serifis1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) καλημερες. τα φωτα σας θα ηθελα!! εχω ενα γειτωνα γερμανο ο οποιος εχει μια μεγαλη μοκαμβιλια, η οποια εχει χιλιαδες ανθη, και οταν ξερενωνται τα λουλουδια αφου πεφτουν ερχονται σχεδον ολα στην δικια μου αυλη. οταν φυσαει λιγο αερακι. το αποτελεσμα ειναι να σκουπιζω καθημερινα, 2,κα;ι 3 φορες ολο το καλοκαιρι. δεν παει αλλο, εχω αγανακτησει!!! αυτο γινετε εδω και 3,4 χρονια. το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν καθετε μονιμα εδω αλλα ερχετε 3,4 φορες το χρονο. τι γινετε σε αυτες τις περιπτωσεις ρε παιδια?? ξερει καπιος? υπαρχει νομος για αυτα τα θεματα? το να την ξερανω δεν παιζει γιατι προχτες του την ειπα, και θα το καταλαβει κ θα μου κανει μυνηση. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από serifis1
haris_216 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Μου αρέσουν τα φυτά και είχα πάντα. Και όταν ζούσα σε μονοκατοικία και τώρα στο διαμέρισμα. Και πάντα είχα και μποκαμβίλια, χωρίς να με τρελαίνει σαν φυτό (στο πατρικό άρεσε στους γονείς, τώρα αρέσει στη σύζυγο), κυρίως για τον λόγο που θέτει ο ts. Τη βρωμιά των ξερών λουλουδιών που κυριολεκτικά πάνε παντού. Ακόμα και με τον παραμικρό αέρα. Δεν γνωρίζω το νομικό κομμάτι αλλά φαντάζομαι ότι δύσκολα θα υπάρχει κάτι που να μπορεί να το καλύψει καθώς πως μπορεί να τεκμηριωθεί το "αναγκάζομαι να σκουπίσω 2-3 φορές κάθε μέρα" ή "το παραμικρό αεράκι μου γεμίζει την αυλή/μπαλκόνι" Αν ήταν θέμα κλαδιών που περνάνε στο δικό σου χώρο το θέμα θα ήταν απλό. Δυστυχώς όμως με το συγκεκριμένο φυτό, και στο παραδίπλα οικόπεδο να ήταν πάλι δημιουργεί θέμα. Ένα φυτό σε γλάστρα δεν είναι πρόβλημα (έχω στο μπαλκόνι), αφού δεν μπορεί να είναι μεγάλο και ο αριθμός των λουλουδιών αρκετά πεπερασμένος. Ένα όμως που είναι στο χώμα κι έχει αφεθεί να θεριέψει έχει πολλά λουλούδια και συνέχεια. Ακόμα δε και όταν περάσει η εποχή και πέσουν φύλλα και λουλούδια μπορεί να συνεχίζει για καιρό να έχει ξεραμένα λουλούδια ανάμεσα στα κλαδιά/αγκάθια και άρα να δημιουργεί σκουπίδια off season. 1
vamvakoolas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 41 minutes ago, serifis1 said: καλημερες. τα φωτα σας θα ηθελα!! εχω ενα γειτωνα γερμανο ο οποιος εχει μια μεγαλη μοκαμβιλια, η οποια εχει χιλιαδες ανθη, και οταν ξερενωνται τα λουλουδια αφου πεφτουν ερχονται σχεδον ολα στην δικια μου αυλη. οταν φυσαει λιγο αερακι. το αποτελεσμα ειναι να σκουπιζω καθημερινα, 2,κα;ι 3 φορες ολο το καλοκαιρι. δεν παει αλλο, εχω αγανακτησει!!! αυτο γινετε εδω και 3,4 χρονια. το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν καθετε μονιμα εδω αλλα ερχετε 3,4 φορες το χρονο. τι γινετε σε αυτες τις περιπτωσεις ρε παιδια?? ξερει καπιος? υπαρχει νομος για αυτα τα θεματα? το να την ξερανω δεν παιζει γιατι προχτες του την ειπα, και θα το καταλαβει κ θα μου κανει μυνηση. εχω το ιδιο ακριβως θεμα και η μονη λυση ειναι οτι κλαδεψα καποια κλαδια που ερχοταν προς τα εμενα. Δε μπορεις να κανεις κατι αλλο ειδικα στη περιουσια του αλλου...
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, serifis1 είπε καλημερες. τα φωτα σας θα ηθελα!! εχω ενα γειτωνα γερμανο ο οποιος εχει μια μεγαλη μοκαμβιλια, η οποια εχει χιλιαδες ανθη, και οταν ξερενωνται τα λουλουδια αφου πεφτουν ερχονται σχεδον ολα στην δικια μου αυλη. οταν φυσαει λιγο αερακι. το αποτελεσμα ειναι να σκουπιζω καθημερινα, 2,κα;ι 3 φορες ολο το καλοκαιρι. δεν παει αλλο, εχω αγανακτησει!!! αυτο γινετε εδω και 3,4 χρονια. το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν καθετε μονιμα εδω αλλα ερχετε 3,4 φορες το χρονο. τι γινετε σε αυτες τις περιπτωσεις ρε παιδια?? ξερει καπιος? υπαρχει νομος για αυτα τα θεματα? το να την ξερανω δεν παιζει γιατι προχτες του την ειπα, και θα το καταλαβει κ θα μου κανει μυνηση. 1) Κλαδεύεις τα κλαδιά που ειναι μέσα στο οικόπεδό σου. Μιας και δεν είναι εκεί ο ίδιος κλαδεψε και όσο μπορείς πιο μέσα στο δικό του με την λόγική να κόψεις όσα μπορουν να μεγαλώσουν προς την δική σου πλευρα. Φυτό είναι. Εαν κόβεις έγκαιρα τις νέες φύτρες κάθε Απριλιο/Μαιο δεν προκειται να εχεις κατι που να μπαινει στο οικοπεδό σου μεσα στο καλοκαιρι. Αλλωστε εσυ εισαι εκει και μπορεις πανευκολα να κλαδευεις μερικες φυτρες όταν πρέπει . 2) Βαζεις στον φράχτη σου στο κάτω μέρος ενα ψιλό κοτετσοσυρμα ή ότι αλλο που να κρατάει τα φύλλα και να μην περνανε στο οικόπεδό σου. Τα λίγα φύλλα που θα πεφτουν θα πρεπει να τα ανεχτεις όπως θα ανεχόσουν τα φύλλα από κάθε αλλο δέντρο της περιοχής. Δεν μπορουμε να κόψουμε τα φυλοβόλλα δεντρα και θαμνους για να μην μαζευουμε τα φύλλα τους. Μπορείς να συζητήσεις το θεμα και μαζί του. Το προσπάθησες? 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, serifis1 είπε το να την ξερανω δεν παιζει γιατι προχτες του την ειπα, και θα το καταλαβει κ θα μου κανει μυνηση. Στο χωριό υπήρχε ένας παλιός αστικός μύθος που έλεγε πως αν ξεράνεις μια βουκαμβίλια, αυτή σε καταριέται και σύντομα σου ξερένεται αντίστοιχα το «λιλί» σου! 1 2 1 15
Petros Electron Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Το ιδιο πρόβλημα ειχα και εγω με εναν γειτονα στην βεράντα μου, εχουμε μεσοτοιχία οι 2 βεράντες μας, συνεχεία σκούπιζα ευτυχώς δεν ειχε μποκαμβίλια ειχε άλλα φυλλοβόλα φυτα. Στο τελος το απομάκρυνε μονος του γιατι αφενός του ξεραθηκανε, δεν ηταν εδω να τα ποτίζει οσο θα επρεπε και αφετέρου γιατι θα βαρέθηκε και αυτος να σκουπίζει. Όποτε ησυχάσαμε και οι 2. Για το δικο σου θεμα οτι σου ειπε ο TS @SeNNinhA αυτο ειναι και κατα την γνώμη μου αυτο που μπορεις να κανεις για την περίπτωση σου. Τουλαχιστον θα σου ερχονται λιγοτερα ξερα ανθη
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, serifis1 είπε το να την ξερανω δεν παιζει γιατι προχτες του την ειπα, και θα το καταλαβει κ θα μου κανει μυνηση. Το να ξεράνεις μια βουκαμβίλια ή να θέλεις να την ξεπατώσεις το θεωρώ απίστευτα απαράδεκτη κίνηση ακόμη και εαν είναι δικιά σου. Η βουκαμβίλια είναι ένα απο τα πιο όμορφα φυτά που μπορείς να έχεις ανθισμένο για την άνοιξη-καλοκαίρι. Ακόμη και στο γειτονικό οικόπεδο να είναι κερδίζεις τόσο πολύ με την παρουσία της σε φουλ άνθηση σε αισθητική. Ειδικά όταν βρίσκουν το σημείο τους και μεγαλώνουν και ψηλώνουν δημιουργούν ακόμη και ικανοποιητική σκια εκτός απο εξαιρετική αισθητική. Μονο τα αγκάθια τους λιγο ενοχλούν αλλα εαν την κλαδέψεις για να πάει ψηλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης τα λουλούδια της ακόμη και πεσμένα στο έδαφος δεν αποτελούν βρωμιά. Ειναι εντελώς ξερά σαν αίσθηση και εαν δεν βρέξει μαζεύονται τόσο εύκολα με μια φαρδιά σκούπα και με τα χέρια. Και κάτω να τα αφήσεις και πάλι τα θεωρώ όμορφα. Προσωπικά θα προσπαθούσα να μεγαλώσω τα κλαδιά της να μπαίνουν και στον δικό μου χώρο και θα την φρόντιζα και ας μην ήταν ο γείτονας εκει. Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς αλλα προσωπικά θα το θεωρούσα ιεροσυλία να την χαλάσω ή να ζητήσω από τον γείτονα να την χαλάσει. 10 1
ekrepali Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 4 hours ago, serifis1 said: ? το να την ξερανω δεν παιζει γιατι προχτες του την ειπα, και θα το καταλαβει κ θα μου κανει μυνηση. Αμμ σε τέτοιες περιπτώσεις δε πιάνεις κουβέντα με τον γείτονα, κάνεις τη πάπια. Κι εμένα ο γείτονας είχε ένα παρτέρι τέτοιου στυλ με χόρτα και ένα ηλίθιο λουλούδι...⬇️ Μια φορά το χρόνο ερχόταν για 2 βδομάδες... και τον υπόλοιπο χρόνο ήταν τουαλέτα για σκυλιά. Παραδίπλα πήγαινε ένας άλλο γείτονας, άφηνε φαγητά. Μια μέρα πλήρωσα 2 μαστόρια 30 ευρώ... τα ξύλωσαν σε 2 λεπτά, έριξαν ταχύπηκτο τσιμέντο κι άντε γεια. Ακόμα κι αν τους έβλεπε κάποιος, τους είχα μιλημένους να πούνε ότι τους πλήρωσε ο ιδιοκτήτης. 👍
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αμμ σε τέτοιες περιπτώσεις δε πιάνεις κουβέντα με τον γείτονα, κάνεις τη πάπια. Κι εμένα ο γείτονας είχε ένα παρτέρι τέτοιου στυλ με χόρτα και ένα ηλίθιο λουλούδι...⬇️ Μια φορά το χρόνο ερχόταν για 2 βδομάδες... και τον υπόλοιπο χρόνο ήταν τουαλέτα για σκυλιά. Παραδίπλα πήγαινε ένας άλλο γείτονας, άφηνε φαγητά. Μια μέρα πλήρωσα 2 μαστόρια 30 ευρώ... τα ξύλωσαν σε 2 λεπτά, έριξαν ταχύπηκτο τσιμέντο κι άντε γεια. Ακόμα κι αν τους έβλεπε κάποιος, τους είχα μιλημένους να πούνε ότι τους πλήρωσε ο ιδιοκτήτης. 👍 Ας το εκανες σε εμενα και την επομενη χρονια θα σου ειχα φυτέυσει καμιά 20αρια τετοιες βιγκονιες γυρω γυρω απο τον φτάχτη μου δίπλα στο σπίτι σου, που αναριχούνται παντού και αναπτύσονται εξαιρετικά γρήγορα κάθε χρονια γρηγορα, δεν θελουν πότισμα και αντέχουν κακοποίηση. Να κλαδεύεις από την ρίζα και να ξαναβγαίνει Παρεμπιτωντος ειναι πολυ ομορφο φυτο με πολλα άνθη που αναπτύσεται τάχυστα και δημιουργει και πολυ σκια εαν το βαλεις πανω από περγολα αλλα ειναι και εξαιρετικα επιθετικο και κατακτητικο στον χωρο του. Τα ανθη πολυ ομορφα αλλα μαζεύουν και αρκετες μελισσες και μυργμηγκια. Πολύ όμορφο για φραχτες σε σημεια και κτιρια που δεν μπορεις να ασχοληθεις. Θελει μηδενική περιποιηση και αντεχει και σε συθηκες ξηρασιας αλλα και πολυ κατω από το μηδεν. Και εαν συνεχιζες θα εβρισκες την δικη σου πορτα τσιμενταρισμενη. Εαν ειστε αποφασισμενοι για πολεμικες ενεργειες να ξερετε οτι τις περισσοτερες φορες θα βγειτε ζημιωμένοι και οι δυο. Οπότε καλό θα είναι να αφήσετε τις σχετικές παροτρύνσεις. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 3 1
ekrepali Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 @SeNNinhA Ανέφερα το λόγο... παρτέρι αποχωρητήριο. Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να καθαρίζει, δεν είναι ευθύνη του Δήμου. Αν ο ιδιοκτήτης λείπει όλο το χρόνο, οφείλει να πληρώνει κάποιον να καθαρίζει. Δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος να μυρίζω την σκ****α απ'το παράθυρο μου. Αν μιλούσα με τον ιδιοκτήτη και του έλεγα να πληρώνει άτομο για να καθαρίζει 1 φορά τη βδομάδα, δε θα το έκανε γιατί έχει καβούρια στις τσέπες. Συνεπώς θα κατέληγα στη θέση του @serifis1 να μη μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί θα γνώριζε ότι το έκανα εγώ. Το τι θα έκανες εσύ αν ήσουν στη θέση του γείτονα μου αν έβρισκες το παρτέρι τσιμενταρισμένο, δε με απασχολεί. Δε κάνω υποθετικές συζητήσεις. 2
dtk-386 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, serifis1 είπε καλημερες. τα φωτα σας θα ηθελα!! εχω ενα γειτωνα γερμανο ο οποιος εχει μια μεγαλη μοκαμβιλια 5 ώρες πριν, haris_216 είπε Μου αρέσουν τα φυτά και είχα πάντα. Και όταν ζούσα σε μονοκατοικία και τώρα στο διαμέρισμα. Και πάντα είχα και μποκαμβίλια 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Το να ξεράνεις μια βουκαμβίλια τελικά πως λέγεται ρε παιδιά? 1 4
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 3 λεπτά πριν, ekrepali είπε @SeNNinhA Ανέφερα το λόγο... παρτέρι αποχωρητήριο. Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να καθαρίζει, δεν είναι ευθύνη του Δήμου. Αν ο ιδιοκτήτης λείπει όλο το χρόνο, οφείλει να πληρώνει κάποιον να καθαρίζει. Δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος να μυρίζω την σκ****α απ'το παράθυρο μου. Αν μιλούσα με τον ιδιοκτήτη και του έλεγα να πληρώνει άτομο για να καθαρίζει 1 φορά τη βδομάδα, δε θα το έκανε γιατί έχει καβούρια στις τσέπες. Συνεπώς θα κατέληγα στη θέση του @serifis1 να μη μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί θα γνώριζε ότι το έκανα εγώ. Το τι θα έκανες εσύ αν ήσουν στη θέση του γείτονα μου αν έβρισκες το παρτέρι τσιμενταρισμένο, δε με απασχολεί. Δε κάνω υποθετικές συζητήσεις. Το παρτερι εαν ειναι οπως αυτο στην φωτογραφία που έβαλες δεν ανήκει σε ιδιοκτησία κανενός αλλα ειναι μερος του πεζοδρομίου. Οπότε ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Δημος της περιοχης για την όποια φροντίδα του. Εαν το παρτέρι ειναι μέρος της ιδιοκτησίας άλλου τότε δεν εχεις κανενα δικαιωμα να το τσιμεντώσεις. Με την ίδια λογικη ότι μας ενοχλεί να παίρνουμε τις καταστασεις στα χερια μας. Να ερθει και να σου τσιμεντωσει τα λαστιχα του αυτοκινητου σου πχ. εαν το παρκάρεις από έξω και το αφήνεις καιρό χωρίς να το κυκλοφορήσεις. Αυτες οι προτασεις εκτός από παράνομες είναι και επικινδυνες και για τους δυο εμπλεκόμενους μιας και συνήθως ανοίγει πόλεμο μεταξύ των εμπλεκομένων με πολύ ασχημα αποτελεσματα και για τους δυο. Γι αυτο και ειπα ότι δεν θα πρεπει να δίνονται τετοιες συμβουλες εδω μεσα. Λιγο προσοχη. 3
papoys1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε τελικά πως λέγεται ρε παιδιά? εγω την ξερω μπουκαμβίλια. Εχω δύο στο εξοχικό πανέμορφες. Τα λουλούδια σε μένα πέφτουν.😁
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 43 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ας το εκανες σε εμενα και την επομενη χρονια θα σου ειχα φυτέυσει καμιά 20αρια τετοιες βιγκονιες γυρω γυρω απο τον φτάχτη μου δίπλα στο σπίτι σου, που αναριχούνται παντού και αναπτύσονται εξαιρετικά γρήγορα κάθε χρονια γρηγορα, δεν θελουν πότισμα και αντέχουν κακοποίηση. Να κλαδεύεις από την ρίζα και να ξαναβγαίνει Παρεμπιτωντος ειναι πολυ ομορφο φυτο με πολλα άνθη που αναπτύσεται τάχυστα και δημιουργει και πολυ σκια εαν το βαλεις πανω από περγολα αλλα ειναι και εξαιρετικα επιθετικο και κατακτητικο στον χωρο του. Τα ανθη πολυ ομορφα αλλα μαζεύουν και αρκετες μελισσες και μυργμηγκια. Πολύ όμορφο για φραχτες σε σημεια και κτιρια που δεν μπορεις να ασχοληθεις. Θελει μηδενική περιποιηση και αντεχει και σε συθηκες ξηρασιας αλλα και πολυ κατω από το μηδεν. Και εαν συνεχιζες θα εβρισκες την δικη σου πορτα τσιμενταρισμενη. Εαν ειστε αποφασισμενοι για πολεμικες ενεργειες να ξερετε οτι τις περισσοτερες φορες θα βγειτε ζημιωμένοι και οι δυο. Οπότε καλό θα είναι να αφήσετε τις σχετικές παροτρύνσεις. αυτες τις μπιγκόνιες για κάποιο λόγο τις βλέπω συνέχεια τίγκα στα μυρμήγκια.
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, dtk-386 είπε τελικά πως λέγεται ρε παιδιά? Bougainvillea boo·guhn·vi·lee·uh Μπουγκενβίλια 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αυτες τις μπιγκόνιες για κάποιο λόγο τις βλέπω συνέχεια τίγκα στα μυρμήγκια. Ειναι τιγκα στα μυργμηγκια και στις μέλισσες γιατι εχουν στήμονες γεμάτους με γύρη. Λέγονται Μπιγκόνιες χωνάκι στην καθομιλουμένη Τυπικά: Λατινική ονομασία: bignonia grandiflora Ελληνική: μπιγκόνια η μεγανθής 13 λεπτά πριν, papoys1 είπε εγω την ξερω μπουκαμβίλια. Εχω δύο στο εξοχικό πανέμορφες. Τα λουλούδια σε μένα πέφτουν.😁 Η Μπουγκαμβίλια (για να το πω και σωστα) θέλει ΗΛΙΟ και ΑΠΑΝΕΜΟ μέρος. Δεν της αρέσουν οι αέρηδες. Γι αυτό και της αρέσουν οι εσωτερικές αυλες σε μερος που μπορει να στηριχθεί και να εχει νότιο προσανατολισμο. Δεν της αρεσει επίσης το κρυο γι αυτο και ευδοκιμεί σε νησια και νοτιες θερμες περιοχες. Επίσης για να βγαλει πιο πολυ λουλούδια και όχι πρασινα φύλλα θελει πολύ οριακό πότισμα σε έδαφος/γλαστρα με καλή αποστράγγιση. Εαν την ποτίζετε πολύ δεν θα εχει προβλημα αλλα θα βγάλει κυρίως πρασινα φύλλα. Στο δικό μου μπαλκόνι δεν τις κατάφερα να τις μεγαλώσω αρκετα ποτέ και εχουν μισο λουλουδι και μισο φύλλα. Η μάνα μου παλι οι δικες της στο μπαλκονι εχουν καθε χρονο μονο λουλουδια. Θελει να της αρεσει το μερος. Ειναι επιλεκτικη. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις