Προς το περιεχόμενο

δίκτυο δεν ανεβαίνει πάνω από 100. δυνατότητα για 1000.

Trigger Happy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω ενα μικρό bottleneck στην δουλειά. υπολογιστες χ2 με κάρτα δικτύου 100/1000 περνάγανε μεσω από ένα switch 100άρι. 

ολα καλά, μέχρι που αυξήθηκε πολύ το δεδομένο αλλά και η οπτική ίνα...

αισίως έχω στα χέρια μου ένα bottleneck που ξέρω,αλλά αγνοώ.... αισίως περάσαμε και backups.. traffic περίπου 70% αλλά και περιπτώσεις πλέον στα 100% για λεπτά! 

είπα και γω να το στρώσω και βρήκα ένα 1000άρι hp switch. χώθηκα στα κατάστοιχα, ίδρωσα, έβρισα, ξεμπέρδεψα καλώδια και αισίως έχω ΟΤΕ, σερβερ, 2 υπολογιστές και backups στο 1000 και όλα τα άλλα, εκτυπωτές, τράπεζες, ταμειακές και λοιπά, που δεν χρειάζονται σε 100άρι. περιμένω και γω δω το περιβόητο 1g. 

αμ δε.... λες και μου το φύλαγε. κλείδωσε στα 100 πάλι.

image.png.a7eca5fb21c352f311fa06e2ec816093.png

όλα εκεί πανω είναι στα 1000. έκανα και επαναφορά στο switch μην τυχόν και είχε οτιδήποτε, έβαλα και επίτηδες 1g network adapter...

image.png.93a6e44dd16a47f478ad0cfac1df5815.png

αισίως κάτι είναι μπροστά μου και δεν το βλέπω, αλλά τι;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι παντού. λες και έχει κλειδώσει στα 100. και στον άλλο υπολογιστή 100 παίρνω. 

να τα ξηλώσω όλα; και χάλια κινέζικο να ήταν το καλώδιο μιλάμε για κάτω από 20 μέτρα απόσταση.

το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι α.η πορτα που κουμπωνεις να μην ειναι 1000.τσεκαρε το με ενα λαπτοπ και κοντο καλωδιο δικτυου.

β.ΕΝα απο τα πιο πιθανα.τα καλωδια δικτυου να τα εχουν φτιαξει λαθος ή να εχουν παθει κατι και να μην παιζουν στα 1000 και ας ειναι κατω απο 20 μετρα.το εχω δει δυστυχως. δεν ειναι οτι δεν τα εχουν straight αλλα οτι δεν εχουν βαλει σωστα τα χρωματα.οποτε παιζουν μεν αλλα οχι 1000.τραβα χυμα ενα καλωδιο και δες αν θα παιξει 1000

48 minutes ago, Trigger Happy said:

ειναι παντού. λες και έχει κλειδώσει στα 100. και στον άλλο υπολογιστή 100 παίρνω. 

να τα ξηλώσω όλα; και χάλια κινέζικο να ήταν το καλώδιο μιλάμε για κάτω από 20 μέτρα απόσταση.

Καλώδια cat5e/6 έτσι;
Κάνε τα πάλι patch ίσως κάτι να μην έχει πατήσει, και δες.
Αν έχεις κάποιον cable/lan tester θα σου βγάλει που έχει γίνει η στραβή
RJ45 Color Code - GeeksforGeeks
Και δες τα κλιψ να έχουν αυτήν την σειρά χρωμάτων και στις 2 άκρες

• Like 1

7 minutes ago, comfuzio said:

Καλώδια cat5e/6 έτσι;
Κάνε τα πάλι patch ίσως κάτι να μην έχει πατήσει, και δες.
Αν έχεις κάποιον cable/lan tester θα σου βγάλει που έχει γίνει η στραβή
RJ45 Color Code - GeeksforGeeks
Και δες τα κλιψ να έχουν αυτήν την σειρά χρωμάτων και στις 2 άκρες

απλα να προσθεσω οτι ακομα και αν βαλει τα χρωματα λαθος ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ δεν κανει την αλλαγη στα 2 μεσαια ζευγαρια) παλι το Lan tester θα το βγαλει οτι ειναι σωστο καλωδιακα (straight) αλλα παλι δεν θα παιξει.

τα χρωματα πρεπει πχ να ειναι t658b καιαπο τις 2 πλευρες. το πιο συνηθες λαθος ειναι να μην κανουν την αλλαγη στα 2 μεσαια ζευγαρια που ανταλαζουν τα καλωδια μεταξη τους.

• Like 1

1 ώρα πριν, poulinos είπε

το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι α.η πορτα που κουμπωνεις να μην ειναι 1000.τσεκαρε το με ενα λαπτοπ και κοντο καλωδιο δικτυου.

β.ΕΝα απο τα πιο πιθανα.τα καλωδια δικτυου να τα εχουν φτιαξει λαθος ή να εχουν παθει κατι και να μην παιζουν στα 1000 και ας ειναι κατω απο 20 μετρα.το εχω δει δυστυχως. δεν ειναι οτι δεν τα εχουν straight αλλα οτι δεν εχουν βαλει σωστα τα χρωματα.οποτε παιζουν μεν αλλα οχι 1000.τραβα χυμα ενα καλωδιο και δες αν θα παιξει 1000

περιεργως το switch ειναι 1000. εχει φάει και 2-3 clear ενδιάμεσα.μονο αν έχει σαν κόφτη κάπου στο πρόγραμμα αλλά θέλω καλώδιο rj45 to serial για να το δω αυτό.

σύμφωνα με το manual παιζει και χωρίς console ip απλά σαν 1000αρι "τούβλο".

το περίεργο δεν είναι η λάθος πόρτα, αλλά το ότι όλα κλειδώνουν στα 100. έστω και σε μια μεριά, θα έπρεπε να βλέπω 1000.

το β, εγώ δεν το έχω δει ακριβώς. το έχω δει με παρασιτα.

Category 5 cable is used in structured cabling for computer networks such as Ethernet over twisted pair. The cable standard prescribes performance parameters for frequencies up to 100 MHz and is suitable for 10BASE-T, 100BASE-TX (Fast Ethernet), 1000BASE-T (Gigabit Ethernet), and 2.5GBASE-T. 10BASE-T and 100BASE-TX Ethernet connections require two wire pairs. 1000BASE-T and faster Ethernet connections require four wire pairs. Through the use of power over Ethernet (PoE), power can be carried over the cable in addition to Ethernet data.

ναι σκέφτηκα να βρω φρέσκο λαπτοπ με 1000rj45 ..... αλλά και πάλι, σε όλες τις θύρες; τέλος πάντων, ειναι πολύ πιο εύκολο να μετρήσω 10 σημεία παρά να ξηλώσω και να ξαναπεράσω cat6. όσο για το αν θα είναι 568b ή 568a δεν έχει και πολύ σημασία

https://www.youtube.com/watch?v=QMpWkkqX1eM

8 hours ago, Trigger Happy said:

περιεργως το switch ειναι 1000. εχει φάει και 2-3 clear ενδιάμεσα.μονο αν έχει σαν κόφτη κάπου στο πρόγραμμα αλλά θέλω καλώδιο rj45 to serial για να το δω αυτό.

το περίεργο δεν είναι η λάθος πόρτα, αλλά το ότι όλα κλειδώνουν στα 100. έστω και σε μια μεριά, θα έπρεπε να βλέπω 1000.

Category 5 cable is used in structured cabling for computer networks such as Ethernet over twisted pair. The cable standard prescribes performance parameters for frequencies up to 100 MHz and is suitable for 10BASE-T, 100BASE-TX (Fast Ethernet), 1000BASE-T (Gigabit Ethernet), and 2.5GBASE-T. 10BASE-T and 100BASE-TX Ethernet connections require two wire pairs. 1000BASE-T and faster Ethernet connections require four wire pairs. Through the use of power over Ethernet (PoE), power can be carried over the cable in addition to Ethernet data.

ναι σκέφτηκα να βρω φρέσκο λαπτοπ με 1000rj45 ..... αλλά και πάλι, σε όλες τις θύρες; τέλος πάντων, ειναι πολύ πιο εύκολο να μετρήσω 10 σημεία παρά να ξηλώσω και να ξαναπεράσω cat6. όσο για το αν θα είναι 568b ή 568a δεν έχει και πολύ σημασία

Στο video δεν λέει ότι δεν παίζει ρόλο αν θα είσαι σε Α ή Β αλλά δεν παίζει ρόλο το χρώμα αρκεί να ακολουθεί την σωστή σειρά όπως στο Β.
Το Α είναι για να πας από pc σε pc χωρίς switch ή router, το Β είναι για να πας από το switch προς τα pc.
Αν δεν είναι κόπος δοκίμασε να τα κάνεις crimping όπως στην φωτογραφία και από τις 2 άκρες, γιατί 1000άρι switch και 1000άρες κάρτες αν παίζουν στα 100 και δεν μιλάμε για faulty hardware, τότε είναι το καλώδιο 100%

9 hours ago, Trigger Happy said:

το μπερδεύεις με το crossover ίσως;

Τι εννοείς; Αν στην μια πλευρά έχεις Α και στην άλλη Β έχεις crossover, το πιο σωστό είναι να είσαι Β σε Β, μια φωτογραφία από το πως είναι τώρα θα βοηθούσε την κατάσταση

On 25/06/2024 at 00:40, Trigger Happy said:

to pio απλο ειναι λαπτοπ 1000αρι και δοκιμη πανω στο switch.αν παιξει οκ μετα με το ιδιο λαπτοπ πας σε καθε θεση και βλεπεις αν εχεις 1000.λογικα δεν θα εχεις.και χωρις παραμετροποιηση το switch μετα από Hard reset πρεπει να παιζει στην μεγιστη ταχυτητα χωρις προβλημα. και ισχυει σε οσα Switch εχω δει ως τωρα που μπορει να ηταν Managed αλλα δεν μπηκα μεσα να τα σεταρω.ολα επαιζαν στο max .ειτε κανεις α ειτε β δεν θα εχεις θεμα αρκει να υπαρχει το Twisting στα δυο μεσαια ζευγαρια κοινως να ακολουθησεις πιστα τα χρωματα που αναφερονται στο καθε πρωτοκολλο.οσες φορες εχω δει να μην παιζουν 1000αρια τα καλωδια φταιει ενα απο τα παρακατω.

α/καποιο Pin δεν παταει σωστα.

β.καποιος εχει βαλει τα χρωματα στην σειρα με αποτελεσμα crosstalk που το ριχνει στα 100mbit.

γ.καποιος εχει χαλασει το Twisting στο καλωδιο πριν το κλιπακι. δηλαδη επειδη δεν ξερει να φτιαχνει rj45 και για να τα φτιαξει πιο ευκολα απλα τα ξεμπλεκε πολυ πριν το κλιπακι. η συστροφη πρεπει να "χαλαει" ακριβως πριν μπει στο κλιπ και οχι 10 εκατοστα πιο πριν.

On 25/06/2024 at 09:02, comfuzio said:

Στο video δεν λέει ότι δεν παίζει ρόλο αν θα είσαι σε Α ή Β αλλά δεν παίζει ρόλο το χρώμα αρκεί να ακολουθεί την σωστή σειρά όπως στο Β.
Το Α είναι για να πας από pc σε pc χωρίς switch ή router, το Β είναι για να πας από το switch προς τα pc.
Αν δεν είναι κόπος δοκίμασε να τα κάνεις crimping όπως στην φωτογραφία και από τις 2 άκρες, γιατί 1000άρι switch και 1000άρες κάρτες αν παίζουν στα 100 και δεν μιλάμε για faulty hardware, τότε είναι το καλώδιο 100%

ειτε α κανει ειτε β ειτε cross σε ολες τις περιπτωσεις θα πρεπει να παιξει 1000αρι αφου και οι καρτες και τα switch ειναι πλεον auto sense ειτε straight ειτε cross.

On 25/06/2024 at 10:04, fmarkos said:

Δοκίμασε να βάλεις το ένα pc κατευθείαν πάνω στο lan του router της cosmote να δεις αν αλλάζει κάτι. 

sto switch θελει οχι στο router cosmote

On 28/06/2024 at 09:14, comfuzio said:

Τι εννοείς; Αν στην μια πλευρά έχεις Α και στην άλλη Β έχεις crossover, το πιο σωστό είναι να είσαι Β σε Β, μια φωτογραφία από το πως είναι τώρα θα βοηθούσε την κατάσταση

και crossover να ειναι αν ειναι Crossover 1000ari θα παιξει. εκτος αν το εχει φτιαξει cross 100ari

16 λεπτά πριν, poulinos είπε

τα switch ειναι πλεον auto sense

ο TS ανέφερε ΗΡ κ όχι aruba => παλιόοοοοοοοο   εποχές που η ΗΡ πήρε τα 3com άρα το auto sense είναι με ερωτηματικό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...