guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες Καθώς τα τελευταία χρόνια έχω μείνει πίσω στα τεχνικά θέματα, ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθεια σας. Εντός καλοκαιριού θέλω να πάρω ένα καινούριο PC Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι δυνατό για gaming και το καταδύναμην, τουλάχιστον σε idle αθόρυβο(και να μην κάνει σαν αεροπλάνο στις άλλες περιπτώσεις) Χρήματα περί τα 2500 - μαξάρω στα 3000 αν πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά. Πληκτρολόγια - ποντίκια οθόνες και δίσκους δεν χρειάζομαι. Case : Το (αρχαίο πλέον) Antec p180 που έχω αν και τιμιότατο πλέον δεν χωράει ούτε τις μεγάλες κάρτες ούτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα,οπότε θα μας χαιρετήσει Το μόνο που θα ήθελα είναι το ελάχιστο 2 θέσεις 3.5 , με το ιδανικό 4. Παράθυρα ,led και τα λοιπά όχι μόνο δεν με ενδιαφέρουν, αλλα αν δεν υπάρχουν ακόμη καλύτερα, χωρίς να είναι απαραίτητα deal breaker, αρκεί να μπορώ να σβήνω τα πάντα από led . Ψάχνοντας εστίασα στα Silent base 601 και 802, αλλά σίγουρα θα ήθελα και την γνώση σας για προτάσεις Το μόνο πράγμα που έχω αποφασίσει ουσιαστικά (και αυτό σχετικό) είναι ότι ως επεξεργαστή θα πάω σε 7800x3d , και κάρτα Nvidia 4070 ti super ή 4080 super.Δεκαετίες με κάρτες την amd,περισόττερο λόγο του vfm τους, καιρός να δούμε τι λέει και η άλλη πλευρά. Και φτάνουμε στο ζουμί. Δεν έχω ιδέα τι μάρκες μοντέλα, ψύξεις κτλ χρειάζομαι με βασικό γνώμονα το αθόρυβο, χωρίς να ρισκάρω να ψυθεί το σύστημα. Οπότε θα ήθελα την βοήθεια σας για κουτί, τροφοδοτικο, μητρική, κάρτα γραφικών, μνήμες,ψύξη Τα αντικείμενα μπορούν να είναι από διάφορα καταστήματα, μπορώ να τα δέσω μόνος. Στο μόνο που θα αγχωθώ είναι αν μου προτείνετε υδρόψυξη που ούτε καν έχω αγγίξει ποτέ, αλλά πρόθυμος αν δεν υπάρχει κίνδυνος να κλαίω τα νέα κομάτια 😂 Επεξ/σία 22 Ιουνίου από guardianx71 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 3 hours ago, guardianx71 said: Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες Καθώς τα τελευταία χρόνια έχω μείνει πίσω στα τεχνικά θέματα, ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθεια σας. Εντός καλοκαιριού θέλω να πάρω ένα καινούριο PC Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι δυνατό για gaming και το καταδύναμην, τουλάχιστον σε idle αθόρυβο(και να μην κάνει σαν αεροπλάνο στις άλλες περιπτώσεις) Χρήματα περί τα 2500 - μαξάρω στα 3000 αν πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά. Πληκτρολόγια - ποντίκια οθόνες και δίσκους δεν χρειάζομαι. Case : Το (αρχαίο πλέον) Antec p180 που έχω αν και τιμιότατο πλέον δεν χωράει ούτε τις μεγάλες κάρτες ούτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα,οπότε θα μας χαιρετήσει Το μόνο που θα ήθελα είναι το ελάχιστο 2 θέσεις 3.5 , με το ιδανικό 4. Παράθυρα ,led και τα λοιπά όχι μόνο δεν με ενδιαφέρουν, αλλα αν δεν υπάρχουν ακόμη καλύτερα, χωρίς να είναι απαραίτητα deal breaker, αρκεί να μπορώ να σβήνω τα πάντα από led . Ψάχνοντας εστίασα στα Silent base 601 και 802, αλλά σίγουρα θα ήθελα και την γνώση σας για προτάσεις Το μόνο πράγμα που έχω αποφασίσει ουσιαστικά (και αυτό σχετικό) είναι ότι ως επεξεργαστή θα πάω σε 7800x3d , και κάρτα Nvidia 4070 ti super ή 4080 super.Δεκαετίες με κάρτες την amd,περισόττερο λόγο του vfm τους, καιρός να δούμε τι λέει και η άλλη πλευρά. Και φτάνουμε στο ζουμί. Δεν έχω ιδέα τι μάρκες μοντέλα, ψύξεις κτλ χρειάζομαι με βασικό γνώμονα το αθόρυβο, χωρίς να ρισκάρω να ψυθεί το σύστημα. Οπότε θα ήθελα την βοήθεια σας για κουτί, τροφοδοτικο, μητρική, κάρτα γραφικών, μνήμες,ψύξη Τα αντικείμενα μπορούν να είναι από διάφορα καταστήματα, μπορώ να τα δέσω μόνος. Στο μόνο που θα αγχωθώ είναι αν μου προτείνετε υδρόψυξη που ούτε καν έχω αγγίξει ποτέ, αλλά πρόθυμος αν δεν υπάρχει κίνδυνος να κλαίω τα νέα κομάτια 😂 Απο αυτα που γραφετε η μονη σοβαρη χρηση του υπολογιστη θα ειναι gaming? Λετε οτι οθονη δεν χρειαζεστε,αλλα δεν αναφερετε ποια οθονη εχετε,τι αναλυση εχει και τι τεχνικα χαρακτηριστικα εχει.Αν μαλιστα ειναι παλια,το πιο πιθανο ειναι οτι θα θελει και αυτη αλλαγη.Αλλα γραψτε για να ξερουν να σας βοηθησουν. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Όλα ξεκινάνε από το ποιά οθόνη θα επιλεχτεί και φυσικά τι είδους παιχνίδια θα τρέχει και τι FPS έχουμε στόχο. άλλο πράγμα τα σταθερά 60fps και άλλο τα 120+ άλλο να μιλάμε για 4Κ 32άρα 165Hz και άλλο για 27άρα 2K 144Hz. νεο pc και παλιά οθόνη (από εποχή στησίματος με AntecP180) δε πάνε πακέτο. Αν η οθόνη είναι FullHD δε χρειάζεται να δώσεις 2500. Δε θα δεις τίποτα περισσότερο από αυτά που θα σου έδινε υπολογιστής με τα μισά χρήματα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, benign είπε Απο αυτα που γραφετε η μονη σοβαρη χρηση του υπολογιστη θα ειναι gaming? Λετε οτι οθονη δεν χρειαζεστε,αλλα δεν αναφερετε ποια οθονη εχετε,τι αναλυση εχει και τι τεχνικα χαρακτηριστικα εχει.Αν μαλιστα ειναι παλια,το πιο πιθανο ειναι οτι θα θελει και αυτη αλλαγη.Αλλα γραψτε για να ξερουν να σας βοηθησουν. Έχω μία LG 29WP60G-B Ultrawide αλλά να είμαι ειλικρινής περισόττερο παίζω σε μια samsung QE55S95B (4κ 120hz, HDR) Από παιχνίδια παίζω rpg-jrpg, action και σπάνια fps (τα doom τα τιμάμε πάντα) σκοπός είναι τα 2κ χωρίς συμβιβασμούς. Αν με αυτό το bugdet μας καλύπτει και σε 4κ με υποχωρίσεις ακόμη καλύτερα. Σαν κάρτα γραφικών σκέφτηκα 4080 super ως πρώτη επιλογή, 4070 τι σθπερ ως δεύτερη αν ξεπερνάμε τα 3.000 ώστε να βάλω σε κουτί ψύξη. Για 4090 να πω την αλήθεια, ούτε καν το κοίταξα καθώς το 66% θα πήγαινε εκεί 38 λεπτά πριν, greekfragma είπε νεο pc και παλιά οθόνη (από εποχή στησίματος με AntecP180) δε πάνε πακέτο. την οθόνη και τα εσωτερικά του pc τα είχα αλλάξει κατά διαστήματα... απλά λάτρευα το antec και δεν μου έκανε καρδιά να το αλλάξω 7 λεπτά πριν, guardianx71 είπε Τώρα έχω έναν amd 3600 με ψύχτρα dark rock 4 (αν δεν κάνω λάθος)με 32 GB μνήμη στα 4100 και κάρτα 5700XT, με ένα τροφοδοτικό RM750i. Αυτό θα πάει πακέτο σαν δεύτερο pc για την οικογένια με μία απλή οθόνη Επεξ/σία 22 Ιουνίου από guardianx71 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Η LG είναι FullHD και έχει ελάχιστες απαιτήσεις. Στη Samsung με 4Κ 120 θες οπωσδήποτε τον 7800X3D και μια 4080. To budget δε φτάνει για 4090 και οι τιμές τους δεν αξίζουν με τίποτα μιας και έρχονται σε ένα 6μηνο και οι 5000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, greekfragma είπε Η LG είναι FullHD και έχει ελάχιστες απαιτήσεις. Στη Samsung με 4Κ 120 θες οπωσδήποτε τον 7800X3D και μια 4080. To budget δε φτάνει για 4090 και οι τιμές τους δεν αξίζουν με τίποτα μιας και έρχονται σε ένα 6μηνο και οι 5000 Στο μυαλό μου μέσα είσαι. Απλά όπως είπα έβαλα στο παιχνίδι την 4070 ti super λόγω του ότι θέλω το κατά δύναμην silent συστημα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιες υλοποιήσεις είναι οι προτεινόμενες για αυτόν τον σκοπό. Όπως και για τα κουτιά , καθώς παίζουν τρομερό ρόλο σε αυτό, αλλά το τοπίο είναι χαόδες, τουλάχιστον για μένα Άσχετο, αλλά αυτό το "σε ένα 6μηνο" το λέω 3 χρόνια τώρα, και κάθε αναβάθμιση μου ήταν στο στυλ "κόβω από τα τωρινά να πάρω τα επόμενα" και δεν το έκανα ποτέ Επεξ/σία 22 Ιουνίου από guardianx71 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Η ψύξη στις vga στη σειρά 4000 είναι μια χαρά. δε χρειάζεσαι τρελά πράγματα. ο 7800 θα χρειαστεί βέβαια μια υδρόψυξη και γενικά το σύνολο ένα καλό κουτί με σωστό airflow για να κρατάει χαμηλά τις θερμοκρασίες και να μην αρχίζουν να βαράνε κόφτες σε rpm τα υποσυστήματα. Κουτί https://www.skroutz.gr/s/45577088/Be-Quiet-Shadow-Base-800-Gaming-Full-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html (ή το αντίστοιχο DX δε θυμάμαι τη διαφορά τους) Μητρική https://www.skroutz.gr/s/41030115/MSI-MAG-X670E-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html Μνήμες https://www.skroutz.gr/s/40300031/Kingston-Fury-Beast-64GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x32GB-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-KF560C36BBEK2-64.html VGA https://www.skroutz.gr/s/39898522/PNY-GeForce-RTX-4080-16GB-GDDR6X-Verto-EPIC-X-RGB-Karta-Grafikon-VCG408016TFXXPB1.html? OS nvme https://www.skroutz.gr/s/31954277/Kingston-KC3000-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SKC3000S-1024G.html PSU https://www.skroutz.gr/s/21299328/Seasonic-Prime-TX-1000W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Titanium.html Watercooling https://www.skroutz.gr/s/50820700/Arctic-Liquid-Freezer-III-280-Black-Ydropsyxi-Epexergasti-Diplou-Anemistira-140mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700.html Επεξ/σία 22 Ιουνίου από greekfragma Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις Nvme και γενικώς δίσκους δεν χρειάζομαι. Θα καρατήσω έναν netac NV7000 2 TB που έχω, σε αποδόσης είναι γενικά παρόμοιοι Ερώτηση για την κάρτα. Γιατί την συγκεκριμένη ενώ η ίδια σε super είναι περι τα 400 ευρό φθηνότερη? https://www.skroutz.gr/s/51183973/PNY-GeForce-RTX-4080-Super-16GB-GDDR6X-Verto-Epic-X-XLR8-RGB-Overclocked-Karta-Grafikon-VCG4080S16TFXXPB1-O.html Επίσης για το τροφοδοτικό. Βεβαίως γνωρίζω για την ποιότητα της Seasonic, αλλά έχει κανείς άποψη περί prime vs dark power 13? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου για μένα πέτα τον Netak στο 2ο σύστημα που θα πάει στην άκρη για την οικογένεια και πάρε τον KC3000 για την super ναι πάρε τη φθηνότερη. οι προτάσεις μου είναι κυρίως σε μοντέλα. όχι σε υλοποίηση και τιμή. τροφοδοτικό πας στον Βασιλιά. όχι οτι άλλες μάρκες δεν είναι εξίσου κορυφαίες αλλά από μένα Seasonic= King 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Δεν ξέρω τι παίζει με τον τύπο στο βίντεο, αλλά καμία σχέση ο δικός μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 1 minute ago, guardianx71 said: Δεν ξέρω τι παίζει με τον τύπο στο βίντεο, αλλά καμία σχέση ο δικός μου ότι πληρώνεις παίρνεις. το να είναι οκ αυτή τη στιγμή δε σημαίνει οτι αργότερα δε θα παρουσιάσει θέμα και δε θα τρέχεις να βγάλεις άκρη. Άσε τον Netac στο 2ο σύστημα και για το νέο τούμπανο είναι κρίμα για 100ευρώ να μη βάλεις τον KC3000 που είναι πιστόλι επώνυμος σφαιράτος και αξιόπιστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) αυτό ήταν από HDD. Από έναν mx500 πιάνω σταθερά πάνω από 400 Επεξ/σία 22 Ιουνίου από guardianx71 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου καλά... γνώμες ρώτησες και τις πήρες. ότι νομίζεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) φυσικά, είναι κάτι που θα το σκεφτώ. Ειδικά με την αλλαγή στην super που είμαστε πλέον αρκετά κάτω από τα 3.000 δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά αν στην περίοδο εκπτώσεων πχ πέσουν λίγο οι τιμές Επεξ/σία 22 Ιουνίου από guardianx71 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 3 minutes ago, guardianx71 said: φυσικά, είναι κάτι που θα το σκεφτώ. Ειδικά με την αλλαγή στην super που είμαστε πλέον αρκετά κάτω από τα 3.000 δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά αν στην περίοδο εκπτώσεων πχ πέσουν λίγο οι τιμές ποιά περίοδο εκπτώσεων; το σύστημα δε θα στηθεί τώρα; πλάκα κάνεις; οι τιμές όσο προχωράμε μελλοντικά ανεβαίνουν αντί να πέφτουν. αποχωρώ από το thread. λυπάμαι. 6 hours ago, guardianx71 said: Εντός καλοκαιριού θέλω να πάρω ένα καινούριο PC ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. ΝΟΕΜΒΡΙΟ Black Friday ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα