sphinxgr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 έχω πάρει γυαλιά απο κίνα για την πλάκα μου με 3€ και είχαν μια χαρά απορρόφηση της uv ακτινοβολίας. Γενικά το αν τα γυαλιά έχουν 5€ ή 500€, δεν είναι απόδειξη του ότι κάνουν καλύτερη δουλειά. Τα γυαλιά κοστίζουν στη μαζική παραγωγή 1€. Το πόσο θα πουληθούν έχει σχέση με 1εκ άλλους παράγοντες. Παλιότερα κάποια μαγαζιά οπτικών είχαν "μηχάνημα" που ελέγχει αν τα γυαλιά έχουν προστασία UV αλλά επειδή πήγαιναν όλοι να κάνουν δοκιμές, τα έβγαλαν. Οπότε?Εγω θα πρότεινα να ασχοληθείτε μόνοι σας να το διαπιστώσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. ΠΧ με φακό UV των 5€ μπορείς να δεις αν όντως περνά ακτινοβολία. Επίσης υπάρχουν και κάρτες που δείχνουν αν υπάρχει UV ακτινοβολία, ενώ περνάει η φωτεινή δέσμη απο γυαλιά, φιμέ τζάμια κλπ κλπ https://optiquedelmar.com/how-to-tell-if-sunglasses-have-uv-protection/ 1 1
spooker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, AntiCambeR said: Εχω ακούσει και άποψη ότι πλαστικός και γυάλινος φακός εχουν την ίδια απορροφητικότητα-ποιότητα, έχω τις αμφιβολίες μου. προφανώς κανένας πλάστικος φακός δεν θα είναι ποτέ καλύτερος από έναν γυάλινο. Οι πλαστικοί φακοί χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την μείωση του κόστους δεν έχουν κανένα άλλο πλεονέκτημα. Η ίδια πρακτική ακολουθείται και στους φακούς των φωτογραφικών μηχανών, τηλεσκόπια, etc.. όπου στα φθηνά μοντέλα τοποθετούνται πλαστικά elements τα οποία με τα χρόνια φυσικά αλλοιώνονται και ο φακός είναι για πέταμα. Αντίθετα φακοί 50-100 χρόνων με γυάλινα elements ακόμα είναι ενεργοί και δουλεύουν αψεγάδιαστα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2024 από spooker
sphinxgr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, spooker είπε προφανώς κανένας πλάστικος φακός δεν θα είναι ποτέ καλύτερος από έναν γυάλινο. Οι πλαστικοί φακοί χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την μείωση του κόστους δεν έχουν κανένα άλλο πλεονέκτημα. Η ίδια πρακτική ακολουθείται και στους φακούς των φωτογραφικών μηχανών, τηλεσκόπια, etc.. όπου στα φθηνά μοντέλα τοποθετούνται πλαστικά elements τα οποία με τα χρόνια φυσικά αλλοιώνονται και ο φακός είναι για πέταμα. Αντίθετα φακοί 50-100 χρόνων με γυάλινα elements ακόμα είναι ενεργοί και δουλεύουν αψεγάδιαστα. Ελάχιστα χρησιμοποιούνται πλέον οι γυάλινοι φακοι. Οι "πλαστικοί" έχουν πλέον παρόμοια καθαρότητα και απορροφητικότητα και σαφεστατα ειναι πιο ασφαλείς. Ούτε σπάνε με το παραμικρό, ούτε πρόκειται σε τρακάρισμα να καρφωθούν στα μάτια σου. Άλλο το βάζω γυαλιά στα μάτια μου και άλλο βάζω φακό στην dslr μου..... Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2024 από sphinxgr 2 1
vagos789 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Πηρα κατι Barcur απο ali, μια χαρα ειναι. Απλα οπως με καθε γυαλι,μην το αφηνετε μεσα σε αυτοκινητο να βραζει και μην τα κρατατε για 100 χρονια
spooker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, sphinxgr said: Ελάχιστα χρησιμοποιούνται πλέον οι γυάλινοι φακοι. Οι "πλαστικοί" έχουν πλέον παρόμοια καθαρότητα και απορροφητικότητα και σαφεστατα ειναι πιο ασφαλείς. Ούτε σπάνε με το παραμικρό, ούτε πρόκειται σε τρακάρισμα να καρφωθούν στα μάτια σου. Άλλο το βάζω γυαλιά στα μάτια μου και άλλο βάζω φακό στην dslr μου..... όπως ελάχιστα αγοράζει κανείς πλέον μηχανικό ρολόι. παρόλα αυτά πλεόν ένα καλό μηχανικό ρολόι ξεκινά από 3000 και φτάνει στο άπειρο. Το γεγονός πως κάποιοι κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο να αγοράζει πλαστικό με το ίδιο κόστος είναι επιτυχία του marketing. Μίλησα για την ποιότητα. Ο φακός είναι φακός και οι κανόνες της φυσικής κάνουν apply εξίσου είτε μιλάμε για γυαλιά ηλίου είτε μιλάμε για φακούς dslr , τηλεσκοπίων etc. Όπως είπες οι πλαστικοί έχουν "παρόμοια καθαρότητα" αλλά σίγουρα δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που πετυχαίνει το γυαλί. Αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια σου στο αυτοκίνητο καλύτερα φόρα κράνος. Δεν είναι τυχαίο που τα 3025 aviator της rayban που την έκαναν διάσημη φοράνε ακόμα γυάλινους φακούς, γνωρίζουν πως αν τολμήσουν να βάλουν πλαστικό φακό δεν πρόκειται να τα ξανα-αγοράσει κανείς. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2024 από spooker 1
warewolf Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Τα δύο βασικά στοιχεία που θα επέλεγα εγώ να υπάρχουν σε δεύτερο ζευγάρι γυαλιά για οπουδήποτε, είναι το φίλτρο UV και πολωτικοί φακοί. Μια εταιρία που είναι αρκετά φθηνή και παρέχει τα δύο παραπάνω στα γυαλιά της, είναι η polaroid. Αν και στις πολύ χαμηλές τιμές τους, θα έλεγα πως το μειονέκτημα βρίσκεται στους σκελετούς τους. (από θέμα design συγκριτικά με άλλα ακριβότερα γυαλιά) Μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω το ότι οι γυάλινοι φακοί κρατούν μια ζωή συγκριτικά με τους πλαστικούς. Τα φίλτρα UV με τον καιρό καταστρέφονται. Για αυτό, όταν έχεις γυαλιά που για π.χ. 5-6 χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά, ειδικά κάτω από τον ήλιο και όχι αποκλειστικά στη σκιά, καλό είναι να αντικαθιστώνται με καινούργια. Επί προσωπικού να πω πως δεν αντέχω γυάλινους φακούς ούτε ένα λεπτό στη μύτη μου, λόγω βάρους. Συνήθως αγοράζω γυαλιά ηλίου που το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 10-12 γραμμάρια. Είναι κι αυτός ένας λόγος για να μην προτιμά κάποιος γυάλινο φακό. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2024 από warewolf 1
Getta Robo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 hours ago, tzotzo said: Γενικα αυτο το ποστ σου ειναι λιγο αυτοαναιρουμενο και χαοτικο. Απο την μια λες οτι υπαρχουν εταιρειες εκτος απο τα brand name της luxottica και απο την αλλη λες πως εχει δοκιμασει μονο luxxotica, Απο την μια λες δεν σε ενδιαφερει να αποκτησεις κατι που τα προωθει καποιος διασημος, αλλα τα hawkers τα προωθουν αρκετοι διασημοι. Ακομα παραθετεις αρθρα 10ετιας σχετικα με το αν ειναι μονοπωλιο η luxxotica, και τα σχετιζεις αυθαιρετα με την ποιοτητα των φακων τους. Σαν να λες η Nike παραγει