b00mb00m Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Είμαι σε μια δουλειά η οποία δε πάει και τόσο καλά. Μας έχουν μονίμως μέσα. Επειδή βλέπω τα πράγματα να χειροτερεύουν, σκέφτομαι να παραιτηθώ. Ήδη κάποιοι προμηθευτές μας έχουν βάλει σε μπλακ λιστ Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα; Αν είμαι τυχερός μπορεί να με εξοφλήσουν και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω. Αν όμως αρχίσουν τα περίεργα του στυλ θα σου τα δώσουμε σε δόσεις, σε 2 μήνες, θα σε ξοφλήσουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού... Κανονικά στην παραίτηση φαντάζομαι υπογράφω χαρτί ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα. Αλλιώς τι γίνεται; Πρέπει να τους πάω νομικά; Δώστε καμία συμβουλή να είμαι προετοιμασμένος κι ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, b00mb00m είπε Είμαι σε μια δουλειά η οποία δε πάει και τόσο καλά. Μας έχουν μονίμως μέσα. Επειδή βλέπω τα πράγματα να χειροτερεύουν, σκέφτομαι να παραιτηθώ. Ήδη κάποιοι προμηθευτές μας έχουν βάλει σε μπλακ λιστ Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα; Αν είμαι τυχερός μπορεί να με εξοφλήσουν και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω. Αν όμως αρχίσουν τα περίεργα του στυλ θα σου τα δώσουμε σε δόσεις, σε 2 μήνες, θα σε ξοφλήσουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού... Κανονικά στην παραίτηση φαντάζομαι υπογράφω χαρτί ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα. Αλλιώς τι γίνεται; Πρέπει να τους πάω νομικά; Δώστε καμία συμβουλή να είμαι προετοιμασμένος κι ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί Δεν εχεις επιλογές. Το πιο πιθανό είναι να χάσεις και εσύ χρήματα. Δυστυχως σε περιπτώσεις χρεωκοπίας τα χρέη προς το δημόσιο έχουν προτεραιότητα οπότε ότι κατασχέσεις θα γίνουν θα ξεχρεωσουν πρώτα αυτά. Μετά οι υπόλοιποι όσοι πάνε στα δικαστήρια μπαίνουν σε σειρά προτεραιοτητας αναλόγως το πότε τα διεκδικησες και εάν και εφόσον υπάρχει ακόμη τίποτε στο όνομα της εταιρίας που πολύ αμφιβάλω. Και αυτά μεσω δικαστικής οδού. Η καλύτερη επιλογή σου είναι να βρεις άλλη δουλειά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να μειώσεις την χασούρα σου. Παράλληλα προσπαθείς να πάρεις όσο πιο σύντομα κατά το δυνατόν περισσότερα από τα χρωστούμενα τους ή τουλάχιστον να μην μεγαλώνει το χρέος τους προς εσένα.
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 4 ώρες πριν, b00mb00m είπε Είμαι σε μια δουλειά η οποία δε πάει και τόσο καλά. Μας έχουν μονίμως μέσα. Επειδή βλέπω τα πράγματα να χειροτερεύουν, σκέφτομαι να παραιτηθώ. Ήδη κάποιοι προμηθευτές μας έχουν βάλει σε μπλακ λιστ Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα; Αν είμαι τυχερός μπορεί να με εξοφλήσουν και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω. Αν όμως αρχίσουν τα περίεργα του στυλ θα σου τα δώσουμε σε δόσεις, σε 2 μήνες, θα σε ξοφλήσουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού... Κανονικά στην παραίτηση φαντάζομαι υπογράφω χαρτί ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα. Αλλιώς τι γίνεται; Πρέπει να τους πάω νομικά; Δώστε καμία συμβουλή να είμαι προετοιμασμένος κι ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί Αμα σου χρωστάνε τότε δεν υπογράφεις χαρτί ότι δεν έχεις εκκρεμότητα.Αλλωστε πρέπει να περάσουν απο τράπεζα τα λεφτά για να είναι νόμιμοι . Και ναι,φύγε χθες.
b00mb00m Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δεν εχεις επιλογές. Το πιο πιθανό είναι να χάσεις και εσύ χρήματα. Δυστυχως σε περιπτώσεις χρεωκοπίας τα χρέη προς το δημόσιο έχουν προτεραιότητα οπότε ότι κατασχέσεις θα γίνουν θα ξεχρεωσουν πρώτα αυτά. Μετά οι υπόλοιποι όσοι πάνε στα δικαστήρια μπαίνουν σε σειρά προτεραιοτητας αναλόγως το πότε τα διεκδικησες και εάν και εφόσον υπάρχει ακόμη τίποτε στο όνομα της εταιρίας που πολύ αμφιβάλω. Και αυτά μεσω δικαστικής οδού. Η καλύτερη επιλογή σου είναι να βρεις άλλη δουλειά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να μειώσεις την χασούρα σου. Παράλληλα προσπαθείς να πάρεις όσο πιο σύντομα κατά το δυνατόν περισσότερα από τα χρωστούμενα τους ή τουλάχιστον να μην μεγαλώνει το χρέος τους προς εσένα. 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αμα σου χρωστάνε τότε δεν υπογράφεις χαρτί ότι δεν έχεις εκκρεμότητα.Αλλωστε πρέπει να περάσουν απο τράπεζα τα λεφτά για να είναι νόμιμοι . Και ναι,φύγε χθες. Δε ξέρω αν χρεωκοπήσει. Προς το παρόν δε νομίζω αλλά αν συνεχιστεί η κατάσταση είναι πολύ πιθανό. Αυτό θέλω να προλάβω. Χρέη προς δημόσιο δε νομίζω να υπάρχουν. Ρωτάω επειδή δε ξέρω τη διαδικασία. Σε άλλη δουλειά που είχα παραιτηθεί (πριν χρόνια) και ήταν σοβαρή επιχείρηση οπότε ήξερα ότι δε θα έχανα χρήματα, με είχαν εξοφλήσει αμέσως. Εκεί όμως δεν υπήρχαν χρωστούμενα. Οπότε δε ξέρω ποια είναι η διαδικασία και σκέφτομαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Όταν παραιτείσαι υπογράφεις ότι έχεις πληρωθεί τα πάντα; Εκεί αν δε σε πληρώσουν αναγκαστικά πας μέσω δικαστικής οδού; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους "κυνηγήσω" πριν παραιτηθώ, ώντας ακόμα υπάλληλος στην επιχειρήση ή δε παίζει ρόλο; Και σε αυτές τις περιπτώσεις βγαίνει άκρη γρήγορα ή περιμένεις χρόνια; Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι λίγο λαμογιάκος. Τι πιο συνήθες θα μου πείτε; Ότι θα χάσω κάποια χρήματα το έχω στο νου μου αλλά δε θέλω να δουλέψω κι άλλον μήνα και να αυξηθεί το χρέος.
Mhdenistis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 8 ώρες πριν, b00mb00m είπε Είμαι σε μια δουλειά η οποία δε πάει και τόσο καλά. Μας έχουν μονίμως μέσα. Επειδή βλέπω τα πράγματα να χειροτερεύουν, σκέφτομαι να παραιτηθώ. Ήδη κάποιοι προμηθευτές μας έχουν βάλει σε μπλακ λιστ Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα; Αν είμαι τυχερός μπορεί να με εξοφλήσουν και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω. Αν όμως αρχίσουν τα περίεργα του στυλ θα σου τα δώσουμε σε δόσεις, σε 2 μήνες, θα σε ξοφλήσουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού... Κανονικά στην παραίτηση φαντάζομαι υπογράφω χαρτί ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα. Αλλιώς τι γίνεται; Πρέπει να τους πάω νομικά; Δώστε καμία συμβουλή να είμαι προετοιμασμένος κι ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με το αφεντικό ή τον αρμόδιο προιστάμενο και να τον ενημερώσεις για το θέμα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φύγεις αιφνίδια γιατί τότε δεν είσαι ούτε νομικά καλυμμένος.
b00mb00m Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, Mhdenistis είπε Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με το αφεντικό ή τον αρμόδιο προιστάμενο και να τον ενημερώσεις για το θέμα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φύγεις αιφνίδια γιατί τότε δεν είσαι ούτε νομικά καλυμμένος. μα εννοείται αυτό. Σε καμια περιπτωση δε θα έφευγα έτσι. Ούτε θα σταματήσω να δουλεύω ή να κάνω "βλακείες". Επίσης θα ήθελα να αποφύγω όσο γίνεται κάθε προστριβή με δικηγόρους και τέτοια... Για ευνόητους λόγους θέλω να διατηρήσω καλό κλίμα. Τώρα αν δε γίνεται, ας γίνουμε μαλλιά κουβάρια. Ελπίζω να πληρωθώ όμως και να φύγω κύριος
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 53 λεπτά πριν, b00mb00m είπε Δε ξέρω αν χρεωκοπήσει. Προς το παρόν δε νομίζω αλλά αν συνεχιστεί η κατάσταση είναι πολύ πιθανό. Αυτό θέλω να προλάβω. Χρέη προς δημόσιο δε νομίζω να υπάρχουν. Ρωτάω επειδή δε ξέρω τη διαδικασία. Σε άλλη δουλειά που είχα παραιτηθεί (πριν χρόνια) και ήταν σοβαρή επιχείρηση οπότε ήξερα ότι δε θα έχανα χρήματα, με είχαν εξοφλήσει αμέσως. Εκεί όμως δεν υπήρχαν χρωστούμενα. Οπότε δε ξέρω ποια είναι η διαδικασία και σκέφτομαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Όταν παραιτείσαι υπογράφεις ότι έχεις πληρωθεί τα πάντα; Εκεί αν δε σε πληρώσουν αναγκαστικά πας μέσω δικαστικής οδού; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους "κυνηγήσω" πριν παραιτηθώ, ώντας ακόμα υπάλληλος στην επιχειρήση ή δε παίζει ρόλο; Και σε αυτές τις περιπτώσεις βγαίνει άκρη γρήγορα ή περιμένεις χρόνια; Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι λίγο λαμογιάκος. Τι πιο συνήθες θα μου πείτε; Ότι θα χάσω κάποια χρήματα το έχω στο νου μου αλλά δε θέλω να δουλέψω κι άλλον μήνα και να αυξηθεί το χρέος. Αν σου χρωστάνε δεν υπογράφεις ότι έχεις πληρωθεί,δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις συνέχεια.Επίσης δεν γίνεται να πληρωθείς στο χέρι,θα πρέπει να είναι μέσω τράπεζας. 1
Petros Electron Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Αν βαρέσει "κανόνι" τα χάνεις τα λεφτά σου. Προτεραιότητα απο τις κατασχέσεις θα δοθεί στα χρέη προς το δημόσιο και μετά στα χρέη για τους προμηθευτές. Το έχουμε δει στο παρελθόν με ουκ λίγες επιχείρησες.. Μπορεις να πας δικαστηκα φυσικα αλλα θα παρει προφανώς χρόνια μεχρι και αν παρεις τα λεφτα σου. Για εμενα καλύτερα να φυγεις τωρα που θα ειναι πιο μικρη η χασούρα γιατι οσο μενεις θα χασεις και περισσότερα.
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, b00mb00m είπε Δε ξέρω αν χρεωκοπήσει. Προς το παρόν δε νομίζω αλλά αν συνεχιστεί η κατάσταση είναι πολύ πιθανό. Αυτό θέλω να προλάβω. Χρέη προς δημόσιο δε νομίζω να υπάρχουν. Ρωτάω επειδή δε ξέρω τη διαδικασία. Σε άλλη δουλειά που είχα παραιτηθεί (πριν χρόνια) και ήταν σοβαρή επιχείρηση οπότε ήξερα ότι δε θα έχανα χρήματα, με είχαν εξοφλήσει αμέσως. Εκεί όμως δεν υπήρχαν χρωστούμενα. Οπότε δε ξέρω ποια είναι η διαδικασία και σκέφτομαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Όταν παραιτείσαι υπογράφεις ότι έχεις πληρωθεί τα πάντα; Εκεί αν δε σε πληρώσουν αναγκαστικά πας μέσω δικαστικής οδού; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους "κυνηγήσω" πριν παραιτηθώ, ώντας ακόμα υπάλληλος στην επιχειρήση ή δε παίζει ρόλο; Και σε αυτές τις περιπτώσεις βγαίνει άκρη γρήγορα ή περιμένεις χρόνια; Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι λίγο λαμογιάκος. Τι πιο συνήθες θα μου πείτε; Ότι θα χάσω κάποια χρήματα το έχω στο νου μου αλλά δε θέλω να δουλέψω κι άλλον μήνα και να αυξηθεί το χρέος. Δεν ειναι πυρηνική φυσική. Εαν σου χρωστάνει και δεν στα δίνουν ή σε κοροιδεύουν απο μερα σε μερα και απο μηνα σε μηνα η μόνη σου λύση ειναι να πας δικαστικα. Εαν η επιχείρηση αρχίζει και χρωστάει σε κόσμο και αυτό αυξάνεται μαθηματικα ειναι βεβαιο ότι δεν παει καλά και θα κλεισει οποτε εχεις μεγαλες πιθανοτητες να μην παρεις ποτέ τους τελευταίους σου μισθούς. Εαν η επιχείρηση ειναι να κλείσει τότε ειναι μαθηματικά βεβαιο στις περισσοτερες περιπτώσεις ότι θα υπάρχουν και ωφειλες σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία τα οποία και θα εχουν προτεραιότητα σε πληρωμές. Τι τυπου επιχείρηση ειναι και τι κεφάλαια και περιουσια εχει? Αλλο η Α.Ε. άλλο η Ε.Π.Ε αλλο ΙΚΕ με μηδενικό κεφάλαιο, άλλο ΟΕ με φουλ ευθυνη των υπευθυνων ακομη και με προσωπικη περιουσια κλπ κλπ. Εχει σχεση με το τι ευθυνες εχουν εαν χρεωκοπησουν. Στις περισσοτερες η ευθυνη περιοριζεται στα ελαχιστα κεφαλαια της εταιρειας οποτε και να κλεισουν δεν τους ενδιαφερει και εσυ δεν εχεις να παρεις τιποτε ακομη και εαν το δικαστηριο σου τα επιδικασει. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος Οπότε αυτο που θα εκανα στην θέση σου ειναι DAMAGE CONTROL για εσενα. 1) Ψαχνεις την αγορά για αλλη θεση που θα σε ενδιέφερε και ξεκινάς διαδικασίες εαν την βρεις. 2) Ζητάς να σου αποδοθούν τα δεδουλευμένα σου και επιμένεις για την εξόφλησή τους σε σύντομο χρονικό διαστημα. 3) Απορίπτεις μακροχρόνιους διακανονισμούς και διευκολύνεις μονο για συντομες τμηματικές καταβολες 4) Επιμένεις να τηρούνται οι προθεσμιες εξοφλήσεων σε οτι εχεις κανονισει και οχι να πηγαινουν απο βδομαδα σε βδομάδα 5) Εαν σου χρωστάνε απαιτείς τουλάχιστον οι νεες καταβολες του μισθού σου να είναι εγκαιρες ώστε να μην αυξάνεται τουλάχιστον το χρέος 6) Προσπαθεις εστω και σιγα σιγα να μειώνεται το χρεος τους προς εσενα. Εαν ειναι μεγαλο μπορεις να συζητησεις την εξόφληση του και με αλλου τυπου πιθανες παροχες (ότι παρεις καλό ειναι εαν ειναι να τα χασεις) 7) Ελεγχεις περιοδικά ότι πληρώνονται κανονικά οι ασφαλιστικές σου εισφορές και οι φορολογικες σου υποχρεωσεις (σε οτι αφορα το δικο τους κομματι) 8.) Φευγεις εαν αρχισουν να μην σε πληρωνουν καν τον μισθο σου. Καλυτερα σπιτι με χρονο να ψάχνεις για την επόμενη δουλεια σου και χωρις καθημερινα εξοδα μετακινησης παρά να δουλεύεις τζάμπα για 3-4 μηνες πολλες φορες μεχρι να το συνειδητοποιήσεις. Παλιοκατάσταση. Δεν υπαρχει εύκολος τροπος να βγεις απο αυτη. Το καλό ειναι ότι γενικά η αγορά εργασίας ειναι ενεργή και ζητάνε σχεδον παντου εμπειρα άτομα. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 9 ώρες πριν, b00mb00m είπε Είμαι σε μια δουλειά η οποία δε πάει και τόσο καλά. Μας έχουν μονίμως μέσα. Επειδή βλέπω τα πράγματα να χειροτερεύουν, σκέφτομαι να παραιτηθώ. Ήδη κάποιοι προμηθευτές μας έχουν βάλει σε μπλακ λιστ Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα; Αν είμαι τυχερός μπορεί να με εξοφλήσουν και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω. Αν όμως αρχίσουν τα περίεργα του στυλ θα σου τα δώσουμε σε δόσεις, σε 2 μήνες, θα σε ξοφλήσουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού... Κανονικά στην παραίτηση φαντάζομαι υπογράφω χαρτί ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα. Αλλιώς τι γίνεται; Πρέπει να τους πάω νομικά; Δώστε καμία συμβουλή να είμαι προετοιμασμένος κι ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί Δυστυχώς, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει επιστροφή φίλε. Βρέθηκα στην θέση σου το 2014 και το 2018 σε διαφορετικές δύο διαφορετικές εταιρείες . Πιθανόν να μην έχουν κακή πρόθεση αλλά όπως σου είπα αν αρχίσουν τα φέσια δύσκολα αντιστρέφεται η κατάσταση, φύγε άμεσα θα μεγαλώσει το χρέος που σου έχουν, τώρα αν είναι καλοί εργοδότες, εννοώ πριν παρουσιαστεί το οικονομικό πρόβλημα, τότε θα σε ξοφλήσουν με τον καιρό (η μια από τις δύο εταιρείες που μου χρώσταγε με ξόφλησε σε δόσεις 6 μήνες μετά η άλλη πάπαλα). Δεν υπογράφεις τίποτε για εξόφληση προσοχή. Καλή τύχη
vagos789 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Εφοσον εχουν αρχισει ηδη οι καθυστερησεις μισθων (δεν ειναι απολυτως σαφες απο τα λεγομενα σου),η εταιρεια ειναι ηδη σε κακο καναλι. Σε μια τετοια κατασταση το πρωτο που κανεις ειναι να ψαχνεις αλλου δουλεια και ολα τα αλλα ερχονται δευτερα χρονικα
Mhdenistis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, b00mb00m είπε μα εννοείται αυτό. Σε καμια περιπτωση δε θα έφευγα έτσι. Ούτε θα σταματήσω να δουλεύω ή να κάνω "βλακείες". Επίσης θα ήθελα να αποφύγω όσο γίνεται κάθε προστριβή με δικηγόρους και τέτοια... Για ευνόητους λόγους θέλω να διατηρήσω καλό κλίμα. Τώρα αν δε γίνεται, ας γίνουμε μαλλιά κουβάρια. Ελπίζω να πληρωθώ όμως και να φύγω κύριος Ελπίζω και εγώ να μην μπλέξεις με δικηγόρους και δικαστήρια αλλά αυτό εξαρτάται μόνο από την συμπεριφορά του.
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Ολα εξαρτώνται απο το τι σχεση εργασιας εχει. Ορισμενου ή Αοριστου χρόνου. Και στην ορισμένου χρόνου το τι χρονικό διαστημα προβλέπει η συμβαση για καταγγελια της απο εργοδοτη ή εργαζομενο. Στην αορίστου την καταγγελεις οποια ωρα θελεις (και ο ενας και ο αλλος) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Τι δικαιούται ο εργαζόμενος σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Λύση Σύμβασης Εργασίας - Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ypergasias.gov.gr) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) https://www.hli.gov.gr/ergasiakes-scheseis/nomothesia-ergasiakes-scheseis/atomikes-symvaseis/symvasi-orismenou-chronou/synapsi-kai-lysi-tis-symvasis-orismenou Προστατευτικές Διατάξεις - Επιθεώρηση Εργασίας (hli.gov.gr) 2 1
logokrimenos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Η λύση δόθηκε απο τον φίλο πιο πάνω αναλυτικά. Εγώ στην θέση του πρώτα θα πήγαινα επιθεώρηση εργασίας, την επόμενη παραίτηση με άμεση ισχύ, καμία υπογραφή σε εξοφλητικό αν δεν μπουν όλα τα λεφτά και μετά αν αρχίσουν μα μου απευθείας καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Και είμαι μέσα στον χορό με διευθυντική θέση, αντίστοιχο μας έκανε εργάτης που απολύσαμε. Συνήθως η εταιρεία μας την επόμενη της απόλυσης βάζουν τα χρήματα και στέλνουν τα χαρτιά για υπογραφή. Ο συγκεκριμένος πήγε την ίδια μέρα για καταγγελία, μας ενημέρωσαν απο επιθεώρηση εργασίας οτι έγινε αυτή η κίνηση και έτρεξαν απο τα κεντρικά στην Αθήνα να κάνουν άμεσα την πληρωμή. Στις 26/6/2024 στις 10:59 ΠΜ, SeNNinhA είπε Ολα εξαρτώνται απο το τι σχεση εργασιας εχει. Ορισμενου ή Αοριστου χρόνου. Και στην ορισμένου χρόνου το τι χρονικό διαστημα προβλέπει η συμβαση για καταγγελια της απο εργοδοτη ή εργαζομενο. Στην αορίστου την καταγγελεις οποια ωρα θελεις (και ο ενας και ο αλλος) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Τι δικαιούται ο εργαζόμενος σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Λύση Σύμβασης Εργασίας - Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ypergasias.gov.gr) | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) https://www.hli.gov.gr/ergasiakes-scheseis/nomothesia-ergasiakes-scheseis/atomikes-symvaseis/symvasi-orismenou-chronou/synapsi-kai-lysi-tis-symvasis-orismenou Προστατευτικές Διατάξεις - Επιθεώρηση Εργασίας (hli.gov.gr) Ειλικρινά θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να μπουν και να μελετήσουν τα πάντα στο ΚΕΠΕΑ. Άπειρες και εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για όλα
Mhdenistis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Στις 26/6/2024 στις 11:02 ΠΜ, logokrimenos είπε Η λύση δόθηκε απο τον φίλο πιο πάνω αναλυτικά. Εγώ στην θέση του πρώτα θα πήγαινα επιθεώρηση εργασίας, την επόμενη παραίτηση με άμεση ισχύ, καμία υπογραφή σε εξοφλητικό αν δεν μπουν όλα τα λεφτά και μετά αν αρχίσουν μα μου απευθείας καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Και είμαι μέσα στον χορό με διευθυντική θέση, αντίστοιχο μας έκανε εργάτης που απολύσαμε. Συνήθως η εταιρεία μας την επόμενη της απόλυσης βάζουν τα χρήματα και στέλνουν τα χαρτιά για υπογραφή. Ο συγκεκριμένος πήγε την ίδια μέρα για καταγγελία, μας ενημέρωσαν απο επιθεώρηση εργασίας οτι έγινε αυτή η κίνηση και έτρεξαν απο τα κεντρικά στην Αθήνα να κάνουν άμεσα την πληρωμή. Ειλικρινά θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να μπουν και να μελετήσουν τα πάντα στο ΚΕΠΕΑ. Άπειρες και εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για όλα Στην Επιθεώρηση Εργασίας μπορείς να πας να τον καταγγείλεις αν είναι κακόβουλος και δεν συμφωνήσει να σε πληρώσει επειδή υπάρχουν εργοδότες από όλα τα φάσματα, σε αντίθετη περίπτωση αν συμφωνήσει ο ίδιος ειρηνικά να γίνει η λήξη με κανονική πληρωμή δεν βλέπω τον λόγο. Πρώτα να τον ενημερώσει για τους στόχους του και ανάλογα με την αντίδραση θα γίνουν οι παραπέρα ενέργειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα