ragoc31947 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα, έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά τι ισχύει με αλλαγή εταιρίας και παραίτηση γιατί εγώ δεν έχω ιδέα 😀. Είμαι στην εταιρία 11 μήνες τώρα, 6 μήνες ορισμένου χρόνου στην αρχή και μετά χωρίς να μου πουν κάτι, σιωπηρή ανανέωση σε αορίστου. 1. Η ορισμένου χρόνου σύμβαση που υπέγραψα έλεγε ότι άμα σπάσω την σύμβαση πριν την καθορισμένη μέρα ότι δεν μπορώ να πάω σε άλλη εταιρία εντός 3 μηνών. Φαντάζομαι αυτό δεν ισχύει πλέον σωστά? (Δεν υπέγραψα καινούργια σύμβαση, έγινε σιωπηρή ανανέωση σε αορίστου χωρίς να μου πουν τίποτα) 2. Με τις άδεις τι γίνεται, έχω 8 μέρες, φαντάζομαι θα μου πουν να τις πάρω πριν φύγω, μπορώ να αρνηθώ και είναι υποχρεωμένοι να μου τις πληρώσουν? 3. Με το δώρο καλοκαιριού, άμα παραιτηθώ πριν το δώσουν δεν παίρνω τίποτα ή θα πάρω πχ το 90% του κανονικού? 4. Με την καινούργια εταιρία έχουμε πει ημερομενία πρόσληψης 1/7, θα υπογράψουμε την σύμβαση μερικές μέρες πριν έτσι ώστε να το δω στο εργάνη ότι το δήλωσε για να δηλώσω παραίτηση εγώ μετά? 5. Άμα εγώ υπογράφω παραίτηση πχ στις 29/6 πρέπει να το δηλώσουν και στον εργάνη την ίδια μέρα? Άμα δεν το δηλώσουν και πάω εγώ στην καινούργια στις 1/7 και φαίνομαι ακόμα στο εργάνη στην παλιά, είναι πρόβλημα αυτό για την καινούργια?
w95chris Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 56 minutes ago, ragoc31947 said: Καλησπέρα, έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά τι ισχύει με αλλαγή εταιρίας και παραίτηση γιατί εγώ δεν έχω ιδέα 😀. Είμαι στην εταιρία 11 μήνες τώρα, 6 μήνες ορισμένου χρόνου στην αρχή και μετά χωρίς να μου πουν κάτι, σιωπηρή ανανέωση σε αορίστου. 1. Η ορισμένου χρόνου σύμβαση που υπέγραψα έλεγε ότι άμα σπάσω την σύμβαση πριν την καθορισμένη μέρα ότι δεν μπορώ να πάω σε άλλη εταιρία εντός 3 μηνών. Φαντάζομαι αυτό δεν ισχύει πλέον σωστά? (Δεν υπέγραψα καινούργια σύμβαση, έγινε σιωπηρή ανανέωση σε αορίστου χωρίς να μου πουν τίποτα) 2. Με τις άδεις τι γίνεται, έχω 8 μέρες, φαντάζομαι θα μου πουν να τις πάρω πριν φύγω, μπορώ να αρνηθώ και είναι υποχρεωμένοι να μου τις πληρώσουν? 3. Με το δώρο καλοκαιριού, άμα παραιτηθώ πριν το δώσουν δεν παίρνω τίποτα ή θα πάρω πχ το 90% του κανονικού? 4. Με την καινούργια εταιρία έχουμε πει ημερομενία πρόσληψης 1/7, θα υπογράψουμε την σύμβαση μερικές μέρες πριν έτσι ώστε να το δω στο εργάνη ότι το δήλωσε για να δηλώσω παραίτηση εγώ μετά? 5. Άμα εγώ υπογράφω παραίτηση πχ στις 29/6 πρέπει να το δηλώσουν και στον εργάνη την ίδια μέρα? Άμα δεν το δηλώσουν και πάω εγώ στην καινούργια στις 1/7 και φαίνομαι ακόμα στο εργάνη στην παλιά, είναι πρόβλημα αυτό για την καινούργια? 1. Μάλλον εννοείς σε ανταγωνισμό. Δε νομίζω να έχεις θέμα. Στο κάτω κάτω δε θα τους δώσεις και τις αναλυτικές λεπτομέρειες. Αλλά καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει σίγουρα. Μη σε πάρω στο λαιμό μου. 2. Αν θες να τις πάρεις, τις παίρνεις κανονικά. Αν όχι στις πληρώνουν. 3. Θα πάρεις όσα δικαιούσε βάση των ημερών που δούλεψες. Δε τα χάνεις αυτά τα λεφτά. 4. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Σε μερικές εταιρίες υπογράφεις σύμβαση πριν καν ξεκινήσεις, σε άλλες την ίδια μέρα. Την σύμβαση την υπογράφεις και 1 μήνα πριν για παράδειγμα. Η ημερομηνία έναρξης έχει σημασία. 5.Ναι πρέπει να δηλωθεί ότι παραιτήθηκες 29/06. Αν δε το δηλώσουν, ουσιαστικά φαίνεται ότι δουλεύεις ακόμα και πρέπει να σε πληρώνουν. Θα δεις και τι γράφει το χαρτί παραίτησης (Η λεγόμενη Οικειοθελής Αποχώρηση). Αλλά δε νομίζω να μην το δηλώσουν. Δε κερδίζουν κάτι έτσι, ίσα ίσα χαμένοι βγαίνουν να φαίνεσαι ασφαλισμένος ενώ έχεις αποχωρήσει.
SeNNinhA Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, ragoc31947 είπε Καλησπέρα, έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά τι ισχύει με αλλαγή εταιρίας και παραίτηση γιατί εγώ δεν έχω ιδέα 😀. Είμαι στην εταιρία 11 μήνες τώρα, 6 μήνες ορισμένου χρόνου στην αρχή και μετά χωρίς να μου πουν κάτι, σιωπηρή ανανέωση σε αορίστου. 1. Η ορισμένου χρόνου σύμβαση που υπέγραψα έλεγε ότι άμα σπάσω την σύμβαση πριν την καθορισμένη μέρα ότι δεν μπορώ να πάω σε άλλη εταιρία εντός 3 μηνών. Φαντάζομαι αυτό δεν ισχύει πλέον σωστά? (Δεν υπέγραψα καινούργια σύμβαση, έγινε σιωπηρή ανανέωση σε αορίστου χωρίς να μου πουν τίποτα) 2. Με τις άδεις τι γίνεται, έχω 8 μέρες, φαντάζομαι θα μου πουν να τις πάρω πριν φύγω, μπορώ να αρνηθώ και είναι υποχρεωμένοι να μου τις πληρώσουν? 3. Με το δώρο καλοκαιριού, άμα παραιτηθώ πριν το δώσουν δεν παίρνω τίποτα ή θα πάρω πχ το 90% του κανονικού? 4. Με την καινούργια εταιρία έχουμε πει ημερομενία πρόσληψης 1/7, θα υπογράψουμε την σύμβαση μερικές μέρες πριν έτσι ώστε να το δω στο εργάνη ότι το δήλωσε για να δηλώσω παραίτηση εγώ μετά? 5. Άμα εγώ υπογράφω παραίτηση πχ στις 29/6 πρέπει να το δηλώσουν και στον εργάνη την ίδια μέρα? Άμα δεν το δηλώσουν και πάω εγώ στην καινούργια στις 1/7 και φαίνομαι ακόμα στο εργάνη στην παλιά, είναι πρόβλημα αυτό για την καινούργια? 1) Ουτως ή άλλως ο όρος αυτός είναι παρανομος και καταχρηστικός. Δεν μπορεί να σε αναγκάσει να μείνεις άνεργος. Σε κάθε περίπτωση η ημερομηνία πέρασε και δεν μπήκε νέα. Οπότε είσαι ελέυθερος. 2) Πρέπει να τις πάρεις πριν να φύγεις. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στις πληρώσουν οπωσδήποτε. Μπορούν να στις δώσουν αναγκαστικά στο τέλος καθε έτους ή στην περίπτωσή σου στο τέλος της σύμβασής σου. Μην το ρισκαρεις γιατι στο τελος ούτε την άδεια θα παρεις, ούτε θα την πληρωθείς. Απλά παίρνεις τις ημερες σου της άδειας και παραιτείσαι μετά. 3) Παιρνεις όσο σου αναλογεί σε σχέση με τις ημερες που εισαι στην εταιρεία.
tounion Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 1 minute ago, SeNNinhA said: 1) Ουτως ή άλλως ο όρος αυτός είναι παρανομος και καταχρηστικός. Δεν μπορεί να σε αναγκάσει να μείνεις άνεργος. Σε κάθε περίπτωση η ημερομηνία πέρασε και δεν μπήκε νέα. Οπότε είσαι ελέυθερος. 2) Πρέπει να τις πάρεις πριν να φύγεις. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στις πληρώσουν οπωσδήποτε. Μπορούν να στις δώσουν αναγκαστικά στο τέλος καθε έτους ή στην περίπτωσή σου στο τέλος της σύμβασής σου. Μην το ρισκαρεις γιατι στο τελος ούτε την άδεια θα παρεις, ούτε θα την πληρωθείς. Απλά παίρνεις τις ημερες σου της άδειας και παραιτείσαι μετά. 3) Παιρνεις όσο σου αναλογεί σε σχέση με τις ημερες που εισαι στην εταιρεία. Ρε παιδιά μην γράφετε ανακρίβειες άμα δεν γνωρίζετε... Δηλαδή είναι καταχρηστικός ο όρος να μην πάει σε άλλη εταιρία και δεν είναι καταχρηστικό να του φάνε τις μέρες άδειας ή να του επιβάλουν να τις πάρει με το ζόρι ενώ δεν θελει....
SeNNinhA Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 10 λεπτά πριν, tounion είπε Ρε παιδιά μην γράφετε ανακρίβειες άμα δεν γνωρίζετε... Δηλαδή είναι καταχρηστικός ο όρος να μην πάει σε άλλη εταιρία και δεν είναι καταχρηστικό να του φάνε τις μέρες άδειας ή να του επιβάλουν να τις πάρει με το ζόρι ενώ δεν θελει.... Εχει ξανασυζητηθει το θεμα αδειας αναλυτικα. Ωφείλεις να παρεις την άδειά σου και εαν δεν την παρεις μεχρι το τελος του ετους εχει δικαιωμα ο εργοδοτης σου να σε βαλει σε αναγκαστικη αδεια. Ετσι ειναι η νομοθεσια. Εαν δεν το κανει (να σου δωσει αναγκαστικη και εσυ δεν την παρεις) τότε μονο υποχρεουται να σου την πληρώσει. Δεν τα ξαναβαζω τα σχετικα με νομοθεσία. Καντε ενα απλο search και θα τα βρειτε ολα. Το να του φανε τις ημερες αδειας νομιμο δεν ειναι αλλα τι θα κανει? Θα το παει δικαστικώς για 8 ημερες την στιγμή που παραιτείται? Εχει το δικαιωμα αλλα δεν αξίζει τα εξοδα. Οπότε εαν θελουν να του τις φάνε θα τις φάνε. Οπότε γιατι να μην τις παρει ουτως ή αλλως και να το ρισκαρει. Δικο του θεμα. Σχετικά με την ρήτρα να μην δουλέψει σε αλλη εταιρεια για 3 μηνες θα βρειτε διαφορα σχετικά με την νομική της αντιμετώπιση. Δειτε καποια νομικη άποψη εδω Η υποχρέωση μη ανταγωνισμού εργαζομένου μετά τη λύση της σύμβασης εργασίας. - Δικηγορική Εταιρεία Ψαράκης & Κεφαλάς - Κολωνάκι-Αθήνα (psarakislegal.com) Οπότε δεν μιλάμε για ανακρίβειες αλλά για γεγονότα.
tzotzo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 12 minutes ago, SeNNinhA said: Εχει ξανασυζητηθει το θεμα αδειας αναλυτικα. Ωφείλεις να παρεις την άδειά σου και εαν δεν την παρεις μεχρι το τελος του ετους εχει δικαιωμα ο εργοδοτης σου να σε βαλει σε αναγκαστικη αδεια. Ετσι ειναι η νομοθεσια. Εαν δεν το κανει (να σου δωσει αναγκαστικη και εσυ δεν την παρεις) τότε μονο υποχρεουται να σου την πληρώσει. Δεν τα ξαναβαζω τα σχετικα με νομοθεσία. Καντε ενα απλο search και θα τα βρειτε ολα. Το να του φανε τις ημερες αδειας νομιμο δεν ειναι αλλα τι θα κανει? Θα το παει δικαστικώς για 8 ημερες την στιγμή που παραιτείται? Εχει το δικαιωμα αλλα δεν αξίζει τα εξοδα. Οπότε εαν θελουν να του τις φάνε θα τις φάνε. Οπότε γιατι να μην τις παρει ουτως ή αλλως και να το ρισκαρει. Δικο του θεμα. Σχετικά με την ρήτρα να μην δουλέψει σε αλλη εταιρεια για 3 μηνες θα βρειτε διαφορα σχετικά με την νομική της αντιμετώπιση. Δειτε καποια νομικη άποψη εδω Η υποχρέωση μη ανταγωνισμού εργαζομένου μετά τη λύση της σύμβασης εργασίας. - Δικηγορική Εταιρεία Ψαράκης & Κεφαλάς - Κολωνάκι-Αθήνα (psarakislegal.com) Οπότε δεν μιλάμε για ανακρίβειες αλλά για γεγονότα. αν καποιος δικαιουται 20 ημερες αδειας, και τους πει παραιτουμαι σε 15 ημερες, τι γίνεται; Αν τους πει παραιτουμαι αυριο;
tounion Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 13 minutes ago, SeNNinhA said: Εχει ξανασυζητηθει το θεμα αδειας αναλυτικα. Ωφείλεις να παρεις την άδειά σου και εαν δεν την παρεις μεχρι το τελος του ετους εχει δικαιωμα ο εργοδοτης σου να σε βαλει σε αναγκαστικη αδεια. Ετσι ειναι η νομοθεσια. Εαν δεν το κανει (να σου δωσει αναγκαστικη και εσυ δεν την παρεις) τότε μονο υποχρεουται να σου την πληρώσει. Δεν τα ξαναβαζω τα σχετικα με νομοθεσία. Καντε ενα απλο search και θα τα βρειτε ολα. Το να του φανε τις ημερες αδειας νομιμο δεν ειναι αλλα τι θα κανει? Θα το παει δικαστικώς για 8 ημερες την στιγμή που παραιτείται? Εχει το δικαιωμα αλλα δεν αξίζει τα εξοδα. Οπότε εαν θελουν να του τις φάνε θα τις φάνε. Οπότε γιατι να μην τις παρει ουτως ή αλλως και να το ρισκαρει. Δικο του θεμα. Σχετικά με την ρήτρα να μην δουλέψει σε αλλη εταιρεια για 3 μηνες θα βρειτε διαφορα σχετικά με την νομική της αντιμετώπιση. Δειτε καποια νομικη άποψη εδω Η υποχρέωση μη ανταγωνισμού εργαζομένου μετά τη λύση της σύμβασης εργασίας. - Δικηγορική Εταιρεία Ψαράκης & Κεφαλάς - Κολωνάκι-Αθήνα (psarakislegal.com) Οπότε δεν μιλάμε για ανακρίβειες αλλά για γεγονότα. Τα γεγονότα ποια είναι ?
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, tounion είπε Τα γεγονότα ποια είναι ? Η νομοθεσια. Μπορεις απλα να την διαβασεις. Δεν ειναι θεμα αντιπαραθεσης. Μπορεις να εχεις οποια αποψη θελεις. 1 ώρα πριν, tzotzo είπε αν καποιος δικαιουται 20 ημερες αδειας, και τους πει παραιτουμαι σε 15 ημερες, τι γίνεται; Αν τους πει παραιτουμαι αυριο; Αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr)
tounion Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, SeNNinhA said: Η νομοθεσια. Μπορεις απλα να την διαβασεις. Δεν ειναι θεμα αντιπαραθεσης. Μπορεις να εχεις οποια αποψη θελεις. Αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Δεν έχεις ποσταρει κάποια νομοθεσία για να την διαβάσω. Αυτό που ποσταρεις είναι Η ΑΠΟΨΗ ενός νομικού για το θέμα και γράφει συγκεκριμένα ότι είναι στην ΚΡΙΣΗ του δικαστή για την απόφαση... Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν υπάρχει καν νομοθεσία. "Στο ελληνικό δίκαιο δεν υπάρχουν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, στις οποίες να ρυθμίζεται ειδικώς το ζήτημα των προϋποθέσεων κάτω από τις οποίες επιτρέπεται η συνομολόγηση μιας ρήτρας μετασυμβατικής απαγόρευσης ανταγωνισμού στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και εκ του λόγου αυτού εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα." Επίσης δεν βλέπω να έχεις βάλει κάποιο δεδικασμένο περιστατικό ώστε να είναι γεγονός.. Γεγονός σημαίνει κάτι που έχει συμβεί ... Δεν είναι αντιπαράθεση.. αλλά άλλο η γνώμη, άλλο η νομοθεσία , άλλο το γεγονός .. Για την άδεια τουλάχιστον πιστεύω να κατάλαβες Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από tounion
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, tounion είπε Δεν έχεις ποσταρει κάποια νομοθεσία για να την διαβάσω. Αυτό που ποσταρεις είναι Η ΑΠΟΨΗ ενός νομικού για το θέμα και γράφει συγκεκριμένα ότι είναι στην ΚΡΙΣΗ του δικαστή για την απόφαση... Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν υπάρχει καν νομοθεσία. "Στο ελληνικό δίκαιο δεν υπάρχουν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, στις οποίες να ρυθμίζεται ειδικώς το ζήτημα των προϋποθέσεων κάτω από τις οποίες επιτρέπεται η συνομολόγηση μιας ρήτρας μετασυμβατικής απαγόρευσης ανταγωνισμού στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και εκ του λόγου αυτού εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα." Επίσης δεν βλέπω να έχεις βάλει κάποιο δεδικασμένο περιστατικό ώστε να είναι γεγονός.. Γεγονός σημαίνει κάτι που έχει συμβεί ... Δεν είναι αντιπαράθεση.. αλλά άλλο η γνώμη, άλλο η νομοθεσία , άλλο το γεγονός .. Για την άδεια τουλάχιστον πιστεύω να κατάλαβες Δεν θα ξαναποστάρω για πολλοστή φορά την εργατική νομοθεσία. Οπως είπα υπαρχει προσφατο σχετικό θεμα με πληρη αναλυση και αναφορα ολης της νομοθεσίας περι αδειών οπου θα τα βρεις ολα. Κανε ενα κοπο και ψάξτο. Ακόμη καλύτερα κανε ενα απλο google search και σε 2 λεπτά θα εχεις βρει τα παντα. Διαβασέ τα και θα αποκτήσεις την δική σου εμπεριστατωμένη αποψη. Δεν ειναι αναγκη να ακους εμενα ή τον οποιονδηποτε. Αλλα εαν δεν το εχεις κανει τοτε δεν δικαιούσαι να λες ότι λεω ανακρίβειες. Εαν λεω παρακαλώ να με αντικρουσεις παραθετοντας το που το στηριζεις. Εαν με εχεις παρακολουθήσει θα δεις ότι σε ολες τις αντιστοιχες περιπτωσεις παραθετω την σχετική νομοθεσια/νομολογια οπου και το σωστό ειναι ο καθενας να την διαβασει μονος του και να μην στηρίζεται στην ερμηνεια της απο τον καθενα (συμπεριλαμβανομενου την δικη μου). Για τις άδειες δεν εχω να πω κατι παραπανω. Διαβαστε την νομοθεσια Για το θεμα της αναγκαστικής μη εργασιας οπως ειδες ειναι οντως γκριζα γραμμη με την προστασία να πεφτει κυρίως στον εργαζόμενο και οχι στον εργοδοτη. Οπότε αυτός που ειναι σε δύσκολη θέση ειναι ο παλιοτερος εργοδοτης που εαν ο πρωην υπαλληλος τους δεν εφαρμοσει την συμφωνια θα πρεπει οχι μονο να κυνηγήσει το θεμα στα δικαστηρια αλλα και να αποδείξει ότι ο όρος δεν ηταν καταχρηστικός κατι που δύσκολα θα συμβει με βαση τον τροπο που γνωρίζω οτι μπαινουν στα συμβόλαια. Σε αυτό εχω και προσωπική εμπειρία γιατι σε πολλες εταιρείες μου τον έβαζαν και καθε φορά έστελνα το συμβολαιο πισω για διορθωση. Σε ολες τις περιπτώσεις το αλλαζαν γιατι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τον ορο επαρκως και να μπουν και οι αφαλιστικες δικλειδες και αποζημιώσεις που θα επρεπε και απο την πλευρα μου να εχω εκει μεσα. Δικο σας θεμα εαν θελετε να υπακουσετε σε κατι τετοιο. Δεν ειναι θεμα αντιπαραθεσης. Εαν οποιοσδηποτε εχει κατι εγκυρο να παραθεσει ειναι υπροσδεκτο. Κανενας δεν ειναι γνωστης των παντων και ολα εξελισονται καθημερινα. Ποσο μαλλον εαν μιλάμε για νομους και διαταξεις που ακομη και οι δικηγοροι δεν τους γνωριζουν ολους. 👋👋 Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 10 ώρες πριν, SeNNinhA είπε 1) Ουτως ή άλλως ο όρος αυτός είναι παρανομος και καταχρηστικός. Δεν μπορεί να σε αναγκάσει να μείνεις άνεργος. Σε κάθε περίπτωση η ημερομηνία πέρασε και δεν μπήκε νέα. Οπότε είσαι ελέυθερος. 2) Πρέπει να τις πάρεις πριν να φύγεις. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στις πληρώσουν οπωσδήποτε. Μπορούν να στις δώσουν αναγκαστικά στο τέλος καθε έτους ή στην περίπτωσή σου στο τέλος της σύμβασής σου. Μην το ρισκαρεις γιατι στο τελος ούτε την άδεια θα παρεις, ούτε θα την πληρωθείς. Απλά παίρνεις τις ημερες σου της άδειας και παραιτείσαι μετά. 3) Παιρνεις όσο σου αναλογεί σε σχέση με τις ημερες που εισαι στην εταιρεία. Άλλο το "μπορει να σε βάλει σε υποχρεωτική άδεια" άλλο το "δε θα τις πληρωθείς". Αν δε τις πάρει (αναγκαστικά ή μη) θα τις πληρωθει στο ακεραιο
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Άλλο το "μπορει να σε βάλει σε υποχρεωτική άδεια" άλλο το "δε θα τις πληρωθείς". Αν δε τις πάρει (αναγκαστικά ή μη) θα τις πληρωθει στο ακεραιο Καλό είναι να διαβαζετε ακριβώς τι λέω. Ανέφερα "ρισκαρεις να μην τις πληρωθείς" ακριβώς διότι ειναι συνήθη πρακτική να τα σπας με τον εργοδοτη σου και να μην σου πληρώνει δεδουλευμενα αδειες κλπ και εσυ να πρεπει να τα διεκδικήσεις με δικαστικό τρόπο κατι που για μικρα ποσά δεν συμφερει και το ξερουν οποτε κανουν το κοροϊδο. Οπότε ΝΑΙ η συμβουλή μου ειναι να παρεις την άδειά σου όπως και είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το κάνεις (για να λέμε και τα πραγματα με το ονομά τους και οχι οπως μας συμφέρουν) και να μην ρισκαρεις. Εαν παλι εμπιστευεσαι το αφεντικό σου και εχεις καλο αφεντικό κανονιζεις μαζί του και σου τα πληρώνει. Υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις. Αλλά εαν του πεις ότι φευγω σε μια βδομαδα πχ εχει δικαιωμα να σου βαλει τις αδειες αναγκαστικα σε αυτη την εβδομαδα. Καλό είναι επίσης να διαβαζετε το σύνολο και όχι αποσπασματικα αυτα που γραφει καποιος Αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 9 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Καλό είναι να διαβαζετε ακριβώς τι λέω. Ανέφερα "ρισκαρεις να μην τις πληρωθείς" ακριβώς διότι ειναι συνήθη πρακτική να τα σπας με τον εργοδοτη σου και να μην σου πληρώνει δεδουλευμενα αδειες κλπ και εσυ να πρεπει να τα διεκδικήσεις με δικαστικό τρόπο κατι που για μικρα ποσά δεν συμφερει και το ξερουν οποτε κανουν το κοροϊδο. Οπότε ΝΑΙ η συμβουλή μου ειναι να παρεις την άδειά σου όπως και είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το κάνεις (για να λέμε και τα πραγματα με το ονομά τους και οχι οπως μας συμφέρουν) και να μην ρισκαρεις. Εαν παλι εμπιστευεσαι το αφεντικό σου και εχεις καλο αφεντικό κανονιζεις μαζί του και σου τα πληρώνει. Υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις. Αλλά εαν του πεις ότι φευγω σε μια βδομαδα πχ εχει δικαιωμα να σου βαλει τις αδειες αναγκαστικα σε αυτη την εβδομαδα. Καλό είναι επίσης να διαβαζετε το σύνολο και όχι αποσπασματικα αυτα που γραφει καποιος Αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) Συνήθη πρακτική σε μικρομάγαζα μπορεί. Σε κανονικές εταιρίες δεν είναι. Την τελευταία μέρα της δουλειάς κάνεις εκκαθάριση με το λογιστήριο και μέχρι το τέλος της μέρας σου έχουν πιστωθεί τα χρήματα. Αν ο φίλος εργάζεται σε μια κανονική εταιρία και όχι στο γραφείο του μπαρμπα-Μήτσου που τους πληρώνει όταν το θυμηθεί, δεν έχει κάτι να φοβάται σχετικά με τις άδειές του 1
SeNNinhA Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Συνήθη πρακτική σε μικρομάγαζα μπορεί. Σε κανονικές εταιρίες δεν είναι. Την τελευταία μέρα της δουλειάς κάνεις εκκαθάριση με το λογιστήριο και μέχρι το τέλος της μέρας σου έχουν πιστωθεί τα χρήματα. Αν ο φίλος εργάζεται σε μια κανονική εταιρία και όχι στο γραφείο του μπαρμπα-Μήτσου που τους πληρώνει όταν το θυμηθεί, δεν έχει κάτι να φοβάται σχετικά με τις άδειές του Συμφωνω αλλα δεν μπορω να ξερω. Μονο ο ιδιος μπορει να το κρινει Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA
logokrimenos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Μου κάνει εντύπωση που αρκετά άτομα δεν γνωρίζουν βασικά θέματα πάνω στα εργασιακά. Περισσότερη εντύπωση μου κάνει που βγαίνουν κάποιοι και με βεβαιότητα λένε πράγματα που δεν ισχύουν, αλλά επειδή το άκουσαν κάπου λογικά ισχύει. Με τις άδειες ό,τι και να γίνει θα τις πληρωθείς. Είτε σου τις βάλει υποχρεωτικά είτε στις πληρώσει (στην δευτερη περίπτωση ίσως βγεί ελάχιστα πιο ακριβά στον εργοδότη) εσύ δεν πρόκειται να χάσεις, ούτε μπορεί να σου τις φάει. Όλα πλέον βγαίνουν με προγράμματα μηχανογράφισης που θα βγάλει αναλυτικά όλα τα ποσοστά απο τα επιδόματα που πρέπει να πάρεις. Θα πληρωθείς μεγάλο μέρος του επιδόματος άδειας και ένα μικρό μέρος απο δώρο χριστουγέννων. Τώρα για τη νέα σύμβαση και το οτι περιμένεις να ανέβει εργανη πριν πας μου φαίνεσαι αρκετά υπερβολικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα