Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, LOVExVOTKA said:

Τώρα σε αυτόν του γραφείου μου έχω 8 gb (4+4). Κοίτα όπως λέω και στο θέμα που άνοιξα αυτός ο υπολογιστής θα φτιαχτεί καθαρά για 97% χρήση browser αφού όλα απο εκεί τα κάνω online excel, online τιμολογια εκτέλεση παραγγελιών όλα από το browser.

Κοιτα γενικα οι υπολογιστες γενικής χρήσης το πρώτο πράγμα που φτάνει και καθυστερούν (εάν έχουν οκ cpu και δεν είναι κανένας atom) είναι η ram.Το φαινόμενο είναι λιγότερο εμφανές τώρα που το pagefile πέφτει στον nvme αλλά και πάλι.

16gb min η 32gb για να μην ψάχνεσε μετά από μια ~3ετια να αναβαθμίσεις(και πιο ακριβές θα είναι και πιθανότατα δεν θα βρεις ακριβως τις ίδιες).

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Λοιπόν τελικά άκουσα τι μου είπατε και με βάση αυτά που μου είπε και ο tzavardin κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση.

• TeamGroup MP33 SSD 512GB M.2 NVMe PCI Express 3.0
  • ASRock B450M HDV rev. 4.0 Motherboard Micro ATX με AMD AM4
  • G.Skill Aegis 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop
  • AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα
  • Supercase 19a Series Hermes Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο και RGB Φωτισμό Μαύρο
  • CoolerMaster Bulk 500W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Gold

Μέσα στην βδομάδα περιμένω τα πράγματα να το φτιάξω και μόλις δουλέψει επιστρέφω να σας πω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ πολύ!

• Like 2
Δημοσ.
12 hours ago, LOVExVOTKA said:

Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Λοιπόν τελικά άκουσα τι μου είπατε και με βάση αυτά που μου είπε και ο tzavardin κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση.

• TeamGroup MP33 SSD 512GB M.2 NVMe PCI Express 3.0
  • ASRock B450M HDV rev. 4.0 Motherboard Micro ATX με AMD AM4
  • G.Skill Aegis 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop
  • AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα
  • Supercase 19a Series Hermes Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο και RGB Φωτισμό Μαύρο
  • CoolerMaster Bulk 500W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Gold

Μέσα στην βδομάδα περιμένω τα πράγματα να το φτιάξω και μόλις δουλέψει επιστρέφω να σας πω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ πολύ!

πολιτισμικό σοκ θα πάθεις, ειδικά αν δεν έχεις ssd εμπειρία 

Δημοσ.
Στις 2/7/2024 στις 10:14 ΜΜ, leros2004 είπε

πολιτισμικό σοκ θα πάθεις, ειδικά αν δεν έχεις ssd εμπειρία 

Πραγματικά έπαθα σοκ τον σύνδεσα και σήμερα τον δούλεψα... φίλε μιλάμε πετάει άστο..

Τώρα σκέφτομαι να φτιάξω και για το σπίτι το ίδιο ακριβώς σύστημα μιας κ είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά αυτός θα έχει και κάρτα λόγω gaming.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα κάνει;

Επίσης στου σπιτιού τώρα φοράω την amd rx 5500 xt 4gb. Θα μπορέσει αυτή να ανταπεξέλθει στο gaming σε συνδυασμόμε το σύστημα που φτιάξαμε παραπάνω; Όχι κάτι βαρύ πιο πολύ pubg warzone lol ac valhala...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, LOVExVOTKA είπε

Πραγματικά έπαθα σοκ τον σύνδεσα και σήμερα τον δούλεψα... φίλε μιλάμε πετάει άστο..

Τώρα σκέφτομαι να φτιάξω και για το σπίτι το ίδιο ακριβώς σύστημα μιας κ είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά αυτός θα έχει και κάρτα λόγω gaming.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα κάνει;

Επίσης στου σπιτιού τώρα φοράω την amd rx 5500 xt 4gb. Θα μπορέσει αυτή να ανταπεξέλθει στο gaming σε συνδυασμόμε το σύστημα που φτιάξαμε παραπάνω; Όχι κάτι βαρύ πιο πολύ pubg warzone lol ac valhala...

Από την στιγμή που έχεις gpu πας σε cpu χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, άρα όχι στον 5600g. Επίσης επειδή η 5500 xt έχει μόνο 8 pci lanes (4.0 x 8 ) 😎 πήγαινε, έστω σε μια φτηνή, b550 που υποστηρίζει pcie 4.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Από την στιγμή που έχεις gpu πας σε cpu χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, άρα όχι στον 5600g. Επίσης επειδή η 5500 xt έχει μόνο 8 pci lanes (4.0 x 8 ) 😎 πήγαινε, έστω σε μια φτηνή, b550 που υποστηρίζει pcie 4.

Ναι αυτό το είχα στο νου μου με την cpu. Καλά λες. Όσο με την gpu απλά έλεγε προς το παρών να μην μπω και σε έξοδα αγοράς νέας μιας και αυτή την έχω από το 22 μου έρχεται κρίμα να πάει χαμένη. Καλά εννοείται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα την αλλάξω ούτος η άλλως απλά ελεγα προς το παρών να το παρατείνω αυτό.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, LOVExVOTKA είπε

Ναι αυτό το είχα στο νου μου με την cpu. Καλά λες. Όσο με την gpu απλά έλεγε προς το παρών να μην μπω και σε έξοδα αγοράς νέας μιας και αυτή την έχω από το 22 μου έρχεται κρίμα να πάει χαμένη. Καλά εννοείται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα την αλλάξω ούτος η άλλως απλά ελεγα προς το παρών να το παρατείνω αυτό.

Στήσε το σύστημα με την 5500 xt που έχεις και δες πως πάει. Αν σε καλύπτει (σε κάποια games θα ρίξεις τα settings) άστο όπως είναι, όταν δεν θα σε καλύπτει κάποια στιγμή άλλαξε gpu.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Στήσε το σύστημα με την 5500 xt που έχεις και δες πως πάει. Αν σε καλύπτει (σε κάποια games θα ρίξεις τα settings) άστο όπως είναι, όταν δεν θα σε καλύπτει κάποια στιγμή άλλαξε gpu.

Ναι φυσικά το γνωρίζω πως σε μερικά games θα ρίξω γραφικά εντάξει αλλά σκέψου με αυτό το σύστημα που έχω τώρα (υπογραφή) έχω παίξει στα mid προς high γραφικά GTA V, AC Odyssey, Pubg και μπορώ να πω πως ήμουν ικανοποιημένος από την απόδοση. Σου λέω 3 πιο high τίτλους που έχω παίξει για να καταλάβεις περίπου.

Δημοσ.
5 hours ago, LOVExVOTKA said:

Ναι φυσικά το γνωρίζω πως σε μερικά games θα ρίξω γραφικά εντάξει αλλά σκέψου με αυτό το σύστημα που έχω τώρα (υπογραφή) έχω παίξει στα mid προς high γραφικά GTA V, AC Odyssey, Pubg και μπορώ να πω πως ήμουν ικανοποιημένος από την απόδοση. Σου λέω 3 πιο high τίτλους που έχω παίξει για να καταλάβεις περίπου.

Απλά στο άλλο σύστημα που θα μπει η 5500xt μην βάλεις 5600g, βάλε 5600 ή 5600x με b550 ώστε να έχεις και το pci-e 4.0(επιπλέον αυτοί οι επεξεργαστές έχουν και περισσότερη cache από τους 5500/5600g)

Η 5500xt δεν είναι βέβαια καμία φοβερή κάρταρα αλλά λογικά θα είναι κατατι πιο γρήγορη από τα ενσωματωμένα του 5600g.

-Εάν ασχολείσαι με games πάντως σε πρώτη ευκαιρία πουλά την κανένα 50ευρω, βάλε άλλο 100ευρω και πήγαινε σε μεταχειρισμένη 6600 με ~150 ευρω.-

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, @topos είπε

Η 5500xt δεν είναι βέβαια καμία φοβερή κάρταρα αλλά λογικά θα είναι κατατι πιο γρήγορη από τα ενσωματωμένα του 5600g.

Είναι περίπου ισοδύναμη με την 1650 super / 1060 οπότε δεν είναι κατατι πιο γρήγορη από τα vega 7 αλλά πολλή πιο γρήγορη.

Στο 2ο pc του σπιτιού πήγα από 5600g σε 3600 + 1650 (απλή, όχι super) και η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. Εκεί που στο rocket league με έπιανε ζαλάδα και δεν μπορούσα να συνεχίσω μετά το έτρεχε νεράκι.

Δημοσ.

Εννοείται πως κάποια στιγμή αυτή θα την αλλάξω απλά επειδή μέχρι στιγμής ακόμη και στο σύστημα του ι5 2400 δεν με έχει απογοητεύσει τουλάχιστον στις δικές μου απαιτήσεις θέλω να την δοκιμάσω και σε αυτό το σύστημα.

Σκέφτηκα να την βάλω στον υπολογιστή του γραφείου που έφτιαξα να δω πως πάει ώστε να έχω μια ιδέα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...