Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, Morosana said:

Όλα τα γυαλιά από τα καταστήματα οπτικών ακόμα και στις φθηνές σειρές πληρούν τα πρότυπα σε σχέση με αμφιβόλου ποιότητας ντιζαινιες από ζαρα pull and bear και λοιπές αλυσίδες ρούχων που είναι το ερώτημα του ts.

Λαθος μου που εγραψα καταστημα οπτικων, εννουσα καταστηματα πχ τυπου pull and bear οπου ειχαν μεταξυ αλλων και τα Hawkers.

Τα σοβαρα και αξιοπιστα καταστηματα εισαγουν γυαλια με πιστοιησεις και εγκρισεις και δεν ειναι αμφιβολου ποιοτητας.

Αν εχεις καποια πηγη οπου να ισχυριζεται το αντιθετο με ενδιαφερει να την διαβασω.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 minutes ago, Getta Robo said:

Λαθος μου που εγραψα καταστημα οπτικων, εννουσα καταστηματα πχ τυπου pull and bear οπου ειχαν μεταξυ αλλων και τα Hawkers.

Τα σοβαρα και αξιοπιστα καταστηματα εισαγουν γυαλια με πιστοιησεις και εγκρισεις και δεν ειναι αμφιβολου ποιοτητας.

Αν εχεις καποια πηγη οπου να ισχυριζεται το αντιθετο με ενδιαφερει να την διαβασω.

Συγνώμη θεωρούμε ίδιους τους φακούς πχ zeiss με των hawkers?

Εγώ πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη περίπτωση από την παραλία για να έχεις γυαλιά με ποιοτικούς φακούς.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, tzotzo said:

Συγνώμη θεωρούμε ίδιους τους φακούς πχ zeiss με των hawkers?

Εγώ πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη περίπτωση από την παραλία για να έχεις γυαλιά με ποιοτικούς φακούς.

Δεν ειπα αυτο.

Ρωτησα πως ειναι αμφιβολου ποιοτητας πχ οι φακοι γυαλιων ηλιου, πχ της Hawkers οπου υπαρχουν και σε καταστημα με ειδη ρουχισμου, και εχουν τις απαραιτητες εγκρισεις και αδειες.

Οπου μεταξυ αλλων ειναι και UV400 και δεν κοστιζουν μια περιουσια, οπως πχ η συντριπτικη πλειοψηφια γυαλιων οπου εχει στο μονοπωλιο της η Luxottica.

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, Getta Robo said:

Δεν ειπα αυτο.

Ρωτησα πως ειναι αμφιβολου ποιοτητας πχ οι φακοι γυαλιων ηλιου, πχ της Hawkers οπου υπαρχουν και σε καταστημα με ειδη ρουχισμου, και εχουν τις απαραιτητες εγκρισεις και αδειες.

Οπου μεταξυ αλλων ειναι και UV400 και δεν κοστιζουν μια περιουσια, οπως πχ η συντριπτικη πλειοψηφια γυαλιων οπου εχει στο μονοπωλιο της η Luxottica.

Αν δεν ήταν αμφιβόλου ποιότητας θα τους διαφήμιζαν ως εφαμιλους με τους essilor και τους zeis.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις κολλήσει με τα Hawkers που μπορούν να θεωρηθούν επώνυμα και decent και τα φέρνει μια αλυσίδα ενώ ο ts γράφει για δικές τους μάρκες όπως celestino κτλ που κοστίζουν 3-5 €. Και φυσικά ένας οπτικός εχει περισσότερα κριτήρια για να τα βάλει στο μαγαζί του σε σχέση με τις αλυσίδες που αγοράζουν με το κιλό  

Πχ κάτι τέτοιο 

https://www.pullandbear.com/gr/ανδρικά/αξεσουάρ/προβολή-όλων-n6245

Επεξ/σία από Morosana
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tzotzo said:

Αν δεν ήταν αμφιβόλου ποιότητας θα τους διαφήμιζαν ως εφαμιλους με τους essilor και τους zeis.

Λογικη πλανη το παραπανω.

Υπαρχουν συγκεκριμενες πιστοποιησεις και αδειες για να υπαρχουν τα επωνυμα γυαλια ηλιου στο εμποριο, και εταιρειες οπως η Hawkers ειναι πιστοποιημενους.

Τι αποδειξεις εχεις εσυ οτι ειναι αμφιβολου ποιοτητας; Το οτι δεν ειναι ισαξια καλοι, πχ με τους φακους της Zeiss, γιατι ακριβως τους καθιστα αμφιβολου ποιοτητας;

55 minutes ago, Morosana said:

Έχεις κολλήσει με τα Hawkers που μπορούν να θεωρηθούν επώνυμα και decent και τα φέρνει μια αλυσίδα ενώ ο ts γράφει για δικές τους μάρκες όπως celestino κτλ που κοστίζουν 3-5 €. Και φυσικά ένας οπτικός εχει περισσότερα κριτήρια για να τα βάλει στο μαγαζί του σε σχέση με τις αλυσίδες που αγοράζουν με το κιλό  

Πχ κάτι τέτοιο 

https://www.pullandbear.com/gr/ανδρικά/αξεσουάρ/προβολή-όλων-n6245

Δεν εχω κανενα κολλημα με την Hawkers και πιστευω πως τα ερωτηματα μου ειναι βασιμα και ξεκαθαρα.

Ο νημοθετης ρωτησε για τις διαφορες εταιρειες οπου εμπορευονται τα καταστημα ρουχισμου. Σε ξαναρωταω λοιπον, ποια κριτηρια δεν πληρουν ας πουμε τα γυαλια της Celestino η καποιας αντιστοιχης εταιρειας; Τι πηγες εχεις;

Ενας μεσος οπτικος στην Ελλαδα εχει κατα 80% γυαλια ηλιου της Luxottica και εδω και χρονια ξερουμε καλα τι συμβαινει με το μονοπωλιο τους.

https://www.forbes.com/sites/anaswanson/2014/09/10/meet-the-four-eyed-eight-tentacled-monopoly-that-is-making-your-glasses-so-expensive/

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Δημοσ.

Από το site που παραθέτεις σχετικά με το μονοπώλιο 

1/10/17 update: We received the following statement from a representative for Luxottica:

“We’re proud to make some of the most beautiful and highest quality eyewear in the world, but we are in no way a monopoly. In reality, the optical industry is very competitive and fragmented. Of the close to 1 billion pairs of glasses sold worldwide last year, only 93 million of them were produced by Luxottica – less than 10%. Also, there are literally thousands of eyewear brands available to consumers today and Luxottica makes eyewear for around 30 different brands, only a few of which we actually own. Even on the retail side, half of all glasses sold in the U.S. are done so by independent opticians. The other half are sold by chains including Costco, Walmart, Solstice and many other non-Luxottica brands. So yes, while we have a fantastic portfolio, it is false to say we control the market.”

Αφού θεωρείς ότι οι οπτικοί είναι καρτέλ της λουξοτικα για παιδικά γυαλιά ηλίου θα εμπιστευοσουν τα H&M για τα μάτια του παιδιού σου ή θα πήγαινες σε οπτικό;

Υπάρχουν πολλές μάρκες εκτός luxottica όπως πχ η izipizi που παίζει σε πάρα πολλά καταστήματα οπτικών, αρκετά οικονομική και εκτός ηλίου φτιάχνει οράσεως, υπολογιστη και παιδικά.

Δημοσ.
9 hours ago, Getta Robo said:

Λογικη πλανη το παραπανω.

Υπαρχουν συγκεκριμενες πιστοποιησεις και αδειες για να υπαρχουν τα επωνυμα γυαλια ηλιου στο εμποριο, και εταιρειες οπως η Hawkers ειναι πιστοποιημενους.

Τι αποδειξεις εχεις εσυ οτι ειναι αμφιβολου ποιοτητας; Το οτι δεν ειναι ισαξια καλοι, πχ με τους φακους της Zeiss, γιατι ακριβως τους καθιστα αμφιβολου ποιοτητας;

Δεν εχω κανενα κολλημα με την Hawkers και πιστευω πως τα ερωτηματα μου ειναι βασιμα και ξεκαθαρα.

Ο νημοθετης ρωτησε για τις διαφορες εταιρειες οπου εμπορευονται τα καταστημα ρουχισμου. Σε ξαναρωταω λοιπον, ποια κριτηρια δεν πληρουν ας πουμε τα γυαλια της Celestino η καποιας αντιστοιχης εταιρειας; Τι πηγες εχεις;

Ενας μεσος οπτικος στην Ελλαδα εχει κατα 80% γυαλια ηλιου της Luxottica και εδω και χρονια ξερουμε καλα τι συμβαινει με το μονοπωλιο τους.

https://www.forbes.com/sites/anaswanson/2014/09/10/meet-the-four-eyed-eight-tentacled-monopoly-that-is-making-your-glasses-so-expensive/

ενα φακος δεν εχει μοναδικο χαρακτηριστικο την UV προστασια, 
εχει παραμορφωση, αντιθεση, χρωματικη πιστοτητα, σκουροτητα, αντοχη.
Γιατι τα παραβλεπουμε αυτα και κολλαμε στην UV προστασια?

Δημοσ.
21 minutes ago, tzotzo said:

Τα γυαλιά ηλίου τα παίρνεις... για τον ήλιο. Και δε νομίζω να τα παραβλέπει κανείς. Αν κάποιος θέλει χρωματική πιστότητα πχ, θα αναζητήσει και τον αντίστοιχο φακό. Κύριο χαρακτηριστικό όμως, είναι η προστασία των ματιών.

Επίσης, έχεις κολλήσει με τους Zeiss. Έχουν όλα τα επώνυμα γυαλιά τέτοιους φακούς; Έχει κανένα out of the box τέτοιους φακούς; Έχει το Ray Ban των 100€ τέτοιους φακούς που να το καθιστούν καλύτερο από ένα Hawkers (ή άλλο αντίστοιχο) των 30€;

Τέλος, για την αντοχή του σκελετού, έχει ειπωθεί και στο παρελθόν πάλι. Συμπεριφέρεσαι (όχι εσύ, γενικά) το ίδιο σε ένα γυαλί των 30€ και σε ένα των 150€ και το πρώτο χαλάει πιο γρήγορα; Δε νομίζω. Το φτηνό τρώει κακομεταχείριση (τις περισσότερες φορές) και το ακριβό στοργή και προδέρμ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, Morosana said:

Από το site που παραθέτεις σχετικά με το μονοπώλιο 

1/10/17 update: We received the following statement from a representative for Luxottica:

“We’re proud to make some of the most beautiful and highest quality eyewear in the world, but we are in no way a monopoly. In reality, the optical industry is very competitive and fragmented. Of the close to 1 billion pairs of glasses sold worldwide last year, only 93 million of them were produced by Luxottica – less than 10%. Also, there are literally thousands of eyewear brands available to consumers today and Luxottica makes eyewear for around 30 different brands, only a few of which we actually own. Even on the retail side, half of all glasses sold in the U.S. are done so by independent opticians. The other half are sold by chains including Costco, Walmart, Solstice and many other non-Luxottica brands. So yes, while we have a fantastic portfolio, it is false to say we control the market.”

Αφού θεωρείς ότι οι οπτικοί είναι καρτέλ της λουξοτικα για παιδικά γυαλιά ηλίου θα εμπιστευοσουν τα H&M για τα μάτια του παιδιού σου ή θα πήγαινες σε οπτικό;

Υπάρχουν πολλές μάρκες εκτός luxottica όπως πχ η izipizi που παίζει σε πάρα πολλά καταστήματα οπτικών, αρκετά οικονομική και εκτός ηλίου φτιάχνει οράσεως, υπολογιστη και παιδικά.

Δεν περιμενα καποια αλλη απαντηση απο ενα καρχαρια της βιομηχανιας. Τι θα δηλωναν δηλαδη, ναι ειμαστε;

κοιταξε τις παραπομπες που εχω παραθεσει, δεν βρισκω καποιο νοημα να επαναλαμβανομαι, για τα τυπικα παραθετω μια τελευταια
https://medium.com/@vaswanidevesh/luxottica-a-corrupt-eyewear-industry-19adc22ed4b5

Δεν ξερω τι γυαλια ηλιου εχουν τα H&M, για γυαλια ηλιου εκανα ερευνα και εχουν επισης τα ανηψια μου τα παιδικα της Hawkers που βγηκαν και ανθεκτικα. Και εμπιστευομαι τnν οφθαλμιατρο μας οπου τα εγκρινει οπως και τους ειδικους που τα αδειοδοτουν.  ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015 πιο συγκεκριμενα για τα ζευγαρια που εχω.
Ο οπτικος πρωτιστως θα προωθησει αυτα που εχει προς πωληση και δεν θα μου προτεινει την χρυση τομη ουτε καποια λυση περαν των προιοντων του.

Οντως υπαρχουν εταιρειες περαν της Luxottica και αξιζει να κοιταξει κανεις. Προτινε και ο φιλτατος ο @Speculoos καποια που με ενδιαφερει πολυ να κοιταξω. Δεν εστιαζω σε καποια συγκεκριμενη εταιρεια, περαν τυχαιων παραδειγματων ως καταναλωτης.

9 hours ago, tzotzo said:

ενα φακος δεν εχει μοναδικο χαρακτηριστικο την UV προστασια, 
εχει παραμορφωση, αντιθεση, χρωματικη πιστοτητα, σκουροτητα, αντοχη.

Δεν παραβλεπω τιποτα, ερωτηματα και αποριες θετω. Πιο συγκεκριμενα για τις παραπανω δηλωσεις για αμφιβολου ποιοτητας φακους η για οτι δεν διαφημιζονται ως εφαμιλοι ακριβων ανταγωνιστικων εταιρειων. Απο αυτα που εχω αγορασει λοιπον εχω τις προδιαγραφες  ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015  οπως αδειοδοτηθηκαν προς πωληση ως οπτικα απο την Ευρωπαικη ενωση.
Και το καλυτερο; Σε φοβερη τιμη, διχως να χρειαστει να ξαναθησαυρισω κανεναν. Δεν με ενδιαφερει να αποκτησω κατι επειδη εχει καποιο "ονομα" οπου επειδη τα προωθει καποιος διασημος. Με ενδιαφερει η ποιοτητα, οπως επισης και η καλη τιμη.

Υγ. Πηγα πριν λιγα χρονια σε πολυ γνωστο καταστημα οπτικων να δοκιμασω τους φακους τους, παντα φυσικα απο επιλογες της Luxottica. Ε λοιπον τα ταπεινα μου Hawkers 1+1 για 40κατι ευρω ειχαν εφαμιλο αν οχι ανωτερο αποτελεσμα απο ουκ ολιγα που ειδα. Και κοστιζαν πανω απο 200ε.
γιαυτο και δεν παραβλεπουμε τιποτα.

@jimmy213 στο μεταξυ εχω ακομα το πρωτο ζευγαρι μου Hawkers εχει πολυ τυπικες φθορες, απειρη χρηση και ειναι μια χαρα. Τα βρωμοprada που κερδισα σε διαγωνισμο, στα δυομιση χρονια ειχαν φθαρει οι φακοι και αλοιωθει τα πλαστικα τους. 400ε γυαλια. Αν τα ειχα πληρωσει δεν ξερω πως θα το ειχα παρει.
Παρομοια κατασταση με αλλα γυαλια ηλιου της Luxottica επι δεκαετιες, 3-4 χρονια στη καλυτερη εβγαζα.
Αλλα ενταξει, μακρυα απο τα αμφιβολα γυαλια ηλιου, ακριβο = καλο αλλωστε.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 2
Δημοσ.

@Getta Robo κι εγώ ένα ζευγάρι έχω κι είναι Hawkers εδώ και κάμποσα χρόνια. Η χρήση τους είναι 90% οδήγηση (και μένουν και μόνιμα μέσα στο αμάξι) και με τους πολωτικούς φακούς που έχουν, είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δεν έχω αγοράσει ποτέ "επώνυμα", αλλά να σου πω την αλήθεια δεν βρίσκω και τον λόγο. Φακούς έτσι κι αλλιώς αλλάζεις σχετικά εύκολα αν δεν σε καλύπτουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, jimmy213 said:

Τα γυαλιά ηλίου τα παίρνεις... για τον ήλιο. Και δε νομίζω να τα παραβλέπει κανείς. Αν κάποιος θέλει χρωματική πιστότητα πχ, θα αναζητήσει και τον αντίστοιχο φακό. Κύριο χαρακτηριστικό όμως, είναι η προστασία των ματιών.

Επίσης, έχεις κολλήσει με τους Zeiss. Έχουν όλα τα επώνυμα γυαλιά τέτοιους φακούς; Έχει κανένα out of the box τέτοιους φακούς; Έχει το Ray Ban των 100€ τέτοιους φακούς που να το καθιστούν καλύτερο από ένα Hawkers (ή άλλο αντίστοιχο) των 30€;

Τέλος, για την αντοχή του σκελετού, έχει ειπωθεί και στο παρελθόν πάλι. Συμπεριφέρεσαι (όχι εσύ, γενικά) το ίδιο σε ένα γυαλί των 30€ και σε ένα των 150€ και το πρώτο χαλάει πιο γρήγορα; Δε νομίζω. Το φτηνό τρώει κακομεταχείριση (τις περισσότερες φορές) και το ακριβό στοργή και προδέρμ.

Αν ειναι να γλιτωσεις απο την υπεριωδη ακτινοβολια και να κουραζονται τα ματια σου μετα απο λιγο επειδη παραμορφωνει ο φακος, σορρυ κιολας εχεις κανει μια τρυπα στο νερο.

Αναφερω τους φακους ZEISS γιατι ειμαστε τεχνολογικο φορα και ειναι πιο οικειο το ονομα. Φυσικά και υπαρχουν εταιρειες που βαζουν zeiss φακους στα γυαλια ηλιου.
https://www.quiksilver.co.uk/nortenos-sunglasses-for-men-3613379529736.html απο μια εταιρεια με κατεξοχιν ειδη παραλιας. Τα Ray Ban, ειναι ανταγωνιστριας εταιρειας που παρασκευαζει η ιδια φακους οποτε λίγο άτοπο το παραδειγμα σου. Δειχνει ομως μια σχετικη αγνοια περι του ζητηματος που εκφέρεις και δεν δικαιολογειται να εκφερεται με τετοια ισχυρογνωμοσυνη,

Ενας που γενικα προσεχει τα πραγματα του, προσεχει εξισου και τα ακριβα και τα φθηνα.
Προσωπικα δεν θελω να ειμαι σκλαβος αναλώσιμων πραγματων, και θελω εν γενει να εξυπηρετουν τον σκοπο για τον οποιο φτιαχτηκαν. Εχω 3 χειροποιητα RSF με φακους ZEISS, ενα moncler και ενα kaleos. Δεν εχουν μπει ποτε σε θηκη, εχουν παει παραλια, εχουν πεσει, εχουν χτυπηθει μαζι με αλλα πραγματα σε backpack, Και οι φακοι ειναι αγρατζουνιστοι. Εχω αγορασει περιπου 20 ζευγαρια hawkers μου έχουν μεινει τα κουτια και τα pouches(bro)

3 hours ago, Getta Robo said:

Δεν περιμενα καποια αλλη απαντηση απο ενα καρχαρια της βιομηχανιας. Τι θα δηλωναν δηλαδη, ναι ειμαστε;

κοιταξε τις παραπομπες που εχω παραθεσει, δεν βρισκω καποιο νοημα να επαναλαμβανομαι, για τα τυπικα παραθετω μια τελευταια
https://medium.com/@vaswanidevesh/luxottica-a-corrupt-eyewear-industry-19adc22ed4b5

Δεν ξερω τι γυαλια ηλιου εχουν τα H&M, για γυαλια ηλιου εκανα ερευνα και εχουν επισης τα ανηψια μου τα παιδικα της Hawkers που βγηκαν και ανθεκτικα. Και εμπιστευομαι τnν οφθαλμιατρο μας οπου τα εγκρινει οπως και τους ειδικους που τα αδειοδοτουν.  ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015 πιο συγκεκριμενα για τα ζευγαρια που εχω.
Ο οπτικος πρωτιστως θα προωθησει αυτα που εχει προς πωληση και δεν θα μου προτεινει την χρυση τομη ουτε καποια λυση περαν των προιοντων του.

Οντως υπαρχουν εταιρειες περαν της Luxottica και αξιζει να κοιταξει κανεις. Προτινε και ο φιλτατος ο @Speculoos καποια που με ενδιαφερει πολυ να κοιταξω. Δεν εστιαζω σε καποια συγκεκριμενη εταιρεια, περαν τυχαιων παραδειγματων ως καταναλωτης.

Δεν παραβλεπω τιποτα, ερωτηματα και αποριες θετω. Πιο συγκεκριμενα για τις παραπανω δηλωσεις για αμφιβολου ποιοτητας φακους η για οτι δεν διαφημιζονται ως εφαμιλοι ακριβων ανταγωνιστικων εταιρειων. Απο αυτα που εχω αγορασει λοιπον εχω τις προδιαγραφες  ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015  οπως αδειοδοτηθηκαν προς πωληση ως οπτικα απο την Ευρωπαικη ενωση.
Και το καλυτερο; Σε φοβερη τιμη, διχως να χρειαστει να ξαναθησαυρισω κανεναν. Δεν με ενδιαφερει να αποκτησω κατι επειδη εχει καποιο "ονομα" οπου επειδη τα προωθει καποιος διασημος. Με ενδιαφερει η ποιοτητα, οπως επισης και η καλη τιμη.

Υγ. Πηγα πριν λιγα χρονια σε πολυ γνωστο καταστημα οπτικων να δοκιμασω τους φακους τους, παντα φυσικα απο επιλογες της Luxottica. Ε λοιπον τα ταπεινα μου Hawkers 1+1 για 40κατι ευρω ειχαν εφαμιλο αν οχι ανωτερο αποτελεσμα απο ουκ ολιγα που ειδα. Και κοστιζαν πανω απο 200ε.
γιαυτο και δεν παραβλεπουμε τιποτα.

@jimmy213 στο μεταξυ εχω ακομα το πρωτο ζευγαρι μου Hawkers εχει πολυ τυπικες φθορες, απειρη χρηση και ειναι μια χαρα. Τα βρωμοprada που κερδισα σε διαγωνισμο, στα δυομιση χρονια ειχαν φθαρει οι φακοι και αλοιωθει τα πλαστικα τους. 400ε γυαλια. Αν τα ειχα πληρωσει δεν ξερω πως θα το ειχα παρει.
Παρομοια κατασταση με αλλα γυαλια ηλιου της Luxottica επι δεκαετιες, 3-4 χρονια στη καλυτερη εβγαζα.
Αλλα ενταξει, μακρυα απο τα αμφιβολα γυαλια ηλιου, ακριβο = καλο αλλωστε.

Γενικα αυτο το ποστ σου ειναι λιγο αυτοαναιρουμενο και χαοτικο. 
Απο την μια λες οτι υπαρχουν εταιρειες εκτος απο τα brand name της luxottica και απο την αλλη λες πως εχει δοκιμασει μονο luxxotica,
Απο την μια λες δεν σε ενδιαφερει να αποκτησεις  κατι που τα προωθει καποιος διασημος, αλλα τα hawkers τα προωθουν αρκετοι διασημοι.
Ακομα παραθετεις αρθρα 10ετιας σχετικα με το αν ειναι μονοπωλιο η luxxotica, και τα σχετιζεις αυθαιρετα με την ποιοτητα των φακων τους.
Σαν να λες η Nike παραγει παπουτσια στην κινα σε sweat shops, ειναι μονοπωλιο καθως κατεχει 60% της αγορας των παπουτσιων, και εχουν και 120€, αρα τα admiral ειναι καλυτερα γιατι εχουν 30€ και κρατανε το ιδιο.

Λες για το ISO 12312-1:2013/Amd 1:2015, οτι ειναι καποια πιστοποιηση σοβαρη, αλλα ουτε μπορεις(ουτε εγω μπορω) να κατανοησεις σε τι αναφερεται και πρεπει να πληρωσεις και 170€ για να την διαβασεις. 
Λες για την οφθαλμιατρο σου οτι τα εγκρινει, αλλα παω στοιχημα οτι δεν φοραει hawkers.

Τελος οσον αφορα τα hawkers και την ποιοτητα των φακων τους. Αν ηταν ποιοτικοι θα το εγραφαν με τεραστια γραμματα. Αν ήταν εφάμιλλοι ή καλυτεροι απο τους ακριβοτερους θα το εγραφαν με μεγαλα γραμματα. Αντιθετως με μεγαλα γραμματα γράφουν την προσφορα 2 ζευγαρια στην τιμη του ενος.

spacer.png

το να μην βρισκουμε αξια σε ενα προιον ειναι πληρως κατανοητο. Δεν μπορω, δεν θελω, και δεν βρισκω αξια σε γυαλια ηλιου που κανουν πχ 150€.

Το να μην θελουμε να υποστηριξουμε ενα μονοπωλιο ειναι επισης πληρως κατανοητο. Δεν θελω να κανω τον πλουσιο πλουσιοτερο.
Αν τεθουν στο τραπεζι ΜΟΝΟ αυτα τα επιχειρηματα τελειωνει η συζητηση εκει και κανει ο καθενας τις επιλογες του.

Το να κανουμε συγκρισεις ομως  και να φερνουμε ενα σωρο ευφανταστα επιχειρηματα προσθετοντας και τα παραπανω στον αχταρμα για να δικαιολογησουμε τελικα πως ενα προιον είναι "μαπα" μας κανει τουλαχιστον φαιδρους.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Όταν οι αυθεντικοί γυάλινοι polarized φακοί για rayban 3025 κοστίζουν 30€-40€ δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείστε με περιπτεrayban μάρκες τύπου hawkers, pull n bear (haha) . Με ένα ζευγάρι rayban έχω αλλάξει μόνος μου 2 φορές φακούς και τα γυαλιά είναι ήδη 15 ετών. Ο καλός φακός χρειάζεται στην παραλία και στην οδήγηση προς αυτήν. Για χάρη των ματιών σας μην τα ρισκάρετε για λίγα ευρώ με πλαστικούς φακούς αμφιβόλου ποιότητας 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, spooker είπε

Όταν οι αυθεντικοί γυάλινοι polarized φακοί για rayban 3025 κοστίζουν 30€-40€ δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείστε με περιπτεrayban μάρκες τύπου hawkers, pull n bear (haha) . Με ένα ζευγάρι rayban έχω αλλάξει μόνος μου 2 φορές φακούς και τα γυαλιά είναι ήδη 15 ετών. Ο καλός φακός χρειάζεται στην παραλία και στην οδήγηση προς αυτήν. Για χάρη των ματιών σας μην τα ρισκάρετε για λίγα ευρώ με πλαστικούς φακούς αμφιβόλου ποιότητας 

Είχα πάρει Rayban με πλαστικό φακό και λεπτό σκελετό, ελαφρύ.Τα είχα κρατήσει κάποια χρόνια, αλλά επειδή έσπασε ο σκελετός απο δικό μου λάθος και δεν υπήρχε πλέον ανταλλακτικό, τα πέταξα, εξάλλου είχαν γρατζουνιές.

Μετά πήρα πάλι Rayban με γυάλινο φακό, πιο σκούρα, αλλά πιο βαριά.Στα δικά μου μάτια, καλύτερη ποιότητα και ο σκελετός είναι απο κάποιο είδος υλικού που θερμαίνεται και στραβώνει για να προσαρμοστεί στον καθένα, αυτό είχαν κάνει στο κατάστημα που τα είχα πάρει.

Εχω ακούσει και άποψη ότι πλαστικός και γυάλινος φακός εχουν την ίδια απορροφητικότητα-ποιότητα, έχω τις αμφιβολίες μου.

Τα έχω αρκετά χρόνια, κάπου 10, δεν θυμάμαι.Ο γυάλινος φακός, δεν γρατζουνιέται τόσο εύκολα όσο ο πλαστικός.Δεν ξέρω αν η επίστρωση polarized φθείρεται με τον καιρό, δεν έχω δεί κάποια διαφορά, έχω ακούσει ότι δεν κάνει να πλένονται με οποιοδήποτε καθαριστικό, πχ σαπούνι κλπ και όχι με ζεστό νερό.Μάλλον το αλάτι μπορεί να κάνει ζημιά αν έρθει σε επαφή με τους φακούς, όταν πχ είμαστε στην παραλία.Πάντως, όταν τα πλένω, τα σκουπίζω με πανάκι γιατί αν μείνει το νερό πάνω, δεν καθαρίζουν εύκολα, μένουν κάτι σαν στάμπες λόγω της επίστρωσης.

Θα ήθελα να βρω γυαλιά τύπου σε σχήμα arnette να καλύπτουν και στα πλαϊνά και αν μπαίνουν και σε κράνος θα ήταν καλά.Αλλά είναι και λίγο δύσκολο, γιατί θέλω μικρό μέγεθος.Δεν έχω δεί κάποια άλλη επώνυμη εταιρία να βγάζει σε αυτό το στύλ.

https://www.optikaliolios.gr/vendors/arnette/arnette-4182-hot-shot-214981.htm

Επεξ/σία από AntiCambeR
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...