GIORGARAS Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Γεια σας παιδιά, μπορεί να μου πει κάποιος πως γίνεται στον παρακάτω κώδικα ενώ ξέρω ότι έχω 4 απαντήσεις να εμφανίζει πάντα την πρώτη; > $match1 = "SELECT username FROM users"; $query1 = mysql_query($match1); $num_query1=mysql_num_rows($query1); echo $num_query1; $row = mysql_fetch_row($query1); echo $row[1]; το num_query1 μου λέει 4 και μόνο το row[0] βγαίνει σωστά, το row[1],2,3 κενά. πώς γίνεται αυτό; Ευχαριστώ πολύ!! Ευχαριστώ!!
galanta Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Τα έχεις ψιλομπερδέψει...τα row[0], row[1] κλπ είναι οι τιμές ενός array (μητρείου) για ένα αποτέλεσμα του ερωτήματος και όχι όλες οι απαντήσεις του ερωτήματος. Με άλλα λόγια, το row[0] δεν είναι η πρώτη απάντηση αλλά η πρώτη τιμή της εκάστοτε απάντησης, κι επειδή εσύ ζητάς μόνο μια τιμή, το username, πάντα θα παίρνεις μια απάντηση. Αν θέλεις όμως να παίρνεις αυτή την τιμή και για τις επόμενες απαντήσεις, τότε πρέπει να φτιάξεις ένα βρόχο, του στιλ: > while ($user = mysql_fetch_row($query1)) { echo $user[0]."\n"; } Όταν κάνεις ένα ερώτημα στη MySQL και θέλεις να διατρεξεις όλα τα αποτελέσματα, πάντα πρέπει να φτιάχνεις βρόχους. Αν θέλεις περισσότερες εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό, στείλε μου μήνυμα.
GIORGARAS Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 ωχ τι να πω, τώρα όντως μπερδεύτηκα επειδή το είχα δουλέψει παλιότερα νόμιζα ότι ήταν έτσι... sorry
HaPagan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Ε βασικά δεν υπήρχε κάποιος επαναληπτικός βρόγχος για να διατρέξει τον πίνακα με τα αποτελέσματα .
galanta Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Ε βασικά δεν υπήρχε κάποιος επαναληπτικός βρόγχος για να διατρέξει τον πίνακα με τα αποτελέσματα . Ε; Και η while τι είναι δηλαδή;
GIORGARAS Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 galanta o HaPagan λέει ότι δε υπήρχε βρόγχος, τώρα υπάρχει. Ευχαριστώ πολύ!!
GIORGARAS Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 νέα απορία. Έχω μια σελίδα με 3 frames οριζόντια. Στο πρώτο έχω το μενού που με sessions θυμάται το username του χρήστη, στο δεύτερο frame έχω δύο φόρμες με κουμπιά προηγούμενη παράδοση και επόμενη παράδοση και στο τρίτο frame έχω το αρχείο από την mysql που αντιστοιχεί στην ύλη της παράδοσης που βλέπω. Το τρίτο frame έχει δικό του header όπου εμφανίζει αρχεία word,pdf ανάλογα με τι αρχείο είναι η ύλη, οπότε δεν μπορώ να βάλω τα κουμπιά των παραδόσεων στο ίδιο frame με αυτό που δείχνει την ύλη και να έχω τις φόρμες με PHP_SELF γιατί υπάρχει πρόβλημα με header. Από την προηγούμενη σελίδα έχω μεταφέρει το id της εγγραφής που θέλω να δω στο δεύτερο και στο τρίτο frame και φαίνεται κανονικά. Αυτό που θέλω είναι πως μπορώ να πατάω επόμενη παράδοση και να μου την δείχνει στο άλλο frame. Υπόψιν ότι έχω κάνει με hidden field στις φόρμες να μεταφέρω id+1 η id-1 αναλόγως στο τρίτο frame και να δείχνει κανονικά, όμως στο δεύτερο frame παραμένει το id από την προηγούμενη σελίδα. Με λίγα λόγια πως γίνεται με το πάτημα του κουμπιού από μια φόρμα που ανήκει στο δεύτερο frame να κάνει refresh το ίδιο το frame και να αλλάζει και το τρίτο frame. Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι εύκολα αν υπάρχει εντολή που να κατευθύνει στο κατάλληλο frame μια εντολή όπως αυτήν header ("Location: lessons.php?".SID); Στην παραπάνω εντολή μπορώ να βάλω target; Ευχαριστώ πολύ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.