Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τόσο καλά ε? Μάλιστα. Είπαμε, έχω μείνει λίγο εκτός αγοράς στο θέμα
Μπορώ να το στήσω και τώρα. Απλά στο μυαλό έλεγα να το στήσω κατα τον Ιούλιο να το έχω σεταισμένο και έτοιμο στην άδεια μου

Επεξ/σία από guardianx71
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν βιαζεσαι,θα κοιταξω και εγω λιγο αυριο,σημερα δεν εχω χρονο.Οι συμβουλες αγορας που σου εδωσε ειναι βεβαια στην σωστη κατευθυνση,αλλα κατα την γνωμη μου ειναι υπερβολικα ακριβες. Δεν χρειαζεται μητρικη των 280 ευρω οταν η πιο βαρια εφαρμογη που θα τρεχεις ειναι παιχνιδια,σε καμμια περιπτωση.

Οι ακριβες μητρικες ειναι οταν ο υπολογιστης εκτελει εντονες επαγγελματικου τυπου εφαρμογες.Ουτε χρειαζονται τροφοδοτικα titanium,ειναι υπερβολη.

Το οτι μπορεις να ξοδεψεις 3.000 ευρω για ενα καλο συστημα,δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωτικο.Αλλα πιστευω οτι και αλλα μελη θα σου δωσουν καλες συμβουλες καποια στιγμη. :)

( Το δικο μου μηχανημα ειναι μεσαιας αξιας,αλλα παρολα αυτα μπορει να τρεξει μια απο τις πιο απαιτητικες εφαρμογες για εναν επεξεργαστη στον κοσμο,την σκακιστικη μηχανη Stockfish. Επομενως δεν χρειαζεται να ριξεις πολλα χρηματα για ενα καλο μηχανημα για gaming.

https://en.wikipedia.org/wiki/Stockfish_(chess)

Αποσπασμα σχετικα με το ποσο απαιτητικο προγραμμα ειναι το Stockfish :  ''Stockfish can use up to 1024 CPU threads in multiprocessor systems. The maximal size of its transposition table is 32 TB. Stockfish implements an advanced alpha–beta search and uses bitboards. Compared to other engines, it is characterized by its great search depth, due in part to more aggressive pruning and late move reductions. '' 

https://stockfishchess.org/ )

Επεξ/σία από benign
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξυπακούεται ότι μπορώ να περιμένω, με μία "επένδυση" τέτοιου μεγέθους 2-3 μέρες τουλάχιστον θα φάω διαβάζοντας ότι review βρω για κάθε ένα κομμάτι.

Εντομεταξύ εγώ κοιτούσα να ανεβάσω κιόλλας την τιμή αφού δεν έπιασα τα 3.000 😂
ΠΧ από την fury beast με cas 36 στην ίδια με cas 30, καθώς έχουν μόνο 50 ευρό διαφορά στα 64 GB  αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα κάνει διαφορά. Σε άλλα φόρουμ λένε τίποτα, και σε άλλα αρκετή και ότι το 6000 με cas 30 είναι το sweetspot για τον 7800x3d

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, guardianx71 said:

Εξυπακούεται ότι μπορώ να περιμένω, με μία "επένδυση" τέτοιου μεγέθους 2-3 μέρες τουλάχιστον θα φάω διαβάζοντας ότι review βρω για κάθε ένα κομμάτι.

ΠΧ από την fury beast με cas 36 στην ίδια με cas 30, καθώς έχουν μόνο 50 ευρό διαφορά στα 64 GB  αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα κάνει διαφορά. Σε άλλα φόρουμ λένε τίποτα, και σε άλλα αρκετή και ότι το 6000 με cas 30 είναι το sweetspot για τον 7800x3d

(Συγνωμη εκανα ενα μικρο edit πριν απαντησεις.) :)

53 minutes ago, guardianx71 said:

Μια ειναι η αρχη για αγορες.Value for money. Ολα τα αλλα ειναι λαθος κατα την γνωμη μου. Ειναι σαν και αυτους που θελουν να ακουν Μοζαρτ με τα καλυτερα ηχητικα μηχανηματα και αντι να βρουν και να αγορασουν ενα αξιοπρεπες μηχανημα και μετα να κατσουν να απολαυσουν την μουσικη,μαλωνουν για το πιο μηχανημα εχει την καλυτερη πιστοτητα. :)

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/account/favorite_lists/11561980

Δες την παραπάνω λίστα και πρόσθεσε και από εδώ την freezer 360. Με 4090, το build σου βγαίνει κάτω από 3000 αφού δεν θέλεις δίσκους. Σου έχω βάλει μνήμες 2x16 γιατί για gaming τα 64 δεν χρειάζονται εκτός αν σηκώνεις δεύτερη εικονική πραγματικότητα στο minecraft, ή κάτι τέτοιο. 

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να πάρεις αυτές αντί για αυτές που σου έχω βάλει. Έχουν xmp profile και όχι docp που είναι της amd, αλλά στα 6000 λογικά θα τρέχει μια χαρά, με τα loose timings. Αν δεν, ρίχνεις μια επισήμανση εδώ με tag το όνομά μου, να σου στείλω τι να καρφώσεις ακριβώς στo bios να τρέχουνε και γρηγορότερα από το xmp 100% stable. 

Όσον αφορά το τροφοδοτικό, σε περίπτωση που δεν ξέρεις τα super flower βγάζουνε κατά βάση premium τροφοδοτικά σε μεγάλα wattage, με παρόμοια υλικά με corsair, seasonic. Αν εξαιρέσεις τα πανάκριβα dark power, πατάνε be quiet στην pure power σειρά, που έχει η μισή Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο gold τροφοδοτικό είναι εξαιρετικό όσον αφορά το ripple, και τις λειτουργίες ασφαλείας, απλά είναι gold σε απόδοση, αν και με τις μετρήσεις του Άρη (HB), αποδίδει καλύτερα. Εδώ οι μετρήσεις και η αξιολόγηση σε ρεύματα και  θόρυβο από cybenetics, εδώ το psu tier list, που το χαρακτηρίζει a-tier δηλαδή κορυφαίο. 

Το κουτί με προβλημάτισε λίγο. Αυτό που σου έβαλα, πέραν του ότι είναι εξαιρετικό κουτί, είναι και για λόγους ομορφιάς σε περίπτωση που σου αρέσει. Εννοείται μπορείς να επιμείνεις στο Shadow base 800, είναι και αρκετά φτηνότερο και θα σου ρίξει το μπάτζετ. Για την ακρίβεια θα κάνει την ίδια δουλειά ακριβώς. 

Επίσης, πάντα μπορείς να αντικαταστήσεις την 4090 με 4080 super και να σου βγει το ίδιο build 2200 ευρώ ή 2100 με το shadow base. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, tzavardin said:

Καλα ειναι ολα,το κουτι δεν μου αρεσει λιγο. :) (Αισθητικα μονο.) Επισης η καρτα πανακριβη.Επειδη δεν παρακολουθουσα τιμες στις καρτες,εχουν ανεβει τωρα τελευταια σε αυτη την κατηγορια?

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, benign είπε

Καλα ειναι ολα,το κουτι δεν μου αρεσει λιγο. :) (Αισθητικα μονο.) Επισης η καρτα πανακριβη.Επειδη δεν παρακολουθουσα τιμες στις καρτες,εχουν ανεβει τωρα τελευταια σε αυτη την κατηγορια?

Είχανε πάει και χειρότερα οι 4090. Γύρω στα 2400 στις αρχές της χρονιάς, με ai κλπ. Τώρα ξαναπέσανε στα 1800. Πάντως Ελλάδα, 1700 ήταν περίπου το minimum και είναι κάτω από το Msrp+φπα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, benign είπε

Μια 4080 δεν θα ηταν επαρκης? Να εριχνε κανενα 400αρι το budget?

4080 super είναι καλύτερη από 4080 και το ρίχνει 800άρι, το γράφω στο τέλος. Το επαρκής είναι σχετικό για 4κ. Σε ορισμένα παιχνίδια και η 4090 βρίσκει ζόρια. Πιστεύω είναι επιλογή του φίλου να δει αν τον καλύπτει η 4080s για αυτά που θέλει να παίξει. 

Πάντως είναι καλύτερο value η 4080 super στο χιλιάρικο από 4090 εννοείται. 4080 σκέτη σε καμία περίπτωση. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι να μην σου ανοίξει η όρεξη.
Για κουτί να πω την αλήθεια θα προτιμούσα το silent base 802. Αισθητικά το βλέπω πιο κοντα και στο P180 που έχω συνηθήσει για σχεδόν 20 χρόνια.
Την διαφορά σκέφτομαι να την βάλω στο τροφοδοτικό, καθώς ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ απόσο διαβάζω το superflower, αλλά με γνώμονα το silent  του συστήματος, το dark power 13 στα 650W load  δεν ξεπερνα τα 20 dBA, και ας πάω ένα 20ρικο πιο πάνω από το budget
Γαι την κάρτα, πραγματικά θέλει σκέψη. Σε ορισμένα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν πχ Resident Evil βάση όσων βλέπω σε 4κ αποδίδει ένα 20 με 30% καλύτερα.
Και σίγουρα τα 24GB  είναι ένα συν αν θελήσω να να ασχοληθώ με τίποτα stable diffusion (το οποίο με το παρόν μου σύστημα ήταν απαγορευτικό) ή να βάλω ότι τρελό mod  υπάρχει στο Skyrim (πάλι 😂)
Πάντως και η PNY 4080 super  και η 4090 με εντυπωσίασαν για τα noise level και temp. Ειδικά στην 4090 δεν περίμενα τόσο χαμηλές μετρήσεις

Για την μητρική, έχετε κάποια άποψη σχετικά με την tomahawk vs Gigabyte X670 Gaming X AX V2 (202.61 ευρό) ή αν ξεφύγω λίγο ακόμη από το budget την ASRock B650E PG Riptide WiFi (222 ευρό)

https://www.skroutz.gr/s/48441522/Gigabyte-X670-Gaming-X-AX-V2-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html#specs
https://www.skroutz.gr/s/38849872/ASRock-B650E-PG-Riptide-WiFi-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2024 στις 2:50 ΜΜ, guardianx71 είπε

Είναι να μην σου ανοίξει η όρεξη.
Για κουτί να πω την αλήθεια θα προτιμούσα το silent base 802. Αισθητικά το βλέπω πιο κοντα και στο P180 που έχω συνηθήσει για σχεδόν 20 χρόνια.
Την διαφορά σκέφτομαι να την βάλω στο τροφοδοτικό, καθώς ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ απόσο διαβάζω το superflower, αλλά με γνώμονα το silent  του συστήματος, το dark power 13 στα 650W load  δεν ξεπερνα τα 20 dBA, και ας πάω ένα 20ρικο πιο πάνω από το budget
Γαι την κάρτα, πραγματικά θέλει σκέψη. Σε ορισμένα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν πχ Resident Evil βάση όσων βλέπω σε 4κ αποδίδει ένα 20 με 30% καλύτερα.
Και σίγουρα τα 24GB  είναι ένα συν αν θελήσω να να ασχοληθώ με τίποτα stable diffusion (το οποίο με το παρόν μου σύστημα ήταν απαγορευτικό) ή να βάλω ότι τρελό mod  υπάρχει στο Skyrim (πάλι 😂)
Πάντως και η PNY 4080 super  και η 4090 με εντυπωσίασαν για τα noise level και temp. Ειδικά στην 4090 δεν περίμενα τόσο χαμηλές μετρήσεις

Για την μητρική, έχετε κάποια άποψη σχετικά με την tomahawk vs Gigabyte X670 Gaming X AX V2 (202.61 ευρό) ή αν ξεφύγω λίγο ακόμη από το budget την ASRock B650E PG Riptide WiFi (222 ευρό)

https://www.skroutz.gr/s/48441522/Gigabyte-X670-Gaming-X-AX-V2-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html#specs
https://www.skroutz.gr/s/38849872/ASRock-B650E-PG-Riptide-WiFi-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html

H tomahawk μου αρέσει πιο πολύ από την ax v2, με κανένα 20ρικο κάτω θα σκεφτόμουνα τη 2η. 

Για τη riptide αν εξαιρέσεις το pci5 slot λόγω chipset δεν με ενθουσιάζει, και αυτό καθαυτό το slot δεν λέει πολλά. Πιο πολύ κοίτα τη συνδεσιμότητα. Πόσα usb θες, αν έχει μονά pcie που σε νοιάζουν για wifi, τέτοια πράγματα. Οι περισσότερες 150+ καλύπτουν από άποψη vrm  τον 7800x3d.

Σε αυτό το σάιτ λέει αναλυτικά specs εύκολα και μπορείς να κάνεις comparison απλά μην τα πάρεις όλα τοις μετρητοίς υπολογίζουν και το ονομαστικό ram speed στην αξιολόγηση, που δεν παίζει κανένα ρόλο, docp θα ανοίξεις. 

Το dark power 13 με τιμή κοντά 300 ευρώ είναι όχι από μένα μόνο και μόνο για να μην τους κακομαθαίνουμε, βέβαια είναι ένα τροφοδοτικό κόσμημα, σε κάθε περίπτωση άμα το γουστάρεις πολύ εννοείται να το πάρεις.

Επεξ/σία από tzavardin
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Just an update.
Επιτέλους βρήκα τον χρόνο και έστησα το νέο pc
Κουτί  silent base, B650 tomahawk, 7800x3d και Gigabyte 4090 GAMING OC όπως είχαμε πει.
Έκανα 2-3 διαφοροποιήσεις όπως είχα πει παλιότερα με σκοπό το αθόρυβο.
Σαν τροφοδοτικό επέλεξα το silent power 13 1000W (ακριβό , αλλά στα μέχριθ στιγμής stress test ειλικρηνά δεν 'επχεται καθόλου θόρυβος από αυτο)
Για ψύξη τελικά δεν πήγα σε υδρόψυξη, λόγω πολλών που διάβασα για θόρυβο αντλίας-υγρών καθώς και φόβο ότι θα ξεχάσω κάποια στιγμή να την τσεκάρω και θα μου σκάσει.
Οπότε πήγα στην Dark Rock 5 pro.
Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά χαρούμενος.
Με την dark rock  και την 4090 σε silent mode, το κουτί με τα silent  καλύματα, τους 3 ανεμιστήρα του κουτιού και 1 επιπλέον NF-S12 στην βάση του κουτιού να φυσάει απευθείας πάνω στην τελευταία ανεμιστήρα της 4090 έχω σε idle  τις παρακάτω θερμοκρασίες - ταχύτητες, και αυτά με θερμοκρασία δωματίου 30 και χωρίς κληματιστικό για δοκιμή

Σκοπέυω να δοκιμάσω αν βάλω 2 ακόμη NF-S12, μία μπροστά intake  και μία πάνω output αν θα βοηθήσουν.

Επίσης "μισό" ακολούθησα την συμβουλή του φίλου Greekfragma και παρήγγειλα έναν crucial Τ500 (κάνοντας υπέρβαση στο budget) να αντικαταστήσω τον Netac.
image.png.8065d0c305563e35520b5d5309868c6d.png
Ένα παράπονο που με έπιασε όσο το έστηνα ήταν η παντελής έλλειψη manuals  από όλα. Μητρική, κουτί, ψύχτρα, ακόμη και η κάρτα γραφικών που κοστίζει κοντά στα 2 χιλιάρικα να έχουν ένα απλά φυλλάδιο, και όλα με τις άκρως βασικές και μόνο πληροφορίες.Περισόττερες πληροφορίες είχαν για την εγγύηση
Ντροπή στις εταιρίες
Στο προηγούμενο που έστησα είχαν όλα όχι μάνουαλ, αλλά βιβλία θα τα έλεγες
Κάθε τρεις και κάτι κατέβαζα manual και ανέτρεχα σε video  να μην κάνω καμιά βλακεία με βίδες βάσεις κτλ και τα διαλύσω όλα

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι ειναι πλεον, υποθετω με "οικολογικη" αφορμη αφαιρεσανε ολη την χαρτουρα .

Οτι manual θελεις βεβαια το βρισκεις online (απο την καθε εταιρια ξεχωριστα).

Επιπλεον εαν δεν βαριεσαι δηλωσε τα ολα στις εταιριες, πιθανοτατα να εχεις καποια perks(msi+asus δινανε την πλατφορμα της adobe για 1-2 μηνες και εαν δεν κανω λαθος καποιο παιχνιδι απο την καρτα γραφικων)

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...