παπουτσια στην κινα σε sweat shops, ειναι μονοπωλιο καθως κατεχει 60% της αγορας των παπουτσιων, και εχουν και 120€, αρα τα admiral ειναι καλυτερα γιατι εχουν 30€ και κρατανε το ιδιο. Λες για το ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015, οτι ειναι καποια πιστοποιηση σοβαρη, αλλα ουτε μπορεις(ουτε εγω μπορω) να κατανοησεις σε τι αναφερεται και πρεπει να πληρωσεις και 170€ για να την διαβασεις. Λες για την οφθαλμιατρο σου οτι τα εγκρινει, αλλα παω στοιχημα οτι δεν φοραει hawkers. Τελος οσον αφορα τα hawkers και την ποιοτητα των φακων τους. Αν ηταν ποιοτικοι θα το εγραφαν με τεραστια γραμματα. Αν ήταν εφάμιλλοι ή καλυτεροι απο τους ακριβοτερους θα το εγραφαν με μεγαλα γραμματα. Αντιθετως με μεγαλα γραμματα γράφουν την προσφορα 2 ζευγαρια στην τιμη του ενος. το να μην βρισκουμε αξια σε ενα προιον ειναι πληρως κατανοητο. Δεν μπορω, δεν θελω, και δεν βρισκω αξια σε γυαλια ηλιου που κανουν πχ 150€. Το να μην θελουμε να υποστηριξουμε ενα μονοπωλιο ειναι επισης πληρως κατανοητο. Δεν θελω να κανω τον πλουσιο πλουσιοτερο. Αν τεθουν στο τραπεζι ΜΟΝΟ αυτα τα επιχειρηματα τελειωνει η συζητηση εκει και κανει ο καθενας τις επιλογες του. Το να κανουμε συγκρισεις ομως και να φερνουμε ενα σωρο ευφανταστα επιχειρηματα προσθετοντας και τα παραπανω στον αχταρμα για να δικαιολογησουμε τελικα πως ενα προιον είναι "μαπα" μας κανει τουλαχιστον φαιδρους. Υπεδειξε μου πως ειναι αυτοαναιρουμενα τα λεγομενα μου, καθως και απαντησε αν μπορεις ποια γυαλια ηλιου δεν πληρουν τις προυποθεσεις. Με τεκμηριωση, δυο μερες ρωταω. Αγοραζα Luxottica για χρονια, κυριως αυτα εβρισκες στην Ελλαδα για χρονια απο τα "σοβαρα" / μη περιπτεριακα, και ο σχεδιασμος των Rayban, δεν μου αρεσε ποτε. Τα εχει αγορασει και αυτα η Luxottica εδω και δεκαετιες επισης βεβαια. Δεν ξερω ποτε ξεκινησες εσυ να φορας γυαλια ηλιου, στην Ελλαδα απο καλες εταιρειες, πλυν της Luxottica και τοτε Rayban, εβρισκες πολυ δυσκολα και με πολυ ψαξιμο. Υπαρχουν φυσικα και αλλες εταιρειες περαν της Luxottica, η μαλλον της EssilorLuxottica, αφου συγχωνευτηκαν. Δεν τα βρισκεις ευκολα στα καταστηματα των οπτικων ομως. Και οχι βαση ποιοτητας, αλλα μονοπωλειου. Διαβασε καλυτερα τι γραφω. "Δεν με ενδιαφερει να αποκτησω κατι επειδη εχει καποιο "ονομα" οπου επειδη τα προωθει καποιος διασημος. Με ενδιαφερει η ποιοτητα, οπως επισης και η καλη τιμη." Δεν με απασχολει που τα φορανε (και) καποιοι διασημοι. Ειτε τα φοραει ο ταδε ηθοποιος ειτε ο κυριος Ανδρεας στη γωνια, με ενδιαφερει οτι ειναι αξιοπιστα και σε καλη τιμη. Οποιος και να τα προωθησει, εγω κοιταω τα δυο κριτηρια. Κατανοητο τωρα; Τι σημασια εχει η παλαιοτητα του αρθρου απο την στιγμη που ειναι επικαιρα και σχετιζεται με αυτα που (υποτιθεται πως) συζηταμε; Ιδου λοιπον αρθρα του 2022 & 2023. https://www.businessoffashion.com/news/retail/ray-ban-maker-accused-in-lawsuit-of-inflating-prices-1000/ https://www.reuters.com/business/retail-consumer/french-competition-authority-fines-eyewear-maker-essilor-81-mln-euros-2022-11-08/ Σου κανουν, η θα πρεπει να περιμενω καποια νεωτερη καταγγελια τους για να παραθεσω; Και πως ειναι αυθαιρετο απο την στιγμη οπου ειμαι πρωην πελατης; Αγοραζα 20 χρονια σχεδον γυαλια τους για τις περισσοτερες μερες του χρονου, εχω παραπανω απο πολυ καλη εμπειρια μαζι τους. Οπως αντιστοιχως ξερω τι φοραω τωρα με τα Hawkers μου. Αυτο που εγραψες δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με τα λεγομενα μου. Ξεκαθαρα Red Herring. ΑΝ η Nike (λεμε τωρα) ειχε αγορασει τους περισσοτερους και μεγαλυτερους ανταγωνιστες της, αναγκαζε τα καταστηματα να εχουν κωδικους τους και πετοντας εκτος τους ανταγωνιστες, και προωθουσε τα υπερκοστολογημενα πανακριβα παπουτσια κατηγοροντας πως τα φθηνα προκαλουν προβληματα στην υγεια, θα μιλουσαμε για παρομοιες καταστασεις. Αλλα δεν ειναι. Για τα τυπικα να πουμε οτι η συγκεκριμενη εχει κανει ουκ ολιγες παρατυπιες, οπως αυτην εδω https://www.washingtonpost.com/business/2019/03/25/nike-fined-million-by-eu-regulators-over-antitrust-violation/ αλλα δεν αφορα το θεμα. Εμ... Η πιστοποιηση ISO ειναι απο το διεθνη οργανισμο τυποποιησης, οπου ελεγχει και γνωμοδοτει τα προτυπα και την ασφαλεια διαφορων προιοντων και υπηρεσιων. Αφου εχεις αγνοια για το επιπεδο και σοβαροτητα της, κοιταξε προσεκτικα το λημα παραπανω. Την πιστοποιηση ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015 μπορεις να την διαβασεις δωρεαν και ανεξοδα εδω. https://standards.iteh.ai/catalog/standards/cen/58a98393-97e5-43e8-93f0-e168df82e766/en-iso-12312-1-2013-a1-2015 Ειναι και η αδειοδοτηση να πωλουνται ως γυαλια ηλιου, εγκεκριμενα απο την ΕΕ. Καταλαβαινω πως δεν εχεις ασχοληθει με marketing / προωθηση, επειδη η εταιρεια εχει μια Ψ στρατηγικη για τα Χ προιοντα, ΔΕΝ την κανει κατωτερη ουτε κακη σε σχεση με καποια αλλη. Οπως ειπαμε, υπαρχουν πιστοποιησεις οπου εγκρινουν ενα προιον. Αν καποιο αλλο ΙΣΩΣ εχει ανωτερες προδιαγραφες, δεν κανει το πρωτο ακαταλληλο προς χρηση. Post hoc ergo propter hoc ✔️Εγω θελω και αγοραζω: ❌Δεν με ενδιαφερει να αγορασω: ✔️Βολικα γυαλια με ωραιο σχεδιασμο ❌Γυαλια βαση δημοτικοτητας (πχ επειδη τα φοραει καποιος διασημος) ✔️σε καλη τιμη ❌Υψηλη τιμη οπου δεν δικαιολογουν την ποιοτητα τους ✔️με καλες προδιεγραφες ❌Ανεπαρκη για τις απαιτησεις και αναγκες μου ✔️με καλη υποστηριξη ❌Κακη ποιοτητα οπου πχ θα αντεξουν λιγα χρονια Κατανοητος τωρα; Επιχειρηματολογησε τωρα γιατι εγκεκριμενα γυαλια ηλιου με πιστοποιησεις απο αξιολογους οργανισμους ειναι αμφιβολου ποιοτητας, επειδη "δεν πωλουνται απο καταστηματα οπτικων". Παραβλεπω τα Ad Hominem σου, απλα να ενημερωσω οτι η EssilorLuxottica δεν ειναι "μαρκα" γυαλιων αλλα ομιλος. Αυτες ειναι οι "μαρκες" / εταιρειες οπου εχει πολλους κωδικους σε γυαλια ηλιου https://www.essilorluxottica.com/en/brands/eyewear/ Και ειναι το 80% της αγορας. Στην Ελλαδα ισως και μεγαλυτερη. @sphinxgrδεν θυμαμαι να εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο μηχανημα, αλλα διαφορα καταστηματα οπτικων εχουν οθονες η posters που σου δειχνει την διαφορα με την αντανακλαση και το ποσο σκουρα ειναι. Το δοκιμασα πριν λιγα χρονια στο Συνταγμα σε μεγαλο καταστημα εκει. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2024 από Getta Robo
sphinxgr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 55 λεπτά πριν, Getta Robo είπε @sphinxgrδεν θυμαμαι να εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο μηχανημα, αλλα διαφορα καταστηματα οπτικων εχουν οθονες η posters που σου δειχνει την διαφορα με την αντανακλαση και το ποσο σκουρα ειναι. Το δοκιμασα πριν λιγα χρονια στο Συνταγμα σε μεγαλο καταστημα εκει. Αυτο που λες σου δειχνει κυρίως πως δουλεύει το πολωτικό φίλτρο και όντως είναι εντυπωσιακό . Αυτά που μετράνε την Uv ακτινοβολία ειναι κάπως έτσι 1 ώρα πριν, spooker είπε Αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια σου στο αυτοκίνητο καλύτερα φόρα κράνος. Συζήτηση με τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα. 1 1
Getta Robo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 3 minutes ago, sphinxgr said: Αυτο που λες σου δειχνει κυρίως πως δουλεύει το πολωτικό φίλτρο και όντως είναι εντυπωσιακό . Αυτά που μετράνε την Uv ακτινοβολία ειναι κάπως έτσι Η πλακα ειναι πως τα δικα μου γυαλια απο την προσφορα ειχε καλυτερο αποτελεσμα απο γυαλια πολυ μεγαλυτερου κοστους. Και φυσικα συνεχιζουν να μην εχω προβληματα. Εχω δει σε βιντεακι πως λειτουργει αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει, ισως αφαιρεσαν την δυνατοτητα δοκιμης οπως αναφερθηκε. Θυμηθηκα παντως και αυτο το παλαιοτερο αρθρο του CBS https://www.cbsnews.com/news/pricey-vs-cheap-shades-put-to-the-uv-test/ 1 hour ago, warewolf said: Μια εταιρία που είναι αρκετά φθηνή και παρέχει τα δύο παραπάνω στα γυαλιά της, είναι η polaroid. Περιμενω καποια προσφορα εχουν καποια πολυ ωραια σχεδια, ευτυχως βρισκονται εφικτα πλεον και στην Ελλαδα.
tzotzo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 5 hours ago, Getta Robo said: Εμ... Η πιστοποιηση ISO ειναι απο το διεθνη οργανισμο τυποποιησης, οπου ελεγχει και γνωμοδοτει τα προτυπα και την ασφαλεια διαφορων προιοντων και υπηρεσιων. Αφου εχεις αγνοια για το επιπεδο και σοβαροτητα της, κοιταξε προσεκτικα το λημα παραπανω. Την πιστοποιηση ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015 μπορεις να την διαβασεις δωρεαν και ανεξοδα εδω. https://standards.iteh.ai/catalog/standards/cen/58a98393-97e5-43e8-93f0-e168df82e766/en-iso-12312-1-2013-a1-2015 Ειναι και η αδειοδοτηση να πωλουνται ως γυαλια ηλιου, εγκεκριμενα απο την ΕΕ. Αν μπορεις ανεβασε το pdf, καθως δωρεαν και ανεξοδα, δεν το λες
jimmy213 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 16 hours ago, spooker said: Μίλησα για την ποιότητα. Ο φακός είναι φακός και οι κανόνες της φυσικής κάνουν apply εξίσου είτε μιλάμε για γυαλιά ηλίου είτε μιλάμε για φακούς dslr , τηλεσκοπίων etc. Όπως είπες οι πλαστικοί έχουν "παρόμοια καθαρότητα" αλλά σίγουρα δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που πετυχαίνει το γυαλί. Αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια σου στο αυτοκίνητο καλύτερα φόρα κράνος. Ο φακός είναι φακός, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν είναι μόνο θέμα marketing, αλλά και ασφάλειας. Όπως και να το δεις, είναι επικίνδυνο να έχεις δυο κομμάτια γυαλιά τόσο κοντά στα μάτια σου. Επίσης, τι γίνεται με τα παιδιά; 1
Getta Robo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 11 hours ago, tzotzo said: Αν μπορεις ανεβασε το pdf, καθως δωρεαν και ανεξοδα, δεν το λες Οι παραπομπες ειναι μεσα στη διευθυνση. Αν δεν σου ανοιγει απο το προγραμμα που χρησιμοποιεις κοιταξε αυτο το αντιγραφο https://cdn.standards.iteh.ai/samples/67151/15dedec1fef842069f973257e04a421e/ISO-12312-1-2013-Amd-1-2015.pdf 1
KrisDs Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 25/6/2024 στις 5:29 ΜΜ, spooker είπε όπως ελάχιστα αγοράζει κανείς πλέον μηχανικό ρολόι. παρόλα αυτά πλεόν ένα καλό μηχανικό ρολόι ξεκινά από 3000 και φτάνει στο άπειρο. Ένα καλό μηχανικό ρολόι δεν ξεκινάει από 3000 ευρώ, υπάρχουν πολλές ελβετικές και ιαπωνικές μάρκες με ιστορία και με αξιόλογους μηχανισμούς σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Και το αναφέρω όχι για να σε διορθώσω, σίγουρα τα βαριά ονόματα στον χώρο είναι πάνω από 3000 ευρώ. Το γράφω περισσότερο επειδή υπάρχει ενδιαφέρον εδώ στο φόρουμ για τα ρολόγια και είναι κρίμα να αποτραπεί κόσμος που θα ήθελε να αγοράσει ένα μηχανικό ρολόι, νομίζοντας ότι μία τέτοια αγορά απαιτεί πολλές χιλιάδες ευρώ. Αλλά πέρα από αυτό, τα καλά γυαλιά κοστίζουν, αν θέλετε top quality φακούς και σκελετούς κοιτάτε σε Maui Jim, Serengeti, Vuarnet. Υπάρχουν και τα American Optical, και μετά ξεφεύγουμε πολύ σε τιμές με brands όπως Dita & Matsuda. Eπίσης ενδιαφέρον έχουν και τα Fora, με Zeiss φακούς. Όλα αυτά τα brands δύσκολα τα βρίσκεις Ελλάδα, μπορεί και καθόλου, δεν ανήκουν στην Luxottica που βγάζει γυαλιά με το κιλό και που στην χώρα μας είναι παντοκρατορία. Και εμένα θα με ενδιέφεραν κάποια γυαλιά με καλούς φακούς που να μην κοστίζουν μια περιουσία για πιο πρόχειρα, παραλία κτλ ώστε να μην ταλαιπωρώ με θάλασσα και άμμο ένα καλό ζευγάρι γυαλιών. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2024 από KrisDs 1 1
spooker Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 3 hours ago, KrisDs said: Ένα καλό μηχανικό ρολόι δεν ξεκινάει από 3000 ευρώ, υπάρχουν πολλές ελβετικές και ιαπωνικές μάρκες με ιστορία και με αξιόλογους μηχανισμούς σε πολύ χαμηλότερες τιμές. επειδή ασχολούμαι σε βάθος με το άθλημα. Όταν μιλάμε για καλό μηχανικό ρολόι αναφέρομαι σε COSC certified. Το πιο φτηνό COSC που γνωρίζω είναι το longines spirit που είναι στα 3500 και είναι ίσως το πιο VFM ρολόι που κυκλοφορεί. Προφανώς μπορείς να πάρεις seiko 5 με 300ευρώ τα οποία είναι εξαιρετικά ρολόγια αλλά σίγουρα δεν πιάνουν το -4/+6 seconds την ημέρα.
KrisDs Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2024 Υπάρχουν και πιο φτηνά COSC, για παράδειγμα το Mido Ocean Star 600 έχει τιμή περίπου στα 1500 ευρώ. Απλά έχουμε βγει off topic και είναι κρίμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις