ακυρωσετε την παραγγελια μου, διοτι για προσωπικους λογος, αδυνατω να παραλαβω

ακου θα πληρωσει ο υπαλληλος

• Like 2

2 ώρες πριν, 4saken είπε

Παραγγελνω καθρεφτη με αφιξη σε 2-3 εβδομαδες, την ιδια μερα επειδη δεν μπορουσα να περιμενω τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα βρηκα απο αλλου after market τον οποιο ειχα την επομενη μερα,

Και αφού δεν μπορούσες να περιμένεις γιατί παρήγγειλες εξαρχής και δεν πήγες κατευθείαν στο after market? 

Άμα θες δεν πας να το πάρεις με ότι συνεπάγεται αυτό για τη μεταξύ σας σχέση εμπιστοσύνης και τυχόν μελλοντική συνεργασία.

• Like 1
  • Thanks 1

Αυτό στο να πλυρωσει ο υπάλληλος το αστείο είναι ότι το έχουν όντος εφαρμόσει μερικοί (δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω) ουσιαστικά χρεώνουν πάνω στον υπάλληλο που έχει κάνει παραγγελία μέχρι να το πλυρωσει ο πελάτης.

Απαράδεκτη τακτική και όπου το βλέπω απλά δεν ξανά πατάω ότι εταιρία και αν είναι

• Like 2

• Moderators

Ο μόνος λογος που θα εστεκε να χρεωθεί το ανταλλακτικό στον υπάλληλο (που και πάλι χλωμο μου φαινεται), θα ηταν να εχει η εταιρεια πολιτική τυπου, δεν παραγγέλνουμε τιποτα ανευ προκαταβολής, και ο υπάλληλος να το παρέκαμψε και να εκανε παραγγελια αυτοβούλως. 

Να τον χρεώνουν στον εκάστοτε υπάλληλο δεν παίζει, πολύ απλά γιατί είναι παράνομο/καταχρηστικό. Επομένως λένε μαλακίες, κάτι που επιβεβαιώνεις άμεσα με μια πρόταση του στυλ "στείλτε μου γραπτώς ότι αν δεν παραλάβω τον καθρέφτη θα τον πληρώσει ο υπάλληλος και με το που το λάβω έρχομαι να τον πάρω/πληρώσω".

Εκεί (με την μη απάντηση δηλαδή - γιατί δεν νομίζω να είναι τόσο στόκοι) θα καταλάβεις ότι λένε μαλακίες. Θές να συνεργάζεσαι με τέτοια άτομα/εταιρείες?

3 hours ago, Nabuko said:

Και αφού δεν μπορούσες να περιμένεις γιατί παρήγγειλες εξαρχής και δεν πήγες κατευθείαν στο after market? 

Άμα θες δεν πας να το πάρεις με ότι συνεπάγεται αυτό για τη μεταξύ σας σχέση εμπιστοσύνης και τυχόν μελλοντική συνεργασία.

Γιατι το αυτοκινητο ειναι rent a car, εψαξα πρωτα σε 2 που συνεργζομαι και δεν βρηκα, μετα πηρα αντιπροσωπεια και αργοτερα βρηκα αλλου.

πάρτο και κράτα το όλο και κάποιος θα σου φέρει αμάξι κολοβο χωρίς καθρεφτη. καμία επιχείρηση με οχηματα πάσης φύσεως συνεργεία και rent a car δε πετάνε τίποτα ποτέ! τίποτα δεν τους πάει χαμένο. τσαμπα σπαζεσαι🙂

3 hours ago, Timour21 said:

Να τον χρεώνουν στον εκάστοτε υπάλληλο δεν παίζει, πολύ απλά γιατί είναι παράνομο/καταχρηστικό. Επομένως λένε μαλακίες, κάτι που επιβεβαιώνεις άμεσα με μια πρόταση του στυλ "στείλτε μου γραπτώς ότι αν δεν παραλάβω τον καθρέφτη θα τον πληρώσει ο υπάλληλος και με το που το λάβω έρχομαι να τον πάρω/πληρώσω".

Εκεί (με την μη απάντηση δηλαδή - γιατί δεν νομίζω να είναι τόσο στόκοι) θα καταλάβεις ότι λένε μαλακίες. Θές να συνεργάζεσαι με τέτοια άτομα/εταιρείες?

και όμως πάρα πολλοί το κανουν αυτο (ασχέτως εταιρείας και αντικείμενου) και ναι ειναι παράνομο και όμως το κανουν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτο και στην αντιπροσωπεια που δουλευω εγω σε παραγγείλειες εξωτερικου ζητανε προκαταβολη το 30% τής αξίας του ανταλακτικου και αν ειναι τιποτα αρχαιο εξωφληση .Μετα αμα θες  μη πας να το παρεις.Σε ανταλακτικα που βρισκονται Ελλαδα δεν υπαρχει προβλημα γιατι επιστρέφονται στα κεντρικα

Αυτο με τις 14 μερες ισχυει ΜΟΝΟ  σε αγορές μεσω ιντερνετ,σαλατα τα εχετε κανει.

Αυτο με τον υπαλληλο δεν παιζει εκτός αν του ειπαν να παίρνει προκαταβολες και δεν το εκανε οποτε θα εχει θεμα αλλα σιγουρα οχι να το πληρωσει απο την τσεπη του

Επεξ/σία από filipprin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...