Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθε μήνα καταθέτω μέσω ΑΤΜ 900-1000€ (τα σηκώνω από τη μισθοδοσία της μίας τράπεζας που δεν με βολεύει καθόλου και τα καταθέτω στην άλλη που έχω κάρτες και πάγιες εντολές). Αυτό γίνεται επί σειρά ετών.

Δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ καμία τράπεζα ή εφορία.

• Like 4
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, nikko_ είπε

Κάθε μήνα καταθέτω μέσω ΑΤΜ 900-1000€ (τα σηκώνω από τη μισθοδοσία της μίας τράπεζας που δεν με βολεύει καθόλου και τα καταθέτω στην άλλη που έχω κάρτες και πάγιες εντολές). Αυτό γίνεται επί σειρά ετών.

Και εγώ το κάνω με μικρότερα ποσά … δεν έχεις θέμα. 

Στις 21/6/2024 στις 3:50 ΜΜ, panosena είπε

Συνταξιούχος με σύνταξη 500 ευρώ, θέλει να βάλει τα 10000 € που έχει στο στρώμα, στην τράπεζα.

Αν τα βάλει με τη μία θα τον τσιμπήσουν. Αν όμως βάζει 500 το μήνα; Θα είναι οκ λέτε;

Όχι όλα μαζί, 500€ κάθε 15 μέρες ή κάθε μήνα και τη σύνταξη μέσα. Ώστε να φύγουν από τα χέρια του το συντομότερο χωρίς άγχος. Ιδανικά αν έχει δεύτερη τράπεζα ας τα μοιράσει.

Οσο με τις κάρτες από μια ηλικία και πάνω δεν υπάρχει υποχρέωση όποτε όλα καλά.

Επεξ/σία από NikolasKon14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, nikko_ said:

Δηλαδή, από τη μια τράπεζα τα βάζετε στην άλλη. Τα "άσπρα" από τη μια τράπεζα, μεταφέρονται ως "άσπρα" σε άλλη τράπεζα.

Το αρχικό ερώτημα είναι όμως, πώς τα "μαύρα" (ή "γκρι", γιατί πουθενά δεν διευκρινίζεται με ακρίβεια η προέλευση τους) θα "ασπρίσουν".

Συνεπώς, άλλη η δική σας η περίπτωση και άλλη του ερωτήματος.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikko_ είπε

Είσαι διαφορετικη περίπτωση 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikko_ είπε

Kαι μόνο που το σκέφτομαι .........κουράστηκα!!!Να τρέχω απο ΑΤΜ σε ΑΤΜ .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikko_ είπε

Πιο safe επιλογή θα ήταν μέσω IRIS στην περίπτωση σου. Κάπως έτσι μετέφερα στην Εθνική ένα μικρό ποσό που ειχα στην Eurobank μετά τις ανακοινώσεις των €0,60 ανά λογαριασμό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikko_ είπε

Αφενός το ποσό δεν είναι μεγάλο όπως ο άλλος που θέλει να καταθέσει 10Κ ντούκου. Αφετέρου λες ότι προηγουμένως τα κάνεις ανάληψη. Ως γνωστόν σε φορολογικό έλεγχο αναλήψεις-επανακαταθέσεις δεν μετρούν ως έξτρα εισόδημα. Δηλαδή μπορεί και να έχεις ελεγχθεί, να σε βρήκαν οκ και δεν το έμαθες ποτέ. 

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι μόνο που το σκέφτομαι .........κουράστηκα!!!Να τρέχω απο ΑΤΜ σε ΑΤΜ .

Μη νομίζεις...το κάνω κι εγώ κάθε μήνα γιατί πρέπει να καταθέσω ενοίκια και ο καθε ιδιοκτήτης έχει λογ/σμο σε άλλη τράπεζα. Οπότε για να μη φανεί ως νέα κατάθεση, τα βγάζω από τον "κεντρικό" λογ/σμο και τα μοιράζω για να κάνω τις μεταφορές ενοικίων. Είμαι τυχερός γιατί στην πόλη μου όλες οι τράπεζες είναι δυο βήματα απόσταση.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
6 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Βασικά «να χαμέ να λέγαμε» είναι το να «έχεις ακούσει από άτομο κλπ.» 

κλασσικη ράδιο αρβύλα 

Ούτε καν. Άτομο δικό μου μς κατάστημα ήταν. 

Δημοσ.
13 hours ago, nikko_ said:

καμια σχεση αυτο που λες παντως, καμια απολύτως. 

Δημοσ.

Λογικά δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς, βέβαια για να παίρνουμε και κάνα μέτρο προφύλαξης είχα ακούσει (πιθανόν ράδιο αρβύλα) ότι για καταθέσεις με την μία κάτω των 2500 - 2000 δεν τις κοιτάνε καν. Οπότε ας πάει σε ένα ΑΤΜ να κάνει 5Χ1900€ καταθέσεις και ας του μείνει και ένα 500€ για τα τρέχοντα έξοδα. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, nikko_ είπε

Οταν και αν θα σε ενοχλησουν,θα σου ζητησουν χαρτια και στοιχεια απο τοτε που αρχισες αυτη την διαδικασια.

Πχ απο το 1980; 1980.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οταν και αν θα σε ενοχλησουν,θα σου ζητησουν χαρτια και στοιχεια απο τοτε που αρχισες αυτη την διαδικασια.

Πχ απο το 1980; 1980.

Εφόσον κάνει ανάληψη-επανακατάθεση δεν έχει κανένα πρόβλημα. Από το 1980 αποκλείεται γιατί οι υποθέσεις καταθέσεων παραγράφονται στην 5ετία. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, nikko_ είπε

Ναι γιατί δείχνεις μέσα σε 1-2 ημέρες ανάληψη του ίδιου ποσού από μία τράπεζα, και κατάθεση σε άλλη.
Σιγά μην ασχοληθεί κανείς. Δεν είσαι ξαφνικά πολύ θετικός στο ταμείο με εισροές, έχεις το ίδιο ποσό ακριβώς.

Πρέπει να δει τι αναλήψεις έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Κατά κανόνα, max το 50% των αναλήψεων αυτών μπορεί να καταθέσει. Αν έχει αναλήψεις τα τελευταία 10 χρόνια πχ, 20 χιλιάδες €, τα καταθέτει άνετα με δικαιολογία "τα είχα στο στρώμα, δείτε το ιστορικό αναλήψεων μου, ξόδευα ότι ήταν και έβαζα αρκετά στην άκρη" ΑΝ τον ελέγξουν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1comment είπε

Εφόσον κάνει ανάληψη-επανακατάθεση δεν έχει κανένα πρόβλημα. Από το 1980 αποκλείεται γιατί οι υποθέσεις καταθέσεων παραγράφονται στην 5ετία. 

Αν χαρακτηριστει ως ξεπλυμα βρωμικου χρηματος (και οχι ως φοροδιαφυγη),δεν νομιζω οτι υπαρχει παραγραφη.Αλλα αυτα ειναι νομικα ζητηματα με πολλες λεπτομερειες που δεν τις κατεχω.

Πληροφοριακα,στα χρονια της κρισης η εφορια εστελνε ραβασακια σε ανθρωπους που ανανεωναν προθεσμιακες καταθεσεις,γιατι τα προσμετρουσε καθε φορα ως νεο εισοδημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...