KyrGR Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Σήμερα παρατήρησα ότι το CpuZ εμφανίζει τη δεύτερη ram από δύο πανομοιότυπες που έχω στο Desktop με συχνότητα 800 MHz αντί της ονομαστικής 1600. Αυτό είναι πρόβλημα της slot ή σημαίνει πως στιγμιαία υπολειτουργεί και αύριο θα δείξει πάλι 1600; Τι βλέπετε στις δικές σας ram στο CpuZ; Και διερωτώμαι γιατί έχω προβληματάκι με το ένα slot, δεν γνωρίζει τη ram που και που αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 1 είναι προβληματικό. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από KyrGR
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 1 ώρα πριν, KyrGR είπε Σήμερα παρατήρησα ότι το CpuZ εμφανίζει τη δεύτερη ram από δύο πανομοιότυπες που έχω στο Desktop με συχνότητα 800 MHz αντί της ονομαστικής 1600. Αυτό είναι πρόβλημα της slot ή σημαίνει πως στιγμιαία υπολειτουργεί και αύριο θα δείξει πάλι 1600; Τι βλέπετε στις δικές σας ram στο CpuZ; Και διερωτώμαι γιατί έχω προβληματάκι με το ένα slot, δεν γνωρίζει τη ram που και που αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 1 είναι προβληματικό. H καρτέλα που κοιτάς απλά δείχνει τις προδιαγραφές του κάθε stick, όπως τις διαβάζει, όχι τη συχνότητα κλπ που τρέχει τώρα. Από αυτά που φαίνονται, μόνο πανομοιότυπα δεν τα λες τα δύο modules, οπότε ή κάτι λάθος έχεις κάνει (εννοώ έχεις μπερδέψει τις μνήμες από διαφορετικά κιτ) ή κάτι όντως διαβάζει λάθος. Έχεις τελευταίες εκδόσεις bios και cpu-z, μήπως είναι κάποιο ζήτημα ασυμβατότητας?
KyrGR Δημοσ. 20 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου Ευχαριστώ, απαντήθηκε η απορία μου, δεν θα βγει νεότερο bios για τόσο παλιά mobo. Πρέπει να φταίει το slot.
leros2004 Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 2 hours ago, KyrGR said: Σήμερα παρατήρησα ότι το CpuZ εμφανίζει τη δεύτερη ram από δύο πανομοιότυπες που έχω στο Desktop με συχνότητα 800 MHz αντί της ονομαστικής 1600. Αυτό είναι πρόβλημα της slot ή σημαίνει πως στιγμιαία υπολειτουργεί και αύριο θα δείξει πάλι 1600; Τι βλέπετε στις δικές σας ram στο CpuZ; Και διερωτώμαι γιατί έχω προβληματάκι με το ένα slot, δεν γνωρίζει τη ram που και που αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 1 είναι προβληματικό. οι μνήμες που δείχνεις δεν είναι ίδιες... Το slot μια χαρά είναι.
infin1tyGR Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Κατά πάσα πιθανότητα κανονικά στα 1600 τρέχουν και οι δύο. Δες και αυτό: https://superuser.com/questions/633320/dram-frequency-showing-800-instead-of-1600 Τσέκαρε και από το Task Manager των Windows τι συχνότητα δείχνει. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από infin1tyGR
KyrGR Δημοσ. 20 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Άλλο πρόγραμμα τις δείχνει 1333MHz. Είμαι στα Windows 7 τώρα κι όχι στα 10 που ήμουν πριν. Το CpuZ εξακολουθεί να λέει το ίδιο. Δε βαριέσαι, σημασία είναι που τις γνωρίζει και ξέρω ότι τις αγόρασα σετ πανομοιότυπες. Το Fujitsu δε μου λέει κάτι, Gskill είναι. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από KyrGR
infin1tyGR Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Πανομοιότυπες πάντως ΔΕΝ είναι. Φαίνεται από το διαφορετικό μοντέλο. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από infin1tyGR
KyrGR Δημοσ. 20 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/2573456/G-Skill-16GB-DDR3-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-1600-gia-Desktop-F3-1600C11D-16GNT.html αυτές ακριβώς αγόρασα, ποιος ξέρει. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από KyrGR
leros2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 17 hours ago, KyrGR said: Άλλο πρόγραμμα τις δείχνει 1333MHz. Είμαι στα Windows 7 τώρα κι όχι στα 10 που ήμουν πριν. Το CpuZ εξακολουθεί να λέει το ίδιο. Δε βαριέσαι, σημασία είναι που τις γνωρίζει και ξέρω ότι τις αγόρασα σετ πανομοιότυπες. Το Fujitsu δε μου λέει κάτι, Gskill είναι. Διαβάζεις εκεί που γράφει model ? Βλέπεις να γράφει ότι είναι τα ίδια μοντέλα ? Ότι τις ζευγάρωσε η εταιρεία δεν σημαίνει ότι είναι ίδιες, αλλά ούτε ότι δεν θα δουλέυουν αρμονικά
KyrGR Δημοσ. 23 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Τώρα έχασε την επαφή με τη μία Ram και εμφανίζεται άδεια η slot 2. Η δε slot 1 ως εξής: Επεξ/σία 23 Ιουνίου από KyrGR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα