dsgeo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 4 ώρες πριν, txcellas είπε Αν φάει τα μετρητά σε καθημερινές δουλειές όμως θα έχει μηδενικό αφορολόγητο στην φορολογική και θα χρειαστεί να πληρωσει. Νομίζω το 30% πρέπει με κάρτα Άνω των 70 ετών απαλλάσσονται της εν λόγω υποχρέωσης καθώς επίσης έχουν αφορολόγητο! 1 1
Morosana Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Alert δεν χτυπανε μόνο για μεγάλα ποσά αλλά και για μικρότερα ποσά με μεγάλη συχνότητα . Μεγαλύτερο red flag είναι να μπαίνουν κάθε μήνα 500 παρά μια κατάθεση 10k από τη στιγμη μάλιστα που μπορούν να δικαιολογηθουν.
gokuthelegend Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, txcellas είπε Αν φάει τα μετρητά σε καθημερινές δουλειές όμως θα έχει μηδενικό αφορολόγητο στην φορολογική και θα χρειαστεί να πληρωσει. Νομίζω το 30% πρέπει με κάρτα Μπορεί να κάνει αγορές με κάρτα μέχρι να μαζέψει το αφορολόγητο, ίσως με την βοήθεια κάποιου λογιστή να υπολογίσει ακριβώς πόσα χρήματα θα πρέπει να χαλάσει μιας και υποθέτω ότι η σύνταξη που παίρνει είναι σταθερό ποσό, και όταν μαζέψει το ποσό για το αφορολόγητο τότε να κόψει μαχαίρι τις συναλλαγές με κάρτα και να πληρώνει αποκλειστικά με τα λεφτά που έχει κάτω από το στρώμα. Φυσικά ισχύει ότι ειπώθηκε και παραπάνω, αν είναι άνω των 70 ετών τότε απαλλάσεται από αυτή την υποχρέωση για τις πληρωμές με κάρτα. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2024 από gokuthelegend
1comment Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 21/6/2024 στις 3:50 ΜΜ, panosena είπε Συνταξιούχος με σύνταξη 500 ευρώ, θέλει να βάλει τα 10000 € που έχει στο στρώμα, στην τράπεζα. Αν τα βάλει με τη μία θα τον τσιμπήσουν. Αν όμως βάζει 500 το μήνα; Θα είναι οκ λέτε; Εφόσον είναι από σύνταξη άρα τα δικαιολογεί το εισόδημα, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Θα είχε πρόβλημα αν δήλωνε άνεργος για 5 χρόνια και ξαφνικά πήγαινε για κατάθεση 10000. Και η μάνα μου έκανε πρόπερσι μια τέτοια κατάθεση στο όνομα της γιαγιάς μου που τα είχε μαζέψει από σύνταξη (πληρωνόταν με ταχυδρόμο). Βέβαια επειδή είναι μεγάλη τραπεζική κίνηση, όντως παίζει να ελεγχθεί μελλοντικά αλλά σίγουρα θα μπορεί να αποδείξει ότι είναι νόμιμα. Σίγουρα είναι ασφαλέστερα στην τράπεζα παρά σπίτι. Αν του την πέσουν ληστές και τον σπάσουν στο ξύλο, θα αναγκαστεί να τους πει πού τα έχει. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2024 από 1comment
conqueror06 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Ακόμα και να ελεγχθεί, που το θεωρώ ούτε 1% πιθανό σε αυτό το ύψος ποσού, όπως είπε ο φίλος αν έχει τα παραστατικά των αναλήψεων και δηλωθέντα αντίστοιχα εισοδήματα σε εκείνα τα έτη δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα. Γενικά παρά την "τρομοκρατία" που υπάρχει στα ΜΜΕ για αυτό το θέμα, ποτέ δεν είδα κάποιον καθαρό και τυπικό να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.
gorge18 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Εχω ακουει απο ατομο που πηγε να κανει καταθεση 10κ με την μια, οτι τον καλεσαν απο την εφορια για ελεγχο. Τωρα αυτα που λετε οτι δεν θα ασχοληθει κανεις ειναι να ειχαμε να λεγαμε...
conqueror06 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gorge18 είπε Εχω ακουει απο ατομο που πηγε να κανει καταθεση 10κ με την μια, οτι τον καλεσαν απο την εφορια για ελεγχο. Τωρα αυτα που λετε οτι δεν θα ασχοληθει κανεις ειναι να ειχαμε να λεγαμε... Κανονικά, τυπικά και με κατάθεση 1.000 ευρώ ή επαναλαμβανόμενες καταθέσεις 10 ευρώ μπορούν να ελέγξουν κάποιον. Συνήθως από όσο έχω ακούσει (χωρίς να είμαι και μέσα στα σπίτια τους για να ξέρω οπότε μια επιφύλαξη την έχω) από τον περίγυρό μου θα ελέγξουν άτομα που δείχνουν εμφανώς παράτυπα/παράνομα ή έχουν και άλλες ύποπτες συναλλαγές αθροιστικά. Πραγματικά όποιος έχει μόνο νόμιμα εισοδήματα δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό ακόμα και αν ελεγχθεί δειγματοληπτικά! Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2024 από conqueror06
JakeKaufman Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 3 hours ago, gorge18 said: Εχω ακουει απο ατομο που πηγε να κανει καταθεση 10κ με την μια, οτι τον καλεσαν απο την εφορια για ελεγχο. Τωρα αυτα που λετε οτι δεν θα ασχοληθει κανεις ειναι να ειχαμε να λεγαμε... Βασικά «να χαμέ να λέγαμε» είναι το να «έχεις ακούσει από άτομο κλπ.» κλασσικη ράδιο αρβύλα 8 1
panosena Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 "Παραστατικά των αναλήψεων" φυσικά και δεν έχει, γιατί να κρατήσει κάποιος κάτι τέτοιο που και αν το κρατήσει, μετά από τόσα χρόνια θα χει ξεθωριάδει τελείως.
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 10.000€ που λέει ο αρθρογράφος είναι 20 μήνες σύνταξη.
great Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Ναι τιποτα δεν ειναι, λεει 10.000 οχι 100.000 Ασ το κανει 3 καταθεσεις και τελειωσε θα ειναι μια απλη Τρίτη. Επισης πες στον παππου οτι να προσεχει παρα παρα πολυ, εαν μπορεις πηγαινε μαζι του. οχι γιατι θα του τα παρουν εκει αλλα αν τον τσιμπησουν γνωστοι αγνωστοι να κανει καταθεση παιζει να τον ακολουθησουν μεχρι σπιτι για τα υπολοιπα. Τακρουσματα που ακουμε οτι πηραν απο γιαγια 40.000€ και απορουμε που τα βρισκουν τα λεφτα ειναι απο τετοιες περιπτωσεις που δεν τα βαζαν στην τραπεζα και καπου το ειπε και μαθευτικε.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Στις 21/6/2024 στις 3:50 ΜΜ, panosena είπε Συνταξιούχος με σύνταξη 500 ευρώ, θέλει να βάλει τα 10000 € που έχει στο στρώμα, στην τράπεζα. Αν τα βάλει με τη μία θα τον τσιμπήσουν. Αν όμως βάζει 500 το μήνα; Θα είναι οκ λέτε; Θα βάζει τα 500€ κάθε μήνα και θα αφήνει και την σύνταξη μέσα.Θα τρώει απο αυτά που είναι στο στρώμα.Ετσι θα έχει τα 10000 σε δέκα μήνες στην τράπεζα. Αφού ειναι συνταξιουχος δεν θα είναι ανάγκη να καλύπτει αγορές με αποδείξεις.
polaki Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Σιγά μην έχει κρατήσει τις συναλλαγές ρε παιδιά το χαρτάκι θα έχει λιώσει μετά από τόσους μήνες. Απτη στιγμή που όλα φαίνονται με τις κινήσεις της τράπεζας αν χρειαστεί σε έλεγχο θα ζητήσει απτήν τράπεζα του τις συναλλαγές και θα φανούν όλα κανονικά. Μια χαρά δικαιολογείται τέτοιο ποσό μην τρελαθούμε κιολας.
adi32 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Δε χρειαζεται να παει στο γκισε και κανεις δε θα ασχοληθει με τετοια αστεια ποσα Ας παει σε ενα atm να βαζει καθε βδομαδα 600-700ε Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2024 από adi32 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα