Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου Γνωμες γι αυτο το free προγραμμα? το εχει κανεις? ειναι αξιοπιστο? μπορει να συνυπαρχει με αλλο παρομοιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δεν σε ικανοποιεί το δωρεάν AV των windows και θέλεις να βάλεις άλλη μια χαβούζα που θα τρέχει με την εκκίνηση και θα σε πρήζει με προσφορές; Τα speedup και cleanup είναι π@π@ριές. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από micos000 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, micos000 είπε Δεν σε ικανοποιεί το δωρεάν AV των windows και θέλεις να βάλεις άλλη μια χαβούζα που θα τρέχει με την εκκίνηση και θα σε πρήζει με προσφορές; Τα speedup και cleanup είναι π@π@ριές. Εχω εδω και χρονια το Αvast και το IObit. Σε αλλο pc που δοκιμασα το 360 εχει καποιες ρυθμισεις που φαινονται χρησιμες. Δε θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει περιστασιακα γι αυτες τις δουλειες? Δεν ειναι π@π@ρια οταν πχ. μπορει να σου σβησει αχρηστα αρχεια που δε βλεπει το IObit. Τωρα που ειπες για την εκκινηση, επιχειρησα να το απενεργοποιησω απο αυτη αλλα χωρις επιτυχια. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Λοιπόν. Avast+iObit=δύο μεγάλες σαβούρες+360=τρεις τεράστιες σαβούρες. Το Avast (το free) έχει χάσει την αίγλη του εδώ και χρόνια και έχει καταντήσει bloatware με συνεχείς ειδοποιήσεις για αναβάθμιση και χώνει και adwares. Η iobit είναι χρόνια γνωστή για τα σαβουροπρογράμματα της. Βάζεις και το 360 για να σου σβήνει αυτά που δεν βρίσκει το iobit; Τι έχεις δηλαδή τώρα; Τρία σαβούρια για να καθαρίσεις τον υπολογιστή από σαβούρες που χώνουν τα ίδια τα προγράμματα. Σόρρυ για τις εκφράσεις αλλά αυτή η κατάσταση να στήνουμε προγράμματα αρκετών 100άδων ΜΒ για να καθαρίσουμε μερικά ΚΒ από προσωρινά αρχεία τα οποία θα ξαναδημιουργηθούν μέσα σε μία το πολύ ώρα και να μας σπάνε τα ούμπαλα κάθε τρεις και λίγο για upgrade στο paid πρόγραμμα... ε, είναι λίγο μαζοχισμός. Για να μην αναφερθώ σε αυτές τις χαζομάρες για speedup που πειράζουν την registry. Δηλαδή να δίνει κάποιος πόρους σε ένα πρόγραμμα να τρέχει συνέχεια στο background για να απελευθερώνει πόρους τους οποίους θα ήταν έτσι κι αλλιώς ελεύθεροι αν δεν έτρεχε από πίσω αυτή η χαζομάρα; Ε, αυτό κι αν δεν είναι μαζοχισμός. Εννοείτε ότι δεν τα λέω για σένα, απλά αυτή κατάσταση που ξεκίνησε με το παλιό, καλό ccleaner, όσο το είχε φυσικά η piriform γιατί μετά που το εξαγόρασε η avast το κατέντησε κι αυτό σαβουροπρόγραμμα, πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Κάποτε, εν καιρό win95/98 που τα windows δεν καθάριζαν σωστά τα άχρηστα και οι δίσκοι ήταν ακριβοί και μικροί και οι μνήμη ram ήταν περιορισμένη, υπήρχε νόημα στον καθαρισμό με εξειδικευμένα προγράμματα. Τώρα πλέον με τις τιμές να πέφτουν και τα gb με τις ram να αυξάνονται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με αυτές τις χαζομάρες. Ο καθαρισμός μέσα από τα windows φτάνει και περισσεύει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, micos000 είπε Λοιπόν. Avast+iObit=δύο μεγάλες σαβούρες+360=τρεις τεράστιες σαβούρες. Το Avast (το free) έχει χάσει την αίγλη του εδώ και χρόνια και έχει καταντήσει bloatware με συνεχείς ειδοποιήσεις για αναβάθμιση και χώνει και adwares. Η iobit είναι χρόνια γνωστή για τα σαβουροπρογράμματα της. Aπ οτι καταλαβα δε τα χρησιμοποιεις, αρα γι αυτο και τα απαξιωνεις. Αμα ηταν σαβουρες δε θα τα χρησιμοποιουσαν εκατομμυρια ατομα σε ολο το κοσμο. Το θεμα ειναι οτι κανουν δουλεια. Εχεις να αντιπροτεινεις κατι καλυτερο? Και τι με νοιαζει αν κανει ειδοποισεις για αναβαθμιση? ας κανει οσες θελει. Σαβουροπρογραμμα δε μπορεις να πεις κατι που σου κανει defrag, update drivers, σβησιμο αχρηστων, registry, malwares κλπ κλπ. 4 ώρες πριν, micos000 είπε Σόρρυ για τις εκφράσεις αλλά αυτή η κατάσταση να στήνουμε προγράμματα αρκετών 100άδων ΜΒ για να καθαρίσουμε μερικά ΚΒ από προσωρινά αρχεία τα οποία θα ξαναδημιουργηθούν μέσα σε μία το πολύ ώρα και να μας σπάνε τα ούμπαλα κάθε τρεις και λίγο για upgrade στο paid πρόγραμμα... ε, είναι λίγο μαζοχισμός. Yπερβαλεις. Οι ειδοποιησεις συνηθως ειναι κατα την εναρξη των win, απλα τις κλεινεις. Ειμαι τοσες ωρες καθημερινα στα pc, δεν εχω νιωσει ενοχληση σαν αυτη που λες Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Αν ξέρεις τι πρεπει να κάνεις bleachbit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 9 ώρες πριν, dasos2024 είπε Σαβουροπρογραμμα δε μπορεις να πεις κατι που σου κανει defrag, update drivers, σβησιμο αχρηστων, registry, malwares κλπ κλπ. Κι όμως είναι. Defrag σε ssd δεν κάνουμε. update drivers μόνο όταν υπάρχει λόγος. Registry, δεν πειράζουμε και δεν αφήνουμε άλλα προγράμματα να το κάνουν. Malware μόνο με επιλεκτικούς ελέγχους όταν υπάρχει υπόνοια μόλυνσης και όχι αυτόματα και όλη την ώρα. 9 ώρες πριν, dasos2024 είπε Aπ οτι καταλαβα δε τα χρησιμοποιεις, αρα γι αυτο και τα απαξιωνεις. Το avast το είχα σε εκτίμηση παλαιότερα μέχρι που έγινε σαβούρα. Από δωρεάν αφήνω των windows. Με πληρωμή έχει πολύ καλύτερα. Την iobit την έχω, μην πω τι, από την αρχή για διάφορους λόγους. Το 360 μου φαίνεται άχρηστο γενικώς. Το είχα δοκιμάσει στο κινητό και στο λάπτοπ μια φορά και έφυγε μέσα στην ώρα. Εννοείτε ότι δεν το βάζουμε σε καμιά περίπτωση μαζί με άλλα. 9 ώρες πριν, dasos2024 είπε Εχεις να αντιπροτεινεις κατι καλυτερο? Όπως είπα και πιο πάνω, defrag δεν κάνουμε, registry δεν πειράζουμε, malware με το adwcleaner (one time μόνο και όχι συνέχεια), άχρηστα με το παρακάτω, μια φορά τον μήνα και πολύ είναι... Το bleachbit που πρότεινε ο Aris καλό μου φαίνεται αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, micos000 είπε Κι όμως είναι. Defrag σε ssd δεν κάνουμε. update drivers μόνο όταν υπάρχει λόγος. Registry, δεν πειράζουμε και δεν αφήνουμε άλλα προγράμματα να το κάνουν. Malware μόνο με επιλεκτικούς ελέγχους όταν υπάρχει υπόνοια μόλυνσης και όχι αυτόματα και όλη την ώρα. ................................... Φιλεμ... μιλαμε για ειδικο defrag. Defrag για ssd. Φυσικα και κανουμε drivers update oταν χρειαζεται και οχι ολη την ωρα. Ειναι πολλες οι λειτουργιες, οχι μονο αυτες που εγραψα ενδεικτικα(κι εσυ πας να τις απαντησεις ξεχωριστα). Το ΙΟbit μου ειναι χρησιμο και απαραιτητο, δε θα κανουμε τετοια κουβεντα. Το θρεντ ασχολειται μονο με το 360 Τοtal Security. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 4 ώρες πριν, dasos2024 είπε μιλαμε για ειδικο defrag. Defrag για ssd. Ορίστε;;; Ειδικό; Τι ειδικό; Δεν υπάρχει "ειδικό" defragment. Αν εννοείς το Trim, αυτό το κάνουν τα windows αυτόματα και δεν χρειάζεται έξτρα πρόγραμμα. 4 ώρες πριν, dasos2024 είπε Το ΙΟbit μου ειναι χρησιμο και απαραιτητο, δε θα κανουμε τετοια κουβεντα. ΟΚ, τέλος σχετικά με αυτήν τη σαβούρα. (προσωπική άποψη φυησικά). 4 ώρες πριν, dasos2024 είπε Το θρεντ ασχολειται μονο με το 360 Τοtal Security. και αν... Στις 23/6/2024 στις 9:52 ΜΜ, dasos2024 είπε μπορει να συνυπαρχει με αλλο παρομοιο? Οπότε, καλύτερα όχι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chloe2 Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου Έχω εγκαταστήσει στο καινούργιο λάπτοπ μου (Amd Ryzen 3, 8 GB DDR5 RAM, SSD) με windows 11 τη δωρεάν έκδοση του 360 Τοtal Security. Έχει αρκετές δυνατότητες. Φίλη μου το έχει εγκαταστήσει σε παλιό λάπτοπ με Celeron, 4 GB RAM, HDD με windows 10 (σβήνει και τα "σκουπίδια", έκανε το λάπτοπ της να "ανοίγει" λίγο πιο γρήγορα). Και οι δύο είμαστε αρκετά ευχαριστημένες. Ουσιαστικά τo 360 Τοtal Security είναι antivirus με extra δυνατότητες. Δεν θα πρότεινα στο ίδιο μηχάνημα να εγκατασταθούν δύο ή περισσότερα antivirus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Chloe2 είπε Φίλη μου το έχει εγκαταστήσει σε παλιό λάπτοπ με Celeron, 4 GB RAM, HDD Πες της να αλλάξει επειγόντως τον hdd και να βάλει ssd. Οι διαφορά που θα δει θα είναι εκπληκτική σε σχέση με τον hdd και σίγουρα θα αξίζει να το 20άρικο για τον δίσκο. Αν μπορεί να κάνει μόνη της ή με κάποιον γνωστό εγκατάσταση τα 10άρια θα είναι μια χαρά. Αν όχι μπορούμε να βοηθήσουμε αλλά να ανοίξεις νέο thread για να μην μπλέξουμε τα μπούτια μας εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 25/6/2024 στις 11:13 ΠΜ, micos000 είπε Ορίστε;;; Ειδικό; Τι ειδικό; Δεν υπάρχει "ειδικό" defragment. Tι λες παιδι μου, παλαβωσες? 😄 Υπαρχουν προγραμματα που κανουν ειδικο defrag για ssd. Tι μου βαζεις αυτο το image, ασφαλως το γνωριζω. 15 χρονια τωρα χρησιμοποιω ssd Στις 25/6/2024 στις 11:13 ΠΜ, micos000 είπε Οπότε, καλύτερα όχι. Γενικα λεγεται οτι δε πρεπει να χρησιμοποιουνται ταυτοχρονα δυο τετοια παρομοια προγραμματα, αλλα εχω διαβασει στο ιντερνετ θετικες αναφορες για ταυτοχρονη χρηση avast και 360. Μπορω βεβαια το 360 να το χρησιμοποιω επιλεκτικα, οταν θελω να εκτελεσω καποιες λειτουργιες του. Παραμενει το προβλημα οτι εκκινα με τα win(δε βοηθαει το ξετικαρισμα της σχετικης επιλογης, ουτε το ξετικαρισμα απ το msconfig). Nα πουμε οτι το 360 συνισταται απο τη Νorton, oποτε μαλλον πρεπει να θεωρειται αξιοπιστο. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dasos2024 είπε Tι λες παιδι μου, παλαβωσες? 😄 Υπαρχουν προγραμματα που κανουν ειδικο defrag για ssd. Για πες ένα γιατί εγώ δεν ξέρω κανένα και πως ακριβώς γίνεται αυτό το "ειδικό" defrag. Και κέρασμα για το "παιδί μου" 🍺 Επεξ/σία 27 Ιουνίου από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου Share Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, micos000 είπε Για πες ένα γιατί εγώ δεν ξέρω κανένα και πως ακριβώς γίνεται αυτό το "ειδικό" defrag. Ποιο ενα να πω, για το ΙΟbit δε μιλουσαμε? Δλδ λες οτι ολα αυτα τα εμπορικα προγραμματα που περιλαμβανουν defrag για ssd εξαπατουν τα εκατομμυρια των χρηστων που τα χρησιμοποιουν και καταστρεφουν τους δισκους τους. Δε ακουγεται λογικο κατι τετοιο. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arg_ Δημοσ. 28 Ιουνίου Share Δημοσ. 28 Ιουνίου είναι λογικό το defrag σε ένα μέσο που δεν είναι μηχανικό; Δηλαδή ένα byte θα πάρει περισσότερο χρόνο να διαβαστεί από τη διεύθυνση Χ σε σχέση με την Ψ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα