ekrepali Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 16 minutes ago, SeNNinhA said: Γι αυτο και ειπα ότι δεν θα πρεπει να δίνονται τετοιες συμβουλες εδω μεσα. Λιγο προσοχη. Η συμβουλή η δική σου ποια είναι άραγε; Να καθαρίζει ο @serifis1 τα φύλλα του γείτονα κι εγώ στα σκ*** του γείτονα; Να δώσουμε 600 ευρώ (αν έχουμε) σε δικηγόρο για να υποβάλλουμε μήνυση; Κι όταν εκεί που δε καθάριζαν ποτέ, θα αρχίσουν να καθαρίσουν 1-2 φορές το χρόνο και το πρόβλημα πάλι δε θα έχει λυθεί διότι επιβάλλεται καθάρισμα τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα, τι θα πρότεινες ως επόμενη λύση; Περιμένω απάντηση... να ξέρω από δω και πέρα πώς να συμπεριφέρομαι πολιτισμένα όταν ένας γείτονας δε πράττει τα αυτονόητα. 1
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ekrepali είπε Η συμβουλή η δική σου ποια είναι άραγε; Να καθαρίζει ο @serifis1 τα φύλλα του γείτονα κι εγώ στα σκ*** του γείτονα; Να δώσουμε 600 ευρώ (αν έχουμε) σε δικηγόρο για να υποβάλλουμε μήνυση; Κι όταν εκεί που δε καθάριζαν ποτέ, θα αρχίσουν να καθαρίσουν 1-2 φορές το χρόνο και το πρόβλημα πάλι δε θα έχει λυθεί διότι επιβάλλεται καθάρισμα τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα, τι θα πρότεινες ως επόμενη λύση; Περιμένω απάντηση... να ξέρω από δω και πέρα πώς να συμπεριφέρομαι πολιτισμένα όταν ένας γείτονας δε πράττει τα αυτονόητα. Την απαντησή μου θα την βρεις αναλυτικα παραπάνω. Εαν κανεις τον κόπο να διαβασεις. Οπως ειπα το παρτερι που δείχνεις δεν ειναι του γειτονά σου αλλα του Δημου της περιοχής σου. Και για τα σκατα των σκύλων φταίνει οι διοκτητες τους που δεν τα μαζέυουν οταν τα βγαζουν βολτα. Φυσικά αυτό που θα έπρεπε να κάνεις ειναι να φυτεύσεις εσύ κατι όμορφο στο παρτέρι και να το περιποιείσαι. Αλλά δεν βλεπω να εχεις τετοιες ευαισθησίες.... Μπετοναρουμε την φυση παντου γιατι ειναι το ευκολο... Ο Δημος Βολου προς τιμήν του Μπεου (που κατα τα αλλα αγριάνθρωπος) εχει εδω και πολλα χρόνια φυτεύσει ολα τα πεζοδρομια των κεντρικων οδών με λουλουδια και δεντρίλια ελιάς. Υποθέτω ότι θα ήθελες να τα τσιμεντώσεις και αυτά γιατι πιθανα καποια σκυλια θα κατουρησουν και θα χεσουν το βραδυ εκει μπροστα απο το μαγαζι σου. Πιθανολογώ ότι και αυτό θα το προτιμούσες κάπως έτσι ή ακόμη καλύτερα τσιμενταρισμένο. Εαν βεβαια σε ενδιέφερε θα ειχες μιλησει με τον Δημο της περιοχής σου να φροντίσει να φυτεύσει και εκει κατι και να το προστατευσει. Με λιγότερα χρήματα απο οσα έδωσες για να τα τσιμενταρεις θα μπορούσες να φυτευσεις εσυ ενα δεντριλιο και να το προστατευσεις με τεσσερα παλουκια και 3 μέτρα φθηνη περίγραξη. Αλλα είπαμε. ΜΠΕΤΟΝΑΡΟΥΜΕ τα παντα γιατι ειναι το ευκολο. Well done. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 6 1
Petros Electron Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Φίλε@serifis1 αλλαξε τον τιτλο απο "γειτωνας" σε γείτονα, γιατί κάπως μου βγάζει το ματι τωρα που το βλεπω. Φιλικά παντα. Αναφορά σε κείμενο γείτονας < (κληρονομημένο) μεσαιωνική ελληνική γείτονας < αρχαία ελληνική γείτων, από την αιατιατική «τὸν γείτονα» τυπογραφικός συλλαβισμός : γεί‐το‐νας 1 1 2
ekrepali Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, SeNNinhA said: 1) Οπως ειπα το παρτερι που δείχνεις δεν ειναι του γειτονά σου αλλα του Δημου της περιοχής σου. 2) Και για τα σκατα των σκύλων φταίνει οι διοκτητες τους που δεν τα μαζέυουν οταν τα βγαζουν βολτα. 3) Φυσικά αυτό που θα έπρεπε να κάνεις ειναι να φυτεύσεις εσύ κατι όμορφο στο παρτέρι και να το περιποιείσαι. Αλλά δεν βλεπω να εχεις τετοιες ευαισθησίες.... 4) Πιθανολογώ ότι και αυτό θα το προτιμούσες κάπως έτσι ή ακόμη καλύτερα τσιμενταρισμένο. 5)Ο Δημος Βολου προς τιμήν του Μπεου (που κατα τα αλλα αγριάνθρωπος) εχει εδω και πολλα χρόνια φυτεύσει ολα τα πεζοδρομια των κεντρικων οδών με λουλουδια και δεντρίλια ελιάς. 6) Υποθέτω ότι θα ήθελες να τα τσιμεντώσεις και αυτά γιατι πιθανα καποια σκυλια θα κατουρησουν και θα χεσουν το βραδυ εκει μπροστα απο το μαγαζι σου. Να τα πάρω ένα - ένα: 1) Σου έδωσα ένα τυχαίο παράδειγμα παρτεριού. Ξέρεις εσύ τίνος ευθύνη είναι το παρτέρι του γείτονα μου και δε ξέρω εγώ; Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Άρθρο 24, παρ2.2 Κτηριοδομικού Κανονισμού: "Σε περίπτωση καταστροφής, αχρήστευσης και εκσκαφής από το Δημόσιο ή τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) των πεζοδρομίων που υπάρχουν πριν από είκοσι τουλάχιστον χρόνια, στα πλαίσια γενικής ανακατασκευής ή αναδιαρρύθμισης των οδών και πλατειών ώστε να ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες του οικισμού, η δαπάνη αποκατάστασης, επισκευής ή ανακατασκευής των πεζοδρομίων βαρύνει τους παρόδιους ιδιοκτήτες." Εδώ εμπίπτει ο δρόμος μας, καθώς από χωματόδρομος που ήταν, ασφαλτοστρώθηκε πριν 5 χρόνια. Μας διέλυσαν μάλιστα τα πεζοδρόμια και τις απολήξεις των υδρορροών, έφτιαξαν τα πεζοδρόμια ψηλότερα (γιατί κάποιοι ηλίθιοι παραπάνω είχαν φτιάξει λάθος υψομετρικά τα σπίτια τους). Αφού έφτιαξαν τα νεα καλούπια για τα πεζοδρόμια, τα γέμισαν με χώμα, παράτησαν και τα τελάρα της ύδρευσης σε άθλια κατάσταση, και μας είπαν ότι είναι δική μας ευθύνη να τα ξαναφτιάξουμε απ'την αρχή. 1000άρικο κόστισε στη δική μου πολυκατοικία.... φυσικά έπεσε παντού τσιμέντο. Spoiler Ο άλλος ο γείτονας έβαλε επίσης τσιμέντο και έφτιαξε το εν λόγω παρτέρι (δεν υπήρχε πριν) το οποίο τσιμέντωσα εγώ αργότερα. Διότι για 15 μέρες που ερχόταν ήθελε ομορφιά, τον υπόλοιπο χρόνο σκασίλα του. 👍 ------------------------- 2) Το ξέρω ότι πολλοί είναι ζώα και δεν τα μαζεύουν... σε κάθε περίπτωση αν δε τα μαζέψουν ή αν οι ακαθαρσίες είναι από αδέσποτα, ποιος είναι ο υπεύθυνος να τα μαζέψει; Ο ιδιοκτήτης της περίοικης οικίας. Ο Δήμος δε καθαρίζει πεζοδρόμια. Άρθρο 24, παρ 1 Κτηριοδομικού Κανονισμού: "Τα πεζοδρόμια των κοινόχρηστων χώρων κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών σε όλη την επιφάνεια τους και η χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες, εφόσον επιτρέπεται από τη μορφολογία του εδάφους." Άρθρο 1 του Κτηριοδομικού Κανονισμού: - Βελτίωση της άνεσης, της υγείας και της ασφάλειας των ενοίκων και των περιοίκων. - Τη βελτίωση της ποιότητας, της ασφάλειας, της αντοχής, της αισθητικής και της λειτουργικότητας των κτιρίων. Όταν λοιπόν ο κυριούλης αυτός έφτιαξε το παρτέρι (καλώς το έφτιαξε αν σκόπευε να το συντηρεί), φαντάζομαι δεν είχε στο μυαλό του ως αισθητικό αποτέλεσμα ένα βουνό από σκ*** κι ότι θα βελτιωθεί η άνεση και υγεία των περιοίκων απ'την μπόχα που αναβλύζει. Αν λοιπόν ακουθούσα τη νομική οδό, πέρα απ'τα νομικά έξοδα και τη χρονοβόρα διαδικασία, θα έβρισκα λύση στο πρόβλημα μου; Όχι. Είτε ο ιδιοκτήτης θα καθάριζε 1-2 φορές το χρόνο και τα σκ*** θα ξαναγίνονταν βουνό και θα έπρεπε να ξανακινηθώ νομικά, είτε θα ερχόταν ο Δήμος να καθαρίσει 1-2 φορές το χρόνο και το Ταμείο του Δήμου θα βεβαίωνε τη δαπάνη σε βάρος του εν λόγω ιδιοκτήτη. Για να πάρω άδεια να το κόψω και να το τσιμεντάρω (όπως ήταν πριν τις εργασίες που έκανε ο Δήμος), δεν το συζητάω... θα έπρεπε να πάρω έγκριση απ'την Υπηρεσία Πρασίνου και μετά απ'τον Δήμο. Χαιρετίσματα. --------------------- 3) Εγώ θα περιποιηθώ το πεζοδρόμιο και το παρτέρι του γείτονα που λείπει όλο το χρόνο; Σοβαρά τώρα; ---------------------- 4) Quote Πιθανολογώ ότι και αυτό θα το προτιμούσες κάπως έτσι ή ακόμη καλύτερα τσιμενταρισμένο. Παράνομα είναι αυτά τα δέντρα. ⬇️ 5) Αυτό που έχει γίνει στο Βόλο δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι έγκλημα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καλαισθησία και όχι η λειτουργικότητα. Επί θητείας Μπέου οι κεντρικοί δρόμοι έχουν ασφαλτοστρωθεί 3 φορές χωρίς να σκάψουν τη παλιά πίσσα και χωρίς να υψωθούν τα πεζοδρόμια. Κάθε 5 εκατοστά καινούργιας πίσσας που ρίχνουν, το κέντρο πλυμμηρίζει με 5 εκατοστά λιγότερη βροχή... δε θέλει και πολύ μυαλό! Έχει ο Βόλος δηλαδή ωραία στρωμένους κεντρικούς δρόμους, όμορφα πεζοδρόμια με δεντράκια και λουλουδάκια... αλλά οι απολήξεις των υδρορροών πλευρικά των πεζοδρομίων και οι αποχετεύσεις έχουν βρεθεί υψομετρικά χαμηλότερα απ'το οδόστρωμα! Σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι στο ίδιο ύψος με τα πεζοδρόμιο. Είναι τόσο όμορφη η πόλη που με κάθε δυνατή βροχή απο δω και στο εξής θα γίνεται Βενετία, εγγυημένα. Καμάρωσε δεξιά τι πανέμορφα που είναι τα δεντράκια. 👏 Spoiler 6) Δε πρόκειται να άνοιγα ποτέ μαγαζί εκεί. Εκτός κι αν πουλούσα σωσίβια και φουσκωτές βάρκες. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από ekrepali 2
serifis1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 8 ώρες πριν, SeNNinhA είπε 1) Κλαδεύεις τα κλαδιά που ειναι μέσα στο οικόπεδό σου. Μιας και δεν είναι εκεί ο ίδιος κλαδεψε και όσο μπορείς πιο μέσα στο δικό του με την λόγική να κόψεις όσα μπορουν να μεγαλώσουν προς την δική σου πλευρα. Φυτό είναι. Εαν κόβεις έγκαιρα τις νέες φύτρες κάθε Απριλιο/Μαιο δεν προκειται να εχεις κατι που να μπαινει στο οικοπεδό σου μεσα στο καλοκαιρι. Αλλωστε εσυ εισαι εκει και μπορεις πανευκολα να κλαδευεις μερικες φυτρες όταν πρέπει . 2) Βαζεις στον φράχτη σου στο κάτω μέρος ενα ψιλό κοτετσοσυρμα ή ότι αλλο που να κρατάει τα φύλλα και να μην περνανε στο οικόπεδό σου. Τα λίγα φύλλα που θα πεφτουν θα πρεπει να τα ανεχτεις όπως θα ανεχόσουν τα φύλλα από κάθε αλλο δέντρο της περιοχής. Δεν μπορουμε να κόψουμε τα φυλοβόλλα δεντρα και θαμνους για να μην μαζευουμε τα φύλλα τους. Μπορείς να συζητήσεις το θεμα και μαζί του. Το προσπάθησες? κατ αρχην δεν εφαπτωνται τα σπιτια μας ειναι ακριβως απεναντι στα 5,7 μετρα, ο δρομος μας χωριζει!!!! φυσικα και το σηζητησα μαζι του περισυ και προπερσι, και την αλλη μερα, την κλαδεψε λιγο. οσο για προχτες, μου ειπε τι να κανω?εκανε τον κινεζο η κυρια, και οταν τις ειπα, θα σου αρεσε εσενα να εμενες σε αυτο το σπιτι και να ειχες καθε μερα αυτο το προβλημα,, παλι δεν μου απαντησε, τις το ειπα 2 φορες και με εντονο τροπο, αλλα και παλι με εγραψε και εφυγε!! και φωναξε το συζηγο της και του το ειπε,. ενωειτε οτι μεχρι προχτες ειχαμε αριστες σχεσεις, αλλα βλεπω να τις χαλασουμε,χοχοχο!!!!!, τωρα εφυγε και ειναι στη γερμανια!!!! 1 1
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, serifis1 είπε κατ αρχην δεν εφαπτωνται τα σπιτια μας ειναι ακριβως απεναντι στα 5,7 μετρα, ο δρομος μας χωριζει!!!! φυσικα και το σηζητησα μαζι του περισυ και προπερσι, και την αλλη μερα, την κλαδεψε λιγο. οσο για προχτες, μου ειπε τι να κανω?εκανε τον κινεζο η κυρια, και οταν τις ειπα, θα σου αρεσε εσενα να εμενες σε αυτο το σπιτι και να ειχες καθε μερα αυτο το προβλημα,, παλι δεν μου απαντησε, τις το ειπα 2 φορες και με εντονο τροπο, αλλα και παλι με εγραψε και εφυγε!! και φωναξε το συζηγο της και του το ειπε,. ενωειτε οτι μεχρι προχτες ειχαμε αριστες σχεσεις, αλλα βλεπω να τις χαλασουμε,χοχοχο!!!!!, τωρα εφυγε και ειναι στη γερμανια!!!! Είσαι από την απέναντι πλευρά του δρόμου στα 6 μέτρα και θέλεις να ξεπατωσει ο γείτονας την πανέμορφη μπουγκανβιλια του??? Sorry αλλά είναι εντελώς παράλογη εάν όχι και παρανοϊκή η απαίτηση σου. 26 λεπτά πριν, ekrepali είπε Να τα πάρω ένα - ένα: 1) Σου έδωσα ένα τυχαίο παράδειγμα παρτεριού. Ξέρεις εσύ τίνος ευθύνη είναι το παρτέρι του γείτονα μου και δε ξέρω εγώ; Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Άρθρο 24, παρ2.2 Κτηριοδομικού Κανονισμού: "Σε περίπτωση καταστροφής, αχρήστευσης και εκσκαφής από το Δημόσιο ή τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) των πεζοδρομίων που υπάρχουν πριν από είκοσι τουλάχιστον χρόνια, στα πλαίσια γενικής ανακατασκευής ή αναδιαρρύθμισης των οδών και πλατειών ώστε να ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες του οικισμού, η δαπάνη αποκατάστασης, επισκευής ή ανακατασκευής των πεζοδρομίων βαρύνει τους παρόδιους ιδιοκτήτες." Εδώ εμπίπτει ο δρόμος μας, καθώς από χωματόδρομος που ήταν, ασφαλτοστρώθηκε πριν 5 χρόνια. Μας διέλυσαν μάλιστα τα πεζοδρόμια και τις απολήξεις των υδρορροών, έφτιαξαν τα πεζοδρόμια ψηλότερα (γιατί κάποιοι ηλίθιοι παραπάνω είχαν φτιάξει λάθος υψομετρικά τα σπίτια τους). Αφού έφτιαξαν τα νεα καλούπια για τα πεζοδρόμια, τα γέμισαν με χώμα, παράτησαν και τα τελάρα της ύδρευσης σε άθλια κατάσταση, και μας είπαν ότι είναι δική μας ευθύνη να τα ξαναφτιάξουμε απ'την αρχή. 1000άρικο κόστισε στη δική μου πολυκατοικία.... φυσικά έπεσε παντού τσιμέντο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ο άλλος ο γείτονας έβαλε επίσης τσιμέντο και έφτιαξε το εν λόγω παρτέρι (δεν υπήρχε πριν) το οποίο τσιμέντωσα εγώ αργότερα. Διότι για 15 μέρες που ερχόταν ήθελε ομορφιά, τον υπόλοιπο χρόνο σκασίλα του. 👍 ------------------------- 2) Το ξέρω ότι πολλοί είναι ζώα και δεν τα μαζεύουν... σε κάθε περίπτωση αν δε τα μαζέψουν ή αν οι ακαθαρσίες είναι από αδέσποτα, ποιος είναι ο υπεύθυνος να τα μαζέψει; Ο ιδιοκτήτης της περίοικης οικίας. Ο Δήμος δε καθαρίζει πεζοδρόμια. Άρθρο 24, παρ 1 Κτηριοδομικού Κανονισμού: "Τα πεζοδρόμια των κοινόχρηστων χώρων κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών σε όλη την επιφάνεια τους και η χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες, εφόσον επιτρέπεται από τη μορφολογία του εδάφους." Άρθρο 1 του Κτηριοδομικού Κανονισμού: - Βελτίωση της άνεσης, της υγείας και της ασφάλειας των ενοίκων και των περιοίκων. - Τη βελτίωση της ποιότητας, της ασφάλειας, της αντοχής, της αισθητικής και της λειτουργικότητας των κτιρίων. Όταν λοιπόν ο κυριούλης αυτός έφτιαξε το παρτέρι (καλώς το έφτιαξε αν σκόπευε να το συντηρεί), φαντάζομαι δεν είχε στο μυαλό του ως αισθητικό αποτέλεσμα ένα βουνό από σκ*** κι ότι θα βελτιωθεί η άνεση και υγεία των περιοίκων απ'την μπόχα που αναβλύζει. Αν λοιπόν ακουθούσα τη νομική οδό, πέρα απ'τα νομικά έξοδα και τη χρονοβόρα διαδικασία, θα έβρισκα λύση στο πρόβλημα μου; Όχι. Είτε ο ιδιοκτήτης θα καθάριζε 1-2 φορές το χρόνο και τα σκ*** θα ξαναγίνονταν βουνό και θα έπρεπε να ξανακινηθώ νομικά, είτε θα ερχόταν ο Δήμος να καθαρίσει 1-2 φορές το χρόνο και το Ταμείο του Δήμου θα βεβαίωνε τη δαπάνη σε βάρος του εν λόγω ιδιοκτήτη. Για να πάρω άδεια να το κόψω και να το τσιμεντάρω (όπως ήταν πριν τις εργασίες που έκανε ο Δήμος), δεν το συζητάω... θα έπρεπε να πάρω έγκριση απ'την Υπηρεσία Πρασίνου και μετά απ'τον Δήμο. Χαιρετίσματα. --------------------- 3) Εγώ θα περιποιηθώ το πεζοδρόμιο και το παρτέρι του γείτονα που λείπει όλο το χρόνο; Σοβαρά τώρα; ---------------------- 4) Παράνομα είναι αυτά τα δέντρα. ⬇️ 5) Αυτό που έχει γίνει στο Βόλο δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι έγκλημα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καλαισθησία και όχι η λειτουργικότητα. Επί θητείας Μπέου οι κεντρικοί δρόμοι έχουν ασφαλτοστρωθεί 3 φορές χωρίς να σκάψουν τη παλιά πίσσα και χωρίς να υψωθούν τα πεζοδρόμια. Κάθε 5 εκατοστά καινούργιας πίσσας που ρίχνουν, το κέντρο πλυμμηρίζει με 5 εκατοστά λιγότερη βροχή... δε θέλει και πολύ μυαλό! Έχει ο Βόλος δηλαδή ωραία στρωμένους κεντρικούς δρόμους, όμορφα πεζοδρόμια με δεντράκια και λουλουδάκια... αλλά οι απολήξεις των υδρορροών πλευρικά των πεζοδρομίων και οι αποχετεύσεις έχουν βρεθεί υψομετρικά χαμηλότερα απ'το οδόστρωμα! Σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι στο ίδιο ύψος με τα πεζοδρόμιο. Είναι τόσο όμορφη η πόλη που με κάθε δυνατή βροχή απο δω και στο εξής θα γίνεται Βενετία, εγγυημένα. Καμάρωσε δεξιά τι πανέμορφα που είναι τα δεντράκια. 👏 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 6) Δε πρόκειται να άνοιγα ποτέ μαγαζί εκεί. Εκτός κι αν πουλούσα σωσίβια και φουσκωτές βάρκες. Σε καταλάβαμε. Από νωρίς είναι η αλήθεια. Δεν είσαι φίλος με την φύση. Υπάρχουν δυστυχώς και τέτοιοι.... Ελπιζω να μην αρχίζεις να τσιμεντωνεις το βράδυ κρυφά και τα διπλανά στο σπίτι σου παρκακια γιατί και εκεί κάνουν κακα οι σκύλοι. Για τα υπόλοιπα που λες τα περισσότερα ακούγονται ως παραλήρημα οπότε δεν θα μπω καν στον κόπο να τα σχολιάσω. Είναι άλλωστε ανωφελο. Οι υπόλοιποι ακούν και κρίνουν από μόνοι τους. Ευτυχώς δεν είσαι δικός μου γείτονας! Ciao Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 1 2 1 1
ekrepali Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 13 minutes ago, SeNNinhA said: Σε καταλάβαμε. Από νωρίς είναι η αλήθεια. Δεν είσαι φίλος με την φύση. Υπάρχουν δυστυχώς και τέτοιοι.... Δεν έχω πρόβλημα με τη φύση και τα ζώα, έχω πρόβλημα μόνο με ιδιοκτήτες γειτονικών σπιτών που δε καθαρίζουν τα πεζοδρόμια τους και τις αυλές τους και έρχεται η μπόχα στο δικό μου σπίτι. 13 minutes ago, SeNNinhA said: Ευτυχώς δεν είσαι δικός μου γείτονας! Αν καθάριζες τις ακαθαρσίες, δε θα είχα κανένα πρόβλημα μαζί σου. Αν έμενες στο εξωτερικό και τα παρατούσες έτσι χύμα χωρίς να βάλεις κάποιον να τα καθαρίζει, θα έτρωγες τσιμέντωμα κι ούτε που θα καταλάβαινες ότι το έκανα εγώ. Θα ήμουν ο αγαπημένος σου γείτονας, θα σε καλοσώριζα πάντα με χαμόγελο. Συμφωνώ μ'αυτό που είπες για "πόλεμο εμπλεκομένων", θα φρόντιζα να πέσουν αλλού οι υποψίες σου. 😆 2
filipprin Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Ελπιζω να μην αρχίζεις να τσιμεντωνεις το βράδυ κρυφά και τα διπλανά στο σπίτι σου παρκακια γιατί και εκεί κάνουν κακα οι σκύλοι. Για τα υπόλοιπα που λες τα περισσότερα ακούγονται ως παραλήρημα οπότε δεν θα μπω καν στον κόπο να τα σχολιάσω. Είναι άλλωστε ανωφελο. Οταν δεν εφαρμόζεται ο νομος τοτε οι ανθρωποι αναγκαζοναται να βρουν αλλιώς το δικιο τους.Παράνομος δεν ειναι μονο αυτός που τσημεντωνει αλλα και αυτος που κανει τα πεζοδρομοα και της νησίδες αποχωρητήρια.Αν ο νομος εφαρμοζοτανε δεν θα χρειαζοτανε να τσιμεντωσει κανείς τιποτα.Και αυτο ισχυει για πολλα και σοβαροτερα θεματα σε αυτη την χωρα που ζουμε.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ και αυτος που εχει δικιο πρεπει να περασει απο 40 κυματα για να το βρει... Οστοσο για το θεμα με την βουκαμβιλια στο απενατι πεζοδρομιο θα συμφωνησω μαζι σου οτι ο νηματοθετης ειναι για ...... Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από filipprin 2
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, serifis1 είπε κατ αρχην δεν εφαπτωνται τα σπιτια μας ειναι ακριβως απεναντι στα 5,7 μετρα, ο δρομος μας χωριζει!!!! φυσικα και το σηζητησα μαζι του περισυ και προπερσι, και την αλλη μερα, την κλαδεψε λιγο. οσο για προχτες, μου ειπε τι να κανω?εκανε τον κινεζο η κυρια, και οταν τις ειπα, θα σου αρεσε εσενα να εμενες σε αυτο το σπιτι και να ειχες καθε μερα αυτο το προβλημα,, παλι δεν μου απαντησε, τις το ειπα 2 φορες και με εντονο τροπο, αλλα και παλι με εγραψε και εφυγε!! και φωναξε το συζηγο της και του το ειπε,. ενωειτε οτι μεχρι προχτες ειχαμε αριστες σχεσεις, αλλα βλεπω να τις χαλασουμε,χοχοχο!!!!!, τωρα εφυγε και ειναι στη γερμανια!!!! Μάλλον δεν σου δίνει σημασία γιατί είναι 6 μέτρα μακρυά .Και σας χωρίζει ένας δρόμος. Δεν τον αδικώ. 1 3
kalmik Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Αφήστε 1000 λουλούδια να ανθίοσυν... Σοβαρά τώρα, βλέπω ένα στοιχείο υπερβολής. Δηλαδή τι θα έκανε η ενδιαφερόμενη και ενοχλημένη από την βουκαμβίλια, αν είχε στο πεζοδρόμιο κάτι φυλλοβόλα δέντρα που γεμίζουν τον κήπο μας στο Πολύδροσο κάθε μέρα και κάνουν χάλια τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα; Θα τους έβαζε φωτιά; ¨Η τα πεύκα από τα οποία το καλοκαίρι πέφτει ρετσίνι υγρό στα αυτοκινητα; Θα τα πριόνιζε; Ή τις ελιές που κανείς δεν τις μαζεύει και πεφτουν κάτω και κάνουν χάλια τον δρόμο; Ξέρω ότι δεν είναι ευχάριστο ούτε βολικό αλλά η καημένη η βουκαμβίλια είναι από τα πιο αθώα δέντρα. 1 1
BertaJourdan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Και μετα λενε για τους βορειους λαους οτι μαλωνουνε για το καθετι.
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ekrepali είπε 1) Σου έδωσα ένα τυχαίο παράδειγμα παρτεριού. Ξέρεις εσύ τίνος ευθύνη είναι το παρτέρι του γείτονα μου και δε ξέρω εγώ; Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Άρθρο 24, παρ2.2 Κτηριοδομικού Κανονισμού: "Σε περίπτωση καταστροφής, αχρήστευσης και εκσκαφής από το Δημόσιο ή τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) των πεζοδρομίων που υπάρχουν πριν από είκοσι τουλάχιστον χρόνια, στα πλαίσια γενικής ανακατασκευής ή αναδιαρρύθμισης των οδών και πλατειών ώστε να ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες του οικισμού, η δαπάνη αποκατάστασης, επισκευής ή ανακατασκευής των πεζοδρομίων βαρύνει τους παρόδιους ιδιοκτήτες." Εδώ εμπίπτει ο δρόμος μας, καθώς από χωματόδρομος που ήταν, ασφαλτοστρώθηκε πριν 5 χρόνια. Μας διέλυσαν μάλιστα τα πεζοδρόμια και τις απολήξεις των υδρορροών, έφτιαξαν τα πεζοδρόμια ψηλότερα (γιατί κάποιοι ηλίθιοι παραπάνω είχαν φτιάξει λάθος υψομετρικά τα σπίτια τους). Αφού έφτιαξαν τα νεα καλούπια για τα πεζοδρόμια, τα γέμισαν με χώμα, παράτησαν και τα τελάρα της ύδρευσης σε άθλια κατάσταση, και μας είπαν ότι είναι δική μας ευθύνη να τα ξαναφτιάξουμε απ'την αρχή. 1000άρικο κόστισε στη δική μου πολυκατοικία.... φυσικά έπεσε παντού τσιμέντο. Ο άλλος ο γείτονας έβαλε επίσης τσιμέντο και έφτιαξε το εν λόγω παρτέρι (δεν υπήρχε πριν) το οποίο τσιμέντωσα εγώ αργότερα. Διότι για 15 μέρες που ερχόταν ήθελε ομορφιά, τον υπόλοιπο χρόνο σκασίλα του. 👍 Λογικά δεν διαβαζεις καν αυτα που ο ιδιος κανεις hughlight.... "...η δαπάνη αποκατάστασης, επισκευής ή ανακατασκευής των πεζοδρομίων βαρύνει τους παρόδιους ιδιοκτήτες." Η ΔΑΠΑΝΗ βαρύνει τους ιδιοκτήτες των παρόδιων κτισμάτων. ΟΧΙ η ίδια η αποκατάσταση. Δυο εντελώς διαφορετικά πραγματα. Ο ΟΤΑ ειναι υπευθυνος να τα αποκαταστησει και να σας στείλει τον λογαριασμό. 2 ώρες πριν, ekrepali είπε 1000άρικο κόστισε στη δική μου πολυκατοικία.... φυσικά έπεσε παντού τσιμέντο. "3. ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 3.1. Προδιαγραφές Σε κάθε περίπτωση στις προδιαγραφές των πεζοδρομίων καθορίζονται οι διαστάσεις, το είδος κατασκευής και το είδος των υλικών των κρασπέδων, των ρείθρων, του υποστρώματος και της επίστρωσης ή της επικάλυψής τους. Επίσης καθορίζονται το είδος της φυτείας, οι διαστάσεις και τα άλλα στοιχεία των τμημάτων των πεζοδρομίων που διατίθενται για φύτευσή τους. Οι προδιαγραφές συντάσσονται με τις διατάξεις της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/124964/1561/7.12.2022 υπουργικής απόφασης (Β’ 6213). 3.1.1. Τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται σύμφωνα με προδιαγραφές που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου. Σε οικισμούς που έχουν χαρακτηρισθεί παραδοσιακοί η πιο πάνω απόφαση εκδίδεται με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ). 4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ 4.1. Για την κατασκευή ή ανακατασκευή καθώς και για την εκσκαφή των πεζοδρομίων απαιτείται άδεια του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας, στην οποία αναφέρονται οι αντίστοιχες προδιαγραφές ή αν δεν υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες" Υποθετω τα παραπανω τα γραψατε κανονικα και κανατε του κεφαλιού σας... 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Ο άλλος ο γείτονας έβαλε επίσης τσιμέντο και έφτιαξε το εν λόγω παρτέρι (δεν υπήρχε πριν) το οποίο τσιμέντωσα εγώ αργότερα. Διότι για 15 μέρες που ερχόταν ήθελε ομορφιά, τον υπόλοιπο χρόνο σκασίλα του. 👍 Παρτέρι έφτιαξε και επιτρέπεται. Σε κάθε παρτέρι που υπάρχει στην πολη κατουράνε και χεζουν σκυλιά οπως επίσης και στα καθε ειδους παρκα και πλατειες. Δεν θα τα τσιμεντωσουμε ολα γιατι υπαρχουν αδεσποτα ή ασυνείδητοι ιδιοκτήτες. 2 ώρες πριν, ekrepali είπε 2) Το ξέρω ότι πολλοί είναι ζώα και δεν τα μαζεύουν... σε κάθε περίπτωση αν δε τα μαζέψουν ή αν οι ακαθαρσίες είναι από αδέσποτα, ποιος είναι ο υπεύθυνος να τα μαζέψει; Ο ιδιοκτήτης της περίοικης οικίας. Ο Δήμος δε καθαρίζει πεζοδρόμια. Αλλο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ πεδοδρομίου και άλλο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ πεζδρομίου. Ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων (συμπεριλαμβανομένου και των πεζοδρομίων) είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής. Γι αυτό και πληρώνετε και τα σχετικά τέλη. 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Όταν λοιπόν ο κυριούλης αυτός έφτιαξε το παρτέρι (καλώς το έφτιαξε αν σκόπευε να το συντηρεί), φαντάζομαι δεν είχε στο μυαλό του ως αισθητικό αποτέλεσμα ένα βουνό από σκ*** κι ότι θα βελτιωθεί η άνεση και υγεία των περιοίκων απ'την μπόχα που αναβλύζει. --------------------- 3) Εγώ θα περιποιηθώ το πεζοδρόμιο και το παρτέρι του γείτονα που λείπει όλο το χρόνο; Σοβαρά τώρα; Μια χαρά όπως καταλαβαίνω το συντηρούσε. Ο καθαρισμός από ακαθαρσίες όπως είπαμε ειναι ευθύνη το δήμου. 2 ώρες πριν, ekrepali είπε 4) Παράνομα είναι αυτά τα δέντρα. ⬇️ Εαν παω να μετρήσω χοντρικα οι παραπανω αποστάσεις είναι ΟΚ. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει ειναι η τοποθέτηση σχάρας. Αλλα ξέρω, ξέρω, εσύ θα προτιμούσες να κόψεις τα δέντρα και να το τσιμεντάρεις.... 2 ώρες πριν, ekrepali είπε 5) Αυτό που έχει γίνει στο Βόλο δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι έγκλημα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καλαισθησία και όχι η λειτουργικότητα. Επί θητείας Μπέου οι κεντρικοί δρόμοι έχουν ασφαλτοστρωθεί 3 φορές χωρίς να σκάψουν τη παλιά πίσσα και χωρίς να υψωθούν τα πεζοδρόμια. Κάθε 5 εκατοστά καινούργιας πίσσας που ρίχνουν, το κέντρο πλυμμηρίζει με 5 εκατοστά λιγότερη βροχή... δε θέλει και πολύ μυαλό! Έχει ο Βόλος δηλαδή ωραία στρωμένους κεντρικούς δρόμους, όμορφα πεζοδρόμια με δεντράκια και λουλουδάκια... αλλά οι απολήξεις των υδρορροών πλευρικά των πεζοδρομίων και οι αποχετεύσεις έχουν βρεθεί υψομετρικά χαμηλότερα απ'το οδόστρωμα! Σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι στο ίδιο ύψος με τα πεζοδρόμιο. Είναι τόσο όμορφη η πόλη που με κάθε δυνατή βροχή απο δω και στο εξής θα γίνεται Βενετία, εγγυημένα. Καμάρωσε δεξιά τι πανέμορφα που είναι τα δεντράκια. 👏 Το τι σχεση εχει αυτο με το θεμα παρτεριων στο πεζοδρόμιο μονο εσύ μπορεις να το καταλάβεις. Επίσης οι πλημύρες του Βολου δεν εχουν καμία απολύτως σχέση με τα εκατοστά της ασφάλτου που λες. Ειναι τόσο μα τόσο ακυρη αυτή η σκέψη που δεν θα μπω καν στον κόπο να σου αναλύσω την μηχανική των πλημυρικων φαινομενων. Καλό σου βράδυ. Παιζει να κάνεις παρέα με τον παλίοτερο δήμαρχο της Λαρισας που τα έχει τσιμεντώσει όλα και εχει κόψει ότι δέντρο υπήρχε στην πόλη? Εαν οχι του μοιαζεις πολύ παντως. Και δεν ειναι καλο αυτο. 26 λεπτά πριν, kalmik είπε Αφήστε 1000 λουλούδια να ανθίοσυν... Σοβαρά τώρα, βλέπω ένα στοιχείο υπερβολής. Δηλαδή τι θα έκανε η ενδιαφερόμενη και ενοχλημένη από την βουκαμβίλια, αν είχε στο πεζοδρόμιο κάτι φυλλοβόλα δέντρα που γεμίζουν τον κήπο μας στο Πολύδροσο κάθε μέρα και κάνουν χάλια τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα; Θα τους έβαζε φωτιά; ¨Η τα πεύκα από τα οποία το καλοκαίρι πέφτει ρετσίνι υγρό στα αυτοκινητα; Θα τα πριόνιζε; Ή τις ελιές που κανείς δεν τις μαζεύει και πεφτουν κάτω και κάνουν χάλια τον δρόμο; Ξέρω ότι δεν είναι ευχάριστο ούτε βολικό αλλά η καημένη η βουκαμβίλια είναι από τα πιο αθώα δέντρα. Καλύτερα να της φυτεύσεις από έξω από το σπίτι μια μουρια! Εκεί να δεις. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA
Προτεινόμενες αναρτήσεις