conqueror06 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Έχω συναρμολογήσει ο ίδιος άνοιξη 2020 τον παρακάτω υπολογιστή τον οποίο χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα. MSI Z390 Gaming Plus, i5 9600k, MSI GTX 1660Ti Armor, ψύξη cpu με Arctic Freezer esports duo. Στην motherboard έχω προσθέσει wifi, RAM έχω βάλει 2 των 8gb gskill trident Z ενώ από δίσκους χρησιμοποιώ δύο SSD (ο ένας Nvme για το σύστημα) και δύο HDD. Πιστεύετε αξίζει να κρατήσω την ίδια motherboard βάζοντας της τον i9 9900k και αλλάζοντας κάρτα γραφικών σε RTX 4060? Φυσικά θα αλλάξω και ψύξη έχοντας στο... ράφι από ένα πρότζεκτ που δεν έκανα το 2021 μία υδρόψυξη H100i της Corsair. Πιστεύεται με 3,5 χρόνια σε αδράνεια αλλά αχρησιμοποίητη θα λειτουργεί σωστά η αντλία? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! edit: ξέχασα να αναφέρω τροφοδοτικό έχω το rm750x της corsair Επεξ/σία 23 Ιουνίου από conqueror06
nickol-us Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Για την υδρόψυξη δεν μπορώ να σου πω, εκτιμώ(καθαρά εκτίμηση) οτι δε θα έχει πάθει κάτι. Για το σύστημα θα πω οτι μάλλον δεν αξίζει να ασχόληθεις σε αναβάθμιση. Τα χρήματα που ζητούν για μεταχειρισμένο και αγνώστου χρήσης (πιθανά "λιωμένου") ξεκλείδωτου 9900k είναι αστεία εως απαγορευτικά. Χίλιες φορές να πουλήσεις και να φτιάξεις ένα am4 σύστημα ή ακόμη κι αν είσαι intel fan, ένα 1700, ακόμη και με τον 12400. Οι επιδόσεις θα είναι εφάμιλλες (αν όχι καλύτερες), ενώ θα έχεις όλα τα parts καινούργια και με εγγύηση. 1 1
@topos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Εάν έβρισκες τον 9900 με max στο ~80ευρω ίσως ήταν οκ επιλογή αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει στις τιμές που παιζει, είναι ~εφάμιλλος με 12400/5600 οι οποιοι κοστίζουν ~120 ευρώ και έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, αρκετά καλύτερο single, εγγύηση και θεωρητικά καλύτερη υποστήριξη. Πάντως πηγαίνοντας από 1660 σε 4060 ίσως να ήταν οκ στα περισσότερα παιχνίδια ο 9600. 1
conqueror06 Δημοσ. 23 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Κυρίως για τη motherboard το σκέπτομαι επειδή θέλω να διατηρήσω την ίδια, αλλιώς εννοείται δεν συγκρίνονται οι επόμενες γενιές επεξεργαστών σε απόδοση αλλά και value for money. Έπαθα πλάκα με τις τιμές που είδα μια ματιά που έριξα. 220 εως 250 ευρώ για ξεζουμισμένους επεξεργαστές πενταετίας??? Εδώ καινούργιο το 2021 (!) τον έβρισκα 365 ευρώ στη Γερμανία... Επίσης για μεταχειρισμένη RTX 2080 Ti (MSI Seahawk) στα 310 ευρώ τι γνώμη έχετε? Αντέχει άραγε ακόμα η AiO της?
tzavardin Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, conqueror06 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Κυρίως για τη motherboard το σκέπτομαι επειδή θέλω να διατηρήσω την ίδια, αλλιώς εννοείται δεν συγκρίνονται οι επόμενες γενιές επεξεργαστών σε απόδοση αλλά και value for money. Έπαθα πλάκα με τις τιμές που είδα μια ματιά που έριξα. 220 εως 250 ευρώ για ξεζουμισμένους επεξεργαστές πενταετίας??? Εδώ καινούργιο το 2021 (!) τον έβρισκα 365 ευρώ στη Γερμανία... Επίσης για μεταχειρισμένη RTX 2080 Ti (MSI Seahawk) στα 310 ευρώ τι γνώμη έχετε? Αντέχει άραγε ακόμα η AiO της? Tο πρώτο είναι τιμολογιακή πολιτική της Intel στους παλιούς επεξεργαστές για να αλλάζεις μητρική, δεν έφτανε to tick tock model. Για το δεύτερο έχω να σου πω ότι είναι πολύ ακριβή όταν μπορείς να βρεις στη Γερμανία 4060 ti στα 360 και 7700xt στα 390. Πάντως με 250 παίρνεις επεξεργαστή και μητρική μαζί. Αν πουλήσεις δε και τα παλιά, είσαι και άνετος. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από tzavardin 2 1
micos000 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 8 ώρες πριν, conqueror06 είπε Πιστεύετε αξίζει να κρατήσω την ίδια motherboard βάζοντας της τον i9 9900k και αλλάζοντας κάρτα γραφικών σε RTX 4060? Πιστεύω ότι αξίζει, ιδίως αν μπορέσεις να βρεις τον i9 σε καλή τιμή. Εγώ στη θέση σου, αφού έχεις αποφασίσει για την gpu, θα την έπαιρνα και θα έβλεπα πως πάει με τον i5 και μετά θα έβλεπα. 8 ώρες πριν, conqueror06 είπε RAM έχω βάλει 2 των 8gb Αυτό θα έλεγα να το δεις. Νομίζω ότι για gaming τα 16gb είναι πλέον, απλά minimum. Βάλε άλλα 2Χ8. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα