Sugizo Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 5 minutes ago, JcD said: δεν ξέρω τι εννοείς ότι δεν έχει επαφή η Μόσχα με την υπόλοιπη Ρωσία κλπ. «Η Μόσχα, δεν είναι Ρωσία» Αυτό λένε οι Ρώσοι, και άμα γυρίσεις λίγο πιο κεντρικά και σε μικρότερες πόλεις, καταλαβαίνεις γιατί. Κεντρική Ρωσία που πηγαίνω συχνά, είναι λίγο τραγικά, χωρίς τις ξένες αλυσίδες. Εχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην Σοβιετική Ένωση 2.0
JcD Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 3 minutes ago, Sugizo said: «Η Μόσχα, δεν είναι Ρωσία» Αυτό λένε οι Ρώσοι, και άμα γυρίσεις λίγο πιο κεντρικά και σε μικρότερες πόλεις, καταλαβαίνεις γιατί. Κεντρική Ρωσία που πηγαίνω συχνά, είναι λίγο τραγικά, χωρίς τις ξένες αλυσίδες. Εχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην Σοβιετική Ένωση 2.0 Ποιοι Ρώσοι το λένε αυτό πάλι? Τι να σου πω εγώ κοντά δέκα χρόνια εδώ, από το νίζνι νόβγκοροντ στο καζάν, το εκατερινμπουργκ στα ουράλια, το νοβοσιμπίρσκ μέχρι βόρεια στο Μούρμανσκ μία χαρά πόλεις έχω συναντήσει, μαζί με τις μικρές πόλεις γύρω γύρω, βέβαια δεν έχουν την ποιότητα ζωής και τις ευκαιρίες που έχουν οι μεγαλουπόλεις αλλά αυτό ισχύει παντού... μάλιστα ο αρκτικός κύκλος εκεί στο μούρμανσκ είναι και από τις αγαπημένες μου περιοχές, δυστυχώς δεν κατάφερα να φτάσω ανατολικά στην γιακούτια ακόμα οπότε δεν εκφέρω γνώμη για εκεί! *Τέλος πάντων δεν έχει νόημα η συνέχεια της συζήτησης μας διότι ξεφύγαμε από το θέμα.
Sugizo Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 20 minutes ago, JcD said: Ποιοι Ρώσοι το λένε αυτό πάλι? Τι να σου πω εγώ κοντά δέκα χρόνια εδώ, από το νίζνι νόβγκοροντ στο καζάν, το εκατερινμπουργκ στα ουράλια, το νοβοσιμπίρσκ μέχρι βόρεια στο Μούρμανσκ μία χαρά πόλεις έχω συναντήσει, μαζί με τις μικρές πόλεις γύρω γύρω, βέβαια δεν έχουν την ποιότητα ζωής και τις ευκαιρίες που έχουν οι μεγαλουπόλεις αλλά αυτό ισχύει παντού... μάλιστα ο αρκτικός κύκλος εκεί στο μούρμανσκ είναι και από τις αγαπημένες μου περιοχές, δυστυχώς δεν κατάφερα να φτάσω ανατολικά στην γιακούτια ακόμα οπότε δεν εκφέρω γνώμη για εκεί! *Τέλος πάντων δεν έχει νόημα η συνέχεια της συζήτησης μας διότι ξεφύγαμε από το θέμα. https://www.forbes.ru/obshchestvo/401957-moskva-ne-rossiya-za-chto-nashi-sootechestvenniki-ne-lyubyat-sobstvennuyu-stolicu Το λένε εδώ και καμία 30 χρόνια τωρα, αλλά οκ. Άμα δεν ξέρεις το «Москва - не Россия» έχεις ακόμα να μαθεις πράγματα. Κι άλλο το να περάσεις και να δεις 2-3 ωραία μέρη στην πόλη(ποσό μάλλον με λεφτά), κι άλλο να ζεις εκεί και να περνεις 60k μισθό και να πληρώνεις 11k για να φάνε 4 άτομα σε ένα μετριότατο ρεστοραν.
Ciccirya Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 6 ώρες πριν, keysmith είπε Πάντως το defender είναι με διαφορά το πιο ελαφρύ και συνάμα αποτελεσματικό (παρά τα meme). Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Επίσης, AV πλέον σημαίνει κατά βάση Web Protection και η σαβούρα της MS την παρέχει στο (όποιο) μέγιστο μόνο σε χρήση Edge. 1
chrisxkar Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 6 hours ago, thanosAIAS said: Πάντως με Norton είχα κολλήσει από ιστοσελίδα (απλή επίσκεψη) κάτι που πήγαινε το CPU usage στο 100% και έκανε τον υπολογιστή άχρηστο. Δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Οπότε format. Ο αδερφός μου στην ίδια ιστοσελίδα με Kaspersky δεν κόλλησε τίποτα. Μιλάμε για απλό ενημερωτικό site ελληνικό μεγάλης επισκεψιμότητας. Τίποτα το ύποπτο. Έτσι έφυγα από τη Norton. Το έχω ακούσει αυτό που λες αλλά φοβάμαι να σου πω την αλήθεια. Θα το ψάξω πάντως. 5 χρόνια χωρις antivirus δεν έχω κολλησει τίποτα, το antivirus που έχουν τα windows με ελάχιστη προσοχή χωρίς να μπαίνεις δηλαδή σε 3-4αρτα σαίτ φισκα στο adware και διαφημιστικα είναι υπεραρκετο .Τρέχα και ενα adwcleaner μια στο τόσο και είσαι τοπ. Όσα πσ σερνόντουσαν στην δουλειά χωρίς λόγο ή τραβούσαν κολλήματα σχεδόν πάντα ήταν λόγο του αντιβάριους ( και χρησιμοποιούμε το κασπερσκι) οπότε σε καινούργιο πσ πρώτο πράγμα απεγκατάσταση αντιβαιρους 6 hours ago, Thresh said: ξεκάθαρα 22 minutes ago, Ciccirya said: Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Επίσης, AV πλέον σημαίνει κατά βάση Web Protection και η σαβούρα της MS την παρέχει στο (όποιο) μέγιστο μόνο σε χρήση Edge. για το δεύτερο δεν μπορει εν έτη 2024 να σου στέλνει μήνυμα ο πρίγκιπας της ζαμούντα ζητώντας την κάρτα σου και εσύ να την δίνεις, να σου έρχεται μειλ από την τράπεζα με mail αποστολής [email protected] και να λες μμμμ ας πατήσω σε αυτό το λινκ τα στοιχεία μου ή ας ψάξω cheap original channel και στο πρώτο σαιτ αγοράζεις βάζωντας την κάρτα ...και οι περισσότερες φόρες που υπάρχει πρόβλημα είναι τέτοιες περιπτώσεις. Για το πρώτο εγώ δεν έχω συναντήσει κάτι πιο ελαφρύ 1
JcD Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 45 minutes ago, Sugizo said: https://www.forbes.ru/obshchestvo/401957-moskva-ne-rossiya-za-chto-nashi-sootechestvenniki-ne-lyubyat-sobstvennuyu-stolicu Το λένε εδώ και καμία 30 χρόνια τωρα, αλλά οκ. Άμα δεν ξέρεις το «Москва - не Россия» έχεις ακόμα να μαθεις πράγματα. Κι άλλο το να περάσεις και να δεις 2-3 ωραία μέρη στην πόλη(ποσό μάλλον με λεφτά), κι άλλο να ζεις εκεί και να περνεις 60k μισθό και να πληρώνεις 11k για να φάνε 4 άτομα σε ένα μετριότατο ρεστοραν. Δεν τα ξέρω και δεν πρόκειται να κάτσω να τα μάθω από άρθρα της πλάκας φίλε μου. 60κ έχοντας δικό σου σπίτι αφού η εσσδ άφησε σπίτια πίσω της και 85% ιδιοκατοίκηση, ρεύμα ιντερνετ νερό και θέρμανση 24 ώρες--> 40κ το μήνα, κινητό τηλέφωνο με 600 ρούβλια με ατελείωτο ίντερνετ, βενζίνη στα 50 ρούβλια και αέριο κίνησης στα 25, τις πατάτες στα 25 το κιλό, τα αυγά στα 350 την 30άδα και το γάλα στα 60 ρούβλια το λίτρο ζεις μία χαρά! ΄΄Αμα δουλεύουν δύο στην οικογένεια θα τρώνε και σε εστιατόρια κάθε βδομάδα, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι φίλοι μου στην ελλάδα αυτή τη στιγμή, αν και η αγοραστική δύναμη των δύο λαών φαίνεται στα χαρτιά να είναι παρόμοια. 4
Sugizo Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 11 minutes ago, JcD said: Δεν τα ξέρω και δεν πρόκειται να κάτσω να τα μάθω από άρθρα της πλάκας φίλε μου. 60κ έχοντας δικό σου σπίτι αφού η εσσδ άφησε σπίτια πίσω της και 85% ιδιοκατοίκηση, ρεύμα ιντερνετ νερό και θέρμανση 24 ώρες--> 40κ το μήνα, κινητό τηλέφωνο με 600 ρούβλια με ατελείωτο ίντερνετ, βενζίνη στα 50 ρούβλια και αέριο κίνησης στα 25, τις πατάτες στα 25 το κιλό, τα αυγά στα 350 την 30άδα και το γάλα στα 60 ρούβλια το λίτρο ζεις μία χαρά! ΄΄Αμα δουλεύουν δύο στην οικογένεια θα τρώνε και σε εστιατόρια κάθε βδομάδα, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι φίλοι μου στην ελλάδα αυτή τη στιγμή, αν και η αγοραστική δύναμη των δύο λαών φαίνεται στα χαρτιά να είναι παρόμοια. Κάποια προϊόντα ναι, είναι φτηνά, της ελιές στα 400-500; Επιλεκτικά και στα χαρτιά όλα φαίνονται ωραια, γι’αυτο άλλωστε κυκλοφορούν τόσα Λαντα του 90 σε όλες της μικρότερες πόλεις. Για να μην ξες την φράση που ανέφερα, σημαίνει πως δεν έχεις επαφή με την ρωσική κουλτούρα (ως επιχειρηματίας λογικό) με λεφτά και η Ουγκάντα είναι ωραία. Καλη η ωραιοποίηση, αλλά με σύνταξη στα 25 χιλιάρικα και μισθό δασκάλου στα 30-35 δεν πας πουθενά. (Τα 60 που ανέφερα είναι μισθός εργάτη οικοδομής, που πληρώνει καλύτερα) Εάν παίρνεις 150-300k ή παραπάνω τότε ναι, είναι σούπερ, αλλά με τόσα και στην Ελλάδα είσαι άρχοντας. Επισης μιλάμε για νόμισμα το οποίο εκτός Ρωσίας είναι άχρηστο. Εκτος κι αν έχεις πάρε δώσε μόνο στο μπρικς/τουρκια. Καλα ξεμπερδέματα έτσι όπως μπλέξανε τα μπούτια τους από το 14. Οπως είπε κι ένας γνωστός τραγουδιστής τους, «δεν ντρέπομαι που είμαι ρώσος, ντρέπομαι που αυτοί στη κυβέρνηση είναι Ρώσοι»
JcD Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 35 minutes ago, Sugizo said: Κάποια προϊόντα ναι, είναι φτηνά, της ελιές στα 400-500; Επιλεκτικά και στα χαρτιά όλα φαίνονται ωραια, γι’αυτο άλλωστε κυκλοφορούν τόσα Λαντα του 90 σε όλες της μικρότερες πόλεις. Για να μην ξες την φράση που ανέφερα, σημαίνει πως δεν έχεις επαφή με την ρωσική κουλτούρα (ως επιχειρηματίας λογικό) με λεφτά και η Ουγκάντα είναι ωραία. Καλη η ωραιοποίηση, αλλά με σύνταξη στα 25 χιλιάρικα και μισθό δασκάλου στα 30-35 δεν πας πουθενά. (Τα 60 που ανέφερα είναι μισθός εργάτη οικοδομής, που πληρώνει καλύτερα) Εάν παίρνεις 150-300k ή παραπάνω τότε ναι, είναι σούπερ, αλλά με τόσα και στην Ελλάδα είσαι άρχοντας. Επισης μιλάμε για νόμισμα το οποίο εκτός Ρωσίας είναι άχρηστο. Εκτος κι αν έχεις πάρε δώσε μόνο στο μπρικς/τουρκια. Καλα ξεμπερδέματα έτσι όπως μπλέξανε τα μπούτια τους από το 14. Οπως είπε κι ένας γνωστός τραγουδιστής τους, «δεν ντρέπομαι που είμαι ρώσος, ντρέπομαι που αυτοί στη κυβέρνηση είναι Ρώσοι» Δεν έχω κανέναν λόγο να ωραιοποιώ, σου περιγράφω την κατάσταση ως έχει, θέλεις τιμές άλλων βασικών προϊόντων? Μοσχάρι 700 το κιλό, στήθος φιλέτο κοτόπουλο 350 (σχεδόν 1/3 της ελλάδος) το κιλό, nescafe συσκευασία μισού κιλού 400, σου έχω δώσει τα ποιο βασικά προϊόντα! Ο στόλος αυτοκινήτων της ρωσίας είναι νεώτερος της ελλάδος και ίδιος περίπου με αρκετές χώρες της ΕΕ! Δεν ξέρω την φράση και είμαι παντρεμένος με ρωσίδα μισής ουκρανικής καταγωγής, είμαστε μαζί για 8 χρόνια οπότε ξέρω αρκετά καλά την ρωσική κουλτούρα, στις εξετάσεις για την άδεια διαμονής πέρασα με 96% προφορικά κ γραπτά, ρωσική ιστορία και δίκαιο.! Η γιαγιά της ζει ακόμα στα 88 της, παίρνει 40κ σύνταξη έχει άμεση ιατρική βοήθεια στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα, τσάμπα αναπηρικό καροτσάκι αν και δεν είναι ανάπηρη, τσάμπα πάνες και εκδρομούλες με συνομήλικους της στο σχετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, η ελλάδα έχει τέτοια προγράμματα? Μισθός εργαζομένου στα μακντοναλντ περί που 75κ, μισθός ντιλιβερά σε 8ωρο 120κ σε 16ωρο 200κ, μισθός ανειδίκευτου ρεσεψιονίστ σε γυμναστήριο φθάνει τα120κ και μιλάμε για πιτσιρίκια. Το νόμισμα είναι χρήσιμο σε εμάς που ζούμε εδώ και μας δίνει αυτή τη στιγμή 18% επιτόκιο σε καταθέσεις στην τράπεζα με πληθωρισμό κάπου στο 8%, απότι θυμάμαι οι τράπεζες στην ελλάδα δίνουν κάπου στο 2.5% τώρα, σε ευρώπη δεν ξέρω τι γίνεται. Όποιος ντρέπεται μπορεί να φεύγει, η στήριξη προς τον πρόεδρο είναι τεράστια οπότε αποτελούν μειοψηφία τέτοιες φωνές και εμένα ως μετανάστη δεν μου πέφτει λόγος! 3 1
Sugizo Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, JcD said: Δεν έχω κανέναν λόγο να ωραιοποιώ, σου περιγράφω την κατάσταση ως έχει, θέλεις τιμές άλλων βασικών προϊόντων? Μοσχάρι 700 το κιλό, στήθος φιλέτο κοτόπουλο 350 (σχεδόν 1/3 της ελλάδος) το κιλό, nescafe συσκευασία μισού κιλού 400, σου έχω δώσει τα ποιο βασικά προϊόντα! Ο στόλος αυτοκινήτων της ρωσίας είναι νεώτερος της ελλάδος και ίδιος περίπου με αρκετές χώρες της ΕΕ! Δεν ξέρω την φράση και είμαι παντρεμένος με ρωσίδα μισής ουκρανικής καταγωγής, είμαστε μαζί για 8 χρόνια οπότε ξέρω αρκετά καλά την ρωσική κουλτούρα, στις εξετάσεις για την άδεια διαμονής πέρασα με 96% προφορικά κ γραπτά, ρωσική ιστορία και δίκαιο.! Η γιαγιά της ζει ακόμα στα 88 της, παίρνει 40κ σύνταξη έχει άμεση ιατρική βοήθεια στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα, τσάμπα αναπηρικό καροτσάκι αν και δεν είναι ανάπηρη, τσάμπα πάνες και εκδρομούλες με συνομήλικους της στο σχετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, η ελλάδα έχει τέτοια προγράμματα? Μισθός εργαζομένου στα μακντοναλντ περί που 75κ, μισθός ντιλιβερά σε 8ωρο 120κ σε 16ωρο 200κ, μισθός ανειδίκευτου ρεσεψιονίστ σε γυμναστήριο φθάνει τα120κ και μιλάμε για πιτσιρίκια. Το νόμισμα είναι χρήσιμο σε εμάς που ζούμε εδώ και μας δίνει αυτή τη στιγμή 18% επιτόκιο σε καταθέσεις στην τράπεζα με πληθωρισμό κάπου στο 8%, απότι θυμάμαι οι τράπεζες στην ελλάδα δίνουν κάπου στο 2.5% τώρα, σε ευρώπη δεν ξέρω τι γίνεται. Όποιος ντρέπεται μπορεί να φεύγει, η στήριξη προς τον πρόεδρο είναι τεράστια οπότε αποτελούν μειοψηφία τέτοιες φωνές και εμένα ως μετανάστη δεν μου πέφτει λόγος! Σε ποια πόλη όλα αυτά; Επεξ/σία 21 Ιουνίου από Sugizo 1
JcD Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 1 minute ago, Sugizo said: Σε πια πόλη όλα αυτά; Οι τιμές των τροφίμων είναι μόσχας, ο μισθός στα μακντοναλτς (με άλλο όνομα τώρα) είναι ίδιος παντού απότι ξέρω, ρεσεψιονίστ στο ζελενογκραντ, οι ντιλιβεράδες σε οτι πόλεις υπάρχει ντιλίβερι παίρνουν τα ίδια πάνω κάτω γιατί υπάρχει έλλειψη, κι εδώ είναι το κυριότερο πρόβλημα της ρωσίας αυτή τη στιγμή... έλλειψη εργατικών χεριών οδηγεί σε αυξήσεις στους μισθούς (έως 20% το 2023) που οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης οπότε και του πληθωρισμού, αν το συνδυάσεις με την ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολίτικη της χώρας όπου αν δεν έχεις οικογένεια στην ρωσία οι πιθανότητες να λάβεις το δικαίωμα να δώσεις εξετάσεις για άδεια διαμονής είναι ελάχιστες, καταλαβαίνουμε ότι είτε θα πρέπει να βρεθεί λύση είτε θα σκάσει η οικονομία εν τέλη. Το κάψαμε το θέμα και απορώ πως δεν μας έχουν σβήσει τα σχόλια ακόμα!
dtk-386 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 54 λεπτά πριν, JcD είπε Η γιαγιά της ζει ακόμα στα 88 της, παίρνει 40κ σύνταξη έχει άμεση ιατρική βοήθεια στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα, τσάμπα αναπηρικό καροτσάκι αν και δεν είναι ανάπηρη, τσάμπα πάνες και εκδρομούλες με συνομήλικους της στο σχετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, η ελλάδα έχει τέτοια προγράμματα? Μισθός εργαζομένου στα μακντοναλντ περί που 75κ, μισθός ντιλιβερά σε 8ωρο 120κ σε 16ωρο 200κ, μισθός ανειδίκευτου ρεσεψιονίστ σε γυμναστήριο φθάνει τα120κ και μιλάμε για πιτσιρίκια. 400 ευρώ η γιαγιά...μάλιστα ..... και οι μισθοί αυτοί δεν απέχουν από τους ελληνικούς και η Ελλαδίτσα είναι ένα τίποτα υποτίθεται μπροστά στη Ρωσία. 1
Arkin Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε 400 ευρώ η γιαγιά...μάλιστα ..... και οι μισθοί αυτοί δεν απέχουν από τους ελληνικούς και η Ελλαδίτσα είναι ένα τίποτα υποτίθεται μπροστά στη Ρωσία. 40 χιλιαρικα συνταξη ειπε οχι 400 ευρω.
dtk-386 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Μόλις τώρα, Arkin είπε 40 χιλιαρικα συνταξη ειπε οχι 400 ευρω. 40.000 ρούβλια = 419 ευρώ αδερφέ 3
Sugizo Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, JcD said: Οι τιμές των τροφίμων είναι μόσχας, ο μισθός στα μακντοναλτς (με άλλο όνομα τώρα) είναι ίδιος παντού απότι ξέρω, ρεσεψιονίστ στο ζελενογκραντ, οι ντιλιβεράδες σε οτι πόλεις υπάρχει ντιλίβερι παίρνουν τα ίδια πάνω κάτω γιατί υπάρχει έλλειψη, κι εδώ είναι το κυριότερο πρόβλημα της ρωσίας αυτή τη στιγμή... έλλειψη εργατικών χεριών οδηγεί σε αυξήσεις στους μισθούς (έως 20% το 2023) που οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης οπότε και του πληθωρισμού, αν το συνδυάσεις με την ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολίτικη της χώρας όπου αν δεν έχεις οικογένεια στην ρωσία οι πιθανότητες να λάβεις το δικαίωμα να δώσεις εξετάσεις για άδεια διαμονής είναι ελάχιστες, καταλαβαίνουμε ότι είτε θα πρέπει να βρεθεί λύση είτε θα σκάσει η οικονομία εν τέλη. Το κάψαμε το θέμα και απορώ πως δεν μας έχουν σβήσει τα σχόλια ακόμα! Μου κάνουν εντύπωση τα νούμερα, γιατί είχα γνωστό senior σχεδιαστή αυτοκινήτων στην Lada στη Μόσχα που μέχρι πέρσι έπαιρνε 150k/μηνα. Επίσης νομίζω το παρακάτω εξηγεί γιατί διαφωνούμε: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_federal_subjects_by_average_wage Η Μόσχα μαζί με κάποιες άλλες περιοχές, έχουν διπλάσιο εως τριπλάσιο μέσο μισθό (ο ελάχιστος είναι στα 20k) Επεξ/σία 21 Ιουνίου από Sugizo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα