Morosana Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 4 ώρες πριν, KrisDs είπε Ένα καλό μηχανικό ρολόι δεν ξεκινάει από 3000 ευρώ, υπάρχουν πολλές ελβετικές και ιαπωνικές μάρκες με ιστορία και με αξιόλογους μηχανισμούς σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Και το αναφέρω όχι για να σε διορθώσω, σίγουρα τα βαριά ονόματα στον χώρο είναι πάνω από 3000 ευρώ. Το γράφω περισσότερο επειδή υπάρχει ενδιαφέρον εδώ στο φόρουμ για τα ρολόγια και είναι κρίμα να αποτραπεί κόσμος που θα ήθελε να αγοράσει ένα μηχανικό ρολόι, νομίζοντας ότι μία τέτοια αγορά απαιτεί πολλές χιλιάδες ευρώ. Αλλά πέρα από αυτό, τα καλά γυαλιά κοστίζουν, αν θέλετε top quality φακούς και σκελετούς κοιτάτε σε Maui Jim, Serengeti, Vuarnet. Υπάρχουν και τα American Optical, και μετά ξεφεύγουμε πολύ σε τιμές με brands όπως Dita & Matsuda. Eπίσης ενδιαφέρον έχουν και τα Fora, made in Spain με Zeiss φακούς. Όλα αυτά τα brands δύσκολα τα βρίσκεις Ελλάδα, μπορεί και καθόλου, δεν ανήκουν στην Luxottica που βγάζει γυαλιά με το κιλό και που στην χώρα μας είναι παντοκρατορία. Και εμένα θα με ενδιέφεραν κάποια γυαλιά με καλούς φακούς που να μην κοστίζουν μια περιουσία για πιο πρόχειρα, παραλία κτλ ώστε να μην ταλαιπωρώ με θάλασσα και άμμο ένα καλό ζευγάρι γυαλιών. Τα Serengeti είναι top (δοκίμασα και maui jim αλλά δεν μου αρεσαν) και τα φοράω φανατικά καμία 20αρια χρόνια και σε όσους έδωσα να τα δοκιμάσουν κατάλαβαν διάφορα ότι μάρκα και να φορούσαν. Ο γέρος μου ειδικά ειναι ταγμένος στη μάρκα ακόμα από πιο παλιά επειδή ήταν καπετάνιος και ήταν τα μόνα γυαλιά που δεν τον κούραζαν στη θάλασσα. Σαν τιμή δεν έχουν καμία διαφορά με fashion brands και αξίζει κάποιος που μένει στην Ελλάδα με 300 μέρες ηλιο να ανεβάσει λίγο το μπάτζετ για κάτι που θα το κρατήσει χρόνια. Το μυστικό είναι να διαλέξει ένα διαχρονικό σχέδιο και όχι πχ ένα λαχανί που μπορεί να ειναι φέτος της μόδας και να το βαρεθεί την επόμενη χρονιά. 2
Dinos1973 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 On 22/06/2024 at 18:17, DimitrisPaps said: Γεια σας!Δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο topic,οπότε πήρα την απόφαση να το φτιάξω εγώ! Έχω ένα ζευγάρι Rayban και άλλο ένα ζευγάρι από μάτι μάτι.Το πρόβλημα είναι ότι επειδή θα αρχίσω να πηγαίνω παραλία,δεν θέλω να τα "χαλάσω". Έχω δει διάφορα γυαλιά ηλίου σε μαγαζιά τύπου Bershka,Pull and Bear,Celestino κλπ με κόστος γύρω στα 5 με 10 ευρώ... Αξίζει τον κόπο,ειδικά για την παραλία,η θα μου προκαλέσει πρόβλημα στην όραση? Φιλαράκι πάντως έχει πάρει 3 ζευγάρια από Celestino και δεν έχει πάθει το παραμικρό όπως λέει, βλέπει όπως έβλεπε και πριν... 😂 Δηλαδη προτιμας να χαλασεις τα ματιας με κατι μη αξιοποιστο…. Είναι και αυτό μια λογικη! 22 hours ago, spooker said: όπως ελάχιστα αγοράζει κανείς πλέον μηχανικό ρολόι. παρόλα αυτά πλεόν ένα καλό μηχανικό ρολόι ξεκινά από 3000 και φτάνει στο άπειρο. Το γεγονός πως κάποιοι κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο να αγοράζει πλαστικό με το ίδιο κόστος είναι επιτυχία του marketing. Μίλησα για την ποιότητα. Ο φακός είναι φακός και οι κανόνες της φυσικής κάνουν apply εξίσου είτε μιλάμε για γυαλιά ηλίου είτε μιλάμε για φακούς dslr , τηλεσκοπίων etc. Όπως είπες οι πλαστικοί έχουν "παρόμοια καθαρότητα" αλλά σίγουρα δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που πετυχαίνει το γυαλί. Αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια σου στο αυτοκίνητο καλύτερα φόρα κράνος. Δεν είναι τυχαίο που τα 3025 aviator της rayban που την έκαναν διάσημη φοράνε ακόμα γυάλινους φακούς, γνωρίζουν πως αν τολμήσουν να βάλουν πλαστικό φακό δεν πρόκειται να τα ξανα-αγοράσει κανείς. Το παραδειγμα με το μηχανικο ρολοι ειναι η επειβεβαιωση...φυσικα και τα μηχανικα ρολογια ειναι υποδεεστερα σε τεχνολογια απο τα Quartz! τα μηχανικα ρολογια ειναι προβληματικα και αναξοιοπιστα, το οτι οι τιμες ειναι ακριβοτερες απο τα quartz εχει να κανει με την περιπλοκοτητα τις κατασκευης οχι την αξιοποιστια!!!
spooker Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 10 minutes ago, Dinos1973 said: Το παραδειγμα με το μηχανικο ρολοι ειναι η επειβεβαιωση...φυσικα και τα μηχανικα ρολογια ειναι υποδεεστερα σε τεχνολογια απο τα Quartz! τα μηχανικα ρολογια ειναι προβληματικα και αναξοιοπιστα, το οτι οι τιμες ειναι ακριβοτερες απο τα quartz εχει να κανει με την περιπλοκοτητα τις κατασκευης οχι την αξιοποιστια!!! καλύτερα κάνε την έρευνα σου πριν μιλήσεις. Αναξιόπιστα τα μηχανικά ρολόγια??? Υπάρχουν ρολόγια 200ετών που ακόμα δουλεύουν. Τα quartz είναι αναλώσιμα και για αυτό κανένας γνώστης δεν ασχολείται με αυτά σοβαρά.
Dinos1973 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, spooker said: καλύτερα κάνε την έρευνα σου πριν μιλήσεις. Αναξιόπιστα τα μηχανικά ρολόγια??? Υπάρχουν ρολόγια 200ετών που ακόμα δουλεύουν. Τα quartz είναι αναλώσιμα και για αυτό κανένας γνώστης δεν ασχολείται με αυτά σοβαρά. Και αυτοκίνητα υπάρχουν που είναι 100 ετών και λειτουργούν! δεν σημάνει ότι είναι και αξιοπιστα!!! στα μηχανικά πληρώνεις απλά την περιπλοκότητα του μηχανισμού! εάν θέλεις αξιοπιστία και να μην ασχοληθείς με το ρολόι πάρα μια στα 3 χρονιά αλλαγή μπαταρίας τότε μόνο quartz, τώρα εάν θέλεις να πουλήσεις μούρη υπάρχουν μηχανικά για όλα τα πορτοφόλια, απλά να κουνάς το χέρι συνέχεια γιατί θέλουν κούρδισμα! Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από Dinos1973
tzotzo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 2 hours ago, Morosana said: Τα Serengeti είναι top (δοκίμασα και maui jim αλλά δεν μου αρεσαν) και τα φοράω φανατικά καμία 20αρια χρόνια και σε όσους έδωσα να τα δοκιμάσουν κατάλαβαν διάφορα ότι μάρκα και να φορούσαν. Ο γέρος μου ειδικά ειναι ταγμένος στη μάρκα ακόμα από πιο παλιά επειδή ήταν καπετάνιος και ήταν τα μόνα γυαλιά που δεν τον κούραζαν στη θάλασσα. Σαν τιμή δεν έχουν καμία διαφορά με fashion brands και αξίζει κάποιος που μένει στην Ελλάδα με 300 μέρες ηλιο να ανεβάσει λίγο το μπάτζετ για κάτι που θα το κρατήσει χρόνια. Το μυστικό είναι να διαλέξει ένα διαχρονικό σχέδιο και όχι πχ ένα λαχανί που μπορεί να ειναι φέτος της μόδας και να το βαρεθεί την επόμενη χρονιά. Καλά, εδώ προτείνονται ως "καλά" γυαλιά των 5 ευρώ. Θα πάρουν Serengeti?
Morosana Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, tzotzo είπε Καλά, εδώ προτείνονται ως "καλά" γυαλιά των 5 ευρώ. Θα πάρουν Serengeti? Καλά δεν πουλάς και νεφρό για να τα πάρεις, γύρω στα 250€ έχουν και είναι φθηνότερα από τα περισσότερα γυαλιά οίκων μόδας. Δυστυχώς οι περισσότεροι σε αυτά τα χρήματα θα κοιτάξουν να πάρουν κάτι αναγνωρίσιμο πχ Gucci, DG ή κάποιο hot σχέδιο μόδας (9 στους 10 πιτσιρικάδες φοράνε τα γυαλιά του Τρανού, πριν καμία 10αρια χρόνια όλοι φορούσαν wayfarer κτλ) παρά κάτι ποιοτικό. Τα μάτια είναι σαν τα δόντια, η ζημιά γίνεται λίγο λίγο και είτε δεν το καταλαβαίνεις ή το συνηθίζεις μέχρι να φτάσει στο σημείο που λες δεν πάει άλλο. 1
KrisDs Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Ακριβώς, και βέβαια λόγω κατασκευής σκελετού και φακών δεν είναι αναλώσιμα όπως γυαλιά των 100 ευρώ. Όταν βλέπουμε άτομα έξω που έχουν δώσει 200-300 και βάλε ευρώ για ένα όνομα χωρίς να έχουν την αντίστοιχη ποιότητα φακών και σκελετών, το να πληρώσεις 250 ευρώ για ένα πραγματικά ποιοτικό κλασικό γυαλί όπως Maui Jim ή Serengeti είναι πολύ καλύτερη επιλογή και οικονομικά και για την υγεία των ματιών. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις