Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, JcD είπε

Το κάψαμε το θέμα και απορώ πως δεν μας έχουν σβήσει τα σχόλια ακόμα!

Δεν νομίζω ότι πρέπει να σβήσουν αυτά τα σχόλια .... αν και είναι off topic. Η συζήτησή σας έχει ενδιαφέρον.

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, Sugizo said:

Μου κάνουν εντύπωση τα νούμερα, γιατί είχα γνωστό senior σχεδιαστή αυτοκινήτων στην Lada στη Μόσχα που μέχρι πέρσι έπαιρνε 150k/μηνα.

Επίσης νομίζω το παρακάτω εξηγεί γιατί διαφωνούμε: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_federal_subjects_by_average_wage

Η Μόσχα μαζί με κάποιες άλλες περιοχές, έχουν διπλάσιο εως τριπλάσιο μέσο μισθό (ο ελάχιστος είναι στα 20k)

Μα δεν διαφωνούμε στο γεγονός ότι στις μεγαλουπόλεις η ποιότητα ζωής είναι καλύτερη, το έγραψα κι εγώ ποιο πάνω... "βέβαια δεν έχουν την ποιότητα ζωής και τις ευκαιρίες που έχουν οι μεγαλουπόλεις", αλλά το να λέμε ότι η κατάσταση εκτός μόσχας είναι τραγική είναι υπερβολάρα αφού όπως βλέπεις και στο λινκ που μου έδωσες, η αγοραστική δύναμη των τσετσένων, το 90% του ΑΕΠ των οποίων προέρχεται από τον κρατικο μποναμά είναι στα 1144 δολλάρια! Σίγουρα υπάρχουν χωριουδάκια ταλαίπωρα που ούτε το χιόνι δεν καθαρίζεται συχνά τον χειμώνα αλλά και το δικό μου χωριό στην κρήτη σε μαύρα χάλια είναι, πόσο δεν μάλλον σε μία χώρα με το μέγεθος της ρωσίας και την διαφθορά που ενίοτε την μαστίζει. Πιστεύω ίσως στις επισκέψεις σου εδώ έπεσες σε κανένα τέτοιο μέρος μάλλον?

26 minutes ago, dtk-386 said:

400 ευρώ η γιαγιά...μάλιστα .....

και οι μισθοί αυτοί δεν απέχουν από τους ελληνικούς και η Ελλαδίτσα είναι ένα τίποτα υποτίθεται μπροστά στη Ρωσία.

Η αγοραστική δύναμη των 400 ευρώ είναι άλλη στην ρωσία, παρόλα αυτά θα έπρεπε να είναι υψηλότεροι οι μισθοί με τους πόρους που διαθέτει η χώρα.

Δημοσ.
3 minutes ago, JcD said:

Η αγοραστική δύναμη των 400 ευρώ είναι άλλη στην ρωσία, παρόλα αυτά θα έπρεπε να είναι υψηλότεροι οι μισθοί με τους πόρους που διαθέτει η χώρα.

Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μου, ότι θα μπορούσε να είναι χωρα πολύ πιο ψηλά απ'ότι είναι τώρα, αλλα λόγο διαφορων καταστάσεων (εξωτερικών, αλλα κυρίως εσωτερικών θα έλεγα) είναι στην κατάσταση που είναι.

Δηλαδή, δεν νοητό σε πόλη με 500k κατοικους και με μπόλικο αέριο/πετρέλαιο στην γύρω περιοχή, να βλέπεις να κυκλοφορούνε σκουριασμένα tram του '70

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Sugizo είπε

Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μου, ότι θα μπορούσε να είναι χωρα πολύ πιο ψηλά απ'ότι είναι τώρα, αλλα λόγο διαφορων καταστάσεων (εξωτερικών, αλλα κυρίως εσωτερικών θα έλεγα) είναι στην κατάσταση που είναι.

Δηλαδή, δεν νοητό σε πόλη με 500k κατοικους και με μπόλικο αέριο/πετρέλαιο στην γύρω περιοχή, να βλέπεις να κυκλοφορούνε σκουριασμένα tram του '70

Και πριν τις κυρώσεις η Ρωσία στην ουσία ήταν μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλούσια χώρα σε φυσικούς πόρους αλλά με το μισό και κάτω ΑΕΠ της Γερμανίας.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.

Μιλάμε κυριολεκτικά για φασισμό  , εννοείτε ότι σε δεύτερο βαθμό θα υποχρεώσουν και τους συμμαχους τους να ευθυγραμμιστούν με τι πολιτική τους , ότι δεν μπορούνε να το ανταγωνιστούνε είτε προσπαθούν να το εξαγοράσουν τζάμπα είτε να το μπλοκάρουν

Δημοσ.

Εννοείται μακριά από Kaspersky. Εκτός του ότι ελέγχεται από την ρωσική κυβέρνηση, "παρακολουθεί" τον υπολογιστή και εγκαθιστά διάφορα "περίεργα". Αλλά και καθαρά σαν antivirus να το δεις, είναι μέτριο σε αποτελεσματικότητα. Αν θέλετε αξιόπιστές λύσεις ασφάλειας, από εγνωσμένης αξίας εταιρίες επί δεκαετίες μόνο Norton, και από νεώτερες το εξαιρετικό BitDefender.

Δημοσ.
3 hours ago, Efi_K said:

Εννοείται μακριά από Kaspersky. Εκτός του ότι ελέγχεται από την ρωσική κυβέρνηση, "παρακολουθεί" τον υπολογιστή και εγκαθιστά διάφορα "περίεργα". Αλλά και καθαρά σαν antivirus να το δεις, είναι μέτριο σε αποτελεσματικότητα. Αν θέλετε αξιόπιστές λύσεις ασφάλειας, από εγνωσμένης αξίας εταιρίες επί δεκαετίες μόνο Norton, και από νεώτερες το εξαιρετικό BitDefender.

Οτι να ναι... 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος χρησιμοποιεί Kaspersky το 2024?

21 ώρες πριν, JcD είπε

Εν το μεταξύ η microsoft επιστέφει στην ρωσική αγορά για να μην την χάσει αλλά... να'χαμε να λέγαμε!

Να τη χάσει από ποιον;

21 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Ξέρει κανείς καμιά καλή εναλλακτική αν έρθει και Ευρώπη αυτό;

Και μη μου πείτε Norton, έφυγα τρέχοντας από κει.

Microsoft Defender.

Επεξ/σία από Volga
Δημοσ.
23 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Ξέρει κανείς καμιά καλή εναλλακτική αν έρθει και Ευρώπη αυτό;

Και μη μου πείτε Norton, έφυγα τρέχοντας από κει.

Linux 🙃

21 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Μου κανει εντυπωση που κανεις δεν εχει αναφερει το Avast.

Από προσωπική εμπειρία που φυσικά μπορεί να είναι πλέον ξεπερασμένη:
Η freeware έκδοση είναι απλά πονοκέφαλος. Κάθε 2 λεπτά σε ενοχλεί για να σου "προτείνει" να αναβαθμίσεις το πακέτο σου.
Η πληρωτέα έκδοση καλή αλλά όχι σε επίπεδο να την προτείνω σε κάποιον.

Στα windows που έχω, έχω μόνο microsoft defender και είμαι ευχαριστημένος.

• Haha 1
Δημοσ.
4 hours ago, Volga said:

Ποιος χρησιμοποιεί Kaspersky το 2024?

Να τη χάσει από ποιον;

Microsoft Defender.

Εγχώριο λογισμικό, διάφορες εκδόσεις  Linux κλπ Δεν τα γνωρίζω καλα τα πράγματα αλλά έτσι βγήκε η είδηση. 

Δημοσ.

Η ESET ειναι Σλοβακικη εταιρια και ο ιδιοκτητης της, ο Rudolf Hruby,ειναι φιλορωσος.(Που καλα κανει και εγω το ιδιο ειμαι. :) ) Απλα επειδη μιλαμε για ασφαλεια.

Το Κινεζικο Qihoo 360 Total Security μου αρεσει σαν προγραμμα,ειναι πολυ γρηγορο και φαινεται αρκετα καλο.Τα περισσοτερα δυτικα sites αναφερουν θετικα και αρνητικα και το τελικο συμπερασμα ειναι οτι το θεωρουν μετριο,αλλα δεν εμπιστευομαι προφανως την αντικειμενικοτητα τους.

Μια καλη εναλλακτικη ειναι,αν μπορει καποιος,να τρεχει dual boot καποιο linux distro σε αλλον ssd δισκο,με ολο τον δισκο encrypted και απο εκει να κανει τις ευαισθητες,τραπεζικες και αλλες συναλλαγες του.(Βεβαια χωρις προσοχη και αν κανει καποιος βλακειες,τιποτε δεν τον σωζει.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...