Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα,

τελικά βρήκα κάρτα γραφικών από γνωστό μου συνάδελφο , την RX 6600. 
όπως μου προτείνατε πήγα σε επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά τον 5600x τελικά γιατί αν πήγαινα σε intel ήταν πιο ακριβή η μητρική, οπότε στην διαφορά αυτή πρόσθεσα ψύκτρα που δεν είχα καθόλου στα υπόψιν. 

έβαλα τελικά 32 gb ram, καλές αξιολογήσεις δοκιμασμένο προϊόν , ελπίζω να μην είναι λάθος επιλογή επειδή ήταν η πιο φθηνή . 

κουτί έβαλα αυτό που είχα και πριν γιατί έχει τα ανεμιστηράκια μέσα για να γλυτώσω χρήματα. 

μνήμη αυτή που είχα

τέλος, άλλαξα το τροφοδοτικό και πήγα στο Corsair που είχατε αναφέρει παραπάνω .

Lexar NM790 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
Corsair CV Series CV650 650W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Bronze

G.Skill Aegis 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop

Kolink Observatory HF Mesh ARGB Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο

rx6600 δεν θυμάμαι σίγουρα νομίζω της gigabyte 

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα

Be Quiet Pure Rock Slim 2 Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket AM4/AM5/1200/115x

Gigabyte B550M Aorus Elite Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket

επιπρόσθετα , τα έκανα μέσω Skroutz 3 διαφορετικές παραγγελίες . Γιατί κάθε Τετάρτη η Mastercard δίνει κουπονια επιστροφής χρημάτων και έτσι εξοικονόμησα 20 και 10 άρα 30 ευρώ ! 
 Ψάξτε το αν δεν το γνωρίζατε . 

Ο προϋπολογισμός ξέφυγε γιατί βρήκα την κάρτα γραφικών .

Σας ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά ! 

όσο αφορά το τελευταίο σχόλιο με στήσιμο, έγινε την μέρα που τα είχα παραγγείλει και δεν πρόλαβα καν να το μελετήσω. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IMG_8217.jpeg.96c2f3405378b4dae88345b0f6251232.jpegΕίναι το πρώτο στήσιμο που έκανα.  Δυσκολεύτηκα αρκετά στο θέμα να κουμπώσω τα καλώδια και θα αναφέρω τι μικρο απρόοπτο είχα.    Πήρα την μητρική έβαλα πάνω επεξεργαστή , μετά έβαλα την ψύκτρα γιατί είχα διαβάσει κριτικές στο Σκρουτζ ότι αρκετοί είχαν δυσκολευτεί να την βάλουν, και αυτή και άλλες παρόμοιες. Συνέχισα με ram, μετά με m.2. Μετά έβαλα τις βίδες-αναμονές για micro μητρική στο κουτί και μετά τοποθέτησα την μητρική . 
έβαλα την κάρτα γραφικών να δω ποιο ελασματάκι θα πρέπει να αφαιρέσω και τελικά αφαίρεσα το τέρμα πάνω, μόνο ένα.  Μετά τροφοδοτικό . 
και τώρα ξεκίνησα να βλέπω όλα τα καλώδια …. Βρήκα εύκολα ποιο είναι της μητρικής. Μετά εύκολα επίσης ήταν του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών . 
Όταν όμως πήγα να τα κουμπώσω, είχα θέμα με του επεξεργαστή. Δυστυχώς έβγαλα την ψύκτρα για να καταφέρω. ( έμπαινε πάνω αριστερά το καλώδιο και εκεί ήταν και το κούμπωμα) αφαίρεσα την πάστα και ξανά εβάλα νέα και μετά ξανά την ψύκτρα. Δυσκολεύτηκα την δεύτερη φορά αλλά με υπομονή και λογική για το πως να την κρατήσω σε 10 Λεπτά την έβαλα χωρίς πολλά πολλά. Και τώρα τα δύσκολα. Δεν ήξερα που έμπαιναν τα καλώδια του κουτιού πάνω στην μητρική. 

Με 5-6 βίντεο στο YouTube τα βρήκα. 
μετά έκανα τον σταυρό μου πάτησα το κουμπί 0/1 και πήρε με την πρώτη 🤞. Όλα καλά και με τα ανεμιστηράκια με τα φωτάκια τους κανονικά ( έβαλα το πρόγραμμα της μητρικής και βάζω ότι χρώμα θέλω και ότι πρόγραμμα θέλω ) .

Cable management εκανα σήμερα το πρωί και το αποτέλεσμα είναι της φωτογραφίας. 

Δεν έχω προλάβει ακόμα να τον  στρεσάρω .

Και πάλι ευχαριστώ πολύ.  

Επεξ/σία από DrFragi
  • Like 3
Δημοσ.
14 hours ago, DrFragi said:

IMG_8217.jpeg.96c2f3405378b4dae88345b0f6251232.jpegΕίναι το πρώτο στήσιμο που έκανα.  Δυσκολεύτηκα αρκετά στο θέμα να κουμπώσω τα καλώδια και θα αναφέρω τι μικρο απρόοπτο είχα.    Πήρα την μητρική έβαλα πάνω επεξεργαστή , μετά έβαλα την ψύκτρα γιατί είχα διαβάσει κριτικές στο Σκρουτζ ότι αρκετοί είχαν δυσκολευτεί να την βάλουν, και αυτή και άλλες παρόμοιες. Συνέχισα με ram, μετά με m.2. Μετά έβαλα τις βίδες-αναμονές για micro μητρική στο κουτί και μετά τοποθέτησα την μητρική . 
έβαλα την κάρτα γραφικών να δω ποιο ελασματάκι θα πρέπει να αφαιρέσω και τελικά αφαίρεσα το τέρμα πάνω, μόνο ένα.  Μετά τροφοδοτικό . 
και τώρα ξεκίνησα να βλέπω όλα τα καλώδια …. Βρήκα εύκολα ποιο είναι της μητρικής. Μετά εύκολα επίσης ήταν του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών . 
Όταν όμως πήγα να τα κουμπώσω, είχα θέμα με του επεξεργαστή. Δυστυχώς έβγαλα την ψύκτρα για να καταφέρω. ( έμπαινε πάνω αριστερά το καλώδιο και εκεί ήταν και το κούμπωμα) αφαίρεσα την πάστα και ξανά εβάλα νέα και μετά ξανά την ψύκτρα. Δυσκολεύτηκα την δεύτερη φορά αλλά με υπομονή και λογική για το πως να την κρατήσω σε 10 Λεπτά την έβαλα χωρίς πολλά πολλά. Και τώρα τα δύσκολα. Δεν ήξερα που έμπαιναν τα καλώδια του κουτιού πάνω στην μητρική. 

Με 5-6 βίντεο στο YouTube τα βρήκα. 
μετά έκανα τον σταυρό μου πάτησα το κουμπί 0/1 και πήρε με την πρώτη 🤞. Όλα καλά και με τα ανεμιστηράκια με τα φωτάκια τους κανονικά ( έβαλα το πρόγραμμα της μητρικής και βάζω ότι χρώμα θέλω και ότι πρόγραμμα θέλω ) .

Cable management εκανα σήμερα το πρωί και το αποτέλεσμα είναι της φωτογραφίας. 

Δεν έχω προλάβει ακόμα να τον  στρεσάρω .

Και πάλι ευχαριστώ πολύ.  

Μπράβο σου που το πήρες απόφαση να το στήσεις μόνος σου.

Όταν δεν το έχεις ξανακάνει φαντάζει βουνό, αλλά με λίγο ψάξιμο, λίγο YouTube όλα γινοντε πλέον.

Τώρα εάν δεν έχεις έχεις ενεργοποιήσει το xmp στις μνήμες μπες στο bios να το ρυθμίσεις και αυτό καθώς και τα curves των fans.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...