Dante80 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Tasos said: Οπως επίσης δεν χρειάζεται να αφήσεις κάποιο σχόλιο, σε θέμα που δε σε αφορά, ούτε σε ενδιαφέρει Σιγά ρε που θα μας πεις και τι θα κάνουμε στο μπλα-μπλα δλδ...😛 Να πεις στον "φίλο" σου (που θα σου έριχνε παντόφλα κλπ), πως μπορεί να το δει αλλιώς, δλδ ως αποτέλεσμα σχεδίου και όχι κακής παράστασης. Να ψήσει δλδ τον βλάκα που ανέβασε το βίντεο πως ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Case in point. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από Dante80 1
SeNNinhA Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Παραφερεστε όλοι πια και θα κλειδωθεί το θέμα λογικά...
great Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, SeNNinhA said: στην πραγματικότητα όμως είναι ένα πολύ σοβαρό έγγραφο, 6 hours ago, SeNNinhA said: Ειναι ενα καλό και φθηνό σχετικά πρώτο εργαλείο που μπορεί να σε γλυτώσει απο πιθανή δικαστική διαμάχη σε κάποιες περιπτωσεις. Δεν εξασφαλίζει τίποτε αλλά ούτε και η δικαστική διαμαχη εξασφαλίζει. αξιοπιστα αυτα που γράφεις Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από great
filipprin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Το εξωδικο εχει σημασια εφοσον εισαι αποφασισμένος οτι σε περιπτωση μη συμμόρφωσης θα προχωρήσεις σε μυνηση- αγωγη.Αν δεν ειναι αυτη η σειρα εχει αξια χαρτιου τουαλετας. Φυσικα αυτός που το λαμβανει γνωριζει και το ποιον εχει απεναντι του και αν μπορει να το προχωρήσει όπως και το αν στεκει αυτο που ζηταει το εξωδικο.Γιατι το εξωδικο μπορει να ζηταει αρλουμπες.Οποτε ναι στο 90% των περιπτωσεων δεν του δινει κανείς σημασια........Κυριως γιατι γινεται κακη και ασκοπη χρηση. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από filipprin 1
lector Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 16 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Η εκδήλωση ήταν δημόσια σε δημόσιο χώρο και υποθέτω ότι δεν υπήρχε ρητή οδηγία από τους διοργανωτές για απαγόρευση βιντεοσκοπησης. Δημοσια εκδηλωση σε δημοσιο χωρο, δεν εχει κανενα δικαιωμα ουτως ή αλλως κανενας διοργανωτης να σου απαγορευσει το οτιδηποτε.
kage Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Το youtube fb insta κτλ δουλεύουν στο αυτόματο...βαζουν οριο π.χ. 10 20 reports κατεβαίνει αυτόματα..μετά μπορεί να κάνει appeal ο uploader.. αν δουν ότι έχει να ακούει με privacy κ ενοχλεί δεν θα το ανεβάσουν ξανά... Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από kage
SeNNinhA Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 25 λεπτά πριν, lector είπε Δημοσια εκδηλωση σε δημοσιο χωρο, δεν εχει κανενα δικαιωμα ουτως ή αλλως κανενας διοργανωτης να σου απαγορευσει το οτιδηποτε. Ο διοργανωτής της κάθε εκδήλωσης έχει δικαίωμα να βάλει όρους μη μαγνητοσκοπισης της. Δεν είναι κάτι νέο. Απλά ωφελεί να το γνωστοποιησει. Συνήθως το αναφέρουν σε πινακίδες αναρτημενες στον χώρο της εκδήλωσης.
filipprin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, lector είπε Δημοσια εκδηλωση σε δημοσιο χωρο, δεν εχει κανενα δικαιωμα ουτως ή αλλως κανενας διοργανωτης να σου απαγορευσει το οτιδηποτε. Καποιο εχει όμως τα πνευματικα δικαιωμτα τησ εκδηλωσης.Αν εγω ανεβασω μια παρασταση ανεξαρτητου ποιος παιζει και ποιανου ειναι το σεναριο εχω τα αποκλειστικα δικαιωματα της παραστασης.Αν ανεβει στι ιντερνετ χωρίς την αδεια μου ειναι πειρατεια.. 10 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ο διοργανωτής της κάθε εκδήλωσης έχει δικαίωμα να βάλει όρους μη μαγνητοσκοπισης της. Δεν είναι κάτι νέο. Απλά ωφελεί να το γνωστοποιησει. Συνήθως το αναφέρουν σε πινακίδες αναρτημενες στον χώρο της εκδήλωσης. Βαλει δεν βαλει ,αφορα βιντεοσκόπηση για πρωσωπικη χρηση.Σε περιπτωση αναρτησης του βιντεο δημοσια εκει εμπίπτει στα πνευματικα δικαιωματα. Στην περιπτωση μας (Αν καταλαβα καλα)ο δημοσ εχει τα πνευματικα δικαιωματα της παραστασης και μπορει να ζητησει να κατεβει απο το γιου τιουμπε Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από filipprin
Ducatista Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Αφού ο φίλος σου και ίσως και η ορχήστρα- χορωδία τι ήταν αυτό δεν ήταν ετοιμοι γιατί πήγαν να παίξουν αφού έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους; Δεν ήξεραν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; 2
BertaJourdan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 6 ώρες πριν, Tasos είπε Με τη λογική του τηλεδικαστήριου που έχει καταντήσει εδω και χρόνια το Insomnia = γράφει κάποιος κάτι, διάφοροι (στα όρια του OCD) πρέπει οπωσδήποτε να σχολιάσουν αρνητικά απο κάτω, θα έλεγα οτι εδώ δεν είναι χώρος ψυχοθεραπείας, να γράφει ο κόσμος μόνο τον καημό του και να τον παρηγορούνε οι υπόλοιποι. Οπως επίσης δεν χρειάζεται να αφήσεις κάποιο σχόλιο, σε θέμα που δε σε αφορά, ούτε σε ενδιαφέρει Ευτυχως δεν προκειται να σου ζητησω ποτε την αδεια για τιποτα.
SeNNinhA Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 17 λεπτά πριν, filipprin είπε Καποιο εχει όμως τα πνευματικα δικαιωμτα τησ εκδηλωσης.Αν εγω ανεβασω μια παρασταση ανεξαρτητου ποιος παιζει και ποιανου ειναι το σεναριο εχω τα αποκλειστικα δικαιωματα της παραστασης.Αν ανεβει στι ιντερνετ χωρίς την αδεια μου ειναι πειρατεια.. Βαλει δεν βαλει ,αφορα βιντεοσκόπηση για πρωσωπικη χρηση.Σε περιπτωση αναρτησης του βιντεο δημοσια εκει εμπίπτει στα πνευματικα δικαιωματα. Στην περιπτωση μας (Αν καταλαβα καλα)ο δημοσ εχει τα πνευματικα δικαιωματα της παραστασης και μπορει να ζητησει να κατεβει απο το γιου τιουμπε Σχετικά με το Youtube πνευματικά δικαιώματα και ορθή χρήση https://support.google.com/youtube/answer/2797466?hl=el#zippy=%2Cτι-είδους-έργα-υπόκεινται-σε-πνευματικά-δικαιώματα%2Cμπορώ-να-χρησιμοποιήσω-ένα-έργο-που-προστατεύεται-με-πνευματικά-δικαιώματα-χωρίς-να-τα-παραβιάσω%2Cμύθος-όταν-αναφέρετε-τον-κάτοχο-των-πνευματικών-δικαιωμάτων-μπορείτε-να-χρησιμοποιήσετε-το-περιεχόμενό-του%2Cμύθος-αν-δηλώσετε-ότι-το-υλικό-είναι-μη-κερδοσκοπικού-χαρακτήρα-μπορείτε-να-χρησιμοποιήσετε-οποιοδήποτε-περιεχόμενο%2Cμύθος-περιεχόμενο-που-εγγράψατε-μόνοι-σας-από-την-τηλεόραση-τον-κινηματογράφο-ή-το-ραδιόφωνο%2Cμύθος-έχετε-συμπεριλάβει-τη-δήλωση-χωρίς-πρόθεση-παραβίασης-πνευματικών-δικαιωμάτων%2Cμύθος-δεν-υπάρχει-πρόβλημα-να-έχετε-μόνο-μερικά-δευτερόλεπτα-περιεχομένου-που-προστατεύεται-από-πνευματικά-δικαιώματα https://support.google.com/youtube/answer/9783148?sjid=7111845701235941367-EU#zippy=%2Cο-σκοπός-και-ο-χαρακτήρας-της-χρήσης-συμπεριλαμβανομένης-της-φύσης-της-χρήσης-ως-εμπορικής-ή-για-μη-κερδοσκοπικούς-εκπαιδευτικούς-σκοπούς%2Cη-φύση-του-έργου-που-προστατεύεται-από-πνευματικά-δικαιώματα%2Cη-έκταση-και-η-ουσιαστικότητα-του-τμήματος-που-χρησιμοποιείται-σε-σχέση-με-το-σύνολο-του-έργου-που-προστατεύεται-από-πνευματικά-δικαιώματα%2Cτο-αποτέλεσμα-της-χρήσης-στην-πιθανή-αγορά-ή-η-αξία-του-έργου-που-προστατεύεται-από-πνευματικά-δικαιώματα Επισης https://kalamitsis.gr/χρήση-μουσικών-θεατρικών-οπτικοακου/ "Στην Ελλάδα, το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από το Ν. 2121/93. Στο άρθρο 2 του νόμου αυτού απαριθμούνται ενδεικτικά τα έργα που καταλαμβάνονται από το αντικείμενο του δικαιώματος. Τα οπτικοακουστικά έργα, οι μουσικές συνθέσεις, τα θεατρικα έγρα, οι χορογραφίες αναφέρονται ρητώς στην διάταξη. Επομένως, τα πνευματικά δικαιώματα επ’ αυτών των έργων προστατεύονται, εφόσον, βέβαια, τα έργα παρουσιάζουν πρωτοτυπία, προϋπόθεση απαραίτητη για την ενεργοποίηση των διατάξεων περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας." Ακομη: https://dike.gr/pneumatika Και άλλα πολλά σχετικά θα βρεις.
filipprin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) ΟΚ δεν ξερω τη "σημαίνει απλη μεταδοση"και ποια η διαφορα με μια μη απλη αλλα αν θες να το παρουμε συμφωνα με το γραμμα εδω δεν μιλαμε για θεατρικη παρασταση .Απο την αλλη συμφωνα με αυτο που γραφεις ένας ποδοσφαιρικός αγωνας μπορει να μεταδωθει απο τον οποιοσδήποτε και κακώς εμπίπτει στη πειρατεια αφου ακομα και αν αγορασει καποιος τα δικαιωματα αυτο εξακολουθει να μην αποτελει οπτικοακουστικο εργο... Δεν νομιζω δηλαδη οτι μπωρω να τραβηξω με το κινητο μου μια παρασταση του σεφερλη και να την ανεβασω στο καναλι μου χωρίς ο σεφερλης να μου ζητησε λεφτα ως ιδικτητης της παραστασης Φυσικα στην περιπτωση της χωρωδιας αρκει ακομα και διασκευή ενός υπάρχοντος εργου για να αλλαξουν ολα η σε μια θεατρικη παρασταση η διασκευη του σεναριου. Κοινως δεν ειναι ασπρο-μαυρο αλλα υπαρχει ενα μεγαλο γκρι κενο....Το οποιο φυσικα δεν υπαρχει τυχαία. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από filipprin
*nenya* Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Λοιπον OP, επειδη ο φιλος σου προφανως ρεζιλευτηκε σε μια κακη παρασταση και τωρα το φυσαει κ δεν κρυωνει μιας που υπαρχει ανεβασμενη μαγνητοσκόπηση, ας κατσει λιγο να σκεφτει ψυχραιμα την ολη φαση. Στα γραφω επειδη τυχαινει να τραγουδαω σε χορωδιες και να δινω παραστασεις μπροστα σε κοσμο εδω και 20+ χρονια. Θελει γερο στομαχι, ειδικα αν εισαι σολιστ ή με καποιον τροπο σε ξεχωρίζει ο μαεστρος (πχ να σε βαζει πιο μπροστα κοντα στα μικροφωνα). Ας παραδεχτει λοιπον απλα οτι ηταν κακη μερα, με ελαχιστες προβες, ενα απροετοίμαστο συνολο, και ας συνεχισει τη ζωη του. Τα επομενα βιντεακια που θα ανεβουν θα ειναι καλυτερα και θα ξεχαστει η κακη παρασταση. Να κοιταξει ο ιδιος να βελτιωθεί (αν μπορει βεβαια! Δεν το'χουν ολοι με το τραγουδι.) και να ζηταει απο τον μαεστρο του να λιωνει στις προβες. Το να τρεξει να κυνηγήσει τον uploader του βιντεο δεν εχει και πολυ νοημα. 3
SabotazNic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Ο διοργανωτής της κάθε εκδήλωσης έχει δικαίωμα να βάλει όρους μη μαγνητοσκοπισης της. Δεν είναι κάτι νέο. Απλά ωφελεί να το γνωστοποιησει. Συνήθως το αναφέρουν σε πινακίδες αναρτημενες στον χώρο της εκδήλωσης. 1 ώρα πριν, filipprin είπε Καποιο εχει όμως τα πνευματικα δικαιωμτα τησ εκδηλωσης.Αν εγω ανεβασω μια παρασταση ανεξαρτητου ποιος παιζει και ποιανου ειναι το σεναριο εχω τα αποκλειστικα δικαιωματα της παραστασης.Αν ανεβει στι ιντερνετ χωρίς την αδεια μου ειναι πειρατεια.. Σε αυτες τις περιπτωσεις τοτε πλεον δεν μιλαμε για δημοσια εκδηλωση, αλλα ιδιωτικη (αφου εχεις και τα πνευματικα δικαιωματα εσυ οπως λες) που μαλλον εχει και καποιο αντιτιμο. Παρε παραδειγμα κινηματογραφους και θεατρικες παραστασεις. Αν μιλαμε μια χορωδια στο παρκο/εκκλησια/σχολειο του χωριου, τοτε ειναι δημοσιο 1
filipprin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ναι οκ μπερδεμένη κατασταση.Δηλαδη αν εγω βαλω εισητηριο σε ενα εργο σε μια πλατεια δεν ειναι δημοσιο και αρα αλλαζει η νομικη του διαχειριση ασχέτος αν το βλεπουν και ολοι οι αλλοι γυρω γυρω τσαμπα.Τελος παντων δεν ασχολουμε παραπανω......... Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2024 από filipprin 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις