AristidisZ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Καλημέρα έχω το πλυντήριο πιάτων του τίτλου, αγορασμένο περίπου προ 10ετίας Μέχρι πριν 2 μέρες δούλευε απροβλημάτιστα πριν κάνα 3ήμερο, το βάζω να δουλέψω βράδυ, και το πρωί το βρήκα με τα πράγματα πλυμένα, αλλά αναβόσβηναν πολύ γρήγορα τα 2 τελευταία ενδεικτικά των προγραμμάτων Το βάζω να δουλέψει χτες βράδυ, και το πρωί, ενώ είχε τελειώσει το πρόγραμμα, το βρήκα μέσα ζεστό (άρα η αντίσταση λογικά οκ), αλλά τα πράγματα μέσα στεγνά και άπλυτα, ενώ είχε νερά κάτω. Λεπτομέρεια: η θήκη που μπαίνει η ταμπλέτα δεν είχε ανοίξει καν Το βάζω στο πρόγραμμα "ξέβγαλμα", τραβάει μεν τα νερά αλλά τα πράγματα πάλι μέσα στεγνά Βγάζω πρίζα, περιμένω κάνα μισάωρο, το βάζω στη πρίζα, και το βάζω στο γρήγορο πρόγραμμα Πάλι βρίσκω νερά κάτω, τα πράματα μέσα στεγνά, ενώ τώρα είχε ανοίξει η θήκη της ταμπλέτας, αλλά την βρήκα άθικτη στα νερά στο κάτω μέρους του κάδου Ξανά ξέβγαλμα, πάλι τα τράβηξε τα νερά, αλλά τα πράγματα μέσα παραμένουν άπλυτα (και στεγνά, που σημαίνει ότι δεν τα είχε ψεκάσει νερό) Λόγω ηλικίας, δεδομένου δε ότι ήδη στο κάτω καλάθι έχει αρχίσει να ψωριάζει, δε ξέρω αν αξίζει να μπω στη διαδικασία στη διαδικασία να φέρω τεχνικό να το δει Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κοιτάξω ;
vagos789 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Ειμαι καθε αλλο παρα ειδικος αλλα θα ψαχουλευα κατι σχετικο με το inlet hose μηπως κατι εχει φραξει ή εχει διαρροη και θα κοιταζα επισης τα ψεκαστηρια αν εχουν φραγει,επισης βλεπω στο διαδικτυο οδηγιες για hard reset (πως λεμε κανε restart τα windows 😁) Αν παρεις καινουριο ψαξε να εχει ανοξειδωτο καδο και οχι πλαστικο 1
ekrepali Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Tσέκαρε το καπάκι απ'τη θήκη του αλατιού, μήπως είναι φαγωμένο το λάστιχο και υπάρχει διαρροή νερού από εκεί. Αν είναι οκ, τότε τσέκαρε το δοχείο του αλατιού μήπως έχει διαρροή. Γέμισε το δηλαδή μέχρι πάνω με αλάτι μέχρι να κάνει υπερχείληση. Αν βγάλει νερό μαζί με αλάτι τότε δεν έχει διαρροή το δοχείο. Αν ξεχειλίσει μόνο αλάτι χωρίς νερό, τότε είναι είναι τρύπιο και χάνει το νερό. 1
AristidisZ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, vagos789 είπε Ειμαι καθε αλλο παρα ειδικος αλλα θα ψαχουλευα κατι σχετικο με το inlet hose μηπως κατι εχει φραξει ή εχει διαρροη και θα κοιταζα επισης τα ψεκαστηρια αν εχουν φραγει,επισης βλεπω στο διαδικτυο οδηγιες για hard reset (πως λεμε κανε restart τα windows 😁) Αν παρεις καινουριο ψαξε να εχει ανοξειδωτο καδο και οχι πλαστικο Το σκέφτηκα και εγώ για την είσοδο του νερού, είναι στην απογευματινή βάρδια προγραμματισμένος ο έλεγχος Τα ψεκαστήρια δε νομίζω να φράξαν όλα μαζί, δε μου φαίνεται λογικό... 43 λεπτά πριν, ekrepali είπε Tσέκαρε το καπάκι απ'τη θήκη του αλατιού, μήπως είναι φαγωμένο το λάστιχο και υπάρχει διαρροή νερού από εκεί. Αν είναι οκ, τότε τσέκαρε το δοχείο του αλατιού μήπως έχει διαρροή. Γέμισε το δηλαδή μέχρι πάνω με αλάτι μέχρι να κάνει υπερχείληση. Αν βγάλει νερό μαζί με αλάτι τότε δεν έχει διαρροή το δοχείο. Αν ξεχειλίσει μόνο αλάτι χωρίς νερό, τότε είναι είναι τρύπιο και χάνει το νερό. Χμ, αυτό κάτι μου λέει, σα να το είδα λίγο μπόσικο εκεί, αλλά επειδή βιαζόμουν το πρωί παρέλειψα να δω τι γίνεται
AristidisZ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Όλα τα παραπάνω δοκιμάστηκαν, χωρίς αποτέλεσμα… Κατι μου μυρίζει με το νερό, σα να μη μπορεί να τραβήξει σωστά
ekrepali Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 34 minutes ago, AristidisZ said: Κατι μου μυρίζει με το νερό, σα να μη μπορεί να τραβήξει σωστά Αν παίρνεις νερό από ξεχωριστή γραμμή στο μείκτη, κλείσε τη παροχή, αποσύνδεσε τη απ'το πληντύριο. Βάλε ένα κουβά, άνοιξε... και δες αν έρχεται νερό με καλή πίεση. Αν ο μείκτης είναι σε σημείο με υγρασία, οι βάνες πιάνουν άλατα και χρειάζονται αλλαγή κάθε 15-20 χρόνια. Εγώ λόγω χαμηλής πίεσης είχα κάψει βαλβίδα εισαγωγής σε πληντύριο ρούχων LG 2 μηνών. Αν παίρνεις νερό με ταφ απ'τη κουζίνα, τότε δε νομίζω να είναι θέμα πίεσης. Το επόμενο στάδιο είναι βαλβίδα εισαγωγής νερού... μπορεί να χάλασε και να μην ανοίγει καθόλου ή να μην ανοίγει εντελώς όταν παίρνει εντολή απ'τη πλακέτα. Ή μπορεί να έχει θέμα η πλακέτα και να μη στέλνει ρεύμα στη βαλβίδα να ανοίξει. Βέβαια αν μπεις στο τρυπάκι των ανταλλακτικών θα σου βγει ο κούκος αηδόνι και μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται αλλού. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από ekrepali
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 41 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Όλα τα παραπάνω δοκιμάστηκαν, χωρίς αποτέλεσμα… Κατι μου μυρίζει με το νερό, σα να μη μπορεί να τραβήξει σωστά Το φίλτρο το έχεις κοιτάξει;Μπορεί να έχει βουλώσει
AristidisZ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 38 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αν παίρνεις νερό από ξεχωριστή γραμμή στο μείκτη, κλείσε τη παροχή, αποσύνδεσε τη απ'το πληντύριο. Βάλε ένα κουβά, άνοιξε... και δες αν έρχεται νερό με καλή πίεση. Αν ο μείκτης είναι σε σημείο με υγρασία, οι βάνες πιάνουν άλατα και χρειάζονται αλλαγή κάθε 15-20 χρόνια. Εγώ λόγω χαμηλής πίεσης είχα κάψει βαλβίδα εισαγωγής σε πληντύριο ρούχων LG 2 μηνών. Αν παίρνεις νερό με ταφ απ'τη κουζίνα, τότε δε νομίζω να είναι θέμα πίεσης. Το επόμενο στάδιο είναι βαλβίδα εισαγωγής νερού... μπορεί να χάλασε και να μην ανοίγει καθόλου ή να μην ανοίγει εντελώς όταν παίρνει εντολή απ'τη πλακέτα. Ή μπορεί να έχει θέμα η πλακέτα και να μη στέλνει ρεύμα στη βαλβίδα να ανοίξει. Βέβαια αν μπεις στο τρυπάκι των ανταλλακτικών θα σου βγει ο κούκος αηδόνι και μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται αλλού. Μπα το νερό φτάνει στο πλυντήριο μια χαρά, το δοκίμασα Δε μπαίνω καν στη διαδικασία ανταλλακτικών, αν είναι κάτι σχετικά απλό οκ, αλλιώς πάει για αντικατάσταση 30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το φίλτρο το έχεις κοιτάξει;Μπορεί να έχει βουλώσει Όχι, είναι εντάξει Εξαλλου αν είχε θεμα στο φίλτρο θα είχα νερά στα πράγματα και απλά δεν θα τα τράβαγε έξω
nikoskola Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από nikoskola
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα