Προς το περιεχόμενο

2 modem router σε ενα

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας .

Εχω nova σταθερο με χαμηλες ταχύτητες (12 το ανωτερο) χωρις δυνατοτητα για πανω απο 20αρα γραμμη και τελευταια με αποσυνδεσεις. Σκεφτηκα οτι στο κατω σπιτι ακριβως του πατερα μου εχω και εκει nova 20αρα .

Aν απο το modem της nova του κατω σπιτιου φερω ενα καλωδιο ethernet στο δικο μου modem θα μπορω να παίρνω internet παραλληλα και απο την γραμμη μου adsl και απο το ethernet του 2ου modem ?

Δημοσ.

Όχι! Χρειάζεται Router που να έχει πολλαπλές WAN θύρες και τα βρίσκεις ως Multi wan ή/και Load balancing router.

Μπορεί να γίνει και με χρήση ενός switch, αλλά προϋποθέτει να ορίσεις χειροκίνητα σε κάθε συσκευή, ποιες θα χρησιμοποιούν την μια σύνδεση και ποιες την άλλη. Ωστόσο δεν είναι βολικό.

Δημοσ.

Δεν γίνεται να εχω παραλληλα και απο τα 2 modem router? 

Οταν κοβεται το δικο μου μπορω να παιρνω απι το κατω?  Εχει μια θυρα wan . Εκει συνδεω το ethernet καλωδιο?

Δημοσ.

Δεν γίνεται με τις συσκευές των παρόχων αλλά και με τις περισσότερες του εμπορίου. Όπως ήδη ανέφερα, χρειάζονται συγκεκριμένα Router .

Ναι, στη WAN συνδέεται το καλώδιο, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα όπως θέλεις και ούτε γίνεται αυτόματα η αλλαγή χρήσης.

Δημοσ.

Παραλληλα δεν γίνεται. Αν βγαλω το καλωδιο του τηλεφωνου απο το modem και βαλω απο κατω του ethernet στο wan δεν θα δωσει ιντερνετ?

• Λύση
Δημοσ.

Συνήθως των παρόχων χρησιμοποιούν την WAN θύρα για σύνδεση μέσω FTTH σε δική τους σύνδεση. Ωστόσο αν δεν είναι κλειδωμένες οι ρυθμίσεις, μπορείς να ορίσεις χειροκίνητα αντί να κάνει κλήση ΡΡΡ (που είναι εξαρχής ρυθμισμένο), να παίρνει σύνδεση από το άλλο Router.

Αυτό που λέω είναι ότι 99,99% των περιπτώσεων η αλλαγή δεν γίνεται αυτόματα. Χρειάζεται συσκευή που να υποστηρίζει Failover κάτι που ισχύει σε συγκεκριμένα router. Ειδάλλως μόνον χειροκίνητα και υπό προϋποθέσεις όπως ανέφερα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...