DimitrisPaps Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Γεια σας!Δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο topic,οπότε πήρα την απόφαση να το φτιάξω εγώ! Έχω ένα ζευγάρι Rayban και άλλο ένα ζευγάρι από μάτι μάτι.Το πρόβλημα είναι ότι επειδή θα αρχίσω να πηγαίνω παραλία,δεν θέλω να τα "χαλάσω". Έχω δει διάφορα γυαλιά ηλίου σε μαγαζιά τύπου Bershka,Pull and Bear,Celestino κλπ με κόστος γύρω στα 5 με 10 ευρώ... Αξίζει τον κόπο,ειδικά για την παραλία,η θα μου προκαλέσει πρόβλημα στην όραση? Φιλαράκι πάντως έχει πάρει 3 ζευγάρια από Celestino και δεν έχει πάθει το παραμικρό όπως λέει, βλέπει όπως έβλεπε και πριν... 😂
Getta Robo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Αν θυμαμαι καλα, τα Pull and Bear ειχαν προς πωληση (και) γυαλια ηλιου Hawkers οπου ειναι πολυ καλα και μπορεις να δεις το αντιστοιχο θεμα εδω Στα γυαλια ηλιου, η τιμη τους σε σχεση με το κοστος / αποδοση τους, ειναι τεραστιο ζητημα, οπου αξιζει να δεις το βιντεακι εδω και θα καταλαβεις παρα πολλα. Υπαρχουν πλεον εταιρειες οπου εχουν εξαιρετικα γυαλια ηλιου σε υποπολλαπλασια τιμη απο τις γνωστες εταιρεις. Αυτο ομως εχει να κανει σε τεραστιο βαθμο με το μονοπωλιο που υπαρχει στην αγορα, και οχι με την ποιοτητα των "φθηνων" επωνυμων εταιρειων. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από Getta Robo 1
DimitrisPaps Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Καλησπερα Αν θυμαμαι καλα, τα Pull and Bear ειχαν προς πωληση (και) γυαλια ηλιου Hawkers οπου ειναι πολυ καλα και μπορεις να δεις το αντιστοιχο θεμα εδω Στα γυαλια ηλιου, η τιμη τους σε σχεση με το κοστος / αποδοση τους, ειναι τεραστιο ζητημα, οπου αξιζει να δεις το βιντεακι εδω και θα καταλαβεις παρα πολλα. Υπαρχουν πλεον εταιρειες οπου εχουν εξαιρετικα γυαλια ηλιου σε υποπολλαπλασια τιμη απο τις γνωστες εταιρεις. Αυτο ομως εχει να κανει σε τεραστιο βαθμο με το μονοπωλιο που υπαρχει στην αγορα, και οχι με την ποιοτητα των "φθηνων" επωνυμων εταιρειων. Καλησπέρα! Εγώ πάντως από Bershka,Pull and Bear, Celestino κλπ μπορεί και να έπαιρνα γιατί είναι κανονικά μαγαζιά(Οκ δεν είναι μαγαζιά που έχουν αποκλειστικά οπτικά αλλά τεσπά)και αποκλείεται να πουλάνε προϊόντα που δεν πληρούν προδιαγραφές κλπ...αυτά που δεν εμπιστεύομαι σε καμία περίπτωση είναι από περίπτερα και από τζάμπο σούπερ μάρκετ κλπ... Υπάρχουν βέβαια και οικονομικές σειρές από μαγαζιά οπτικών με 20-30 ευρω πάνω κάτω...
SabotazNic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δεν καταλαβαίνω πως χαλάει ένα γυαλί σε μια παραλία. Οκ στην επιστροφή τα ξεπλένεις με καθαρό νερό και τέλος. Μια στο τόσο είτε ξεκουμπωνεις φακούς ή το πας σε μαγαζί με οπτικά για καθαρισμό (κάτι που πρέπει να γίνεται έτσι και αλλιώς)
DimitrisPaps Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν καταλαβαίνω πως χαλάει ένα γυαλί σε μια παραλία. Οκ στην επιστροφή τα ξεπλένεις με καθαρό νερό και τέλος. Μια στο τόσο είτε ξεκουμπωνεις φακούς ή το πας σε μαγαζί με οπτικά για καθαρισμό (κάτι που πρέπει να γίνεται έτσι και αλλιώς) Εμένα κάποτε μου είχαν θαμπώσει οι φακοί αλλά μετά το μπάνιο τα έπλενα με νερό και σαπούνι...δεν ήξερα ότι ήθελε σκέτο νερό όπως λες...ίσως γι αυτό θάμπωσαν σε μερικά σημεία... Αυτό εννοούσα λέγοντας να μην χαλάσουν...
Getta Robo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, DimitrisPaps said: Καλησπέρα! Εγώ πάντως από Bershka,Pull and Bear, Celestino κλπ μπορεί και να έπαιρνα γιατί είναι κανονικά μαγαζιά(Οκ δεν είναι μαγαζιά που έχουν αποκλειστικά οπτικά αλλά τεσπά)και αποκλείεται να πουλάνε προϊόντα που δεν πληρούν προδιαγραφές κλπ...αυτά που δεν εμπιστεύομαι σε καμία περίπτωση είναι από περίπτερα και από τζάμπο σούπερ μάρκετ κλπ... Υπάρχουν βέβαια και οικονομικές σειρές από μαγαζιά οπτικών με 20-30 ευρω πάνω κάτω... Φυσικα, δεν ειναι ολες οι επιχειρησεις ιδιες ουτε με τα ιδια προιοντα. Πχ για τα Hawkers που ανεφερα και τα προτιμω, εχουν ολες τις αδειες και προτυπα ως γυαλια ηλιου και δεν εχουν σχεση με τα γυαλια που θα βρεις σε περιπτερα, πλανοδιους πωλητες κτλ. Φοραω γυαλια ηλιου τις περισσοτερες μερες του χρονου 25 χρονια τωρα, κλασικα αγοραζα ακριβα αφου δεν ειχα αλλες επιλογες, αλλαξα ομως απο τοτε που ανακαλυψα τα Hawkers και ειμαι πληρως ικανοποιημενος. Αν δεις το βιντεακι παραπανω θα καταλαβεις τι γινεται με το μονοπωλιο οπου υφισταται στην αγορα. Τα Prada που ειχα τελευταιο ζευγαρι της Luxottica, σε περιπου 2.5 χρονια προσεκτικης χρησης, αρχισαν να αλοιωνονται οι φακοι. 400 ευρω γυαλια. Το πρωτο Hawkers μου το εχω απο το 2018 και ειναι μια χαρα οι φακοι τους ακομα. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από Getta Robo 2
lector Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 35 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν καταλαβαίνω πως χαλάει ένα γυαλί σε μια παραλία. Οκ στην επιστροφή τα ξεπλένεις με καθαρό νερό και τέλος. Μια στο τόσο είτε ξεκουμπωνεις φακούς ή το πας σε μαγαζί με οπτικά για καθαρισμό (κάτι που πρέπει να γίνεται έτσι και αλλιώς) Μπορει να πεσει, να γρατζουνιστει, να κατσεις πανω του, να κλαπει, να να να, χιλια δυο. Στην παραλια πας να χαλαρωσεις, αν ειναι να αγχωνεσαι μην παθουν τιποτα τα ακριβα σου γυαλια, καθεσαι καλυτερα σπιτι... 1
SabotazNic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, lector είπε Μπορει να πεσει, να γρατζουνιστει, να κατσεις πανω του, να κλαπει, να να να, χιλια δυο. Στην παραλια πας να χαλαρωσεις, αν ειναι να αγχωνεσαι μην παθουν τιποτα τα ακριβα σου γυαλια, καθεσαι καλυτερα σπιτι... Ακριβα τα rayban, το ακουσαμε και αυτο. Αν αγχωνεσαι για τετοια, μηπως να μην βγαινεις και καθολου.... 2 ώρες πριν, DimitrisPaps είπε Εμένα κάποτε μου είχαν θαμπώσει οι φακοί αλλά μετά το μπάνιο τα έπλενα με νερό και σαπούνι...δεν ήξερα ότι ήθελε σκέτο νερό όπως λες...ίσως γι αυτό θάμπωσαν σε μερικά σημεία... Αυτό εννοούσα λέγοντας να μην χαλάσουν... Μαλλον το σαπουνι αφαιρεσε την επιστρωση που εχουν
lector Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Ακριβα τα rayban, το ακουσαμε και αυτο. Αν αγχωνεσαι για τετοια, μηπως να μην βγαινεις και καθολου.... Δεν το λεω ουτε για σενα προσωπικα, ουτε ειδικα για rayban. Το λεω για τον οποιονδηποτε μπορει να εχει ενα καλο ζευγαρι γυαλια.
tzotzo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 εχω παρει πανω απο 20 ζευγαρια hawkers, η πρωτη παραγγελια 17/2/2014, και εχω σταματησει να ψωνιζω hawker περιπου μια 5ετια. απ ολα αυτα 3-4 ζευγαρια αντεξαν πραγματικα γυρω στον χρονο, φακοι και σκελετος, και αυτα ήταν κάποιες "συλλεκτικές" εκδοσεις που ειχαν 30 ή 40€ οταν τα κανονικα είχαν 20, στα θετικά ειναι οτι έχουν πολωτικους φακους και βοηθανε στην οδηγηση ειδικα τωρα το καλοκαιρι. Εκει τελειωνουν τα θετικα. Οποιο εχω παρει στην παραλια έχει χαλασει η επιστρωση του φακου και ειδικα οι καθρεφτες. μερικες σκεψεις. Πηγα ενα ζευγαρι guess να μου αλλαξουν φακους. Ζητησα πολωτικους Zeiss και η τιμη που μου είπαν ηταν 160€, η εναλλακτικη που μου προτειναν ηταν no name φακοι με 30€. Δεν ξερω αν οι zeiss ειναι 6 φορες καλυτεροι απο των hawkers, καταληγω ομως πως ειναι καλυτεροι. Αν δεν ειναι και ειναι τουλαχιστον ισαξιοι, να στε σιγουροι πως θα το ειχαν ως βασικο selling point στην σελιδα τους πανω πανω. Αν υποθεσουμε πως εχω δωσει στην hawkers ενα 300ρι, βγαινει περιπου ενα 50αρι τον χρονο για γυαλια ηλιου. Οχι άσχημα, για να αλλαζεις 2-3 ζευγαρια γυαλια ηλιου τον χρόνο. Απ την άλλη δεν μπορεις να πεις πως ήταν και ιδιαιτερα έξυπνη αγορα. Αλλα χάλασαν, αλλα τα έχασα καπου, αλλα τα χαρισα, το νοημα ειναι οτι δεν μου εχει μεινει ούτε ενα ζευγαρι πέρα απο τα κουτια τους. Σε αντιθεση με τα 5 επωνυμα ζευγαρια που εχω αγορασει και εχουν μεινει. Τελος, γιατι να μην πάρεις τα "καλα" γυαλια στην παραλία; Αν δεν τα παρεις εκει που χρειάζονται πιο πολύ που θα τα πάρεις; για καφε το απόγευμα; Για να απαντησω στον TS, την προσωπικη μου γνώμη. Οχι δεν θα επαιρνα απο HM και Zara, ούτε ειναι ιδια ποιότητα με τα hawkers Τα Pull and bear ειχαν καποτε hawkers δεν ξερω αν εχουν ακομα. Αν ψωνιζα σημερα "φθηνα" γυαλια θα κοιτουσα αυτην την εταιρεια, που μαλλον ειναι off brand της hawkers, 1+1 δωρο https://mellerbrand.com/ 10 hours ago, lector said: Μπορει να πεσει, να γρατζουνιστει, να κατσεις πανω του, να κλαπει, να να να, χιλια δυο. Στην παραλια πας να χαλαρωσεις, αν ειναι να αγχωνεσαι μην παθουν τιποτα τα ακριβα σου γυαλια, καθεσαι καλυτερα σπιτι... θα τα βαλεις στο ιδιο σημειο με το κινητο σου, που μαλλον ειναι κατα πολυ πιο ακριβο απο τα γυαλια σου.
AndVal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Αν είναι για απλή χρήση και δε σε ενδιαφέρει πολύ η εμφάνιση κοίτα και τα μαύρα - γκρίζα γυαλιά ασφαλείας. Έχουν φακούς που αντέχουν πολύ καλύτερα σε γρατζουνιές και σπάσιμο από τα τυπικά γυαλιά. πχ https://www.skroutz.gr/s/22598541/3M-G2821-Gyalia-Ergasias-gia-Prostasia-me-Mayrous-Fakous-Fime.html αυτά έχουν και πολωμένους φακούς : https://www.skroutz.gr/s/22614846/Cofra-Lightning-Polar-Gyalia-Ergasias-gia-Prostasia-me-Fime-Fakous-kai-Mayro-Skeleto.html 2
Morosana Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 11 ώρες πριν, AndVal είπε Αν είναι για απλή χρήση και δε σε ενδιαφέρει πολύ η εμφάνιση κοίτα και τα μαύρα - γκρίζα γυαλιά ασφαλείας. Έχουν φακούς που αντέχουν πολύ καλύτερα σε γρατζουνιές και σπάσιμο από τα τυπικά γυαλιά. πχ https://www.skroutz.gr/s/22598541/3M-G2821-Gyalia-Ergasias-gia-Prostasia-me-Mayrous-Fakous-Fime.html αυτά έχουν και πολωμένους φακούς : https://www.skroutz.gr/s/22614846/Cofra-Lightning-Polar-Gyalia-Ergasias-gia-Prostasia-me-Fime-Fakous-kai-Mayro-Skeleto.html Παραλια θέλει να πάει ο άνθρωπος όχι να δουλέψει φρέζα 😛 Καλύτερα μια φθηνή σειρά από κατάστημα με οπτικά που πληρούν τα στάνταρ παρά γυαλιά ηλίου από αλυσίδες με ρούχα. 1
Getta Robo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 13 minutes ago, Morosana said: Καλύτερα μια φθηνή σειρά από κατάστημα με οπτικά που πληρούν τα στάνταρ παρά γυαλιά ηλίου από αλυσίδες με ρούχα. Ποια επωνυμα γυαλια ηλιου απο καταστημα οπτικων δεν πληρουν τα προτυπα, πχ απο τα παραπανω οπου αναφερθηκαν;
Morosana Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 49 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Ποια επωνυμα γυαλια ηλιου απο καταστημα οπτικων δεν πληρουν τα προτυπα, πχ απο τα παραπανω οπου αναφερθηκαν; Όλα τα γυαλιά από τα καταστήματα οπτικών ακόμα και στις φθηνές σειρές πληρούν τα πρότυπα σε σχέση με αμφιβόλου ποιότητας ντιζαινιες από ζαρα pull and bear και λοιπές αλυσίδες ρούχων που είναι το ερώτημα του ts. Αν αναφέρεσαι στα.γυαλια ασφαλείας που αναφέρθηκαν παρότι επώνυμα είναι για προστασία σε γρεζια κτλ και όχι για παραλια
Speculoos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Στο Decathlon με 10-20 ευρώ θα βρεις γυαλιά για την παραλία πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε pull and bear. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις