Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να κάνω αγορά υπολογιστή άνω των 500 ευρώ, το έψαξα λίγο και είδα πως στη φορολογική δήλωση και συγκεκριμένα στον κωδικό 049-050 αναγράφονται τα έξοδα για αγαθά και υπηρεσίες που έγιναν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών (κάρτες, μεταφορές από λογαριασμό σε άλλο λογαριασμό κλπ). Μπορεί κάποιος, που έχει κάνει αγορά με αυτή τη μέθοδο, και γνωρίζει να μου πει αν πάω σε γκισέ τράπεζας και κάνω κατάθεση μετρητών για την αγορά αν αυτό είναι κάτι που θα φανεί αυτομάτως του χρόνου στη φορολογική μου δήλωση στο 049 ή θα πρέπει να το συμπληρώσω εγώ;

Επεξ/σία από christosforos
  • Haha 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε -
Δημοσ.

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΕΤ  (Ελληνική Ένωση Τραπεζών) από τον Αύγουστο του 2020 δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στα τραπεζικά καταστήματα (με φυσική παρουσία στα γκισέ-ταμεία) οι ακόλουθες συναλλαγές:

• Αναλήψεις μετρητών έως €400. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως €1.000. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λ.π.) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων».
  • Η Ένωση προτρέπει τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να πας στο γκισέ οποιασδήποτε Τράπεζας να καταθέσεις ποσό κάτω των χιλίων ευρώ.

Οπότε η ερώτηση σου δεν έχει νόημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...