comfuzio Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 18 minutes ago, arg_ said: είναι λογικό το defrag σε ένα μέσο που δεν είναι μηχανικό; Δηλαδή ένα byte θα πάρει περισσότερο χρόνο να διαβαστεί από τη διεύθυνση Χ σε σχέση με την Ψ; Βασικά θα κάψει πιο νωρίς τον SSD με περιττά writes, γι'αυτό λέμε δεν κάνουμε ποτέ defrag σε SSD. Ο micos000 με κάλυψε και εμένα με όσα είπε, γενικά είναι σαβουροπρογράμματα με μόνο σκοπό να πετάνε pop-ups για να πουλήσουν κάτι άλλο. Η registry επίσης δεν είναι καλό να πειραχτεί, αφού δεν είναι οι ίδιοι οι κατασκευαστές των προγραμμάτων που τρέχει το pc μας, που να ξέρουν τι κάνουν όλα αυτά τα κλειδιά; πιο πολύ κακό κάνουν παρά καλό. Από προσωπική εμπειρία κάποτε με windows 7 και registry cleaner (Ccleaner), μου έσβηνε το activation προγραμμάτων που είχα με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνω re-activate κάθε φορά που το έτρεχα. Όταν έκανα και εγώ το κλικ ότι μου την κάνει το registry cleaner, έφαγε πόδι και όλα καλά. On 25/06/2024 at 15:06, Chloe2 said: Έχω εγκαταστήσει στο καινούργιο λάπτοπ μου (Amd Ryzen 3, 8 GB DDR5 RAM, SSD) με windows 11 τη δωρεάν έκδοση του 360 Τοtal Security. Έχει αρκετές δυνατότητες. Φίλη μου το έχει εγκαταστήσει σε παλιό λάπτοπ με Celeron, 4 GB RAM, HDD με windows 10 (σβήνει και τα "σκουπίδια", έκανε το λάπτοπ της να "ανοίγει" λίγο πιο γρήγορα). Και οι δύο είμαστε αρκετά ευχαριστημένες. Ουσιαστικά τo 360 Τοtal Security είναι antivirus με extra δυνατότητες. Δεν θα πρότεινα στο ίδιο μηχάνημα να εγκατασταθούν δύο ή περισσότερα antivirus. Placebo effect. Εκτός και αν μπορείς να ανεβάσεις εικόνες από το boot time που λέει ο task manager και με τα 2. Αλλά και έτσι να είναι, τι κέρδισες; 1 δευτερόλεπτο; Είναι πραγματικά αστείο το boot time από την στιγμή που υπάρχει SSD. Πέραν ότι το αμφισβητώ ότι παίζει αυτό που λες, στήνω τόσα pc και vm κάθε μέρα και δοκιμάζω τα πάντα και δεν μου έχει τύχει ούτε σε ένα, έτσι για στατιστικούς λόγους να δω 1 από αυτά να πάει πιο γρήγορα από ότι πάει με το Defender, το ανάποδο θα έλεγα, φορτώνουν πιο πολλά services και πάνε πιο αργά. Το μόνο που είπες σωστά και συμφωνώ είναι ότι δεν πρέπει να μπουν ποτέ στο ίδιο μηχάνημα 2 ή και περισσότερα A/V. Άντε Defender και Malwarebytes και αυτό όχι στο startup αλλά on demand. 1
micos000 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, dasos2024 είπε Ποιο ενα να πω, για το ΙΟbit δε μιλουσαμε? Δλδ λες οτι ολα αυτα τα εμπορικα προγραμματα που περιλαμβανουν defrag για ssd εξαπατουν τα εκατομμυρια των χρηστων που τα χρησιμοποιουν και καταστρεφουν τους δισκους τους. Δε ακουγεται λογικο κατι τετοιο. Επειδή επιμένεις, πήγα στην iobit να δω τι λέει για το defgragment. Έχουν αυτό το review (που δεν ξέρω από ποια δεκαετία είναι) που λέει ότι κάνει defrag σε hard disks (μηχανικούς δίσκους) και η μόνη αναφορά σε ssd είναι ότι ενεργοποιεί το trim, το οποίο εδώ και μια 10ετία τουλάχιστον ενεργοποιείται αυτόματα από το σύστημα. Αν δεν ενεργοποιούνταν το trim ο ssd θα γέμιζε μέσα σε έναν μήνα. Όλα τα άλλα αφορούν τους μηχανικούς δίσκους. Αν τώρα κάνεις force defrag στον ssd συνέχεια του ανεβάζεις τις ώρες εγγραφής των cells του ssd (που είναι περιορισμένες), δηλαδή τον φθείρεις ταχύτερα και χωρίς λόγο. Όλα τα άλλα τα συνοψίζω στις δύο λέξεις που έγραψε ο confusio... "Placebo effect." Αν τώρα έχεις όρεξη για διάβασμα ρίξε μια ματιά στο παρακάτω thead στο quora. https://www.quora.com/How-does-Iobit-Smart-Defrag-deal-with-SSDs Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2024 από micos000 2
arg_ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Εννοείται. Το ποστ μου ήταν απάντηση στο προηγούμενο που ισχυριζόταν οτι το defrag των ssd είναι πολύ αποτελεσματικό 😀 1
Chloe2 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 comfuzio Όπως έγραψα το λάπτοπ της φίλης μου έχει HDD. To 360 Τοtal Security "έσβησε" από το λάπτοπ της αρκετά σκουπίδια (π.χ από υπολείμματα από updates, από αφαίρεση προγραμμάτων, κλπ) και το έκανε λίγο πιο γρήγορο. ΔΕΝ έχω λόγο να μην την πιστέψω. Ο defender απ' ότι ξέρω δεν "καθαρίζει" το λάπτοπ από σκουπίδια που επιβαρύνουν την απόδοση ενός λάπτοπ. Στο λάπτοπ της φίλης μου SPEEDUP ΚΑΙ CLEANUP δεν γίνεται αυτόματα συνεχώς αλλά μόνο όταν "πατιέται" το σχετικό κουμπί. Στο δικό μου λάπτοπ δεν χρειάζεται η δυνατότητα SPEEDUP ΚΑΙ CLEANUP καθώς είναι καινούργιο και αρκετά γρήγορο έχοντας SSD και 8 RAM DDR5 (χρησιμοποιώ όμως όταν απαιτείται τις extra δυνατότητες Game Booster και Switch Protection Mode). ΥΣ:Ως έμπειρο άτομο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις δει παλιά desktop και λάπτοπ με HDD που "σέρνονται" λόγω σκουπιδιών. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα βελτιώνουν την απόδοσή τους μετά από την χρήση είτε antivirus με extra δυνατότητες είτε με προγράμματα όπως το ccleaner. micos000 Το λάπτοπ της φίλης μου έχει HDD 500 GB. Μάστορας της είπε ότι με 50 ευρώ μπορεί να της βάλει σε αυτό Kingstone SSD 128 GB με windows 11 με κολπάκι (καθώς ο επεξεργαστής του επίσημα δεν τα υποστηρίζει) και Kingstone 8 GB RAM με άλλα 50 ευρώ. Της ξεκαθάρισε α)ότι θα κρατήσει αυτός τον παλιό HDD και την παλιά RAM, β)δεν εγγυάται ότι τα windows 11 θα συνεχίσουν να "παίρνουν" ενημερώσεις, γ)ότι εγγυάται ότι ο SSD και η RAM θα "ζήσουν" τουλάχιστον για δύο έτη γιατί η Kingstone είναι από τις top εταιρείες τεχνολογίας και δ)ότι αν έχει διαθέσιμα μόνο 50 ευρώ κατά προτεραιότητα πρέπει να βάλει 8 GB RAM για να μην φθείρεται ο σκληρός δίσκος και για να δουλεύουν πιο "σωστά" τα προγράμματα. Εγώ της είπα να μην βιαστεί γιατί ίσως σε λίγους μήνες να μπορέσει να βρει με κάτω από 300 ευρώ καινούργιο λάπτοπ με SSD 128 GB (τα περισσότερα αρχεία της τα αποθηκεύει σε διαφημιστικά usb διαφορετικών εταιρειών) και 8 GB RAM με επεξεργαστή που θα υποστηρίζει επίσημα τα windows 11. Ένας σημαντικός περιορισμός είναι ότι θέλει να έχει οπωσδήποτε ελληνικό πληκτρολόγιο. Ποια είναι η γνώμη σου;
micos000 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 14 λεπτά πριν, Chloe2 είπε Το λάπτοπ της φίλης μου έχει HDD 500 GB. Μάστορας της είπε ότι με 50 ευρώ μπορεί να της βάλει σε αυτό Kingstone SSD 128 GB με windows 11 με κολπάκι (καθώς ο επεξεργαστής του επίσημα δεν τα υποστηρίζει) και Kingstone 8 GB RAM με άλλα 50 ευρώ. Της ξεκαθάρισε α)ότι θα κρατήσει αυτός τον παλιό HDD και την παλιά RAM, β)δεν εγγυάται ότι τα windows 11 θα συνεχίσουν να "παίρνουν" ενημερώσεις, γ)ότι εγγυάται ότι ο SSD και η RAM θα "ζήσουν" τουλάχιστον για δύο έτη γιατί η Kingstone είναι από τις top εταιρείες τεχνολογίας και δ)ότι αν έχει διαθέσιμα μόνο 50 ευρώ κατά προτεραιότητα πρέπει να βάλει 8 GB RAM για να μην φθείρεται ο σκληρός δίσκος και για να δουλεύουν πιο "σωστά" τα προγράμματα. Εγώ της είπα να μην βιαστεί γιατί ίσως σε λίγους μήνες να μπορέσει να βρει με κάτω από 300 ευρώ καινούργιο λάπτοπ με SSD 128 GB (τα περισσότερα αρχεία της τα αποθηκεύει σε διαφημιστικά usb διαφορετικών εταιρειών) και 8 GB RAM με επεξεργαστή που θα υποστηρίζει επίσημα τα windows 11. Ένας σημαντικός περιορισμός είναι ότι θέλει να έχει οπωσδήποτε ελληνικό πληκτρολόγιο. Ποια είναι η γνώμη σου Δυστυχώς, αν δεν μπορείτε εσείς ή κάποιος φίλος να περάσει τα windows θα πρέπει να πληρώσεται. 128άρης είναι λίγο μικρός, θα προτιμούσα 250άρι adata δίσκο, 20€ έχει. Πρώτα θα έβαζα τον ssd. Θα δει μεγαλύτερες διαφορές στην λειτουργία απ' ότι με την μνήμη. Η τιμή της μνήμης είναι σχετική. Πρέπει να μας πεις τι τύπος είναι π.χ. ddr2 ή ddr3. Η αλλαγή μνήμης στα παλαιότερα λάπτοπ είναι γελοία υπόθεση.Ξεβιδώνεις μια βιβούλα (ή δύο) από ένα μικρό καπάκι από κάτω, ξεκουμπώνεις την παλιά και κουμπώνεις την νέα. Ξαναβιδώνεις το καπάκι και τέλος. Αν μας πεις το μοντέλο του λάπτοπ θα σου πούμε τι μνήμη παίρνει και πόσο κάνει. 1
comfuzio Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 25 minutes ago, Chloe2 said: comfuzio Όπως έγραψα το λάπτοπ της φίλης μου έχει HDD. To 360 Τοtal Security "έσβησε" από το λάπτοπ της αρκετά σκουπίδια (π.χ από υπολείμματα από updates, από αφαίρεση προγραμμάτων, κλπ) και το έκανε λίγο πιο γρήγορο. ΔΕΝ έχω λόγο να μην την πιστέψω. Ο defender απ' ότι ξέρω δεν "καθαρίζει" το λάπτοπ από σκουπίδια που επιβαρύνουν την απόδοση ενός λάπτοπ. Στο λάπτοπ της φίλης μου SPEEDUP ΚΑΙ CLEANUP δεν γίνεται αυτόματα συνεχώς αλλά μόνο όταν "πατιέται" το σχετικό κουμπί. Στο δικό μου λάπτοπ δεν χρειάζεται η δυνατότητα SPEEDUP ΚΑΙ CLEANUP καθώς είναι καινούργιο και αρκετά γρήγορο έχοντας SSD και 8 RAM DDR5 (χρησιμοποιώ όμως όταν απαιτείται τις extra δυνατότητες Game Booster και Switch Protection Mode). ΥΣ:Ως έμπειρο άτομο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις δει παλιά desktop και λάπτοπ με HDD που "σέρνονται" λόγω σκουπιδιών. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα βελτιώνουν την απόδοσή τους μετά από την χρήση είτε antivirus με extra δυνατότητες είτε με προγράμματα όπως το ccleaner. micos000 Το λάπτοπ της φίλης μου έχει HDD 500 GB. Μάστορας της είπε ότι με 50 ευρώ μπορεί να της βάλει σε αυτό Kingstone SSD 128 GB με windows 11 με κολπάκι (καθώς ο επεξεργαστής του επίσημα δεν τα υποστηρίζει) και Kingstone 8 GB RAM με άλλα 50 ευρώ. Της ξεκαθάρισε α)ότι θα κρατήσει αυτός τον παλιό HDD και την παλιά RAM, β)δεν εγγυάται ότι τα windows 11 θα συνεχίσουν να "παίρνουν" ενημερώσεις, γ)ότι εγγυάται ότι ο SSD και η RAM θα "ζήσουν" τουλάχιστον για δύο έτη γιατί η Kingstone είναι από τις top εταιρείες τεχνολογίας και δ)ότι αν έχει διαθέσιμα μόνο 50 ευρώ κατά προτεραιότητα πρέπει να βάλει 8 GB RAM για να μην φθείρεται ο σκληρός δίσκος και για να δουλεύουν πιο "σωστά" τα προγράμματα. Εγώ της είπα να μην βιαστεί γιατί ίσως σε λίγους μήνες να μπορέσει να βρει με κάτω από 300 ευρώ καινούργιο λάπτοπ με SSD 128 GB (τα περισσότερα αρχεία της τα αποθηκεύει σε διαφημιστικά usb διαφορετικών εταιρειών) και 8 GB RAM με επεξεργαστή που θα υποστηρίζει επίσημα τα windows 11. Ένας σημαντικός περιορισμός είναι ότι θέλει να έχει οπωσδήποτε ελληνικό πληκτρολόγιο. Ποια είναι η γνώμη σου; Κοίτα ως ένα άτομο που έκλεισε πριν λίγες βδομάδες τα 40 και που έχει Η/Υ από τα 7 (intel 386), όχι δεν μπορώ να πω ότι έχω δει βελτίωση με τα cleaners. Ναι σου σβήνουν σαβούρα που μαζεύει το pc κατά καιρούς ναι μια χαρά, μπορεί και να κάνεις ένα reboot και να πάει κάτα 5" πιο γρήγορα για μια φορά αλλά και δώσε λίγο προσοχή: -αρχεία που δεν κάνει χρήση το pc (δεν είναι στο startup, δεν έχουν επίπτωση στην ταχύτητα (δεν τα καλεί ποτέ το O/S οπότε δεν έτρεξαν)). -αρχεία που καθάρισε το πρόγραμμα αλλά το pc τα κάνει χρήση για δικούς του λόγους πχ logs θα τα ξανακάνει πάλι μετά από λίγο, οπότε ναι κέρδισες ένα κάποιο χρόνο/χώρο όταν έτρεξε το πρόγραμμα αυτό αλλά αν είναι και pc με HDD και όχι ssd θα το δεις να βαράει slowdowns γιατί θα δημιουργεί και πάλι. Αν μπορώ να το παρομοιώσω με κάτι είναι σαν την βεντάλια, κάνεις αέρα από την μια και δροσίζεσαι αλλά με την κίνηση των μυών καις πιο πολλές θερμίδες από το έργο που παράγεις και άρα ζεσταίνεσαι πιο πολύ από την άλλη. Για μένα χωρίς εργαλεία πας μια c:\windows\temp και το καθαρίζεις χειροκίνητα μια στο τόσο και μετά ανοίγεις τον windows explorer και πάνω που πληκτρολογούμε γράφεις εκεί ένα "%temp%" χωρίς τα αυτάκια και καθαρίζεις και εκεί. Φυσικά και μερικά αρχεία θα τα ξανακάνει το σύστημα και μετά με το start key πατάς "disk cleanup" και τρέχεις και αυτό. Χωρίς 3rd party tools.
Chloe2 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 micos000 Ρώτησα τη φίλη μου και έμαθα ότι τo λάπτοπ της είναι το HP 15-AY000NP με Celeron N3060 1.6Ghz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, windows 10. Χρήση: social media, youtube, email, για πληρωμές ΔΕΚΟ και πολύ λίγο word. Αν "κουμπωθεί" σε αυτό νέα RAM θα δουλέψει αυτόματα ή θέλει drivers; O SSD σε αυτό το λάπτοπ "μπαίνει" εύκολα ή θέλει και αντάπτορα; Γενικά συμφέρει να αναβαθμιστεί αυτό το λάπτοπ; ΥΣ: Ξέρω να εγκαθιστώ λειτουργικό σύστημα με cd/dvd/usb σε desktop/laptop. Δεν ξέρω να εγκαθιστώ windows 11 σε μηχάνημα με επεξεργαστή που δεν τα υποστηρίζει επίσημα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. comfuzio Σέβομαι την εμπειρία σας. Απλή χρήστης desktop/laptop είμαι. Η φίλη μου ισχυρίζεται ότι το 360 Τοtal Security την πρώτη φορά της έσβησε αρκετά GB με σκουπίδια. Τις επόμενες φορές της έσβηνε πολύ πολύ λιγότερα. Γι' αυτό δεν το χρησιμοποιεί καθημερινά για να σβήνει σκουπίδια. Καθημερινά το χρησιμοποιεί ως κλασικό antivirus. Αν κατάλαβα καλά η γνώμη σας είναι α)περιοδικά να σβήνει τα σκουπίδια με τον τρόπο που γράψατε και β)να έχει το Defender ως antivirus (αντιμετωπίζει όμως καλύτερα τις απειλές από το 360 Τοtal Security;). Αν βάλει SSD στο λάπτοπ της θα πάψει να χρειάζεται να σβήνει τα σκουπίδια; Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
micos000 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 4 ώρες πριν, Chloe2 είπε Αν "κουμπωθεί" σε αυτό νέα RAM θα δουλέψει αυτόματα ή θέλει drivers; Θα την αναγνωρίσει αυτόματα. Δε θέλει τίποτα από "drivers". 4 ώρες πριν, Chloe2 είπε O SSD σε αυτό το λάπτοπ "μπαίνει" εύκολα ή θέλει και αντάπτορα; Δεν θέλει αντάπτορες. Είναι ίδιος σαν έναν κανονικό δίσκο σε μέγεθος και συνδέσεις, απλά πολύ πιο ελαφρύς. 4 ώρες πριν, Chloe2 είπε Γενικά συμφέρει να αναβαθμιστεί αυτό το λάπτοπ; Αυτό το λάπτοπ είναι λίγο μπαχαντέλα. Το λέω γιατί έχω παρόμοιο hp με n2840 και 4gb ram. Έτσι όπως είναι με τον μηχανικό δίσκο θέλει απαραιτήτως ssd και με την πρώτη ευκαιρία μνήμη. Δεν ξέρω μόνο αν από κάτω έχει ξεχωριστά καπάκια για δίσκο και μνήμη ή είναι ένα ενιαίο μεγάλο καπάκι με βίδες περιμετρικά. Ενδέχεται να έχει και καμία βίδα κάτω από το μακρόστενο πλαστικό που έχει. Δεν φαίνεται όμως και τόσο δύσκολο. Οι μνήμες είναι αυτές (4 και 8gb). Μια χαρά είναι και οι φθηνές gskill-> https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46402_46404_583117_583119/Laptop-1-module-4GB-8GB.html?keyphrase=ddr3l+1600mhz+sodimm Το λάπτοπ νομίζω έχει μόνο μια θέση για μνήμη οπότε βγαίνει η 4άρα και μπαίνει η 8άρα. Αν έχει δύο θέσεις μπορεί να πάρει μία 4αρα και να την προσθέσει. Πρέπει όμως να ανοιχτεί πρώτα για να είμαστε σίγουροι. Παρακάτω ένα βίντεο για το πως ανοίγει. Στο 3:19 φαίνεται το εσωτερικό. Αν είναι όπως στο βίντεο τότε, από τη στιγμή που θα ανοίξετε το καπάκι τότε η αλλαγή δίσκου και μνήμης είναι πολύ απλή υπόθεση. Αν αλλάξετε τον δίσκο, μετά θέλει να γίνει η εγκατάσταση των windows. Πρώτα βρείτε ένα usb 8gb και πάνω και κατεβάστε το εργαλείο από εδώ και τρέξτε το αρχείο. Ακολουθείστε τον οδηγό και δημιουργείστε ένα usb εγκατάστασης. Μετά που θα αλλάξετε τον δίσκο συνδέστε το usb προχωρείστε στην εγκατάσταση. Είναι αυτόματη η διαδικασία και μόλις συνδεθείτε στο ίντερνετ θα κατεβάσει και τους drivers. 1
comfuzio Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 5 hours ago, Chloe2 said: micos000 Ρώτησα τη φίλη μου και έμαθα ότι τo λάπτοπ της είναι το HP 15-AY000NP με Celeron N3060 1.6Ghz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, windows 10. Χρήση: social media, youtube, email, για πληρωμές ΔΕΚΟ και πολύ λίγο word. Αν "κουμπωθεί" σε αυτό νέα RAM θα δουλέψει αυτόματα ή θέλει drivers; O SSD σε αυτό το λάπτοπ "μπαίνει" εύκολα ή θέλει και αντάπτορα; Γενικά συμφέρει να αναβαθμιστεί αυτό το λάπτοπ; ΥΣ: Ξέρω να εγκαθιστώ λειτουργικό σύστημα με cd/dvd/usb σε desktop/laptop. Δεν ξέρω να εγκαθιστώ windows 11 σε μηχάνημα με επεξεργαστή που δεν τα υποστηρίζει επίσημα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. comfuzio Σέβομαι την εμπειρία σας. Απλή χρήστης desktop/laptop είμαι. Η φίλη μου ισχυρίζεται ότι το 360 Τοtal Security την πρώτη φορά της έσβησε αρκετά GB με σκουπίδια. Τις επόμενες φορές της έσβηνε πολύ πολύ λιγότερα. Γι' αυτό δεν το χρησιμοποιεί καθημερινά για να σβήνει σκουπίδια. Καθημερινά το χρησιμοποιεί ως κλασικό antivirus. Αν κατάλαβα καλά η γνώμη σας είναι α)περιοδικά να σβήνει τα σκουπίδια με τον τρόπο που γράψατε και β)να έχει το Defender ως antivirus (αντιμετωπίζει όμως καλύτερα τις απειλές από το 360 Τοtal Security;). Αν βάλει SSD στο λάπτοπ της θα πάψει να χρειάζεται να σβήνει τα σκουπίδια; Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Chloe2 θα σου έλεγα με το χέρι στην φωτιά και χωρίς καθόλου antivirus να μπεις στις πιο επικίνδυνες σελίδες πιο ασφαλής θα είναι από το να έχει το 360 συγκεκριμένα. Αυτά τα "a/v" απλά κλείνουν τα κουμπιά του λειτουργικού συστήματος ότι και καλά έχει άλλο λογισμικό να κάνει την δουλειά αυτή και όμως υπολειτουργούν ΑΝ λειτουργούν έστω και λίγο. Κοινώς είναι απάτες. Εγώ θα το πετούσα και θα δοκίμαζα ένα σοβαρό A/V πχ bitdefender να μου κάνει ένα scan το pc μου μην μου έχει κάνει ζημιά το 360. Όχι, δυστυχώς σκουπίδια γεμίζει το λειτουργικό από μόνο του, δεν θα αλλάξει κάτι με τον SSD ως προς αυτό το κομμάτι απλά δεν θα βλέπει καθυστέρηση στον Η/Υ της όσο αυτός κάνει εγγραφές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, micos000 είπε Επειδή επιμένεις, πήγα στην iobit να δω τι λέει για το defgragment.................................. Δεν επιμενω σε κατι, αναφερω μια πραγματικοτητα και ενα προγραμμα που, οπως εκατομμυρια αλλοι χρηστες, χρησιμοποιω εδω και πολλα χρονια(ενω εσυ οπως ειπες το εβαλες μια στιγμη πριν απο καιρο και αμεσως το εβγαλες και γενικως θεωρεις ολα αυτα σκουπιδια). Η λειτουργια αυτη της αν/σης υπαρχει και τρεχει κανονικα. Αναγνωριζει οτι προκειται για ssd, του κανει μια αναλυση και αν δει οτι χρειαζεται defrag ή οτι αλλο, σου το λεει και μπορεις να προχωρησεις. Σου εμφανιζει το βαθμο κατακερματισμου και η διαδιακασια εξαλειψης του μπορει να παρει απο δευτερολεπτα μεχρι καμποσα λεπτα. Δε μπορω συνεπως να πιστεψω οτι το ΙΟbit και οι συναφεις εταιριες ειναι ανιδεοι, δε ξερουν οτι ο ssd δε χρειαζεται defrag, ή οτι θελουν να καταστρεψουν τους δισκους μας. 18 ώρες πριν, comfuzio είπε Ο micos000 με κάλυψε και εμένα με όσα είπε, γενικά είναι σαβουροπρογράμματα με μόνο σκοπό να πετάνε pop-ups για να πουλήσουν κάτι άλλο. Συνηθως μονο κατα την εκκινηση σου βγαζουν διαφημιστικα, οχι για κατι αλλο, για τα ιδια προγραμματα αλλα σε pro version. Κατι που σου κανει δουλειες ειναι χρησιμο, οχι σαβουρα. 6 ώρες πριν, comfuzio είπε Chloe2 θα σου έλεγα με το χέρι στην φωτιά και χωρίς καθόλου antivirus να μπεις στις πιο επικίνδυνες σελίδες πιο ασφαλής θα είναι από το να έχει το 360 συγκεκριμένα. Αυτά τα "a/v" απλά κλείνουν τα κουμπιά του λειτουργικού συστήματος ότι και καλά έχει άλλο λογισμικό να κάνει την δουλειά αυτή και όμως υπολειτουργούν ΑΝ λειτουργούν έστω και λίγο. Κοινώς είναι απάτες. Εγώ θα το πετούσα και θα δοκίμαζα ένα σοβαρό A/V πχ bitdefender να μου κάνει ένα scan το pc μου μην μου έχει κάνει ζημιά το 360. Το 360 προτεινεται απο τη Νοrton. Εχει γινει και η Νοrtοn απάτη? Eχω ως a/v χρησιμοποιω το Avast. Μηπως ειναι και αυτο ασοβαρο, βλαπτικο και απατη? Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από Επισκέπτης
comfuzio Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, dasos2024 said: Συνηθως μονο κατα την εκκινηση σου βγαζουν διαφημιστικα, οχι για κατι αλλο, για τα ιδια προγραμματα αλλα σε pro version. Κατι που σου κανει δουλειες ειναι χρησιμο, οχι σαβουρα Το 360 προτεινεται απο τη Νοrton. Εχει γινει και η Νοrtοn απάτη? Eχω ως a/v χρησιμοποιω το Avast. Μηπως ειναι και αυτο ασοβαρο, βλαπτικο και απατη? Θες να πεις ότι είναι αποδεκτή συμπεριφορά λογισμικό να σου πετάει κατά την εκκίνηση διαφημιστικά και ότι αυτό είναι μια προτιμότερη συμπεριφορά a/v σε σχέση με το defender; Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό, με πιάνεις αδιάβαστο, kudos! Ε άμα το λέει η norton με αυτά τα τρομερά bloatware που βάζει σε όλα τα prebuilt και που είναι με διαφορά το πιο uninstalled λογισμικό στην ιστορία έτσι θα είναι! Άντε να βάλω και το mcafee για να είμαι σωστός. Δεν μπορώ να καταλάβω τον οπαδισμό για αυτού του είδους λογισμικό, ο συλλογισμός σου είναι "αφού μου λέει ότι το 360 είναι σκουπίδι άρα και το avast είναι το ίδιο οπότε ας το γυρίσω σε false equivalence", συγγνώμη δεν θα ανέβω σε αυτόν τον ειρμό σκέψης. Υ.Γ. Μάλλον έχεις μπερδέψει το 360 total security του άρθρου με το norton 360 οπότε το βλέπω απίθανο να προτείνει η Norton το 360 total security της κινεζικής Qihoo 360, θα ήθελα να δω όμως που το είδες Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από comfuzio
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, comfuzio είπε Θες να πεις ότι είναι αποδεκτή συμπεριφορά λογισμικό να σου πετάει κατά την εκκίνηση διαφημιστικά και ότι αυτό είναι μια προτιμότερη συμπεριφορά a/v σε σχέση με το defender; Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό, με πιάνεις αδιάβαστο, kudos! Ε άμα το λέει η norton με αυτά τα τρομερά bloatware που βάζει σε όλα τα prebuilt και που είναι με διαφορά το πιο uninstalled λογισμικό στην ιστορία έτσι θα είναι! Άντε να βάλω και το mcafee για να είμαι σωστός. Δεν μπορώ να καταλάβω τον οπαδισμό για αυτού του είδους λογισμικό, ο συλλογισμός σου είναι "αφού μου λέει ότι το 360 είναι σκουπίδι άρα και το avast είναι το ίδιο οπότε ας το γυρίσω σε false equivalence", συγγνώμη δεν θα ανέβω σε αυτόν τον ειρμό σκέψης. Υ.Γ. Μάλλον έχεις μπερδέψει το 360 total security του άρθρου με το norton 360 οπότε το βλέπω απίθανο να προτείνει η Norton το 360 total security της κινεζικής Qihoo 360, θα ήθελα να δω όμως που το είδες Eχεις μπερδεψει τα μπουτια σου. Τι θα πει "απαραδεκτη συμπεριφορα" σε ενα free προγραμμα? Θες να ειναι και free και χωρις διαφημισεις. Κανεις δε σε υποχρεωνει να το βαλεις εξαλλου. Δεν εκανα συγκριση με το defender. Βασικα δε γινεται συγκριση γιατι αυτο δεν ειναι σουϊτα προγραμματων και το εχεις ετσι κι αλλιως. Δε ξερω αν η Norton στο μεταξυ εχει γινει αναξιοπιστη. Θυμαμαι πριν 20 χρονια ηταν το Νο1 στο χωρο των a/v. Ποιον οπαδισμο, εγω συζητηση κανω, εσυ και ο αλλος φιλος αντιθετα εχετε ενα γενικο αφορισμο και απαξιωση για οτι δε γουσταρετε. Βγαζεις χαζους και... οπαδους εκατομμυρια χρηστες. Ουδεποτε εξεφρασα τον "ειρμο σκεψης" που αναφερεις. Κανενα συσχετισμο δεν εκανα μεταξυ 360 Total Security και Νοrton 360. YΓ. εκανα ενα συντομο ψαξιματακι, δε βρισκω που ειχα δει οτι η Norton συνιστα το 360, βρηκα ομως κατι αλλο, προσφερεται απ το site της ΜS https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh1np58?cid=msft_web_chart&hl=el-gr&gl=GR Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από Επισκέπτης
comfuzio Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, dasos2024 said: Eχεις μπερδεψει τα μπουτια σου. Τι θα πει "απαραδεκτη συμπεριφορα" σε ενα free προγραμμα? Θες αν ειναι και free και χωρις διαφημισεις. Κανεις δε σε υποχρεωνει να το βαλεις εξαλλου. Δεν εκανα συγκριση με το defender. Βασικα δε γινεται συγκριση γιατι αυτο δεν ειναι σουϊτα προγραμματων και το εχεις ετσι κι αλλιως. Δε ξερω αν η Norton στο μεταξυ εχει γινει αναξιοπιστη. Θυμαμαι πριν 20 χρονι ηταν στο Νο1 στο χωρο των a/v. Ποιον οπαδισμο, εγω συζητηση κανω, εσυ και ο αλλος φιλος αντιθετα εχετε ενα γενικο αφορισμο και απαξιωση για οτι δε γουσταρετε. Βγαζεις χαζους και... οπαδους εκατομμυρια χρηστες. Ουδεποτε ειπα τον "ειρμο σκεψης" που αναφερεις. Κανενα συσχεςτισμοι δεν εκανα μετακξυ 360 Total Security και Νοrton 360. Και το ποιος έχει μπερδέψει τι φίλε, συγγνώμη με όλο το θάρρος δεν μπορείς να το λες εσύ αυτό. Η σύγκριση φυσικά και μπορεί να γίνει ανάμεσα σε defender και 360 γιατί και τα 2 δωρεάν είναι, δεν βλέπω όμως το defender να πετάει pop up. Γαργάρα αυτό ε; Και τι σχέση έχει η norton; Γιατί την φέρνεις συνέχεια στην κουβέντα; Εγώ δεν είπα ποτέ κουβέντα σχετικά με την norton αλλά επί της ευκαιρίας, όχι ούτε πριν 20 χρόνια ήταν ποτέ top στον χώρο των A/V, bloatware ήταν πάντα. Ακόμα και τότε παίζαν μπάλα στην κορυφή Kaspersky και bitdefender και μερικά άλλα A/V που δεν είναι το θέμα του topic. Κάνεις χοντρούς χαρακτηρισμούς, μπορείς να αποδείξεις αυτά που λες και για μένα και για τον @micos000; Δείχνεις ένα τυφλό οπαδισμό υπέρ, βασικά ούτε και εσύ δεν νομίζω να ξέρεις για τι μιλάς και λες για μπέρδεμα. Το άρθρο είναι για το 360 total security μιας εταιρίας από την Κίνα που την λένε Qihoo 360 ωραία ως εδώ; Υπάρχει και το 360 της Norton άλλη εταιρία από άλλη χώρα από άλλη ήπειρο, την φέρνεις συνέχεια στην κουβέντα σε ένα topic που μιλάει για το 360 total security μπορείς να ξεμπερδέψεις λίγο εσύ τα δικά σου μπούτια για να βγάλουμε και εμείς άκρη; Και θα παρακαλέσω ακόμα μια φορά να μου υποδείξεις που έβαλα χαζούς και οπαδούς εκατομμύρια χρήστες. Αν και δεν έκανα ποτέ χρήση του όρου χαζούς είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, ναι είπα για οπαδισμό, γιατί μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά αυτό ακριβώς δείχνεις ότι είσαι. Αφού δεν έκανες όπως λες, ανάθεμα αν ξέρεις και τι λες, κανέναν συσχετισμό με 360 total security και norton 360, εδώ είναι τα κείμενα, για πες που ξεκίνησε αυτό; Να δώσω μια βοήθεια: όχι από εμένα. Να δώσω και μια 2η βοήθεια; Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από comfuzio
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Και το ποιος έχει μπερδέψει τι φίλε, συγγνώμη με όλο το θάρρος δεν μπορείς να το λες εσύ αυτό............................... Καλα, εχεις μπερδευτει παρα πολυ. Και γενικως εχεις μετατρεψει τη συζητηση σε πολεμικο πεδιο, γιατι τετοια μανια και παθος? Εχεις εμπορικο συμφερον να μη προωθηθει το εν λογω προγραμμα? Λοιπον, καταρχην δε χρειαζεται να πιανεις χωρο βαζοντας image με το τι εχω πει(εκτος αν θες να δημιουργησεις εντυπωση). Γνωριζω τι εχω πει, εσυ δεν καταλαβες. Ειπα οτι η εταιρια Νοrton προτεινει το 360 Τotal Security. Εσυ εκανες παραλληλισμο του Νοrton 360 με τo 360 Total Security και με εμφανισες να εχω υποτιθεται μπερδευτει με τα δυο 360. Για τo defender τα ειπαμε, δε γινεται συγκριση γιατι δεν ειναι σουϊτα προγραμματων. Μονο αντι-μαλγουερ δεν ειναι? Οχι δεν εχω αναγκη να κανω... γαργάρα. Βαζεις απο το πουθενα ενα προγραμμα στη κουβεντα, δλδ εισαι offtopic, και μετα με κατηγορεις οτι κανω γαργαρα δε ξερω τι. To Νorton το εβαλα στη κουβεντα(περαν του οτι ειχε αναφερθει νωριτερα, πρωτου μπεις εσυ και τα κανεις μανταρα) επειδη ειπες "Ε άμα το λέει η norton με αυτά τα τρομερά bloatware που βάζει σε όλα τα prebuilt και που είναι με διαφορά το πιο uninstalled λογισμικό στην ιστορία έτσι θα είναι!" Χοντρους χαραχτηρισμους εκανες εσυ και τους συνεχιζεις, εγω αντιθετα προσπαθω να σε φερω σε ηρεμια, ειναι σα να σε εχει τσιμπησει μυγα τσε-τσε😄 Απαξιωνοντας και υποβαθμιζοντας προγραμματα που χρησιμοποιουν εκατομμυρια χρηστες, ειναι σα να λες οτι ειναι χαζοι αυτοι που τα χρησιμοποιουν. Και... οπαδοι επισης Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2024 από Επισκέπτης
Chloe2 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Για την ιστορία: Παλιότερα σίγουρα το 360 Total Security χρησιμοποιούσε 360 Cloud Scan Engine, QVMII Al Engine, Bitdefender Engine και Avira AntiVir Engine: "...There are four Security Engines built-in to 360 Total Security, namely 360 Cloud Scan Engine, QVMII Al Engine, Bitdefender Engine, and Avira AntiVir Engine..." Πηγή: https://blog.360totalsecurity.com/en/cloud-security-a-two-step-dynamic-protection/ Δεν γνωρίζω εάν σήμερα 360 Total Security, Bitdefender και Avira έχουν μια κάποιας μορφής συνεργασία. Ίσως έπαψαν να συνεργάζονται για εμπορικούς ή άλλους λόγους, καθώς διάβασα τα εξης: "Integrating award winning antivirus engines from 360 Cloud Scan Engine,360 QVMII AI Engine, QEX and KunPeng to provide you with the ultimate in Virus detection and protection capabilities". Πηγή: https://www.360totalsecurity.com/en/features/360-total-security/ ΥΣ1: Κατά τα άλλα η κάθεμία και ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει οποιοδήποτε antivirus στο desktop/laptop της/του (ή και να μην έχει). Ακόμα και οι δωρεάν εκδόσεις έχουν βελτιωθεί. Καλό είναι να κατεβάζουμε το όποιο πρόγραμμα μας ενδιαφέρει κατευθείαν από την επίσημη σελίδα. ΥΣ2: Κάθε συμβουλή/γνώμη από εμπειρότερα μέλη του forum καλό είναι να είναι σεβαστή. Η εφαρμογή της ή μη είναι προσωπική υπόθεση. ΥΣ3: Μέχρι τώρα με έχουν συμβουλεύσει αρκετά εκλεκτά μέλη του forum και τα ευχαριστώ για αυτό. Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα